Hajatuksia

Mulla ei oo nyt mitään varsinaista asiaa, joten ajattelin vaan höpötellä mitä mieleen tulee. Sellainen vapaan assosiaation juttu, tiedättehän?

Ensinnäkin, mulla on ikävä kynsihommia. Toki mulla on edelleen aina lakatut kynnet, mutta kunnon koristeltujen lakkausten värkkääminen on jäänyt paljon aiempaa vähemmälle. Siihen on monta syytä. Mun kynnet on olleet tänä talvena aivan poikkeuksellisen surkeassa hapessa ja katkeilevat ihan koko ajan. Vaikka oliskin ollut aikaa värkätä hienoja lakkauksia, niin kuvaamatta ne jäävät jos kynnet on ihan nysät tai keskenään ihan erimittaiset. Sitäpaitsi ei kauheasti motivoi käyttämään tuntikausia aikaa lakkaukseen, joka lohkeilee viimeistään vuorokauden kuluttua koska kynnet on niin haperot ja liuskoittuneet. Sitäpaitsi NCLA-lakkojen kuvausprojekti on vienyt aikalailla kaiken kynsienlaittoajan viime aikoina. Ja viimeisenä mutta ei todellakaan vähäisimpänä: mulla ei enää ole telkkaria lakkauspöydän kanssa samassa huoneessa :D Aikaisemmin värkkäilin kaikkia kynsijuttuja ja tuotekuvaushommia samalla kun katselin sarjoja, mutta nyt se ei onnistu ja koska olen perusluonteeltani täysi laiskiainen, jään turhan helposti muhimaan sohvannurkkaan torkkupeiton alle. Talvi, pimeys ja suoratoistopalvelut ei todellakaan tee hyvää mun aktiivisuudelle.

Toisekseen, mä en ole oikein koskaan tykännyt petroolin/sinivihreän sävyistä missään, mutta nyt yhtäkkiä kiinnitän huomiota kaikkeen petroolinväriseen. Nämä postauksessa esiintyvät kynnet on yksi vihje siihen suuntaan… erityisesti sisustuksessa petrooli kiinnostelee. Oon yytsinyt petroolinvärisiä pyyhkeitä kylppäriin ja ihastelen petroolinvärisiä tehosteseiniä rouheaan harmaaseen yhdistettynä. Oon näemmä tällainen trendilammas ja alan tykätä kaikista sisustusmuotivillityksistä -.- Poikkeuksena ne ihme viidakkoprintit ja ANANAKSET. Mikä hitto se ananasjuttu on??? Ananasprinttejä, -purkkeja, -kynttilöitä, -astioita ja -lamppuja on _kaikkialla_. Sitä ennen oli palmuja ja flamingoja. MIKSI.

Kolmanneksi, sisustushommat on muutenkin vallanneet mun ajatukset viime aikoina. Oon aina tykännyt kaikesta sisustukseen liittyvästä ja edelleen salaa haaveilen että tekisin sisustusjuttuja joskus työkseni (tosin siihen tarvis kai jotain lahjakkuuttakin? Tai edes koulutusta? :D) . Kiersin jo penskana ihan mielissäni asuntomessuja perheeni kanssa ja luin esiteininä Avotakkaa paljon enemmän kuin Suosikkia. Tietty taloudelliset syyt tai muut käytännön asiat on aina olleet vähän jarruna mun sisustussuunnitelmissa, mutta eihän koskaan ole tarpeeksi rahaa tai tilaa jos niihin asioihin juuttuu. Nyt tietysti oon ollut ihan uudenlaisen sisustushaasteen edessä, kun muutin yksinäni uuteen asuntoon. Neliöitä on 100 vähemmän kuin edellisessä ja koska asunnon pohjaratkaisu ei ole ihan ideaali, olen saanut tosiaan miettiä miten saan asunnosta mahdollisimman kotoisan, varsinkin kun muuttaminen ei ollut erityisen iloinen asia tällä kertaa. Asunto on kyllä lähtökohtaisesti nätti ja oikein kiva, joten sisustaminen on ollut oikeasti kiinnostavaa ja motivoivaa ja samalla myös tapa hallita ahdistusta, tavallaan. Asuminen on aina ollut mulle tärkeä asia ja sellainen, johon mielelläni satsaan rahaa (jos sitä on) ja vaivaa. Kodin suunnittelu ja ideoiden toteutus ja hyvien diilien ja tarjousten metsästys on asia josta nautin kovasti ja johon voin kanavoida kurjiakin fiiliksiä (sama juttu bloggaamisen kanssa). Harmi vaan että näköjään mitä vanhemmaksi tulen, sitä kalliimmaksi mun sisustusmakukin muuttuu :D No, pikkuhiljaa. Ajattelin jakaa blogissa jatkossa enemmänkin sisustusmietteitä ja toteutuneita ideoita, mikäli teitä vaan yhtään kiinnostaa. Itseasiassa mulla on jo kolme interiööriaiheista juttua suunnitteilla ja yhdessä niistä on teillekin jotain _erittäin_ kivaa :)

Ai niin: kynsillä kaksi helppoa kerrosta ihanaa Picture Polishin Meow -lakkaa ja päällä leimaukset Pueenin laatasta SE03B tehtynä Dashican leimauslakalla. Leimaus ei näkynyt livenä LAINKAAN. Onneksi kuvissa näkyy :D

Semmosta vapaata assosiaatiota. Ajatuksia? Kiinnostaako sisustushorinat? :)

Translation: Teal shades are really starting to grow on me. I used to…well, strongly dislike them but now I fancy teal accents in decor and clothes, and nails of course. Meow is a perfect example :)

Kurkkasitko jo nämä?

