Ylellinen heikkouteni: Guerlain Météorites

Kosmetiikka on siitä kiva kiinnostuksenkohde ja harrastus, että hömppään käytettävissä oleva rahamäärä ei kauheasti rajoita harrastamista. Tarkoitan sitä, että hyviä tuotteita löytyy ihan parilla eurollakin, mutta toki törsättyäkin saa jos sellainen huvittaa. Jokaiselle löytyy jotakin. Olen aika hyvä esimerkki suhteellisen kaikkiruokaisesta harrastajasta: intoilen yhtä lailla kahden euron essenceistä kuin kalliista luksuskosmetiikastakin. Pääosin pysyttelen sellaisessa keskihintaisessa kosmetiikassa, mutta on muutamia tuotteita joihin olen valmis panostamaan, kuten seerumit, luomiväripaletit ja silmänympärysvoiteet esimerkiksi.

Yksi heikkous mulla kuitenkin on. Se on kallis eikä varsinaisesti järjellä perusteltavissa, mutta sydän halajaa mitä sydän halajaa! Kyse on tietysti Guerlainista ja erityisesti Météorites-tuotelinjasta.

Hullaantumiseni alkoi yhdestä purkillisesta heleyttäviä puuterikuulia, ja nyt mulla on jo pienoinen kokoelma sarjan tuotteita. Puuterikuulia on neljä purkillista, ja lisäksi löytyy kivipuuteri ja primer. Meteoriiteissa vetoaa viimeiseen asti hiottu ulkonäkö, ylellisyys, ranskalaisuus, vintagefiilis ja uniikki tuoksu. Järjen kanssa niillä ei ole kovinkaan paljon tekemistä, ainakaan mitä tulee puuterikuuliin, sillä yksikin purkki riittäisi ihmisiäksi. Olen kirjoittanut puuterikuulien viehätyksestä aiemminkin, ja allekirjoitan edelleen kaiken mitä vaahtosin tässä kolmen vuoden takaisessa postauksessani.

Flocons Enchantés on mun tärkein meteoriittipurkkini, ja syy siihen selviää edellämainitusta vanhasta postauksesta. Purkkimafiasiskojen lahja edustaa mulle kaikkea sitä hyvää, jota bloggausharrastus on tuonut mukanaan. Vieressä olevat kuulat ovat vuoden 2012 LE-kokoelmasta ja kantavat mahtipontista nimeä Perles du Dragon. Ostin ne silmät kiiluen bloggaajakollegalta. Purkki on niin kaunis, että melkein itkettää.

Vakiovalikoiman puuterikuulat ovat ne mun ensimmäiseni. Enkelirasia sulkee sisälleen herkullisen punaiset poskipunapallerot, ne ostin tarjoushaukkana joskus Stockan alesta.

Puuteripalleroita ei oikein kärsi kuljettaa mihinkään, joten mulla on meteoriittipuuteri myös pressatussa muodossa. Heleyttävä primer on yksi parhaista ja kauneimmista ikinä, joten en raaski edes käyttää sitä. Mähän sanoin ettei tässä järjen kanssa pelata :D

Mulla on tapana aina tasaisin väliajoin nuuhkaista meteoriittipalleroisiani, sillä tykkään ihan älyttömästi vintagehenkisestä, puuterisesta orvokin tuoksusta. Bloggaajakavereiden kanssa olemme monesti hekumoineet ajatuksella meteoriittihajuvedestä, ja nyt sellainen on kuin onkin saatavilla! Olin taannoin Guerlainin My Rouge -huulipunien lanseeraustilaisuudessa ja vaikka yritin keskittyä ihaniin puniin, mun huomion varasti totaalisesti esillä ollut Météorites Le Parfum. Taisin jopa vähän kiljaista kun näin pullon esillä ja sainkin tuoksun sitten myöhemmin pr-kappaleena, varmaankin jotta en enää kiljuisi :D Tuoksu täytti kaikki odotukseni, sillä se todella tuoksuu aivan autenttisesti puuterikuulilta. Varsinkin alkutuoksu on suorastaan täydellinen.

Se, millaiseksi tuoksu ajan kanssa iholla muuttuu, riippuu tietysti kantajasta. Osalla tuoksua kokeilleista puuterinen orvokki pysyi koko ajan läsnä, mun iholla tuoksu muuttui hetken kuluttua tosi makeaksi ja vähän marsipaanin tyyppiseksi. Tää on mun perusongelma; ihoni taikoo kaikista tuoksuista esiin ne kaikista makeimmat vivahteet vaikka en niistä niin välittäisi. Mutta se on ihoni ongelma, varsinainen hajuvesi on juuri sellainen kuin sen pitäisikin olla.

