Korona-arjen satunnaiset suosikit

Uudenlainen arki vaatii uusia rutiineja. En ole koskaan aikaisemmin tehnyt töitä kokonaan etänä, joten piti vähän miettiä miten saan työn ja vapaa-ajan erilleen toisistaan ja mitkä pienet jutut mua ilahduttaa arjen lomassa. Tässä nyt sekalaisia hajatelmia ja suosikkeja menneiltä viikoilta!

Työhöni kuuluu päivittäin useita videoyhteyksiä muihin ihmisiin ja sen vuoksi olen välttynyt täydelliseltä metsittymiseltä. Meikkaan siis joka aamu edelleen, itse asiassa paljon pidemmän kaavan mukaan kuin normiarjessa. Aamut ovat nyt paljon levollisempia kuin aiemmin, kun työmatkaan kuluvan ajan voi käyttää kotonaan. En kyllä yhtään kaipaa niitä Amazing Race -tyylisiä aamuja! Saan myös nukkua usein hieman tavallista pidempään, minkä vuoksi olen yleisesti parempi ihminen.

Arkimeikin suhteen olen siirtynyt kevättyyliin, eli teen silmämeikin käytännössä yksinomaan highlightereilla ja suosin persikkaisia ja ruusukultaisia sävyjä. Vuosien ajan suosikkini on ollut Gwen Stefanin ja Urban Decayn yhteistyönä syntynyt kasvopaletti, tarkemmin ottaen sävyt Angel ja Hush. Shampanjaista Angelia liikkuvalle luomelle ja silmän sisänurkkaan, persikkaista Hushia luomivakoon ja raikas silmämeikki on valmis! Meikkiä nopeuttaa entisestään *Real Techniquesin Instapop-duon isompi sivellin, jonka viisto muoto varjostaa kerralla sekä luomivaon että kulmaluun. Tämän helpommaksi ei homma mene! Käytän sivellintä ”ylösalaisin”, jolloin pidemmät harjakset ylettyvät luomivakoon ja lyhyemmät häivyttävät luomiväriä kulmaluulle. Instapop-duon pienempi sivellin on myös paljon käytössä, mutta lähinnä silloin kun jaksan kikkailla peräti kolmella luomivärisävyllä :D

Aamu-, päivä- ja iltapäivärutiineihin kuuluu tietysti myös kahvi. Nyt kun ollaan miehen kanssa molemmat etätöissä, kahvia kuluu aivan posketon määrä. Rutiiniin kuuluu oleellisesti kahvimukin huolellinen valinta. Nyt jos koskaan olen onnellinen siitä, että olen kerännyt kaappiini toinen toistaan ihanampia mukeja! Kevään tulemisen huomaa viimeistään siitä, että kaivan Marimekon Kestit esiin. Talvisin suosin muita mukeja, mutta keväällä ja kesällä suorastaan omistaudun Kesteille. Tulee heti hyvä mieli kun siemailee kahvia iloisen värisestä kukkamukista!

Aamupalan suhteen luotan edelleen tuorepuuroon, jota olen popsinut hyvällä halulla jo monta kuukautta. Rakastan sitä! Maustan tuorepuuron kanelilla ja kardemummalla ja lisään joukkoon marjoja ja/tai hedelmiä. Tämän hetken suosikki on päärynä. En tiedä miten olen missannut päärynöiden ihanuuden tähän saakka! Päärynä on NIIIIIIN hyvää rahkan tai tuorepuuron kaverina.

Aamurutiinit on siis hallussa ja työpäivätkin sujuu ihan hyvin, mutta kieltämättä mun on ollut hieman vaikeaa siirtyä työajalta vapaa-ajalle. Osasyynä lienee se, että mulla ei ole työhuonetta vaan joudun työskentelemään makuuhuoneessa meikkipöytäni ääressä…ei todellakaan mikään ideaaliratkaisu. Ärsyttää herätä viikonloppuaamuinakin sillä tavalla että ensimmäinen asia mitä näkee on työkamat. Mun pitäisi käydä läpi meikkipöydän laatikot ja järjestää tilaa työkamoille, jotta saisin ne pois silmistä työpäivän päätteeksi, mutta edes kotona jumittaminen ei ole saanut mua motivoitumaan laatikoiden siivouksesta.