16 kommenttia

 1. Kiinnostaa! Itselläkin juuri muutto edessä ja pohdin myös paljon sisustusjuttuja tällä hetkellä :)

 2. Muakin on aina kiinnostaneet kaikki sisustushommat, mutta onneksi mulla nykyään on sisko jolla on se koulutus, jotenkin kummasti helpottaa asiaa. Joten kiinnostaa kyllä! Minä haaveilen, että kuluvan vuoden aikana me päästäisiin muuttamaan johonkin muualle tästä, mutta valitettavasti täällä perähikiällä noita taloja on tarjolla yleensä tasan kaksi, jotka nekin ovat olleet myynnissä muutaman vuoden. Mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu!

  Mä katson aina tabletilta sarjoja kun lakkaan, sen saa helposti sitten takaisin siihen sängyn viereen, missä se on kovimmassa käytössä. :D

  Mulla menee yleensä niin, että kuvissa leimaukset ei näy, mutta livenä näkyy, joten erilainen suoritus se on tämäkin! Sen lisäksi, että lakkaus on tosi nätti. :D

  1. Uuuu tuo on kyllä etu että siskolla on se koulutus! Muistan että oot joskus aiemminkin maininnut teidän muuttohaluista, toivottavasti joku kiva talo löytyis :)

   Mä katson kans tabletilta nykyään, mutta eihän se oo YHTÄÄN sama asia kuin kattoa isosta telkkarista :D

   Kiitti :)

 3. Mullakin varmasti jäis aikaa vievemmät lakkaushommat kokonaan, jos en sais samalla tillittää jotain sarjaa tai leffaa. Lakkaaminen sinänsähän on tosi tylsää!
  Me voitas perustaa semmonen yritys, jossa sä toteuttaisit kaikki visuaaliset ratkaisut ja mä sitten miettisin, miten niihin saa järjesteltyä tavarat mahdollisimmat toimivasti ja tehokkaasti. Vähänkö oltais ässiä!

  1. no niin on, se kuivumisen odottaminen ja kaikki muut tympeät välivaiheet…:D varsinkin swatchatessa on ihan elintärkeää että voi kattoo sarjoja samalla! On mulla toki tabletti käytössä mutta kyllä mä ny ennemmin telkkaria kattoisin…

   IHAN MAHTAVA BISNESIDEA. Joko mä voisin irtisanoutua päivätyöstä?

 4. Samaa löhöamistä täälläkin, tää talvi imee aina mehut. Kohta koko Netflix katsottu läpi… Todella nätit kynnet, mä tykkään petroolista nimenomaan kynsillä, muuten sävy ei herätä tunteita.

 5. On kyllä nätti lakkaus :) Ja samaa täälläkin kynsien kohdalla; talvi hajottaa yhden kynnen kerrallaan, MUR!

  Sisutusjuttuja luen mieluusti kyllä myös, mikäli niitä tänne blogiin eksyypi :) Saako muuten udella sen verran tuosta muuttokuviosta, että kuinkas hauva, tassutteleeko sinun luonasi? :o

  1. Kiitos! Kiva kuulla myös etten oo ainoa jonka kynnet ei kestä tätä ilmastoa….

   Juu saa udella, koira elää nyt kahdessa kodissa ja vaihtaa kotia suurinpiirtein 2-3 viikon välein, vähän työreissuista ym. muuttuvista tekijöistä riippuen. Pyritään siihen että aina vähintään pari viikkoa putkeen sais olla yhdessä paikassa.

 6. Kyllä mä voisin sisustusjuttuja lueskellakin, silmää löytyy kyllä kodin kauniille asioille vaikka toteuttaja-tasolla en jaksa sisustaakaan. :)

 7. Kyllähän ne sisustusjutut kiinnostaa myös. Itse oon aivan käsi kaikessa sisustukseen liittyvässä. En vaan osaa nähdä, mikä olis hyvä. Sitten kun asiat on paikallaan, tiedän onko kiva vai ei. Eli kovin kalliita hankintoja harvemmin tulee tehtyä.. :)

  Kauniit kynnet. Ei kyllä tule koskaan valittua petroolia mihkään, vaikka hyvältähän se näyttää!

  1. Mä taas tiedän aina tasan tarkkaan miltä haluaisin jonkun huoneen näyttävän, mutta sitten kuitenkin sen mielikuvan toteuttaminen on yllättävän hankalaa :D yritys-erehdys -menetelmällä siis edetään….

   Kiitos!

 8. Aivan ihana lakkaus!Mä en oo myöskään koskaan ollut erityisesti petrollin ystävä, mut viime keväänä meille tuli pikkiriikkinen petrollin sinivihreä Fiat600, ja sit alko armoton auton värisen lakan metsästys:D ja niin mä jotenkin oon ruvennut pitään tuostakin oudosta väristä.

  Tällä myös yksi kyntensä menettänyt sisustusintoilija. Nyt kun ei oo kynsiä ollenkaan, niin jää enempi aikaa sisustus hommille:D Pitää yrittää aina löytää ne positiiviset puolet paskajutuistaki. Mielenkiinnolla odotan sun sisustus juttuja :)

Vastaa