Rieha 1 v.!

Rieha täytti kokonaisen vuoden muutama päivä sitten. Musta tuntuu ettei se ole kasvanut juuri ollenkaan, mutta kuvamateriaali näyttää väittävän muuta :)

8-9 vkoa
8 vkoa
.
8 vkoa
8 vkoa
8 vkoa
.
.
10 vkoa
10 vkoa
.
.
Vimma ja Rieha
Vimma ja Rieha
14 vkoa
14 vkoa
14 vkoa
14 vkoa

Se onnistunut yhteiskuva…Riehalla ikää 18 viikkoa ja Vimma näyttää esim. lehmältä.

18 vkoa..
18 vkoa
.
20 vkoa (about)

Puolen vuoden iässä Rieha alkoi näyttää jo suurinpiirtein oikealta koiralta :)

6 kk
6 kk
6 kk
6 kk

Nyt Rieha on vielä kapea ja hontelo, mutta alkaa olla suht koht aikuisen koiran mitoissa. Kai. Tosin se on nyt saman kokoinen kuin Vimma oli, vaikka se oli sentään narttu. Mun puolesta Rieha sais kyllä kasvaa vielä, katsotaan kuinka käy :) Painoa Riehalla on nyt noin 29 kg mikä on vähemmän kuin Vimman aikuispaino. Bobbyhan olikin ihan omassa sarjassaan, se painoi liki 40 kiloa ja oli varmaan kymmenen senttiä korkeampikin kuin Rieha on nyt.

10 kk
10 kk
10 kk
10 kk
1 v.
1 v. päivänsankari lahjalehmänsä kera

Kauhea suttukuva! Huomaa kyllä että kun syksy ja talvi alkoi, loppui myös kunnon valokuvat ja Riehan elämän jälkimmäinen puolisko on taltioitu vain tuhnuisin puhelinkuvin. Pitäis ehkä terästäytyä asiassa, kun nyt alkaa olla vähän valoakin aina joskus.

Vuosi on ollut tolkuttoman raskas, kuten ehkä koontipostauksestani muistatte, joten olen sisänsä ilahtunut että Rieha ylipäänsä on yhtenä kappaleena edelleen. On mulla kuitenkin huono omatunto siitä, että Riehalle ei ole riittänyt läheskään niin paljon aikaa ja resursseja kuin Vimmalle aikoinaan. Rieha on peruskiltti ja ihana koira, mutta ei mulla vieläkään helppoa sen kanssa ole. Hihnassa sekoilu, kiskominen ja rempominen jatkuu yhä vaan, namit ei edelleenkään kelpaa, ja nyt esiin on tullut myös erinäisiä pelkoja kuten lumiukot ja AUTO. Ei Rieha missään vaiheessa ole varsinaisesti pitänyt autolla matkustamisesta, mutta on kuitenkin hypännyt itse kyytiin ja pitemmillä matkoilla nukkunut autossa ihan rauhassa. Nyt pari päivää sitten se kuitenkin yhtäkkiä löi täysin liinat kiinni eikä suostunut menemään autoon. Hermo meni ja pakko oli lähteä, joten laitoin koiran autoon väkisin (eli siis nostin sen sinne raivokkaan kiroilun saattelemana, ei sen kummempaa). Nyt en saa Riehaa edes parkkipaikalle. Namit ei kelpaa, lelut ei kelpaa, joten siedätä siinä sitten. No, mulla on kyllä suunnitelma… oon nytkin lähdössä antamaan Riehalle iltaruuan parkkipaikalla. Wish me luck. Ehkä ens kesään mennessä päästään jo muutaman metrin päähän autosta :)))))))))))

Mä niiiiiiiiiiin toivon että kyse on vain murrosiästä, mutta en voi olla ajattelematta sitäkin vaihtoehtoa että oon lyhytpinnaisuuteni ja näemmä myös osaamattomuuteni ansiosta pilannut koko koiran. Tosin muistan kyllä, että ajattelin Vimmasta ihan samoin silloin kun se oli 1-1,5 vuoden ikäinen….Vimma vaan oli eri tavalla haastava, se oli lähinnä hullunrohkea ja uppiniskainen. Rieha on ihan toista maata joten oon vähän hukassa. Enkä tajua näemmä nuorten urosten sielunelämästä mitään. Saa nähdä mitä keväällä tapahtuu kun narttujen hajut täyttää ilman. Noh, sitä odotellessa. Nyt sanokaamme onnittelut tuolle nuorelle sällille, joka pitää minut nöyränä, huumorintajuisena ja…no, semisti epätoivoisena ja tietoisena omista puutteistani. :D

Translation: The dog that keeps me grounded and humble just turned 1 year old. HBD Rieha! :)

Kurkkasitko jo nämä?

32 kommenttia

 1. Höpsistä sinä mitään pilannu oo! Koirat kehittyy jatkuvasti, pelkoja voi tulla ihan yhtä hyvin myös myöhemmällä iällä ja virheitä voi korjata. Yleensä jo aikuistuminen siinä 2-3 vuoden nurkilla tekee tosi paljon. Että älä soimaa itseäsi :) Autopelko on kuitenkin varmasti hoidettavissa siedättämisellä, kun ei ole tullut The Herkistymisiässä vaan myöhemmin. Eli Riehalla oli jo ennen positiivisia kokemuksia autoista, mikä on hyvä juttu.

