Top Aquarelle

Rupesin taas kuulkaa laveerauspuuhiin! Ala-asteella mun suosikkijuttu kuviksessa oli laveeraus, ei tarvinnut välittää mistään yksityiskohdista tai pilkuntarkasta nyhräämisestä, sen kun vaan veteli baskeri vinossa haaleaa pastellisävyä paperiin isolla sudilla. Oli tosi taiteilijafiilis. Minähän siis kuvittelin olevani suurikin taiteilija silloin ala-asteella, vaadin huoneeseeni maalaustelinettä ja kaiken maailman taiteilijatarviketta. Halveksuin niitä jotka piirtelivät nalleja ja kissoja lyikkärillä, koska Oikeat Taiteilijat käyttivät mun mielestä vain hiiltä. Siinä mä sitten piirsin valokuvia mallina käyttäen hevosia kaikissa mahdollisissa asennoissa ja tuijottelin filosofisesti ikkunasta ulos. Ja luin Havukka-ahon ajattelijaa ynnä muita merkkiteoksia, kuten mm. kaikki Neiti Etsivät. Mun lukujuna oli aina pidempi kuin muilla luokkalaisilla joten olin tietysti omasta mielestäni Parempi Ihminen. Olin varmaan aika raskas tyyppi siinä vaiheessa :D Sitäpaitsi en oikein osannut piirtää ihmisille tai eläimille jalkoja tai käsiä, joten mun hevoset ja ihmiset seisoi aina ruohikossa/lumessa/vedessä ja ihmisillä oli joko lapaset tai sitten kädet oli selän takana. Aika monipuolista… Muistan yhden kuvan jossa olin mielestäni vallan innovatiivinen, piirsin nimittäin naisen joka seisoi vedessä (ylläri) ja sillä oli kädet puuskassa Näin sitä ajatellaan laatikon ulkopuolelta kuulkaa. Näytin kuvaa isälleni, joka osoitti naisen kättä ja kysyi ”onko tuo patonki?” Saatana! Trauma. Missä oli curling-vanhemmuus kun sitä tarvittiin, häh?!

Pitäisköhän mennä asiaan? Tällä kertaa laveeraushommat kohdistuivat ison paperin sijaan kynsiin. Sain Mi Nailsilta uutuuksia esiteltäväksi ja pyysin yhtä Dance Legendin Top Aquarelle -lakkaa. Top Aquarellet on Dance Legendin vastine OPI:n Sheer Tintseille, eli niille läpikuultaville ”vesivärilakoille”, ja halusin kokeilla miten indiemerkki on toteuttanut vesivärikonseptin.

dance legend top aquarelle sisley
.

Saamani Top Aquarelle on nimeltään Sisley. Pullossa se näyttää hyvin tummalta siniseltä, mutta kynsillä se on kaunis ja kirkas turkoosi. Lisäksi se on ihan järkyttävän paljon parempi kuin Sheer Tints -lakat.

leadlight nail art
.

Siinä missä Sheer Tintsien koostumus muistuttaa lähinnä hunajaa, Sisley ihastuttaa ohuella ja juoksevalla koostumuksellaan. Lakkaa pystyy työstämään huomattavasti kauemmin kuin Sheer Tintsejä, sillä se ei muutu venyväksi rihmastoksi. Sisley on myös paljon peittävämpi kuin yksikään Sheer Tintseistä, joten näyttävään lopputulokseen ei tarvita useinkaan kuin vain yksi kerros.

Aallokkokuviokynnet tein siten, että lakkasin kynnet valkoisella ja leimasin päälle Konadin mustalla lakalla aaltokuvion Bundle Monsterin laatasta BM-502. Lisäsin päällyslakan tässä vaiheessa, ettei leimaus leviä kuviota väritettäessä. Päällyslakan kuivuttua sudin kuvion päälle varovasti värilakkoja. Käytin Sisleyn lisäksi Kikon siniviolettia lakkaa, jonka numero on 335. Kiko on jelly ja peittää huonosti, joten ajattelin sen sopivan tähän laveeraustarkoitukseen. Makrokuvassa Sisleyn ja Kikon erot kyllä huomaa – varsinainen vesivärilakka eli Sisley peittää ja kuivuu tasaiseksi, kun taas Kikon jälki on epätasaisempaa ja sitä oli vaikea levittää tarpeeksi ohuesti. Liian peittävää siis. Värityshommien jälkeen en enää lisännyt päällyslakkaa.

kbshimmer low and be bold
.

