Skittle..texture..gradient..so there.

Universumissa on olemassa muutama yleistietoon luokiteltavissa oleva asia: 1) minä en pidä skittleistä omissa kätösissäni 2) minä en osaa tehdä liukuväriä kahdella sävyllä, käytän aina kolmea 3) liukuvärjäys harvoin onnistuu, jos väreinä on valkoinen ja joku voimakaspigmenttinen väri, koska liu’usta on vaikea saada saumaton.

Looginen askel olikin sitten tehdä tekstuurilakoilla skittle-liukuväri, joissa toisena värinä on valkoinen ja jokaisessa kynnessä on käytetty vain kahta sävyä.

Tosi menestysresepti.

.
.

No on mulla perustelut tälle ratkaisulle: kokeilemattomia lakkoja on hirveä määrä ja kuusi niistä oli tekstuureja. Valikoin tähän lakkaukseen viisi niistä, kuudennenkin olisin tunkenut joukkoon, mutta se oli cremetekstuuri eikä sopinut kokonaisuuteen. (…niin mihin kokonaisuuteen….)

.
.

Tekstuureja on aika vaikea koristella, ja luin useista blogeista kuinka liukuvärjäys on hyvä koristelukeino. Kuulemma tekstuureilla liuku on helppo toteuttaa saumattomasti.

Kuvista näätte kuinka saumaton se liuku ny sitten on :D Vaikea uskoa että sain aikaiseksi liukuvärjäystutoriaalinkin aikoinaan…Nää on taas liukulaiset. Syytän tuota valkoista värivalintaa, sama homma oli edellisissäkin liukulaisissa.

.
.

Valkoinen tekstuuri on Jessican Touch-sarjan White Hot. Lakassa on hopeista shimmeriä, joka ei juurikaan näy kynnellä. Lakka peittää täydellisesti kahdella kerroksella, mutta suti on ihan järjettömän ärsyttävä, löysä ja lötkö. Vähän kuin keitetyllä spagetilla yrittäisi lakkaa levittää. White Hot myös kuivuu hitaammin kuin tekstuurit keskimäärin. En ole erityisen tyytyväinen lakan laatuun, mutta muitakaan valkoisia tekstuureja ei ole tarjolla ja OPI:n Solitairen sävystä en välittänyt.

Muut sävyt ovat glittertekstuuriosastoa: etusormessa pinkki Zoyan Arabella, keskisormessa violetti Zoyan Carter (jota olen kyllä käyttänyt jo aiemminkin mutta blogissa sitä ei ole nähty), nimettömässä tummansininen Zoyan Sunshine ja pikkusormessa OPI:n sinivioletti Alcatraz…Rocks.

.
.

Pari havaintoa: Alcatraz…Rocks ei sovellu tällaiseen liukuvärjäykseen, koska monivärishimmer ei siirry kynnelle töpötellessä juurikaan eikä lakka ole tarpeeksi peittävä. Sunshine taas on liian peittävä. Carteria joutui töpöttämään useamman kerroksen, mutta Arabella toimi täydellisesti.

.
.

Valkoinen tekstuurilakka kerää muuten tehokkaasti kaiken ympäristössä olevan lian itseensä. Tällä hetkellä etusormessa näyttäis olevan BB-voidetta, keskarissa puuteria, muissa sormissa leggingseistä siirtynyttä mustaa väriä. Toisen käden etusormessa on jotain joka näyttää epäilyttävästi mustikalta.

Mä taidan poistaa nämä nyt :D

Translation: Skittle-texture-gradient seemed like a good idea, but it was much harder to execute than I thought. Gradient was everything but seamless, but hey, at least I have five less polishes in my un-trieds. The base color is Jessica White Hot, white shimmery texture. White Hot is opaque with two coats but I didn’t like the brush, it was all soft and funky and all over the place. Drying time was long. Other textures used here were Zoya Arabella (index finger), Zoya Carter (middle), Zoya Sunshine (ring finger) and OPI Alcatraz…Rocks (pinkie). 

Kurkkasitko jo nämä?

16 kommenttia

  1. Sieväthän nämä:) Huomasin kans tolla Jessicalla lakatessani, että esim. takkaa kannattaa vältellä koska noki näyttää vähän roisilta sen päällä.

    1. Pöh, olis pitänyt tehdä moniväriliukuvärjäys noilla muilla lakoilla ja unohtaa tuo valkoinen Jessica, mut enpäs tehdessäni sitä tajunnut. Plääh. Ja joo, noki oli varmaan kaunista :D

    1. Kiitti! Jään mielenkiinnolla oottamaan, saatko toteutettua tän vähän taidokkaammin ku minä :D

  2. Mäkään en tajua, miten hiekkalakoilla pitäisi muka saada liukuväri aikaiseksi helpommin kuin vaikka cremeillä. Tein 4 lakan glitterhiekkaliukuvärin enkä ole tyytyväinen lopputulokseen, en vaan saa saumatonta liukua aikaiseksi. Tämä tekniikka kun on niitä harvoja, joissa kuvittelen olevani hyvä :D

  3. Olen itse kaivannut valkoista tekstuurilakkaa, mutta en ehkä nyt etsikään sellaista, jos se kerran kerää kaiken lian. =P Kyllä toi liuku tuntuisi jotenkin kaipaavan sitä kolmatta väriä tuohon väliin. Hui, kun olen julma. =( Mutta ainakin noin Zoyat näyttää todella upeilta! =)

    1. Lähteehän se lika toki saippualla mutta on se kieltämättä aika ärsyttävä piirre kynsilakassa :D mut joo, olen samaa mieltä, en kyllä näillä värivalinnoilla tule tekemään hiekkaliukua enää uudestaan.

Vastaa