Täydellinen matto koiratalouteen ja uusi sohva!

No niin, nyt luvassa vähän olohuonetta, kuten edellisessä sisustusaiheisessa jutussa jo lupailinkin. Mun piti itseasiassa alunperin aloittaa olohuoneesta, mutta hommasin uuden sohvan ja halusin sen kuviin, joten keittiö kiilasi sitten edelle sohvaa odotellessa.

Olohuoneen suhteen mulla oli pari haastetta. Ensinnäkin olohuoneen alue on aika pieni, ja sen alueelle tunkeutuu myös ruokapöytä, joten sohvalle ei ole ihan määrättömästi tilaa. Otin edellisestä kodista mukaani sohvan, joka oli kyllä yhdelle hengelle ihana löhöpesä, mutta ei pyöreine, koristeellisine muotoineen oikein sopinut mun makuun ja lisäksi se oli auttamattoman pieni. Kahdellekin ihmiselle se oli vähän tukala, joten jos useampi ihminen tuli kylään, kaikki kököttivät ruokapöydän tuoleilla. Olohuoneen malli puolsi muutenkin paremmin avokulmasohvaa. Toinen haaste oli matto. Koirataloudessa maton vaatimukset ovat aikamoiset: sen pitää olla kestävä, likaa ja karvoja hylkivä, helposti imuroitava ja puhdistettava, jämptisti paikallaan pysyvä ja toki myös kaunis – ja mun mielestä mielellään vielä villaa. Mulla oli Ikean Stockholm-villamatto, joka oli kyllä kaunis, mutta Rieha oli järsinyt siitä yhden kulman pentuna ja lisäksi matto tuntui keräävän itseensä kaiken mahdollisen pölyn ja joka ikinen koirankarva näkyi metrien päähän. Mattoa olisi pitänyt imuroida kaksi kertaa päivässä jos olisi halunnut säilyttää illuusion siististä huushollista. Matto oli myös ohut ja kevyt ja siksi rullalla joka kerta kun Rieha ponkaisi vauhdilla jonnekin. Kun sitten matolle kaatui vielä kahvitkin, ajattelin että nyt riittää.

Edellä mainituista syistä Design from Scandinavian valikoimaa selatessani huomioni kiinnittyi heti mattoihin. Jatkuvasti laajeneva valikoima on pullollaan laadukkaita, Suomessa suunniteltuja (ja monet Suomessa tehtyjäkin) valtavan kauniita mattoja. Sain valita verkkokaupasta maton käyttööni ja ihan ensimmäisenä iskin silmäni poskettoman hienoon Tähkä-villamattoon. Design from Scandinavian Marian kanssa viesteiltyäni valintani kuitenkin muuttui. Maria on itsekin koiran omistaja ja ehdotti minulle siltä pohjalta VM-Carpetin Valkeaa. Valkea on eleettömän kaunis, moneen sisustustyyliin sointuva villamatto, jonka on suunnitellut Liina Blom. Matot tehdään käsityönä Suomessa. Kuvauksessa kerrotaan Valkean olevan ylellinen, ja sitä se todella on. Mä oikeasti hämmästyin kun astuin Valkean päälle ensimmäistä kertaa. Matto on niin pehmeä ja joustava jalan alla, että tekee mieli jatkuvasti tassutella sen päällä. Väriksi valitsin valko-mustan ja se onkin sopivan neutraalin värinen ja sopii siten niin lämpimämpiin kuin kylmempiinkin sävyihin. Matto näytti yhtä hyvältä sekä beigen että harmaan sohvan kanssa.

Vahvat, kantatut reunat ja liukuestepohja varmistavat sen, että matto kestää ehjänä ja pysyy paikallaan jopa Riehan käsittelyssä. Se onkin juuri se ratkaiseva ero, miksi päädyin Valkeaan enkä Tähkään – Tähkässä kun ei ole liukuestepohjaa. Ja kieltämättä tämä Valkean rauhallisempi kuosi sopii paremmin uuteen sohvaani.

Matto on ollut mulla nyt pari viikkoa käytössä ja en voisi olla tyytyväisempi. Mua hymyilyttää joka kerta kun tepastelen maton päällä :) Vaalean koiran karvat eivät näy matossa eikä se samalla tavalla kerääkään karvoja ja pölyä itseensä kuin edellinen matto. Kudonta on ensiluokkaista ja kaikki Valkeassa huokuu laatua ja huolellista käsityötä.

Sohvakin on osoittautunut loistovalinnaksi. Helmi-sohvan on valmistanut Pohjanmaan Kaluste ja se muistuttaa muotokieleltään kovasti Hakolan Cozya, joka oli alunperin ykkösvaihtoehtoni mutta sen koko oli harmikseni turhan iso käytettävissä olevaan tilaan nähden. Halusin yksinkertaisen, siron, kevyen ja modernin sohvan puhtaanharmaassa sävyssä ja sen sain. Ja mikä parasta, sohva sopii loistavasti yhteen Valkean kanssa!

