Tutoriaali vasta-alkajille: tarrat, strassit, fimot

Lukijoiden palautteissa toivottiin toistuvasti lisää tutoriaaleja ja etenkin sellaisia tutoriaaleja, jotka soveltuvat lakkailuharrastusta aloitteleville. Hyvä niin, koska mitään vaikeaa en osaiskaan neuvoa :)

Tarrat, strassit ja niitit sekä fimot on varmaankin niitä teknisesti helpoimpia tapoja koristella kynnet ja vaikka niiden käyttöön tuskin ihmeempiä tutoriaaleja tarvitsee, ehkä saatte nyt sellaisia vinkkejä joita muuten ei itse tulisi ajatelleeksi. Ainakin mua harmitti harrastuksen alkuaikoina se, että blogien tutoriaalit ja neuvot oli aina suunnattu niille, joilla jo taitoja ja kokemusta oli kosolti. Nyt lähdetään ruohonjuuritasolta kuulkaa ja väännetään ohjeet niin ratapölkystä että kuka tahansa tajuaa! Kuvausapuna mulla oli Sissi, kiitos kaunis jälleen avusta ja lukijoille pahoittelut joidenkin kuvien laadusta. Sissi suostui kuuntelemaan mun neuvoja kameran käytön suhteen vasta noin puolessa välissä urakkaa :D

Tarrat:

Tarvitset tarrojen lisäksi pinsetit (tai näppärät sormet harjaantuneella pinsettiotteella).

Lakkaa kynnet aluslakalla + värilakalla ja anna kuivua hyvin tai käytä pikakuivattavaa päällyslakkaa. Tarran lätkäiseminen vähänkään kostean lakan päälle aiheuttaa tarran painumisen liian syvälle, jolloin kostea lakka kohoaa rumasti tarrojen reunoille. Pikakuivattava päällyslakka säästää aikaa ja tekee lakkaukselle kovan pinnan, joka kestää vaikka tarraa vähän painaisikin kynnelle.

IMG_1044
.

Irrota tarra varovasti arkista pinseteillä. Suosittelen pinsettien käyttöä, koska sormilla näprätessä tarrojen liimapinta heikkenee entisestään, kun iholta tulee rasvaa liimapinnalle. Lisäksi tarran kohdistaminen on nakkisormilla vaikeampaa kuin pinseteillä.

IMG_1045
.

Laske tarra kynnelle varovasti ja painele se koko mitalta kunnolla kiinni. Tässä vaiheessa huomaat kyllä, jos allaoleva lakkaus ei ole tarpeeksi kuiva :D Varaudu siihen, että osa tarroista jämähtää kiinni väärään kohtaan. Niin siinä aina käy, terveisin realisti. Tarrat jäsähtää kiinni tasan siihen mihin ne lasket, eikä niiden irrottaminen yleensä onnistu ilman vaurioita.

IMG_1047
.

Lisää 1-2 kerrosta päällyslakkaa riippuen siitä, kuinka paksu tarra on. Ohuet tarrat pysyvät yleensä paremmin ja tarvitsevat vähemmän päällyslakkaa tuekseen kuin kohokuvioiset, paksut tarrat.

IMG_1049
.

Valmista tuli! Viimeistään parin päivän päästä todennäköisesti huomaat tarrojen repsottavan reunoista, ja rapsutat ne raivopäisenä irti. Siinä syy miksi en itse käytä tarroja juurikaan.

Kynsitarroja myydään kynsitarvikenettikauppojen lisäksi marketeissa, tavarataloissa, kosmetiikkaliikkeissä ja mm. Seppälässä.

Strassit ja niitit:

Tarvitset strassien lisäksi kirkasta lakkaa (mikä tahansa alus- tai päällyslakka käy), palan paperia alustaksi, pienen siveltimen/hammastikun tai vaikka hiuspinnin – mikä tahansa ”pienipäinen” työkalu kelpaa. Itse käytän marketista ostettua halvinta mahdollista eyeliner-sivellintä. Lakkaa kynnet ja anna kuivua kunnolla, tai käytä taas pikakuivattajaa, samoista syistä kuin tarrojenkin kohdalla. Vikkelä ja astetta harjaantuneempi homo sapiens lätkii strassit suoraan kostealle värilakalle, harjoittelijalle sen sijaan suosittelen allaolevaa metodia.

Laita pari tippaa kirkasta lakkaa alustalle ja dippaa sivellin/muu työkalu siihen.

IMG_1055
.
IMG_1058
.

Töpsäytä siveltimellä kirkasta lakkaa niihin kohtiin kynttä, joihin haluat strassit laittaa. (Tässä vaiheessa näköjään kamerastakin löytyi ne valotussäädöt :D)

IMG_1061
.

Nosta strassi purnukasta siveltimellä. Päällyslakasta tahmea sivellin nappaa strassit kätevästi.

IMG_1062
.

Siirrä strassi kynnelle siihen kohtaan, mihin juuri kirkasta lakkaa laitoit ja paina kevyesti, jotta strassi tarttuu lakkaan.

