Tutoriaali: liukuvärjäys

Nyt voitte piirtää rastin seinään: sain aikaiseksi tehdä tutoriaalin. Hooray! Liukuvärjäyksen voi tehdä monella tavalla, enkä väitä että tämä omani olisi paras mahdollinen…eiku väitänpä. Kjeh.

Asiaan. Tarvitset meikkisienen, valkoisen/vaalean lakan, 2-3 haluamasi väristä lakkaa, vanupuikkoja ja siveltimen kynsinauhojen siivousta varten, kynsilakanpoistoainetta sekä tietysti alus- ja päällyslakkaa.

Käytän liukuvärjäyksessä tavallisia kolmion mallisia meikkisieniä, sillä ne ovat tiiviitä ja jättävät melko tasaisen pinnan. Suosittelen leikkaamaan sienen pienempiin osiin, muuten kohdistaminen on vaikeaa ja sotkun määrä tolkuton. Itse leikkaan yhden kolmion neljään osaan, niillä palasilla tekee jo monta liukuvärjäystä.

IMG_7651
.

Suosin liukuvärjäyksissä peittäviä cremejä, niillä saa helpoimmin tasaisen liukuman aikaan. Esimerkiksi Rimmel Lycra Pro -cremelakat ovat oivallisia tähän tarkoitukseen. Heikko peittävyyskään ei ole ongelma, mikäli laitat alle valkoisen lakan. Valkoisen päällä värit näkyvät kirkkaampina ja selkeämpinä kuin paljaan kynnen päällä. Voit myös tehdä liukuvärin suoraan värilakan päälle, mikäli lakka on tarpeeksi vaalea ja liukuväriin käyttämäsi lakat tarpeeksi peittäviä. Esimerkiksi tässä postauksessa alla oli OPIn Steady As She Rose. Varmimmin onnistuu kuitenkin valkoisen lakan kanssa, sanon ma.

Laita kynsille siis ensin aluslakka ja valkoinen lakka ja anna kuivua kokonaan. Jos olet kärsimätön kuten minä, käytä tässä välissä pikakuivattajaa.

IMG_7653
.

Seuraava vaihe on tärkeä: kostuta meikkisieni kevyesti vedellä ja töpötä ylimääräinen kosteus esim. talouspaperiin. Kostea sieni ei ime niin paljon lakkaa itseensä eikä jätä jälkeensä meikkisieninöyhtää.

Kun ylimääräinen vesi on puristeltu ja töpötelty sienestä pois, lakkaa haluamasi värilakat allekkain sienelle. Itse valitsin kolme lakkaa, joka on mun kynsien pituudelle sopiva määrä. Suosittelen laittamaan värit niin, että liukuväri tummenee kynnen kärkeä kohti. Sudi lakat hieman limittäin, jotta liu’usta tulee saumaton.

IMG_7675
.

Kun valkoinen lakka on täysin kuivunut, töpöttele sienellä värit kynnelle.

IMG_7654
.

Jatka kunnes koko kynsi (..ja sormi..) on lakkojen peitossa. Parasta jälkeä alkaa tulla siinä vaiheessa, kun sieni on jo imenyt hieman lakkoja itseensä. Jos ensimmäisellä töpöttelykierroksella tulos ei näy kovin selvästi, tee toinen kerros kun ensimmäinen on vähän kuivahtanut.

IMG_7656
.

Lisää kaikkia kolmea lakkaa sienelle jokaisen kynnen jälkeen. Jos sieni tuntuu tarttuvan kynnen pintaan, lakkaa on liian vähän tai olet töpöttänyt samaa kynttä liian kauan. Lopeta siis ajoissa. On parempi tehdä kaksi kerrosta töpöttelyjä kuin hinkuttaa samaa kynttä pitkään, koska silloin vaarana on että sieni alkaa nostaa värilakkoja mukaansa ja tuloksena on valkoiset laikut.

IMG_7661
.

Kun olet töpötellyt kaikki kynnet, lopputulos näyttää tässä vaiheessa näin järisyttävältä:

IMG_7663
.

Kaukaa viisaat voisivat tietysti suojata esim. teipillä sormenpäänsä, mutta itse en kuulu tuohon viisaiden joukkoon.

