Kesälomakuulumisia

Oon ollut lomalla blogista nyt näemmä kuukauden (sitä suunnittelematta) ja töistä kolme viikkoa. Loma on ollut vähän tavallisesta poikkeava, sillä ihan nurkan takana häämöttävä muutto on asettanut vähän rajoituksia siihen mitä kaikkea voidaan tai ehditään lomalla tehdä. Esimerkiksi perinteinen reissu mun kotiseudulle pohjoiseen jää tällä kertaa väliin. Ollaan me kuitenkin kaikkea kivaa ehditty jo tehdä!

Heti loman alkumetreillä lähdettiin Turkuun kolmeksi päiväksi. En oo aikuisiällä koskaan viettänyt aikaa Turussa jostain syystä, vaikka esim. Tampereella oon viettänyt viikonloppuja montakin kertaa. Ihastuin Turkuun aivan tolkuttomasti, ja mietin jo milloin sinne voisi mennä uudestaan. Oltiin yötä Kakolan vankilaan tehdyssä Hotel Kakolassa ja se oli MAHTAVA. Miljöö on ihan poikkeuksellinen, yksityiskohdat mietittyjä, henkilökunta ihan huippua ja hotelli kokonaisuudessaan tosi laadukas. Kesäterassi Rivieran pitsauunissa tehdyt pitsat oli ihan hullun hyviä ja Kakolan aamupalapuuro oli parasta puuroa mitä olen koskaan syönyt, ihan silkkaa samettia. Ylipäänsä koko Turun ruokatarjonta oli käsittämättömän laadukasta, jokainen ravintola tuntui olevan edellistä parempi ja vaikka kuinka monta kehuttua ravintolaa jäi vielä kokeilemattakin. Erikoismaininta Tintån lounaalle ja Rosterin pöperöille! Koko reissu oli yhtä ruokaorgiaa :D jotta yhtäkään syötyä kaloria ei menisi hukkaan, kuljettiin kaikkialle sähköscooteilla kuin mitkäkin nuoret ihmiset. Hyvästi kävely!

 

Turun reissun jälkeen mun siskot ja heidän miehensä tuli meille muutamaksi päiväksi. Kuusi ihmistä samassa asunnossa +30 asteen lämpötiloissa kuulostaa ehkä katastrofin aineksilta, mutta tosi hauskaa meillä oli! Käytiin uimassa, leikittiin turisteja Helsingissä, tehtiin päiväretki Porvooseen ja yytsittiin taloja Lohjan asuntomessuilla. Vieraiden lähdettyä tehtiin miehen kanssa päiväretki myös Hämeenlinnaan (pro tip: Turun linnassa on paljon enemmän nähtävää ja opittavaa kuin Hämeen linnassa).

Oltiin oltu pari päivää kotona, kun muhun iski se perinteinen ”apualomavaluuhukkaankotona” -paniikki, ja päätin että jonnekin pitää vielä päästä ennenkuin muuttolaatikot tulee ja pilaa mun lomafiiliksen. Melko hetken mielijohteesta varattiin sitten parin yön reissu Vierumäelle, jossa en oo koskaan ollut. Päätöstä vauhditti mahdollisesti hieman se, että koko loma oli kulunut lähinnä syöpötellessä ja kuumuuden takia liikuntasuoritukset oli aikalailla nollassa… oli siis kovastikin syytä ylikompensoida helvetisti ja lähteä sekoilemaan Suomen liikuntakeskittymään. Siellä me sitten oltiin U18-Leijonien ja muiden himourheilijoiden keskellä ihan muina muumeina. Juuri avattu hotelli Fennada oli kyllä tosi kiva ja kauniisti sisustettu, mutta muuten oli hieman sopeutumista siihen opisto- ja leirikoulufiilikseen joka alueella tuli. Ollaan ehkä totutettu itsemme hieman erilaisiin minilomiin :D Oli kuitenkin tosi kiva reissu ja suurimpana plussana jäi mieleen padel, jota kokeiltiin Vierumäellä ja innostuttiin siitä ihan hulluna. Takana on nyt kolme perättäistä päivää padelia enkä harmittavasti tässäKÄÄN lajissa ole luonnonlahjakkuus, mikä on tietenkin sietämätöntä.