IMG_1064
.
IMG_1067
.

Koska strassit jäävät tietysti koholle kynnestä ja tarvitsevat rutkasti suojaa pysyäkseen kynsillä, laita lopuksi päällyslakkaa pari kerrosta…

IMG_1068
.

…ja tunne olosi voittajaksi.

IMG_1071
.

Strassit ja niitit voi kiinnittää myös kynsiliimalla, jolloin ne pysyvät toki paremmin mutta irrottaminen voi olla haastavaa. Strasseja voi kynsitarvikenettikauppojen lisäksi ostaa Seppälöistä, marketeista, tavarataloista jne. Niittejä sen sijaan en ole kivijalkakaupoista bongannut, mutta kotimaisista nettikaupoista Adenina myy niitä (tässä). Ulkomaisista nettikaupoista Born Pretty Storella on mahtava valikoima niittejä (ja kaikkea muutakin koristeluhärpäkettä), toimitus on ilmainen ja kauppa on luotettava. Myös vaikkapa Tiimarin askarteluosastolta voi tehdä löytöjä, kynsille kun voi tällä samalla metodilla tyrkätä lähes mitä tahansa tavaraa mikä vain on tarpeeksi pientä :)

Fimot:

Fimomassa lienee askartelijoille tuttua, itse kuulin moisesta askartelumassasta vasta kynsiharrastuksen myötä. Kynsiharrastajille fimoja myydään valmiina paloina koristehyrrässä sekä kokonaisina pötköinä, joista leikataan itse sopivia siivuja. Ostakaa valmiina niin säilytätte mielenterveytenne. Fimojen kiinnityksessä tarvikkeet ovat samat kuin strasseissakin.

Kirkasta lakkaa alustalle muutama tippa…

IMG_1073
.

…ja siveltimellä kynnelle kirkasta lakkaa niihin kohtiin, joihin fimot haluaa laittaa. Lakkaa saa olla melko reilusti, koska fimot ovat isompia ja painavampia kuin esim. strassit.

IMG_1074
.

Nosta fimo siveltimellä hyrrästä ja laita kynnelle. Paina fimoa siveltimellä hetki, jotta se varmasti tarttuu kirkkaaseen lakkaan. Valikoi mahdollisimman ohuita siivuja, paksummat pysyvät huonommin. Fimoja voi myös vähän taivutella kaarevammiksi, mun sorminäppäryys ja kärsivällisyys ei tietenkään siihen riitä.

IMG_1078
.
IMG_1082
.

Laita ihan hitosti päällyslakkaa, mielellään jotakin paksua tavaraa kuten Seche Vite, jota saa nettikauppojen lisäksi Kickseistä ja Stockmannilta.

IMG_1085
.

Enjoy.

IMG_1087
.

Kynsien koristeluun tarkoitettuja fimoja myydään aikalailla kaikissa kynsitarvikenettikaupoissa. Kivijalkakaupoista Seppälällä on fimoja valikoimissaan. Jos joku hullu haluaa tehdä fimonsa itse, massaa voi ostaa askartelukaupoista.

Näistä kolmesta koristelutekniikasta suosittelen lämpimästi strasseja ja niittejä. Tarroista on toki helpoin aloittaa, joskin ne valitettavasti alkavat repsottaa nopeasti. Fimoista en pidä, koska ne ovat mun pienillä kynsillä niin isoja ja hankalia, hirveästi koholla kynnestä ja usein näyttävät turhan lapsekkailta. Fimot ei myöskään pysy kovin kauaa kynsillä ilman liimaa, jota en halua käyttää poistamisen vaikeuden vuoksi. Tällaiset koristeluhärpäkkeet ovat onneksi edullisia, joten suosittelen koittamaan erilaisia vaihtoehtoja ja valkkamaan omat suosikit sitä kautta.

Toivottavasti tästä kuvamaratonista oli jollekulle hyötyä, seuraavassa tutoriaalissa opastan sitten water decalien eli siirtokuvien käyttöön :)

Kurkkasitko jo nämä?

15 kommenttia

  1. Lisäksi tekstiin – niittejä saa myös Seppälästä. :-)
    Fimoja on Seppälän lisäksi myös Helsingissä sijaitsevassa Mic Mac -nimisessä liikkeessä. Strasseihinkin olin siellä törmäävinäni. Hinta on tosin niin suolainen, että en suosittele kellekään. :D

    1. Tällaista tutoa oli kiva tehdä, kun ei ollu paineita siitä että onko tää ny tarpeeks omaperäistä ja mitä kaikkea :) Ne jotka ei osaa, opettaa…vai miten se meni :D

  2. Kiitos selkeistä ohjeista! Kuvat auttoivat todella paljon hahmottamista. Näillä ohjeilla uskaltaudun väkräämään tyttärelleni lupaamani prinsessakynnet palkinnoksi kynsien pureskelun lopettamisesta.

Vastaa