Pala kotia: Indian Summer

Lupailin aiemmin teille sisustusjuttuja ja nyt pääsen niissä alkuun! Sain tilaisuuden tehdä yhteistyötä uuden suomalaisen verkkokaupan, Design from Scandinavian kanssa. Siitä pääsette hyötymään myös te! Luvassa on alekoodeja ja ihana arvonta. Mutta ei mennä asioiden edelle, sillä mulla on paljon muutakin höpistävää teille.

Kuten jo aiemmin kerroin, sisustus on aina ollut musta älyttömän kiinnostavaa ja mulle asuminen on tosi tärkeä asia, ja siksi olen valmis siihen panostamaan sekä aikaa että rahaa. Eron aikaan pidin itseni kasassa kanavoimalla ajatuksiani uuteen kotiin ja siihen, miten saan asunnosta mieluisan ja omannäköisen. Kerrankin sain sisustaa juuri niinkuin itse haluan. Mulla oli ja on edelleen selkeä käsitys siitä, miltä haluan asunnon näyttävän, mutta toki taloudelliset seikat asettavat omia rajojaan mun mielikuvitukselle. Mutta hiljaa hyvä tulee – tykkään metsästää tarjouksia ja kirpparilöytöjä ja rakentaa kotia pikkuhiljaa. Ajatukset on viime kuukaudet pyörineet lähinnä sisustusjuttujen ympärillä, ja siksikin olen ihan poskettoman innoissani tästä yhteistyömahdollisuudesta. Mikäs sen parempaa kuin päästä esittelemään kotimaista verkkokauppaa, joka myy sekä suomalaista suunnittelua että suomalaista käsityötä ja vieläpä modernin skandinaavisella otteella. Tänään pysytellään keittiön tunnelmissa, ja seuraavassa jutussa pääsette kurkkaamaan mun olohuoneeseen  :)

Aikaisemmin en välittänyt astioista ja kattauksista pätkääkään. Mulle oli ihan se ja sama, mistä kiposta syön ja minkä värinen se on, enkä uhrannut ajatustakaan millekään pöytäliinoille. Jossain vaiheessa nyrjähdin kuitenkin haalimaan ja keräämään mustavalkoisia astioita ja kauniita kaitaliinoja. Yritän työntää mielestäni pois ajatuksen, että kipoista ja kupeista innostuessani saatoin nytkähtää kohti keski-ikää. Kyllä ikuisesti nuorikin voi astioista innostua. Ja pöytäliinoista.

Nyt mulla on aika hyvä tilanne, sillä yhtä kirkkaanpunaista Pikku Myy -mukia lukuunottamatta kaikki astiani toistavat mustavalkoista värimaailmaa. Joukossa on Arabiaa, Iittalaa, Annoa, kirpparilöytöjä ja merkittömiä halpisastioita, kaikki sulassa sovussa keskenään. Tarpeellisten astioiden keräily on helppoa, kun ei tarvitse olla merkkiuskollinen. Kattauksista en edelleenkään kauheasti ymmärrä, mutta kun jokainen astia ja pöytäliina sopii yhteen, pöytä näyttää vähällä vaivalla ”laitetulta”. Kaitaliinojakin on kertynyt muutama, ja niillä on helppo vaihdella ruokapöydän ilmettä.

Aiemmin mainitsin myös mun pellavainnostuksesta. Rouhea, kaunis ja kestävä luonnonmateriaali sopii niin sänkyyn, vaatteisiin kuin ruokapöytäänkin, joten otin innolla vastaan mahdollisuuden saada käyttööni pellavaisia keittiötekstiilejä Design from Scandinaviasta. Jokipiin Pellavan valmistamat Indian Summer -tuotteet ovat Paola Suhosen suunnittelemia ja osoittavat, että pellavakin voi olla nuorekas ja moderniin makuun taipuva materiaali. Indian Summer -tuotteiden graafinen sulkakuvio iski heti mun ihastushermoon ja kaunis hiekan sävy sopii loistavasti pehmentämään mustan ruokapöydän jyrkkyyttä. Pohdin hetken myös harmaata sävyä, mutta ajattelin hiekan sävyn olevan kodikkaampi ja pehmeämpi. Hyvä valinta, vaikka itse sanonkin. Olin niin tohkeissani että otin kuvat heti kun sain tuotteet paketista, joten pahoittelen liinan ryppyisyyttä :D

Indian Summer -sarjaan kuuluu kaitaliinan lisäksi keittiöpyyhe ja patalappu, joten koko keittiöön saa helposti yhtenäistä ilmettä. Mun asunnossa on pieni (ja huonosti suunniteltu) avokeittiö, jossa mitään ei oikein saa piiloon. Keittiöön näkee niin makkarista kuin olohuoneestakin, joten siistin yleisilmeen saavuttamiseksi pientenkin asioiden ulkonäkö on merkityksellinen. Arvostan siis ehdottomasti yhtenäisiä keittiötekstiilejä.