Ilokseni mulle kerrottiin, että meteoriittituoksu on osa pysyvää valikoimaa! Jään jännityksellä odottamaan, tuleeko joskus vielä myyntiin myös joitakin erikoisversioita tästä tuoksusta.

Guerlainilla on kyllä muitakin ihan mielettömiä tuoksuja, joten en ollut ollenkaan yllättynyt että meteoriittituoksukin onnistui. Mun salaisena kosmetiikkahaaveena on kerätä Aqua Allegoria -sarjan kaikki tuoksut, sillä en ole löytänyt vielä yhtään mitä en olisi suorastaan rakastanut. Suosikkejani on Passiflora ja Mandarine Basilic, voi että ne on ihania! Toistaiseksi en omista ainuttakaan, mutta pitäähän ihmisellä tavoitteita elämässä olla :)

Loppuun haluan siteerata vielä erästä viisasta naista eli itseäni: ”Guerlain ei edusta mulle ”arjen luksusta”, vaan oikeaa luksusta. Se on kallista, huikentelevaa, loppuun saakka mietittyä, onnistuneesti brändättyä, laadukasta ja kaunista kosmetiikkaa, ja oikein alleviivaa sitä kuinka onnekas olen kun yksi ”murheistani” voi olla se, voinko ostaa puuterihelmiä vain koska olen hurahtanut niihin.”

(Tuoksu saatu, muut ostettu itse.)

Kurkkasitko jo nämä?

12 kommenttia

  1. Tää on niin mielipiteitä jakava tuoksu ja itse kuulun siihen ”katsoa saa, mutta ei nuuhkia” -joukkoon:D Kauniitahan nämä ovat kuin mitkäkin, ja ymmärrän täysin, että tällaisia aarteita tekee mieli keräillä <3

  2. Kumma kyllä olen pystynyt itseäni hillitsemään, kun eräässä ystävämyynnissä on aina eri versioita Meteoriteja hintaan á 15 € tai 2 kpl 25 €. Joskus järki vaan voittaa, että en vaan tee niillä mitään. Ehkä ensi kerralla turhamaisuus voittaa ja pitää testata, että mikä näissä on niin ihmeellistä?

    1. Oho, no tuo on jo ihan hullun edullinen hinta! Eihän noita kuulia kukaan montaa purkkia tarvitse (ellei oo juurikin poskipuna- ja puuterikuulat erikseen), mutta kannustan kyllä kokeilemaan tuolla hinnalla. 15 eurolla saat kevyen, heleyttävän puuterin, jolla ei mitenkään voi saada kakkumaista tai liian puuteroitua lopputulosta :)

  3. Mä jotenkin arvasin, että Météorites tuoksulle käy samalla tavalla kuin Terracottalle jää valikoimaan, koska onhan ne nyt klassikoita jo syntyessään, niin LE:nä hölmö idea. :) Ihana tuoksu! <3

    1. On sopiva aika kysyä :D Puuterikuulia käytetään siis ihan kuin tavallista puuteriakin, eli valmiin meikin päälle loppusilaukseksi :) puuterisutia pyöritellään purkissa, jolloin kuulien sävyt sekoittuvat sutiin ja sitten vaan huiskitaan kasvoille. Météorites on tosi kevyt puuteri, jolla ei oikeastaan voi epäonnistua, sillä kakkumaista tai jauhoista lopputulosta näiden kanssa ei tarvi pelätä. Kuulissa on valoa heijastavia pigmenttejä, joten lopputulos on sellainen heleä. Pienemmän ja tiiviimmän sudin kanssa kuulia voi käyttää myös kevyenä korostustuotteena poskipäille ja kulmaluulle. Tuo perusmeteoriittipurkki on enemmän viimeistelypuuteri, kun taas tuo valkoinen Flocons Enchantés on hohtavampi, eli näissä on aina jonkin verran eroa keskenään. Kuulat tehdään käsityönä, mikä selittää kallista hintaa. :)

  4. Haluaisin kyllä tietää, missä ystävämyynnissä näitä Meteorites-kuulia myydään noin edullisesti. Onko kyseessä L’Orealin Luxe ystävämyynti, johon taitaa nykyään päästä vain kutsulla vai jokin muu tapahtuma?

    1. Nyt en kyllä osaa sanoa, en ole itse koskaan L’Oréalin ystävämyynneissä ollut. Toki onhan tämä jo vanha postauskin, niin en tiedä järjestetäänkö moisia edes enää :)

Vastaa