HK Girl Top Coat vs. Seche Vite

Tämä postaus kuuluu samaan kategoriaan kuin alus- ja hoitolakoista kertonut the best of the best -postaus, mutta tällä kertaa en listannut isoa määrään pikakuivattajia samaan juttuun. Syynä on se, että olen muutamia sivuaskelia lukuunottamatta käyttänyt Seche Viteä koko harrastusurani ajan. Sally Hansenin punainen Insta-Dri oli käytössä hetken, mutta kyllästyin siihen että sitä oli niin älyttömän vaikea saada mistään. Secheä sen sijaan myydään lähes kaikissa nettikaupoissa ja monissa kivijalkakaupoissakin, joten täydennyspulloja on helppo ostaa.

.
.

Seche on ollut pitkään jo lähes kulttimaineessa. Sen kuivumisnopeudelle ei ole ollut kovin montaa haastajaa, ja lisäksi se on suhteellisen armollinen leimauksille ja koristeluille eli ei päätöikseen levitä niitä. Seche on paksua ainetta ja suojaa lakkausta sen vuoksi tosi hyvin. Leimauksessa Sechen paksuus on ollut hyvä apu, sillä Sechen päältä on voinut pyyhkiä epäonnistuneet leimat pois kynsilakanpoistoaineella ilman, että allaoleva lakkaus sulaa mukana.

Kulttituotteessakin on silti miinuksensa. Seche paksuuntuu todella nopeasti ihan liisteriksi, mistä kertoo sekin, että tuotesarjassa on oma ohentaja tätä pikakuivattajaa varten (Seche Restore, jos joku ei tiedä). Kuvassa oleva pullo on puolessavälissä, ja olen joutunut ohentamaan sitä jo ainakin neljästi. Lisäksi sitä joutuu holvaamaan vähän ympäri sormenpäätä, ettei värilakka kutistuisi. Kerrostamiseen Seche on turhan paksua, joten en mielelläni laita sitä enempää kuin yhden kerroksen per lakkaus, vaikka värilakan päälle tulisi mitä koristeluja tahansa.

.
.

Ensimmäinen mun kiinnostuksen herättänyt haastaja Sechelle on kuvassa näkyvä HK Girl Top Coat. Hk Girl on Glisten & Glow -indiebrändin luomus ja tuli mun tietoisuuteen vajaa vuosi sitten, kun nimi alkoi toistua yhä useammissa ja useammissa ulkomaisissa kynsiblogeissa ylitsevuotavien kehujen kera. HK Girlin tilaaminen G&G:n nettikaupasta oli kuitenkin aika tyyristä enkä viitsinyt siihen ruveta, joten innostuin ihan älyttömästi kun kuulin HK Girlin tulevan myyntiin CesarsShopille. Vielä enemmän innostuin, kun sain pullollisen Cesarsilta testattavaksi.

HK Girl on paitsi ihan superkiiltävä, myös tehokas. Se kuivuu yhtä nopeasti kuin Seche, oon koostumukseltaan hieman juoksevampaa, ei kutista lakkauksia, ei levitä leimauksia tai muita koristeluja eikä kuuleman mukaan myöskään liisteröidy samalla tavalla kuin Seche. Omakohtaista kokemusta paksuuntumisesta mulla ei ole, koska pullo on suht tuore. Muita ominaisuuksia olen testannut ja allekirjoitan ne kaikki.

Tieteen nimissä tein kuivumistestin. Kiekolla on kaksi paksua kerrosta lakkaa. Kummankin pikakuivattajan levitin märän lakan päälle. Ylempänä HK Girl, alempana Seche.

.
.

Tein lakkaukseen painaumia pilkkutikulla. Kärkeä lähinnä oleva reikä on tehty 3 minuutin kohdalla, seuraava 6 min, sitä seuraava 10 min, sitten 15 min ja alimmat, juuri ja juuri näkyvillä olevat painaumat 30 min kohdalla. Molemmat lakkaukset olivat kosketuskuivia 8 minuutin kohdalla. Sanoisin, että kuivumisaika on aikalailla identtinen.

