Best of the best: alus- ja hoitolakat

Ajattelin tsempata ja kirjoittaa teille jotakin ihan aidosti informatiivista, vaikka mielessä olisi muutakin äärimmäisen tärkeää, kuten syitä inhota ruuanlaittoa ja siivoamista. Niiden sijaan asialistalla ykkösenä on kuitenkin aluslakkojen ja hoitolakkojen parhausporukka. Postauksen pituuden hillitsemiseksi kirjoitan myöhemmin muista hoitotuotteista sekä päällyslakoista omat juttunsa.

Mua aina sattuu sieluun, kun kuulen kommentteja, joiden mukaan ”kynsienlakkaus olis muuten ihan kivaa mutta kun ne lakat ei kestä kynsillä enkä jaksa koko ajan lakata” tai ”lakkaaminen on niin hidasta, ei mulla oo aikaa olla kahta tuntia kädet ilmassa oottelemassa että lakat kuivuu”. Samat ihmiset sitten harvemmin käyttävät aluslakkaa tai päällyslakkaa. Logiikka ontuu, sillä aluslakan ja päällyslakan yhdistelmä nimenomaan pitää sen vaivalla äherretyn lakkauksen kauemmin siistinä, hoitolakat kynnet paremmassa kunnossa ja hyväkuntoisilla kynsillä lakatkin kestävät pidempään lohkeilematta. Ja ei, mullakaan ei ole aikaa olla kädet ilmassa kahta tuntia, siksi käytän pikakuivattavia päällyslakkoja. Niin että te kerettiläiset alus- ja päällyslakkojen hylkääjät, lukekaa tämä postaus tarkkaan!

Mulla on geenilotossa sattunut onneton arpa kynsien suhteen. Kynnet on ohuet, liuskoittuvat, heikot, kiemurat ja kuivat. Siksi vaatimukseni hoito- ja aluslakkojen suhteen ovat taivaissa. Olen tähän postaukseen koonnut ne parhaista parhaat tuotteet, jotka mun seulan läpi ovat päässeet.

OPI Nail Envy
OPI Nail Envy

OPI:n Nail Envy on ollut mun kynsille ihmeitä tekevä tuote. Nail Envyn ansiosta sain aikoinaan ensimmäistä kertaa elämässäni kasvatettua pitkät kynnet ja pidettyä ne sellaisina. Olen käyttänyt Envyä lukuisia pulloja, kaikki joko Originalia tai tätä kuvassa näkyvää mattaversiota Originalista, tämä kun on samaa tavaraa mutta usein myydään halvemmalla kuin Original. Envystä on olemassa monia versioita, mutta niihin muihin en ole perehtynyt. Nail Envy vahvistaa, kosteuttaa ja ravitsee ja toimii mainiosti myös aluslakkana.

Essie Nourish Me
Essie Nourish Me

Essien Nourish Me päätyi ostoslistalleni siinä vaiheessa kun tajusin, että harvan kynnet tarvitsevat kovettamista (oikeasti, unohtakaa ne markettien ”kynnenkovettajat”), vaan usein kynsien lohkeilu ja liuskottuminen johtuu kuivuudesta. Etenkin talvisin. Kuivuessaan kynsi menettää joustavuutensa ja katkeaa herkästi, ja tällöin kynttä kovettavasta tuotteesta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Nourish Me on kosteuttava hoito-/aluslakka ja vähensi mulla kynsien liuskoittumista selvästi. Ainoa miinus tulee siitä, että lakka kuivuu hitaasti. Rasvaisille kynsille tämä tuskin sopii, mutta öljyisyys taitaa olla suomalaisilla paljon harvinaisempi kynsiongelma kuin kuivuus.

Orly Nailtrition
Orly Nailtrition

Orlyn Nailtritionin mainostetaan sopivan erityisesti rakennekynsien poiston jälkeiseen hoitoon. Jos rakennekynsiä ei jaksa kasvattaa pois, tuloksena on usein ohuet ja heikot kynnet. Mulla kun ne on sellaiset ihan luonnostaan, ajattelin Nailtritionin sopivan mun käyttöön. Nail Envyn tapaan tämäkin on vahvistava ja ravitseva ja nopeuttaa kynsien kasvua. Nail Envyllä sain parempia tuloksia, mutta ei tämä missään nimessä huono ole. Kuivuu nopeasti ja tekee sen minkä lupaa, mutta en suosittele Nailtritionia käytettäväksi yksinään aluslakan tapaan, tämä ei nimittäin suojaa kynsiä värjäytymiseltä juurikaan. Käytettyäni kolmasosan pullosta mun kynnet oli oikein hyväkuntoiset, mutta niin karsean värjäytyneet, ettei ranskalaista manikyyriä hirveästi napeksinut tehdä:

.
.