Pinta on tässä vaiheessa vielä röpelöisen näköinen, mutta hyvä päällyslakka tasoittaa sen kyllä. Päällyslakan levittämisen jälkeen pyyhi kynsilakanpoistoaineeseen kostutetulla vanupuikolla ylimääräiset lakat pois ja viimeistele kynsinauhojen siisteys siveltimellä + poistoaineella (itse käytän marketista ostettua kulmakarvasivellintä).

Siivoamisen ja päällyslakan levittämisen jälkeen tuloksen pitäisi olla jotakin tämäntyyppistä:

IMG_7665
.

Valamista tuli! *roll credits* Kuvausavusta kiitokset IT-tuelle :)

Nimettömässä käytetyt lakat vasemmalta oikealle: Catrice Easy Peasy Lemon Squeezy, Nubar Vogue Vert ja Orly Ancient Jade.

IMG_7672
.

Muissa sormissa Rimmel Peppermint, Essence Sure Azure ja Rimmel Aqua Cool.

IMG_7674
.

Helppoa ja aika nopeaakin, suosittelen kokeilemaan jos ette vielä ole sitä tehneet. Minimum effort, maximum result eli just mulle soveltuva koristelutyyli!

Olipa muuten vaikeaa kirjottaa ohjeet jotenkin ymmärrettävästi. Toivottavasti tästä oli jollekulle hyötyä :)

Kurkkasitko jo nämä?

22 kommenttia

 1. AAA, miks mää en osaa vaikka teen just noin. :D Tai no, en ikinä muista kastella sientä, ehkä se on mun ongelma. :) Tosi nätit kynnet tuli!

   1. Tuntuu että ei tuu tarpeeks likuva vaan rajat näkyy liian selvästi. :S ja sit mun meikkisienet nukkaa ihan älyttömästi. Pitäs varmaan ostaa uusia sieniä ja kokeilla niillä :)

    1. Toi kostutus ainaki yleensä auttaa siihen nukkaamiseen. rajoja saa häivytettyä töpöttelemällä sientä edestakaisin, ei vaan ylös-alas (jos nyt tajuat mitä tarkotan..:D), mutta niitä rajoja ei tuu ensinkään jos lakkojen värit on tarpeeks lähellä toisiaan :)

  1. Kiitos <3 Noi Rimmelit on mun luottolakat liukuvärjäyksessä, aina onnistuu! Pitäis kai haalia lisää niitä…

 2. Miksi mä en oo tehnyt tota koskaan noin :O

  Nyt on kyllä pakko testata, kiitos siis tutoriaalista miljoonasti. Paree onnistua yhtä hyvin :D

 3. Täytynee kertaalleen vielä koittaa tän tuton kanssa, kiitos siitä. :) Liukuvärjäys ei oo onnistunu mua miellyttävällä tavalla ja meinasin hylätä koko tekniikan.

  1. Älä vielä hylkää :) Lakkojen valinta on kans aika oleellista, tässä on sama kuin vesimarmoroinnissakin että osa lakoista toimii ja osa ei.

 4. Hurjan nätit! Liukuvärjäys on kyllä kiva tapa koristella kynnet, ja yhdistelmät rajattomia. Sulla tässä tosi hyvin toisiinsa sointuvat värit! Tykkään! =)

  1. Kiitos! :) Liukuvärjäys on yks mun lempparikoristelutyylejä, mutta silti jaksan alkaa tuhertaa sitä tosi harvoin jostain syystä…

 5. Tää oli superkiva ohje varsinki ku en osaa tehä mitään hienoja kynsiä ja kyllästyn sellasii ”tavallisii” tosi nopeesti. Joudun kyl laittaa kolme kerrosta mut hihii kivsut:3

 6. Ikivanha postaus, I know, mutta sattumalta löysin liukuväriohjeita etsiessä. Piti vaan A) kiittää hyvistä ohjeista ja B) sanoa, että sulla on ihan älyttömän kiva kirjoitustyyli, sopivan humoristiset sanavalinnat/ilmaisut ym. :)

 7. Paluuviite: Niittiliuku

Vastaa