Olen käyttänyt HK Girliä leimausten päällä useaan otteeseen, eivätkä leimat leviä vaikka sutisi samaa kohtaa monta kertaa. Tää on mulle tärkeä asia, koska leimailen usein eikä mikään ole ärsyttävämpää kuin se, että päällyslakka pilaa vaivalla tehdyn lakkauksen. Sechekään ei leimauksia helposti levitä, mutta sen levityksen kanssa pitää olla paljon tarkempi.

Pilkkutikulla tehdyt koristelut ovat pahamaineisia leviäjiä, joten testasin pikakuivattajia siinäkin tilanteessa ja vertailun vuoksi otin mukaan myös INM Out the Doorin ja Sally Hansenin Insta-Drin. (Joukkoon osui pari hieman epätarkkaa kuvaa, pahoitteluni.) Annoin pilkkujen kuivua alle puoli minuuttia ennen päällyslakan levittämistä. Hk Girlin kuvassa oleva minimaalinen musta kökkö tuli pilkutusvaiheessa, eli ennen päällyslakkaa.

-

Tadaa, ei leviämistä Sechellä eikä HK:lla! Whoop! Tässä on kuitenkin sama juttu kuin leimauksissa, Sechen kanssa pitää olla levityksen suhteen tarkempi.

Summa summarum: Seche Vite on erittäin hyvä pikakuivattaja, jos jaksaa sen muutamia oikkuja. HK Girl sen sijaan on, ainakin toistaiseksi, täydellinen. Hk Girl tuli mun työpöydälle jäädäkseen ja Seche saa siirtyä eläkkeelle.

HK Girliä myy Suomessa siis CesarsShop (kas tässä, en hyödy linkkien klikkailusta), pullollinen maksaa 14,80 euroa ja on jokaisen pennin väärti. Cesarsilla valikoimassa on myös HK Girlin aluslakka, siitäkin olen kuullut paljon hyvää mutta en ole itse sitä kokeillut. Glisten & Glow’lla on paljon muitakin kiinnostavia tuotteita, rasvoja ynnä muuta, mutta tätä kirjoittaessani nettikauppa on pitäjien loman vuoksi suljettuna enkä pääse nyt tuotevalikoimaa tarkastelemaan.

Huh mikä romaani! Nyt lopetan ja toivotan kaikille mukavaa viikonloppua :)

Translation: I got Glisten & Glow HK Girl Top Coat for review from Finnish stockist CesarsShop and decided to do a comparison with Seche Vite. Seche has been my go-to top coat for years but for me it’s never been perfect. It has a few not-so-desirable quirks like shrinking and insane glue-like thickening. I’ve read many good reviews about HK Girl and was excited to try it…and man, HK Girl is everything I’ve wanted and more. It doesn’t shrink the polish or smudge nail art, as seen from the picture above, and you don’t even have to be careful while applying it over stamping or dots. I’ve tried my hardest to get HK Girl to smudge my stampings but no, it just won’t do it! :D Drying time is identical to Seche’s – tried and tested as you can see from the nail wheel picture. Both top coats were dry to the touch after 8 minutes and nearly immune to my dotting tool after 30 minutes. Basicly, HK Girl is like Seche’s more beautiful and intelligent sister. HK Girl, you’re the one. Let us never part. 

Get yours at Glisten & Glow shop or one of their many stockists. I promise you HK Girl will not disappoint :) Thanks for reading!

 

Kurkkasitko jo nämä?

21 kommenttia

 1. Oijoi, mahlaa silmilleni. Olen kiinnittänyt huomiota HG Girliin Rian kynsillä (niin pitkät kynnet, ylimääräiseen kikkailuun ei varmasti ole energiaa) ja tilasin pullon, joka odottaa korkkausta. Halusin ensin testata tuon Sechen ohentamisen, joten se toimitetaan pois alta ensihätään, mutta sitten, sen jälkeen isken näppini tähän. En malta odottaaaaa..! :)

  1. Ole hyvä mahloista! :D Musta tuntuu että se ohentajan vaikutuskin on aika lyhytaikaista, tällä hetkellä mun Sechepullossa on varmaan enemmän Restorea kuin itse Secheä…toivottavasti tykkäät HooKoosta :)

 2. Onpa hyvä, että tilasin tämän Cesarilta =P Mun Seche on paksua kuin liisteri, enkä tiennyt noista ohennustipoistakaan ennen kuin nyt..