Tämä samanlainen Indian Summer -setti on mukana arvontapalkinnossa, josta kirjoitan myöhemmin vielä erikseen, mutta jos ette luota tulevaan arpaonneenne, saatte Indian Summereista 15% alennuksen koodilla WLindian15 . Alennus on voimassa 28.2.2017 saakka.

Seuraavassa sisustusjutussa siis olohuonehommia ja sen jälkeen tämä paljon puhuttu arvonta :)

Mitä sanoo raati – onko astioilla ja liinoilla teille merkitystä? Sopisiko Indian Summer teidän kotiinne?

(Postaus toteutettu yhteistyössä Design from Scandinavian kanssa. Indian Summer -tuotteet saatu. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.)

Translation: Here’s a peek in my kitchen! I have one rule in there: if it’s not black & white or made of linen, it’s not going to make the cut. :D (Linen products are press samples from Design from Scandinavia.)

Kurkkasitko jo nämä?

12 kommenttia

 1. Tervetuloa tänne varhaiskeski-ikäisten pöytäliinavyöhykkeelle:D Mankeli olis ihana, mutta tärkki on pellavan silittäjän kaveri -ja tehokas rauta. Mun silitysrauta on tehoton ja sen huomaa viimeistään pellavan kanssa. Kaunis tuo liina, sopisi meillekin!

  1. Tässä vaiheessa on varmaan hyvä kertoa, että en edes omista silitysrautaa, mankelista puhumattakaan :D

 2. Mä oon ollut tähän asti onnellisen tietämätön siitä, että astioista tai pöytäliinoista innostuminen olisi keski-ikäisten juttu. Mä pidän itseäni nuorena ja oon aina innostunut kauniista astioista, pöytäliinoista ja pellavasta :)

  1. Hahah, siis ei ne minustakaan ole keski-ikäisten juttu, mutta silloin kun en ollut aiheesta yhtään kiinnostunut, ajattelin niin :D

 3. Mä odotan niiin sitä, että pääsen muuttamaan uuteen kotiin ja laittamaan paikat kuntoon, siellä aion pistää kyllä sellaiset sisustustohinat pystyyn :D Ja kyllä omaan silmään kauniilla astioilla ja tekstiileillä on merkitystä ^_^ Tuossa pellavaliinassa on kyllä upea printti!

 4. Sopisi ehdottomasti, mutta mieluumin tabletteina. Meillä on ruokapöytänä baaripöytä, niin liinat on liian isoja tai jotenkin oudon näköisiä siiä. Tykkään paljon skandinaavisesta sisustustyylistä, siihen suuntaan on meidän kodin sisustuksessakin pyritty :)

  1. Mä taas nimenomaan laittaisin kaitaliinan kapealle pöydälle :D mutta joo, varmaan vaikea löytää tarpeeksi kapeaa. Skandinaavinen tyyli on ihana, vielä kun vain osaisin toteuttaa sitä kunnolla …. :)

 5. Pellava on kyllä ihana ja ajaton materiaali. Mulla on sellanen ongelma kaitaliinojen suhteen, et en osaa käyttää niitä pöydän keskellä vaan ne pitää kulkea pöydän poikki, jos hiffaat mitä ajan takaa? :D Eli kun on kuuden hengen pöytä liinoja tarvitaan kolme kappaletta, ja sehän tulee melko kalliiksi. Joten jäipä ihanat Pentikin kaitaliinatki tässä joulun alla kauppaa, kun olisivat kustantaneet melkein 100€!

  Astioita suorastaan rakastan, ja niitä on kaikki kaapit pullollaan(mitä enemmän kaappitilaa sitä enemmän kippoja ja kuppeja). Mula on Pentikin Vanilija astiast, ja nyt olen keksinyt et haluaisin sen seuraksi pelkistetyn valkoiset lautaset esim. Arabian 24h sopisi hyvin. Isäntä ei vaan millään ymmärrä miksi pitäis olla niin paljon lautasia!? Eikö se oo vähän pölijä :D

  1. ahaa ahaa, ymmärrän että kalliiksi tulee :D onneksi mä en oo (vielä) fiksoitunut poikittaisiin liinoihin :D

   Mulla on nyt keittiössä niin vähän säilytystilaa että se rajottaa aika paljon astioiden hamstraamista….muuten käyttäisin varmaan kaikki liikenevät rahani iittalan ja marimekon liikkeisiin :P

 6. Todellakin on väliä mistä kupista teeni juon! :D kyllä kaiken pitää mätsätä! Ainoastaan muumimukeissa on kivaa että kuvat ovat erilaiset. Muumien väriloiston vastapainona löytyy mustaa Iittalan Teemaa ja mustavalkoista Taikaa.
  PS. Myös petivaatteiden pitää mätsätä!;P
  T. 24v-varhaismummo

  1. Mullakin on mustavalkoista Taikaa, se on ihana! Ja siis _todellakin_ petivaatteiden pitää mätsätä, olin siitä tarkka jo ihan penskana :D

Vastaa