Vierumäellä on tosi kivoja luontopolkuja ja paljon mahiksia kokeilla erilaisia urheilulajeja, mutta se vaatii suunnittelua, joka meidän reissusta vähän puuttui, eikä sääkään oikein suosinut. Meillä oli esimerkiksi aikomuksena mennä kokeilemaan sähköavusteisia maastopyöriä, mutta ne oli aivan buukattu, ja ohjattujen jooga- ja muiden tuntien mahiksen tajusin vasta lähtöpäivänä. Suppailu jäi väliin huonon sään vuoksi ja hieronta-ajat oli varattu. Paras vinkkini Vierumäelle on se, että varatkaa haluamanne välineet, tunnit ja muut samalla kun varaatte majoituksen, ainakin jos meinaatte kesällä paikalle mennä. Varaukset onnistuu puhelimitse tai Vierumäen sovelluksella. Koko systeemi on vähän sekava, joten suosittelen soittamista etukäteen.

Huippuna juttuna mieleen jäi myös Brasserie Rampsi, jossa syötiin superhyvä ja yllättäviä makuyhdistelmiä tarjoileva neljän ruokalajin menu hyvine viineineen. Ripaus luksustakin on siis näppien ulottuvilla, vaikka muuten Vierumäki onkin melko arkinen ja osin nukkavierukin. Aluetta kyllä uudistetaan nyt kovalla höökillä ja Fennada-hotelli ainakin oli tosi onnistunut tapaus. Alueelle on myös avattu uusi Holiday Club -hotelli, jonka yhteyteen tulee myöhemmin kylpylä.

Mulla on koko ajan jyskyttänyt takaraivossa muuton lähestyminen ja kieltämättä koko projekti on aiheuttanut sellaista nakertavaa stressiä, ja on ollut vaikeaa vaan heittäytyä lomafiilikseen ja sulkea muutto pois ajatuksista. Hellekausikin sotki mun suunnitelmia; ajattelin että teen vähän ennen lomaa paljonkin muuton eteen, mutta jatkuvassa kuumuudessa paistuminen vei käsittämättömällä tavalla paitsi yöunet, myös kaiken energian, enkä töiden jälkeen paljoa muuta jaksanut tehdä kuin maata sulamassa. Vaikka en nyt pakkaamista innolla odotakaan, niin olen helpottunut kun pääsen viimeinkin konkreettisesti tekemään asioita muuton eteen, eikä se enää vaani vaan stressaavana asiana mun takaraivossa.

Seuraavat pari viikkoa tulee olemaan monella tavalla tosi kiireisiä ja stressaavia, eikä mulla ole mitään harhaluuloja siitä että ehtisin blogia päivittää. Heinäkuun postaustauko oli suunnittelematon, mutta nyt jätän blogin ihan suunnitellusti kyllä muutamaksi viikoksi tauolle. Instassa kyllä varmasti julkaisen yhtä sun toista, joten seurailkaa ihmeessä siellä! :) ja palataan sitten, toivottavasti, uudesta kodista!

Kurkkasitko jo nämä?

8 kommenttia

 1. Lomahan on kuullostanut oikein kivalle tähän saakka! :) Mulla olisi vielä kaksi viikkoa töissä kärvisteltävänä ennen kesälomaa, jaksaajaksaa..!

  Mie olen junnuna ollut Vierumäellä luokkaretkellä, on varmaan paikat muuttuneet siitä. Olisi varmaan ihan hauska nyt aikuisena mennä ihmettelemään paikkoja ja tarjontaa :)

  Tsemppiä muuttoon! Nyt ainakin ilmat vähän lauhemmat, niin ehkä helpottaa edes vähän :’D

  1. No sä saat sitten leijua kesälomallasi kun suurin osa muista joutuu jo palaamaan töihin :D

   Kiitos tsempeistä! Täällä on kyllä taas lähes 30 pinnaa lämpöä, mutta loppuviikkoa kohti vissiin onneksi viilenee.

   Oikein ihanaa lomaa, sitten kun se sullekin koittaa!

 2. Tsemppiä muuttoon! Mulla on jo viisi viikkoa lomaa takana, enkä vieläkään ole päässyt lomafiilikseen, mutta olen tehnyt raksahommia aamusta iltaan melkein joka päivä, joten eipä ihme, ettei hirmusti lomailulta tunnu… Ihan kuumimpina päivinä olen sitten suosiolla yrittänyt olla tappamatta itseä ja istunut kesäkeittiössä tuulettimen edessä ja vahtinut koiraa, ettei se saa lämpöhalvausta (onneksi laattalattia pysyi viileänä) ja kiukutellut hellettä ja ajan haaskaamista. Tältä lomalta en odottanutkaan lomafiiliksiä, mörskä on tärkein, vaikka se niin hitaasti valmistuukin. Vielä viikko lomaa ja sitten takaisin töihin hyvin levänneenä. :D :D :D

  1. Jaiks mä olen unohtanut vastata tähän! Teillä on kyllä niin superiso urakka siinä talossa, että en yhtään ihmettele ettei loma ihan lomailulta tunnu…mutta toivottavasti lopputulos sitten palkitsee!

Vastaa