Etusormessa ja pikkurillissä on kaksi paksua kerrosta KBShimmerin Low and Be Boldia, joka on sähkönsininen jellylakka. Värihän on ihan huikea mutta kyllä mua harmittaa että myin yhden samansävyisen Kikon pois tämän tieltä, luulin nimittäin Low and Be Boldin olevan peittävä creme. Se Kiko olisi ollut peittävää ja siinä oli nättiä pientä shimmeriäkin mukana… Low and Be Bold jäi kahden paksun kerroksen jälkeen vielä läpikuultavaksi, vaikka sudin kynsirajalle vielä vähän ylimääräistäkin lakkaa. Onneksi keväälle on ulkomaanreissu tiedossa, niin pääsen Kikolle kurkkimaan notta vieläkö siellä sähkönsinistä cremeä olis tarjolla…se myymäni lakkahan tietysti kuului johonkin Limited Edition -kokoelmaan >.<

.
.
.
.

Sisleyn laatuun ihastuin niin mahdottomasti, että tein sillä kaksi lakkausta peräkkäin. Tämä on niistä se jälkimmäinen, sillä ensimmäinen on ihan kamala. Julkaisen sen kyllä varmaan silti, koska siinä tulee Sisleyn hyvä peittävyys havainnollistettua. Ja se on tosi bling. Ja ruma. Eh.

Leimojen värittäminen ja vesivärihommat innostaa Sisleyn myötä nyt ihan mahdottomasti, joten tein juuri tilauksen Mi Nailsille ja hamstrasin viisi Top Aquarellea lisää…pitäisköhän taas ostaa baskeri ja kaivaa maalausteline jostain porukoiden autotallin syövereistä? :D

(Sisley saatu, linkeistä tai ostoksista en hyödy.)

Translation: Here’s my take on the leadlight technique! I got a few items for review from Mi Nails and one of them was Dance Legend Sisley from the Top Aquarelle Collection. Top Aquarelles are similar to OPI Sheer Tints so I was eager to compare the two. 

Sisley knocked this one out of the park! In the bottle it looks dark blue but on the nail it’s a vibrant turquoise. Sisley’s formula was a million times better than in Sheer Tints which are honey-like and get over-worked easily, so they start to get stringy and just weird. Sisley on the other hand is thin and runny in a good way and that gives me much more time to work with it. Sisley is also much more opaque and self-leveling so you don’t need many layers for the color to pop out over a white base. Seriously, loving this! Sheer Tints, I’m so over you. It’s you, not me. I’m seeing Top Aquarelles now. (Hopefully the rest of them are as good as Sisley is. I just ordered five more :D)

Anyway, on to this mani. I used KBShimmer Low and Be Bold on my index and pinkie. LOVE the color, I just wish it was more opaque. I used 2,5 coats here and there were still some VNL. For the accent fingers I started out with a white base, stamped the wave pattern with Konad Black and BM-501 plate, added a layer of HK Girl Top Coat and then starter to color the white parts with Sisley and Kiko 335. I really like how this turned out!

Thanks for visiting today!

Kurkkasitko jo nämä?

25 kommenttia

 1. Onpa sähäkät värit, hyvältä näyttää :). Ihana kuvaus sun lapsuuden taiteilijaurasta, isäsi ajatteli vain sun parasta tuolla patongilla ;).

 2. Vielä kerkiit opetella käsien piirtämistä. Kynnet osaat ainakin jo maalata :D

  Joskus oon jostain oppinu, että suurimmalle osalle ihmisistä käsien ja jalkojen piirtäminen on vaikeaa. Harjoitustahan se vaan vaatii. Itse piirtelin ainoastaan hevosia, sillä ihmiset kokonaisuudessaan olivat tosi rumia xD Jos onnistu hevonen hyvin niin ei siihen voinu enää ihmistä tehdä kun koko kuva olis ollu pilalla.