Voi morjens :D Toivottavasti kukaan ei traumatisoidu tuosta kuvasta.

Essie First Base
Essie First Base

Essien First Base on tavallinen aluslakka ilman hoitavia ominaisuuksia. Sain tämän L’Orealilta ja intoilin tästä aivan erityisesti jo paketin saapuessa. Olen First Basea nyt paketin saapumisesta saakka käyttänyt, ja meillä on kuulkaa oikein kuherruskuukausi meneillään. En enää ollenkaan ihmettele, miksi juuri tätä aluslakkaa on hypetetty ympäri blogosfääriä. First Base ensinnäkin kuivuu aivan silmänräpäyksessä, siis oikeasti aivan käsittämättömän nopeasti, ja pitää lakat paikoillaan kuin väkisin. Mulla on työssä ja vapaa-ajalla kynnet kovassa kulutuksessa, ja yleensä kärkikuluma näkyy selkeästi kahdessa päivässä lakasta riippumatta. First Basen kanssa lakat on kestäneet ennätyspitkään: ensimmäistä lakkausta pidin viisi päivää, jonka jälkeen olin jo niin kyllästynyt että lakkaus oli pakko vaihtaa – ja silloin viidentenä päivänä kärkikulumaa ei ollut juuri lainkaan, lohkeamista puhumattakaan. Tottakai se värilakkakin vaikuttaa asiaan, jotkut vain lohkeavat helpommin kuin toiset, mutta First Basen kanssa niistä parhaista lakoista saa todellakin kaiken hyvyyden irti. First Base on aluslakkojen Sidostesukka: kestää, kestää ja kestää. Papu on muuten kertonut First Basen suojaavan todella hyvin värjäytymiseltä, ja toivon todella että minäkin voin muutaman kuukauden kuluttua raportoida samoin, kunhan vanhat värjäytymät kasvavat pois. Näissä Essien uudistuneissa alus-, päällys- ja hoitolakoissakin on muuten nykyään leveät sudit!

Illamasqua base coat
Illamasqua base coat

Illamasquan aluslakka on lähes yhtä hyvä kuin Essien. Koostumus on paljon paksumpi kuten pullostakin jo näkee, mutta lakka levittyy kuin itsestään. Lakka näyttää pullossa ranskislakalta, mutta kynnellä se on väritön. Illamasqua kuivuu myös oikein nopeasti ja on muutenkin kaikinpuolin erinomainen tuote niille, jotka hoitavia ominaisuuksia eivät tarvitse, mutta Illamasqua on kallis ja vaikeasti saatavilla oleva merkki. Joku saattaa muistaakin tämän silmittömän raivopostauksen, jonka aluslakan tilaamisprosessi kirvoitti :D

Siinä mun suosikit. En väitä kaikkien näiden tuotteiden toimivan kaikilla, mutta mun kynsille nämä sopivat paremmin kuin hyvin. Onko teillä samoja suosikkeja, tai puuttuuko mun listalta joku tuote jonka olemassaolosta mun ehdottomasti pitäisi tietää? Kertokaa ihmeessä mitä te käytätte! :)

Translation: These are the best nail treatments and base coats I’ve encountered. I have weak, dry and splitting nails so I’ll take all the help I can get. OPI Nail Envy is my all-time favorite nail treatment and Orly Nailtrition doesn’t fall far behind. Unfortunately Nailtrition didn’t protect my nails from staining, as you can see from the horrid nail pic. Essie Nourish Me is really good too but it dries a bit slow to my liking. Essie’s First Base is da bomb when it comes to base coats. It’s extremely good and I’m really, really happy that I got it from L’Oréal Finland as a press sample. It dries in a blink and protects polishes from tip wear and chipping really well. Illamasqua Base Coat is very good too but it’s really expensive and Illamasqua’s shipping costs to Finland are quite high. Thanks for reading :)

Kurkkasitko jo nämä?

16 kommenttia

 1. Mulla kans kynsien kunto parani sen siliän tien, kun päätin unohtaa kynnenkovettajat ja vaihtaa kynsien kosteutukseen, orlyn nailtritionia käytin alkuun, kuten sanottu – auttaa muttei estä värjäytymiä.