  Onnea Riehalle ja virtuaalirapsuja <3 Ja tsemppiä sulle, KYLLÄ SÄ PÄRJÄÄT.

 2. Paljon onnea Riehalle! ^_^

  Meillä koiruus kotiutuu perjantaina, oon ihan kauhuissani ja samalla en malta odottaa. :D Aika näyttää mitä meidän koiruudesta tulee…

  Meillä oli Morsen kanssa tuuria kun se ei pelännyt mitään. Jos ei lasketa sinisiä isoja esineitä. Kyllä mekin tapeltiin autoasioissa, mutta se oli puhdasta murkkukitinää. Se vaan istui ja tuijotti kun käski autoon. Pari kertaa se kannettiin niskasta sinne ja se riitti. Parin tappelun jälkeen ei tarvinut kuin luukku aukaista ja se hyppäsi sinne ihan itse ilman käskyä.

  Hitto, sä oot jo voiton puolella Riehan kanssa, mulla kaikki on vasta alussa! :D

  1. iiiiiih mä muistan ton tunteen! Tsemppiä :D

   Tjooh, mä suhtauduin asiaan just tolleen samalla tavalla, mutta en osannut ottaa huomioon että Rieha on näemmä herkkänahkaisempi kuin meidän aiemmat koirat…taaksepäin mentiin aika monta askelta, mut ehkä se tästä vielä.. että en niinkö todellakaan aattele olevani voiton puolella :D

 3. I feel you. Musta tuntuu about kerran viikossa, että oon pilannu ponin, kun aina pitää olla joku asia, josta koituu hankaluuksia. Vaikka sekin on oikeesti tosi hyväkäytöksinen, niin silti sille tulee tasasin väliajoin uusi uhmavaihe.. Onneksi kotona on sentään kissoja, ne on helppoja :D
  Hurjasti onnea Riehalle! <3

 4. Urokset on ainakin kissoissa tunnetusti niitä hönöjä, joten ehkä Riehakin on, vähän vaan hönö. ;) Meillä esim. yksi pelkäsi järjettömästi ilmapalloja, joten Vappu vietettiin ilman niitä. :D Onnea yksivuotiaalle!

 5. Mulla ei oo niin kauheesti koirien kasvattamisesta kokemusta sinänsä vaikka meillä kotona on koiria ollut mutta isäpappa hoiti sen homman. Siskon kyllä muistan maanneen oman sakemanni urhonsa päällä että sai kynnet leikattua silloiselta murkulta ja isä komensi vieressä että jos nyt annat sille periksi niin tuut aina olemaan kakkosena :D Huimaa touhua! Tuon jälkeen kynnet leikattiin ihan sävyisesti ja lopulta niin että koiruus veteli sikeitä samalla. Älä menetä uskoa, hyvä koiruus siitä on tulossa :)

  1. vielä ei oo tarvinnu väkisinmaata :DD toivottavasti ei tarvikaan. Vimman kanssa muistan kyllä pari kertaa painineeni…:D jes, koitan pitää toivoa yllä!

 6. Ihanan suloinen nuori herra, josko hän siitä oppisi mieheksi. On sinulla ollut raskas vuosi, kunnon itkut tuli täälläkin, kun aikanaan luin menetyksistäsi. Josko se tästä sinulla iloksi muuttuisi, kärsivällisyyttä :)

 7. Onnittelut Riehalle! :) Meilläkin Hugo täytti sunnuntaina vuoden ja uusi uhmakausi näyttäisi olevan menossa. Tuntuu että uroksilla noita erilaisia kausia tulee toinen toisen perään koko ajan. Ensin on maailman kiltein koira ja sitten viikon päästä vaan mollottaa nappisilmillään mua ihan kun ei mitään ymmärtäisi jos jotain pyytää tekemään :D

  1. SIIS JUST NIIN!!! Jokanen viikko on ihan erilainen, ikinä ei tiiä mitä voi odottaa :DD onpa helpottavaa kuulla että joku muukin kamppailee samojen juttujen kanssa…

 8. Voi hellanlettas sentään mikä söpöhöppänä ♥♥ Paljon onnea päivänsankarille, komean possunkin on jo saanut :)

  Ja älä suotta ylimurehdi näitä juttuja, eiköhän tuo mene murrosiän piikkiin niinkuin tässä moni muukin on kommentoinut. Kyllä se siitä taas rohkaistuu :)

 9. Oi, onnea Rieha ihanainen. Ja rapsutuksia myös komialle koiralle. Ja Emma, ihan varmasti et oo pilannut koiraa, sulla on tietoa ja taitoa tässäkin asiassa enemmän kuin monella muulla.

 10. Paljon onnea supersöötille Riehalle! Ja voi noita pentukuvia! (en tahdo pentua, en, en, en…). Toivotaan, että autoiluinto palautuu piakkoin.

Vastaa