Mökkiprojekti, osa 2

Kirjoittelin aivan blogin alkuaikoina postauksen meille päätyneestä mökistä. Ensimmäinen kohtaaminen mökin kanssa oli vähintäänkin surkuhupaisa, voitte lukea siitä tästä. Nauratti itteäkin tuo juttu kun luin sen nyt pitkästä aikaa, oli nimittäin aika karu fiilis tuon ensimmäisen vierailun jälkeen :D

Projekti siis pyörähti käyntiin hieman reilu vuosi sitten. Vuonna 1950 rakennetulle mökille ei tosiaan ollut olemassa tietä eikä meillä venettä, joten syksyn aikana rakennettiin tie joka johtaa lähes pihaan saakka. Tieproggis kirvoitti tämän raivopostauksen.

Ihan oikea tie!
Ihan oikea tie!

Olisin tietysti mielelläni alkanut heti sisustaa mökkiä söpöillä pikkuesineillä, mutta yllättäen sisustus ei ollutkaan IT-tuen prioriteettilistalla ensimmäisenä. Rakenteet vaativat jonkin verran korjausta ja siinä vaiheessa hyväksyttiin se tosiasia, että IT-tukikaan ei voi tehdä kaikkea itse. Työmiehet siis kehiin ja tänä kesänä saunarakennuksesta vaihdettiin hirsiä, rakennettiin uusi terassilaituricombo ja itse mökistä uusittiin ulkolaudoitusta. Maalaushommat hoidettiin/hoidetaan itse.

vanha terassi
vanha terassi
uusi terassi
uusi terassi

Sauna on osittain veden päällä ja maisema on aika huikaiseva, joten haluttiin mahdollisimman tilava terassi oleskeluun. Aikaisemmin mökin terassilla ollut ruokapöytä siirrettiin uudelle terassille. On meinaan aika päheetä ruokailla lähes järven päällä :)

Mikäs tuossa possutellessa :)
Mikäs tuossa possutellessa :)
näkymä laiturilta

Ylläolevasta kuvasta näkyykin uudet hirret saunarakennuksen oikeassa alareunassa. Rakennuksessa on saunan lisäksi myös pieni kamari, joka on tarkoitus kunnostaa vieraille yöpaikaksi. Rakennus on ajan saatossa notkahtanut vinoon, se pitänee jossain vaiheessa suoristaa. Terassin ”aitalaudat” maalataan valkoiseksi kunhan ehditään, saunan ulkoseinä maalattiinkin tämän kuvan oton jälkeen.

Myös mökin seinä sai uutta maalipintaa.

uusi seinä, uudet maalit
uusi seinä, uudet maalit

Mökki on jyrkän rinteen juurella ja maasto on kivistä ja mäkistä, aika jylhää. En oo onnistunut tähän ikään mennessä kiinnostumaan mistään horsmista, joten IT-tuen sisko on kunnostanut kukkapenkkejä, minä oon vaan trimmerillä vetänyt ruohoa lyhyemmäksi. Sitäpaitsi koirat myllää joka tapauksessa kaiken mitä pihalle laitetaan, joten suureellisia kukka-asetelmia on turha pystytellä. Vanha venelaituri on huonokuntoinen, mutta kaikessa rähjäisyydessään jotenkin dekadentti ja minä pidän siitä.

venelaituri
venelaituri
näkymä mökin terassilta, venelaituri ja järvi jää kuvasta vasemmalle
näkymä mökin terassilta, venelaituri ja järvi jää kuvasta vasemmalle

Mökin sisätiloissa oli todella paljon tekemistä ennenkuin pääsin siihen vaiheeseen, että sain ostella sinne kaikenmaailman herttaisia sisustustyynyjä. Alunperin mökissä ei ollut juurikaan huonekaluja, mutta irtotavaraa senkin edestä. Pihalta ja mökistä löytyneistä ryönistä tuli sellanen juhannuskokko että meinas saunakin palaa, ja kaatopaikkatavaraa on kaikkineen tullut lähes roskalavallisen verran, siinä toki on mukana myös mm. vanhan terassin jämät. Vanhat rottinkikalusteet oli jo kaatopaikkakuormassa, kunnes mun vanhemmat roudasivat ne itsepintaisesti takaisin mökin terassille ja kehottivat maalaamaan kalusteet spraymaalilla valkoiseksi. Ei huono idea!