  Sitten kokeilin Trindin Nail Repairia & Balsamia. Ja tuo repair oli katastrofi, ei ollut ennen sitä pitkään aikaan lohkeillut eikä liuskottuneet kynnet, mutta sen käytön ku aloitin, niin saman tien napsahti kynsi todella ikävästi poikki.

  Nail Balsam kuitenkin tästä kokeilusta jäi käyttöön ja se on ihan ykkönen, luultavasti voisin sen kanssa käyttää näitä ihan normi aluslakkoja, sillä toi balsam kyllä hoitaa sen kosteutuspuolen.

  Nyt käytössä on kuitenkin balsam (satunnaisesti, kun tuntuu että kynnet on tooosi kuivat) ja Make Up Storen kosteuttava aluslakka. Menee ranelakastakin tää MUSin lakka, hoitaviin ominaisuuksiin en oikein osaa sanoa mitään, kun tosiaan toi nail balsam on hoitanut tuon repair-katastrofin jäljet ja sen jälkeen ei ongelmia ole ollut *koputtaa puuta*

  Jahas, tulipa romaani :D

  1. Balsami mullakin on käytössä, mutta ajattelin esitellä sen toisessa hoitotuotepostauksessa sitten, samoin kuin Mavalan Scientifiquenkin :) Tykkään siitä balsamista tosi paljon, mutta mun kynnet on niin onnettomat ettei se balsamikaan riitä yksinään :(

 2. Olen nyt käyttänyt pari viikkoa Nail Envyn Sensitive & Peeling -versiota ja hyvältä vaikuttaa. Mulla kynnet joutuvat todella kovalle koetukselle, joten mitään älytöntä lisäkestoa lakkauksille tai täydellistä kynsien korjaantumista en ole havainnut mutta selvän muutoksen parempaan kuitenkin! Mukava sivuvaikutus oli värjäytymien häippäsy.

  Mites, kun Emotionin myyjä sanoi, että tuota Nail Envyä kannattaa käyttää viiden viikon jaksoissa ja pitää välillä taukoa? Oletko itse pitänyt taukoa sen käytössä?

  Täytyy laittaa muistiin tuo Essien aluslakka!

  Hyvä ja informatiivinen postaus :).

  1. Mua on kans kiinnostanut tuo Sensitive & Peeling -versio! Kiva kuulla että se on toiminut.

   Nail Envy on tarkoitettu käytettäväksi kuureina, niillähän on olemassa myös se Maintenance-versio tulosten ylläpitämiseen. Mä olen kyllä surutta käyttänyt pullollisen Envyä kerrallaan loppuun ja sitten vasta vaihtanut.Useampaa pulloa en sentään ole käyttänyt putkeen, kyllä se tauon pitäminen on ihan aiheellista jossain vaiheessa, mutta viis viikkoa tuntuu mun korvaan aika lyhyeltä ajalta. Riippuu tietysti kynsien kunnosta ja siitä, käyttääkö Envyä täysin ohjeiden mukaan vai aluslakan tapaan kuten minä oon tehnyt :)

   Kiitos :)

 3. Huoh, taas tulee lisätäydennystä mun ostoslistaan. =) Pitänee hankkia kunnollinen aluslakka. Noista kynnenkovettajista vielä sen verran, että siis mun kynnet kyllä joskus liuskoittuu, mutta suurempi ongelma on, että ne on vain pehmeät. Ne taipuu, on löröt, lörökynnet. Joo. en ole oikeastaan käyttänyt vielä kynnenkovettajia, mutta olen miettinyt kyllä semmoisenkin hankkimista.

  1. Mullakin oli sellaset, mutta Nail Envy autto siihen :) toki joku perinteinenkin kynnenkovettaja voi auttaa, mut en osaa suositella mitään kun en oo niitä käyttäny :)

 4. Minua hermostuttaa nykyään kun kynsilakat lohkeavat parissa päivässä, joten tuo Essien First Base on varmasti kokeilemisen arvoinen. Kiitos neuvosta!