Työpäivät venyvät herkästi ja työ- ja vapaa-ajan raja on hieman sumentunut. Olen monesti havahtunut siihen, että kello on 17:30 ja istun edelleen työhommissa saamatta kuitenkaan mitään varsinaisesti aikaan. Tässä kohtaa pelastajaksi on tullut Rieha! Ihana, rakas koirulainen pakottaa minut ulos säännöllisin väliajoin. Koiran ulkoilutus aamulla vastaa pientä työmatkaa ja iltapäivällä ulkoilusta tulee siirtymä työajasta vapaa-aikaan. Sääkin on suosinut, onneksi. Mun mieliala tuntuu olevan usein ihan sääriippuvaista ja on ollut paljon helpompi pitää mieli levollisena kun aurinko on paistanut ja ulkoilu on ollut mukavaa. Niitä arjen ilojakin on aika paljon vaivattomampaa keksiä kun ei joka päivä ole satanut vettä ja sontaa vaakasuoraan. Kummasti ne kävelylenkit, jotka normiarjessa ovat usein tuntuneet pakkopullalta, motivoivat nyt ihan eri tavalla. Kävelylenkki on niitä harvoja mahiksia poistua kotoa ja saada liikuntaa, kun kaikki muu on kielletty.

Sitäpaitsi stressitaso laskee mukavasti kun voi työpäivän aikana käydä rapsuttelemassa Riehaa :) Joudun luovuttamaan Riehan pääsiäisenä toiseen kotiinsa, ja nyt jo huolestuttaa saanko ylläpidettyä kävelylenkkirutiinia ilman koiraa. Mulla on ollut koiria niin kauan, että kävely ilman niitä tuntuu jotenkin ihan järjettömältä :D

Olen myös päättänyt pitää nyt koko ajan maljakossa jotakin leikkokukkia, yleensä tulppaaneja joista tykkään ihan hulluna. Varma kevään merkki nekin! Kukat on helppo ja edullinenkin tapa piristää arkea. Nappaan tulppaaneja ja neilikoita mukaan lähikaupasta ruokaostosten yhteydessä, joten ylimääräisiä reissuja ne eivät aiheuta.

Viimeinen suosikki on ihan random-osastoa: Friggsin C-vitamiiniporetabletti, makuna minttu & lime. Saan varmasti tarpeeksi C-vitamiinia ihan ruuastakin, joten en todellakaan juo c-vitskujuomaa ravintolisänä vain yksinkertaisesti maun takia :D Minttu & Lime -poretabletti maistuu nimittäin erehdyttävästi Virgin Mojitolle!! Enkä siis nyt tarkoita The Body Shopin kausisarjaa vaan alkoholitonta juomaa. Laitan poretabletin Sodastreamilla tehtyyn vissyyn ja ta-dah, herkkujuoma on valmis :D Trust me, vain ruokosokeri ja jäämurska puuttuu!

Ainoa miinus on, että poretabletteja saa kuluttaa vain yhden päivässä. Muuten varmaan joisin tuota litratolkulla.

Kertokaa tekin arjen suosikkejanne! :)

(Sivellin saatu. Postaus sisältää tähdellä merkityn mainoslinkin. Mainoslinkin klikkailusta en hyödy, mutta sen kautta tehdyistä ostoksista saan pienen komission. Mahdolliset komissiot käytetään blogin palvelinkulujen kattamiseen.)

Kurkkasitko jo nämä?