Roskiksesta palautettua rottinkia
Roskiksesta palautettua rottinkia

Turhan tavaran seassa oli todellisia helmiä, kuten sodassa käytössä ollut armeijan viestiarkku. Se sai uuden elämän sohvapöytänä ja veti sisäänsä järkyttävän määrän vanhoja Aku Ankkoja, Asterixeja ja dekkareita :)

viestiarkku
viestiarkku

Arkun päällä oli poppanaliinakin, mutta sitten IT-tuki päätti pestä sen, jonka jälkeen se muuttui pöytäliinasta pefletiksi jollekin erittäin pieniperseiselle ihmiselle. Noh, tärkeintä on että yrittää…

Seuraavassa osassa sitten sisätiloja, sitä ennen toki kynsijuttujakin :)

Translation: Our summer cottage renovation is well on its way! More to come later :)

Kurkkasitko jo nämä?

27 kommenttia

 1. Kauniit maisemat! Ja laiturista tuli upea :) Ihana seurata tällaista projektia, vaikka kynsiblogista, kun mun lukulistalla ei sisustusjuttuja muuten ole :)

  1. Kiitos, onpa kiva kuulla, vähän nimittäin jännitin raivostuttaako lukijoita kun kuvissa ei olekaan lakkauksia ;D

 2. Tosi kiva postaus, jään innolla odottamaan seuraavaa osaa. Aivan upeat maisemat! Koirille(kin) ihana paikka juoksennella ja uida :)

 3. Tosi paljon ootte saaneet aikaan! Tuolta onkin mukava palata kotiin jatkamaan remonttia:´D

  Tykkään näistä OT-postauksista, joten innolla odotan jatkoa:)

 4. Näyttääpä ihanalta paikalta, ja mikään ei voita sitä että sauna on järven vieressä (tai miksei merenkin – itse suosin järveä)! Tunnelmallisia kuvia :)

 5. Ihana mökki ja sauna ja laituri ja… ja… <3
  Mistä firmasta tuo laituri on? Näyttää nimittäin tutulta.

  1. :) hmm en tiedä firman nimeä, pitääpä kysellä IT-tuelta kunhan hää on käytettävissä :)

   1. Olen kuljettanut, kasannut, asentanut, esitellyt messuilla jne. erään firman laitureita, ja tämä näyttää aika pitkälti niiltä laiturilta. Saas nähdä, osunko oikeaan :)

    1. Kyseessä oli yhden miehen yritys, laituri rakennettu paikalla mittoihin ja maisemaan sopivaksi, kyseessä ei siis ollu valmislaituri :)

 6. Upealta näyttää :). Mahtavaa, kun postailet tällaisista projekteista. Kiva itsesikin katsella jälkikäteen kättenne (tai remppamiesten) jälkiä :).

  1. Kiitos :) on siellä kuikkaakin kuultu :D Kanadanhanhetkin yritti rannalle, mutta koirat esti niiden aikeet :D

 7. Upeat maisemat ja kunnioitettavia remonttisaavutuksia! Mua kyllä kiinnostaa tällasetkin aiheet, vaikka sinänsä on ihan sama mistä sä kirjoitat kun kieliasu on aina moitteetonta ja teksti viihdyttävää <3

 8. Ihan varmasti löytyy tuhansia kateellisia tuolle paikalle, mahtava! Vaikka se järkytys olikin aluksi suuri, lopussa taitaa kiitos seistä. :D Ja mäkin tykkään näistä postauksista paljon!

 9. Huh!
  En kyennyt kommentoimaan heti mitään. Huutonauroin tunteja, kun innostuin lukemaan kaikki mökkipostaukset ja miettiä, montako perheriitaa täällä on käyty laiturin rakennuksesta.
  Nyt seuraan lähietäisyydeltä yhden perheen laituririitaa. Aiai :D :D
  Hieno on kyllä!

Vastaa