  Ihanat kuvat tässä jutussa, tosi hehkeät värit! :)

  1. Toivottavasti toimii sullakin! Kynsien kuntokin tietysti pysyvyyteen vaikuttaa, mulla on peukaloiden kynnet jostain syystä nyt ihan surkeassa kunnossa ja niistä lakka lohkeaa heti kun kynsi vähän taipuu, oli alla ja päällä mitä hyvänsä…
   Kiitos, kuvakehut lämmittää aina erityisesti mieltä! :)

 5. Mun kynnet on melko vahvat luonnostaan, joten kestävyys sun muut ominaisuudet on tärkeämpiä kuin hoitavuus. Olen nyt vähän aikaa käyttänyt O.P.I:n Natural nails aluslakkaa ja tykkään tosi paljon, kuivuu heti ja lakkaukset kestää värilakasta riippuen 4-7 päivää. Sechen kanssa ihan voittamaton yhdistelmä. Mm.Orlyn Bonderia olen myös käyttänyt ja tykkäsin, mutta huomasin heti eron kun vaihdoin Opiin. Kallis tietty kun synti, mut kestää kauan ja on se vaan hyvä tuote.

  1. Mä oon kuullut tosi paljon hyvää juuri tuosta OPI:n aluslakasta! Mulla se on jäänyt kokeilematta, koska oon oikeastaan aina tarvinnut jotakin hoitolakkaa :/

 6. Jälleen kiitän informatiivisesta postauksesta! :) Tuo Essien Nourish olisi varmaan hyvä lisä/kumppani Nail envyn rinnalle. Mulla on aina lohennut kynnet tosi herkästi. Nyt oon hieman saanut pituutta, mutta lohkeaa osittain edelleen ja kaartuvat todella voimakkaasti, nimettömät melkein tekee terävän kulman kynnen päälle..

  1. Olkaatten hyvät! :) Mulla kasvuvauhti on selkeästi nopeutunut hoitotuotteiden myötä, mutta kuivuus ja liuskottuminen vaivaa aina vaan. Kesällä kynnet voi hyvin, talvet on aika tuskaa.

 7. Haaaaa! Mä oon jo kolmannessa pullossa Orlyn NailTritionin kanssa ja sen avulla sain omat kynteni kasvamaan yli sormenpäiden, mullakin siis hauraat, paperimaiset, sairauksien runtelemat ja liuskottuvat (siis aivan paskat) kynnet :D Mutta nyt tiedän miksi mun kynnet on jo pitkään ollut ton väriset :D XD *nauraa itselleen teet väärässä kurkussa* Oivoi eli voisin hommata vaikka Essien First Basen lisäks ja käyttää sitä NailTritionin päällä. JOO. Ja seuraavan Orly-pullon jälkeen (joka odottelee kaapissa) kokeilla tuota OPI Nail Envya :) Kiitos tästä, paljon.

  1. Meni mullakin kotvanen että tajusin yhdistää värjäytymisen Orlyyn :D Hei vinkki vitonen, ainakin Tikkurilan Emotionissa oli toi juuri samainen matta-Nail Envy 10,90! Bongasin sen tänään ja ostin heti itelle pullon :P

 8. Saanko ma kysya tyhman kysymyksen? :D Missa jarjestyksessa tai miten sa kaytat naita? Mulla on tapana laittaa ensin Nail Envya ja sen paalle tavan aluslakka ja niin edelleen. Tan luettuani paatin tilata heti tota Essien Nourish Me’ta, mut jain miettimaan, et kaytatko sa sita samaan aikaan tai kenties vuorotellen Nail Envyn kanssa, vai kukamitahah? Kert mulla on maailmankaikkeuden ohuimmat ja repeilevat kynnet, niin kaikkia kikkakakkosia pitaa kokeilla.

  1. Mä oon käyttänyt kaikkia hoitolakkoja ihan normaalin aluslakan tapaan, eli kynsille vaan ja värilakka päälle :) Nailtritionin päälle aloin lisätä vielä tavallisen aluslakan kun huomasin värjäytymisen lisääntyvän koko ajan. Oon käyttänyt aina maksimissaan yhden pullollisen kerrallaan kutakin hoitolakkaa ja sitten vaihtanut toiseen, usein en kuitenkaan malta käyttää koko pullollista vaan ehkä 2/3 ja sitten kokeillut jo seuraavaa :) Hoitotuotteiden viralliset suositukset taitaa olla niitä kuuriluonteisia (siis että käytetään vaikka viis viikkoa ja sitten tauko), mutta mä lakkaan ja rasitan kynsiäni sen verran etten oo lyhyistä kuureista piitannut. Nourish Me on muuten sitten poistuva tuote, ulkomailla myydään samaa tavaraa nimellä Feed Me ja se uusi, Nourishin korvaava tuote on Grow Richer. Toivottavasti tää vastas sun kysymykseen, ei ollu muuten yhtään tyhmä kyssäri :)

Vastaa