6 kommenttia

 1. Vuorokaudessa ois ihan tosi paljon enemmän aikaa, jos ei tarttis tehdä työmatkaa! Toisaalta siinä saa edes vähän kerrytettyä askelia, ja varmasti on haastavaa lähteä ulos ilman koiraa. Onneksi nyt näyttää tosi keväiseltä ja tuntuu, että on suorastaan synti istua vaan sisällä:)
  Kun mun arki ei ole oikeastaan muuttunut mihinkään, niin tuntuu, että törmään lähinnä haasteisiin, uusimpana ravintoloiden sulkeminen, mikä tarkoittaa, että joudun alkaa tekemään eväitä ja inhoan sitä! Harmi, että erilaiset puurot tai vastaavat ei oikein riitä kattamaan koko päivän energiatarvetta, sillä ne olis helppoja vaihtoehtoja.
  Toivottavasti päästäis pian tavalliseen arkeen, huomaa tästä kommentistakin, että ihmiskontaktien puute alkaa näkyä:D Nyt lopetan:)

  1. Musta kyllä tuntuu, että helposti sitten vaan jatkan töitä sen ajan mikä normaalisti olis kulunut työmatkaan :D mutta silti tuntuu kevyemmältä se työpäivä, kun on samantien kotona kun vapaa-aika alkaa. Onneks tosiaan on ollu näin hyvät säät! oisin tullu hulluksi jos ois ollu pelkkää vesisadetta.

   Joo siis toi ruuanlaitto….argh! Tuntuu että pitää olla koko ajan kokkaamassa!!

 2. Mä siirryin myös etätöihin, mutta käyn välillä tarvittaessa toimistolla pyörähtämässä. Ollaan kuitenkin otettu oman labran poikien kanssa käyttöön virtuaaliaamukahvit, jolloin juodaan kahvia ja höpistään joko asiaa, tai asian vierestä. Yleensä vierestä. Mutta tuo helpottaa tätä yksinoloa. Itsellä työt ovat vaan lisääntyneet etäpäivien vuoksi, nyt en välttis ehdi edes ruokkista pitää, vaan mussutan sitä ruokaa palavereissa salaa. Oman piristyksensä palavereihin tekee taustaäänet, kuten meillä Rymy haukkuu tai muiden lapset tappelee jne. :D Kukaan ei enää edes jaksa pyydellä anteeksi niitä outoja ääniä. :D
  Mä en nyt ole meikannut välttämättä ollenkaan, jos tiedän, etten tule poistumaan ihmisten ilmoille päivän aikana ja muutenkin vähentänyt meikkien käyttöäa, joten se on nykyään kivaa vaihtelua, ;)

  1. Meillä on kans työkavereiden kanssa etälounaita ja etäkahvitteluja :) ne tulee kyllä tarpeeseen. Mutta välillä tuntuu ettei pääse pois koneelta ollenkaan, kun etätapaamisia on työaika täynnä ja sen lisäksi myös vapaa-ajalla on etätapaamisia kavereiden ja perheen kanssa… :D

   Lounastauko on kyllä vähän hankala saada pidettyä, kun monesti niitä palavereja on just silloin lounasaikaan..

 3. Mä oon kyllä ihan unohtanut ton UD:n kasvopaletin, vaikka aikanaan tuttu toi sen mulle jenkkilästä asti :’D Joten kiitos muistutuksesta, täytyykin nyt kaivella se käyttöön itsekin :) Luomiväripalettia oon kyllä käyttänyt, mutta nää kasvopaletit tuntuu jotenkin vaikeilta ottaa arkeen mukaan. Mullahan siis toistaiseksi arki ja työt jatkuu, ja meillä niin tulee näkymään tää korona-aika työssä piakkoin ja pitkään.. Saa nähdä joutaako kesällä ees lomia pitämään. Kotoilu sinänsä ei ota päähän yhtään, sillä sama arki ku ennenkin: aamusta töihin ja iltapäivästä äkkiä kotiin ja jos joku jossain vaiheessa tekis ne arkiaskareet ja opiskeluhommatkin :’D Mutta toki toivon, että tää koronaepidemia menis äkkiä ohi, sillä vaikuttaa niin monen ihmisen elämään negatiivisesti :/

  1. Mullakin tuo paletti makasi pitkään käyttämättä, mutta se onkin mulle enemmän kesäpaletti kuin talvipaletti :)

   Tässä ajassa on kyllä ihan hirveesti ahdistavia puolia. Ei oo oikeestaan mitään osa-aluetta mihin tää epidemia ei vaikuttaisi…pakko yrittää pitää ajatukset vaan oman arjen pienissä iloissa, koska muuten menee tosi synkäksi. Toivotaan tosiaan että tää menis äkkiä ohi!

Vastaa