 3. Haha, ihana taiteilijan alku oot ollu siis! Mun bravuuri oli muurahaiset ja muut ötökät (koska helppoja) sekä jänikset kivien tai puiden takana eli niin että niiltä näkyi lähinnä pää ja tietysti korvat sekä toiselta puolelta kiveä häntä… :D Eli tästä vois ehkä päätellä, että en osannut piirtää sitä vartaloa enkä varsinkaan jalkoja.

  Top Aquarellejä oon katellu jo sillä silmällä, ja itseasiassa oisinkin tilannut niitä jo DaLelta, kunhan vaan kurjat palaisivat lomaltaan takaisin. Olin tilaamassa kahta, mutta pitää ehkä heittää vielä joku kolmas sävy mukaan kun ovat kerta näin hyviä!

  Niin ja on nuo kynnetkin toki aivan upeat! :D

  1. JOO mä tein kans noita jäniksiä :D:D:D ja jouluisin tonttuja siten, että piirsin kuusen ja jostain oksan takaa näky vaan tonttulakki :D

   Tilaa vaan Mi Nailsilta niin saat sen paketinkin joskus :D

   Kiitos!

 4. hyvä etten vielä hamstrannut sheer tintsejä koska nää vaikuttaa kyllä laatukamalta! Tää on hieno lakkaus, erottui feedistä edukseen :)

 5. Mä olen aina ollut tosi hyvä värittämään värityskirjoja, mutta en ikinä ole oppinut piirtämään. Nämä siis sopisivat varmasti myös mun käyttöön erinomaisesti! :D

 6. Hah hah haa nuo sun taitelijamenot lapsuudessa! :D Mulle tuli samantien taiteilijuudesta elevästi mieleen omasta lapsuudestani muutto uuteen kotiin sekä sitä edeltävä vaihe kun kävimme tulevan kotimme asuntonäytössä. Asunnon lastenhuoneessa muistan nähneeni tosi upean maalaustelineen ja välipaletin, joihin ihastuin ikihyviksi. Olin aivan innoissani kun vanhempani myöhemmin kertoivat että muutamme juuri tähän ”vesiväritaloon”. Olin jo varmaan ehtinyt kuvitella itseni maalailemassa kukkasia ja muuta mukavaa uudessa lastenhuoneessamme (jollaista ei ollut ollut aiemmin), mutta voihan järkytys kun muuttopäivänä saavuimme uuteen kotiimme: edelliset asukkaat olivat tyhjentäneet kämpän lähtiessään. Mun taiteilijatarvikkeita ei enää ollut! Kyllä se taisi pikkaisen kirpaista, koska edelleen joskus harvakseltaan muistan ihmeen hyvin kyseisen episodin vaikka olin silloin alle kouluikäinen.

  Ja tosi kivat kynnet, tykkään niiden pirteydestä! :))

  1. Voi ei, raukka! Selvästi on ollut käännekohta sun elämässä kun vieläkin muistat noin hyvin :)

   Kiitos :)

 7. Mun mielestäni sun pitäis nyt ehdottomasti selvittää, onko sun vanhemmilla vielä tallessa noita taideteoksia, koska mehän ihan ehdottomasti haluamme nähdä jonkin esimerkin :D

  Kynnet ovat kauniit, taas kerran! :)

 8. Ihana tarina ja tuo kynsien värimaailma iskee muhun ihan täysillä!<3
  Mitä päällyslakkaa käytät Konadin mustan kanssa? Mä saan aina omani leviämään..

  1. Kiitos! Käytän aina HK Girliä, se on ainoa jolla saan suht leviämättä Konadin mustan päällystettyä.

 9. Kyyneleet vaan valuu pitkin naamaa kun oon kuolemassa nauruun!! Nää siun kirjoittelut on niin super ihania, uniikkeja ja niissä kuuluu just sie. Rakastan ja nauran. Ja luen jatkossakin.

  Sori, kynnet jää nyt sivuun itse kirjoituksesta :)

  Patonki xD

Vastaa