Mökkiprojekti, osa 3: kurkistus tupaan

Mökkiprojektiin liittyvä edellinen postaus saavutti ihan mahdottoman suosion, joten täältä pesee lisää. Kurkistetaan tällä kertaa mökkiin sisälle :)

Mökki
Mökki

Mökissä on neliöitä arviolta noin 50. Alunperin mökissä oli vain tupa, myöhemmin on rakennettu makuuhuone ja parvi, pieni keittiö ja kuisti. Kaksi isointa ikkunaa kuuluvat tupaan, pieni ikkuna kuuluu makuuhuoneeseen. Mökillä on myös kylmä vintti, jonne pääsee mikäli uskaltaa kiikkua tikkaille ja uhmata ampiaispesiä.

Ensimmäistä kertaa mökillä vieraillessamme mökki paljastui sisältä varsin karuksi. Tavaraa oli jumalattomasti, huonekaluja ei niinkään. Olohuoneen kalustus muodostui rottinkituoleista, jotka nyt päätyivät kuistille minne ne kuuluvatkin. Kaikkialla oli epämääräisiä tavaraläjiä, roskat ja aarteet sulassa sovussa.

Tupa ennen
Tupa ennen
Tupa
Tupa
Takanpäällistä myöten kaikkialla oli tavaraa
Takanpäällistä myöten kaikkialla oli tavaraa

Tupa oli pitkään tuossa kunnossa, koska mitään huonekaluja tuonne ei voinut kuvitellakaan raahaavansa, ennenkuin tie oli valmis. Tänä kesänä sitten päästiin viimein pistämään hulinaksi. Suuri kiitos mun vanhemmille, jotka matkustivat monen sadan kilometrin päästä mökille ja pyörremyrskyn tavoin pesivät mökin lattiasta kattoon kahdessa päivässä. Kiitollinen olo :)

Sohva mökille oli ehdottomasti saatava, sellainen löytyi Huuto.netistä 50 eurolla. Ei mikään maailman kaunein, mutta mökille sopii ihan mainiosti. Tarkoitus ei ole tehdä mökistä samanlaista kuin koti on, kotona suosin kaikkea yksinkertaista ja hillittyä, mutta mökillä saa ja pitääkin vähän rönsyillä.

Tupa nyt
Tupa nyt

Mökin ihastuttava savunsininen lattia saa jäädä, uudestaan se pitää maalata kyllä mutta väriä en halua vaihtaa. Alunperin halusin maalata seinät valkoiseksi, mutta alan tulla toisiin ajatuksiin. Nuo seinät on tuollaisenaan aika hienot :)

Pöllöt
Pöllöt

Nurkassa ollut lamppu sai uuden varjostimen Ikean pöllöistä. Edellinen lampunvarjostin haisi HIELLE. I kid you not. Ihan järkyttävälle vanhalle hielle. En tiiä miten se on mahdollista, mutta joka tapauksessa varjostin sai nopeat lähdöt. Pöllöt halusin, koska ne näyttää ihan minulta ja IT-tuelta. Yhtä pöljän näköisiä.

Näkymä tuvan ikkunasta
Näkymä tuvan ikkunasta

Tykkään ihan älyttömästi tuosta tuvan isoimmasta ikkunasta. Mökki on viiden metrin päässä järvestä (jep, vain viiden!), joten järvi näkyy jokaisesta ikkunasta. Parhautta :)

Näkymä keittiön ikkunasta
Näkymä keittiön ikkunasta

Ulko-ovi tuo suoraan tupaan, ja vaatekaapin virkaa toimitti syvennys, jossa takit, kumpparit, veneköydet ynnä muut tavarat pursuilivat jatkuvasti näkyvillä. Ostin Ikeasta Eivor-verhon, joka saa nyt toimittaa oven virkaa. IT-tuki kiinnitti verhokiskon kattoon ja siinä se, aika helppo ja nopea ratkaisu :)

Vaatekomero
Vaatekomero
verhokisko
verhokisko

Ruokapöydän yllä olevan kattolampun varjostin sai myös lähteä, koska epäilin senkin haisevan hielle. En tarkistanut asiaa kylläkään, mutta intuitio oli vahva. Tilalle tuli Ikean Alvine Pärla.

Alvine Pärla -varjostin
Alvine Pärla -varjostin

Koska mökillä ei jatkuvasti olla ja osaa tavaroista käytetään vain harvoin, halusin piensäilytykseen mahdollisimman vähän avonaisia koreja/laatikoita. Koska lika ja pöly. Mökin vaatekaapista löytyikin IT-tuen isovanhempien tekemiä, huolella koristeltuja puurasioita, jotka nielevät sisäänsä mm. kynttilöitä ja muuta tarpeellista. Ne löysivät paikkansa takan päältä, samoin kuin vanha silitysrauta :)

Puurasiat
Puurasiat
se on Wanha.
se on Wanha.

Sohvapöydällä, eli edellisessäkin postauksessa nähdyssä viestiarkussa, on Citymarketista bongatut puurasiat. Niihin mahtuu kätevästi patterit ja hyttysmyrkyt.

Pienemmässä patterit, isommassa öttiäismyrkyt
Pienemmässä patterit, isommassa öttiäismyrkyt
Sohvapöytä
Sohvapöytä

Kaapeista löytyi muuten lisääkin aarteita, IT-tuen isoisän tekemiä leikkikalusteita ja nuken kehto sekä vanhoja pulloja. Noille leluille aion vielä löytää kunniapaikan jostain, pullot patsasteleekin jo kuistin kaapin päällä.

Vanhoja leluja
Vanhoja leluja
Pullot
Pullot

Sellaista on tähän mennessä tapahtunut tuvassa, ens kerralla pommitan teitä sitten makuuhuonekuvilla :)

Miltä näyttää?

Translation: Welcome to our summer cottage’s living room :) 

Kurkkasitko jo nämä?

16 kommenttia

 1. Ei nyt oikein anna oikeutta nämä kuvat tuolle möksälle. Kansa vaatii kuvia myös makkarista!

 2. Ihanan kodikasta ja todella, olette tehneet suuren työn! Itselläkin on mökkiprojekti ajatusasteella. Raivausta tehtiin tänä kesänä, joten voin jollain asteella jakaa tunteesi ja sen innon, kun pääsee hommiin! :)

  Lisää postauksia odotellessa :)

 3. Oon taas ihan pode. Ihana paikka. Ja mahtavaa, että saatte laittaa mökkiä oman mielen mukaiseksi. Meillä on sukumökki, jota ei käytä paljon muut kuin meidän perhe. Hirmusti ei siis itsekään tahtoisi panostaa rahaa/aikaa, kun ei muutkaan. Omaa olis ihan eri juttu kunnostaa.

  Malttamattomana odottelen jatkoa sarjalle.

  1. Meilläkin on suvun mökki ja siihen kyllä panostetaankin, mutta se sijaitsee reilun 800 km päässä joten ei tuu enää kauheen usein käytyä :D

 4. Ihana mökki =)Ehdottomasti lisää kuvia! Tuota sinun mainitsemaa rönsyilyä en kyllä huomaa. =S Tyynyt? Sohva? Pöllöt!!?

  1. Kiitos :) No siis kotona meillä on kaikki aika simppeliä, ei juuri kuviollisia tekstiilejä ja väriskaalakin melko tiukkaan musta-harmaa-valkoinen-tummanruskea, joten siihen nähden mökillä on aika erilaista :)

Vastaa