  1. Onneks! Sitä Restorea ei sitten kannata käyttää kynsilakkojen ohentamiseen, koska suurin osa lakoista on tolueenivapaita ja Restoressa on tolueenia. *faktanurkka*

 3. HK Girl Top Coat menee todellakin seuravaksi kokeiluun! Itseäni ärsyttää nimenomaan Sechen kutistava vaikutus. Yleensä Sessen lakkaa pitää saada kynnen kärkiin, siis ihan siihen viilattavaan pintaan ja jopa hieman kynnen alle, ennen kuin se on kutistamatta. Argh!

  1. Joo, kärjet on pakko pyyhkäistä kun Secheä käyttää. Se on tullut mulla niin rutiiniksi, että teen sen kaikilla päällyslakoilla automaattisesti :)

 4. Kuulostaa huipulta! Mun luottokuivattaja on Mavalan Minute Quick Dry mutta sitä on vaan niissä Mavalan pikkupulloissa ja tulevat suhteessa aika tyyriiksi siis. Tätä pitää ottaa kokeiluun!

  1. Sitäkin oon kokeillut pari pulloa, sinänsä toimivaa tavaraa mutta sutikin on niin pieni, että samaa kynttä joutuu sutimaan monella vedolla mikä taas lisää leviämisen riskiä. Sitäpaitsi sekin liisteröityy, vaikka pullo on naurettavan pieni. En arvosta :D

 5. Mun täytyy varmaan tutustua tuohon HK Girliin vielä paremmin, sillä viimeksi kun testailin sitä, se jäi kuivumisnopeudessaan selkeästi Essencen BTGN:n ja Cult Nailsin Wicked Fastin jälkeen, joten automaattisesti luokittelin sen sitten huippupäällyslakkojen ryhmän ulkopuolelle… mutta jos se on sun mielestäsi noin loistavaa kamaa, taidan ostaa toisenkin pullon ja testailla lisää :)

  1. Wicked Fastia en ookaan koittanut :) aika jännä, ei se minusta tosiaan yhtään Sechestä eronnut nopeudessa. Ja kiilto on kyllä ihan omaa luokkaansa, näät esimerkkejä tulevissa postauksissa :P

 6. Mun on pitänyt jo pitkään hankkia tuo HK Girl! Aina, kun asian vaan muistan, niin tuntuu olevan rahat loppu :D
  No, pitää käyttää nykyinen päällyslakka ensin pois, niin jospa sitten löytyis jo rahaa tähän.

 7. Kiitos mahtavasta vertailusta ja testauksesta!! :) HK Girliä on varmaan pakko testata itsekkin, niin paljon hyvää siitä on kuullut kaikilta! Mun oma suosikki tähän mennessä on Inm, mutta siinä ärsyttää kuvioiden leviäminen, etenkin raitojen leviäminen.

  1. Kiitos ja ole hyvä! :) INM levittää kyllä ihan tolkuttomasti niitä koristeluja, ihan yllätyin kun kokeilin tikulle, mulla oli siis korkkaamaton pullo jemmassa enkä aikaisemmin ole kyseistä päällyslakkaa käyttänyt. HK Girlin kiilto on kyllä kans sitten ihan omaa luokkaansa :) Ei sitä turhaan kehuta! :D

 8. Kiitokset testistä, pako päästä kokeilemaan itsekin :). Mulla on nyt just tuo Insta-Dri käytössä Suryan suosituksesta ja on sekin ihan kelpokamaa :).

 9. For the record, minä kyllä olen jo onnistunut levittämään leimaukset HK Girlillä:D Leimauslakkana oli Konadin Blue pearl, kaikista kynsistä ei levinnyt mutta parista kyllä.

  1. Oho, aika taitavaa! :D Mä en oo vielä levittänyt kertaakaan, vaikka leimailen jatkuvasti! Veikkaan kyllä että jos suti pääsee liian kuivaksi, mikä tahansa päällyslakka siinä tapauksessa leivttää koristelut. Voiskohan siitä olla kyse? :)

   1. No ei oikein, mulla on täysi pullo niin siitä tykkää tulla aina aika reilusti tavaraa:D Ja kun ei mitenkään rationaalisesti levinnyt, siis että tuoreimmat tai vastaavaa, vaan ihan satunnaisista kynsistä>.<

Vastaa