Ja kuten näkyy, myös talouden koiravahvistus nauttii matosta silminnähtävästi :D Kuvat on otettu ennen uuden sohvan tuloa.

Muita mattosuosikkejani Design from Scandinavialta ovat mm. eteerinen Muisto, hilpeä Karuselli, ilahduttavan erikoiset Peikonlehti ja Vuorovesi sekä graafinen Valokki.  VM-Carpet tekee näköjään tosi paljon muhun iskeviä mattoja!

Jos Valkea ihastutti, kannattaa nyt käyttää hyväkseen tämä alekoodi: koodilla WLvalkea20 saa 20% alennuksen Valkea-matoista 28.2.2017 saakka. Muistakaa myös alekoodi Indian Summereihin! En hyödy alekoodien käytöstä :) Sisustusaiheinen arvonta käynnistyy sitten ensi sunnuntaina, joten olkaahan kuulolla!

Miltäs mun olkkari teidän silmään näyttää? Seuraava projekti on taulukollaasi sohvan yläpuolelle, kunhan vain saisin päätettyä millaisia tauluja seinälle haluan :)

(Postaus tehty yhteistyössä Design from Scandinavian kanssa. Matto saatu. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.)

Translation: Here’s a peek to my living room :) My dog really seems to enjoy that new carpet (press sample) :D 

Kurkkasitko jo nämä?

20 kommenttia

 1. Olkkari näyttää todella tyylikkäältä:) Ihanan vaaleat sävyt. Niistä minäkin tykkäisin, mutta kun ukkelin maku on vähän toisenlaista, ja pitää kai joskus antaa ukkelillekin mahdollisuus;)

  Meillä on tuollainen samankaltainen, mutta tummanharmaa VM Carpetin matto eteishallissa ja mittatilauksena tehtynä ihan täsmämatto. Olin todella iloinen, kun silloin noin kolme vuotta sitten löysin laadukkaan, tyylikkään näköisen ja kohtuuhintaisen maton ja vieläpä kotimaisen. Kävin kurkkaamassa nettisivuja ja sieltä löytyy kivoja tuotteita paljonkin:)

  1. Kiitos! Joo, kompromisseja joutuu välillä tekemään :)

   Voi olla että joudun itsekin turvautumaan mittatilaukseen keittiön maton suhteen, koska siihen ei tunnu millään löytyvän sopivaa…mattolöydöt on kyllä aina ilahduttavia, niitä on jotenkin niin hankala ostaa, melko isoja hankintoja kumminkin :)

  1. Kiitos! Keveys oli mulle ehdoton vaatimus, halusin nimenomaan tuollaisen korkean maavaran ettei sohva näytä möhkäleeltä ja sen alta saa helposti imuroitua :)

 2. Kaunista on ja omaan silmäänkin sopivaa. :) Meillä myös juuri muutto takana ja uutta harmaata sohvaa odotellessa. :D Mä oon kans ihastunut metallijalkoihin, ne keventää heti ilmettä.

  1. Aijaa, voimia asunnon laittoon! Oma muutto on vielä tuoreessa muistissa, ihme ettei vieläkin oo jotain laatikoita purkamatta :D

 3. Hei,
  Rohkenen väittää että Vm-Carpetin Valkea-matto kudotaan Karvalassa koneellisesti. Kanttaus tehdään käsityönä.

 4. Tosi nätti sohva, ja mukavan näköinen matto, ja erityisen mukavan näköinen matolla köllöttelijä :)

 5. Heip! Onko teillä vielä kyseinen matto käytössä? Tai oletteko olleet tyytyväisiä siihen? Meillä, kun etsinnässä myös kultsitalouteen sopiva matto… :) tällä hetkellä tekisi mieli vaan heivata koko mattohaave, sillä olen niin kyllästynyt haisevaan ja likaiseen mattoon olohuoneessa…

  1. Moi! Juu kyllä matto on edelleen käytössä :) Olen sen muutamia kertoja pesettänyt pesulassa, ehkä 3 kertaa jos en ihan väärin muista. Matto on selvinnyt kaikista muista arjen koettelemuksista paitsi koiran suolistotulehdusripulista, joka valitettavasti ehti muhia matolla tunteja ennen kuin me ihmiset tulimme kotiin. Pesukäsittelyiden jälkeenkin mattoon jäi haalea värjäymä, mutta piilotin sen sohvan alle :D tuumin, että kokeilen josko auringonvalo vaalentaisi sen sitten keväällä kun aurinko toivottavasti näyttäytyy. Mutta summa summarum, olen ollut todella tyytyväinen mattoon, ja erityisesti siihen että pinta on niin tiivis, ettei sinne kuitujen väliin pääse mitään muhimaan :)

Vastaa