MoYou: ristiriitaiset tuntemukset

Niin vain joulureissu vei mukanaan ja blogi hiljeni muutamaksi päiväksi. Reissattiin päivien aikana 2000 kilometriä ja perheen kanssa vietetty aika ajoi Internetin ohi, kuten kuuluukin. Yömyöhällä käytin aikani kirjan lukemiseen ja kullankaivuusta kertovaan Gold Rush -telkkarisarjan katseluun (en tiedä mikä ihme siinä kiinnostaa, ihan samaa kaliiperia kuin Rekkakuskit jäällä…) eikä aikarakoa blogin kirjoitteluun olisi ollut kuin aamuyöllä. Siinä kootut selitykset. Korvaukseksi tämä postaus onkin sitten pitkä kuin nälkävuosi.

MoYou Pro Plate 14
MoYou Pro Plate 14

Ennen joululoman alkua saapui tilaamani MoYoun leimauslaatat sekä suorakulmainen stamper. MoYoun laatoista on kahkottu kynsiharrastajien keskuudessa jo jonkin aikaa, itsehän tapani mukaan sorruin tämmöisiin kotkotuksiin vasta hieman jälkijunassa. MoYoun kuva-aiheet on kauniita ja innovatiivisia, saatavilla on erilaisia aihepiireittäin rajattuja laattakokoelmia joiden joukossa on hauskoja yhden jättikuvan laattoja. Tuollaisella laatalla saisi jokaiseen kynteen hieman erilaisen, mutta tyyliltään muiden kanssa yhteensopivan kuvan. MoYou on myös tajunnut sen mitä kukaan muu ei: laattoja kannattaa tehdä useammassa koossa. Saatavilla onkin kahta kuvakokoa, peruskoko (joka sekin on reilu) ja XL-koko, joka on tarkoitettu pitkille ja/tai leveille kynsille.

.
.

Laatat maksavat 4,99 puntaa kappale, ja budjetin kiristäessä jouduin vähän rajaamaan tilausta. Ensi kerralla otan kyllä kokeeksi sellaisen yhden kuvan laatan. Suorakulmainen löllöstamperi oli pakko saada, helpottanee kuvien kohdistamista huomattavasti.

.
.

Lakkasin ensimmäisten MoYou-leimojen alle Zoyan Julieta kaksi kerrosta. Julie on ihana vaaleanvioletti lakka, joka on tykitetty täyteen hopeista shimmeriä. Sitä on niin paljon, että lakka näyttää jollakin tavalla huurteiselta – ja on aivan raivostuttava poistaa, kun se huurreshimmer leviää silmämunia myöten kaikkialle. Julie myös kuivuu keskimääräistä hitaammin, kuten tämäntyyppiset lakat usein, joten lakkauksen jälkeen joutuu makaamaan kuin possu vartaassa tekemättä mitään tuntikausiin. Mutta mitä sitä nyt ei nätin lilan lakan vuoksi tekisi.

Zoya Julie
Zoya Julie

Valkkasin ensimmäiseen kokeiluun Pro Plate 14 -laatan, kuvion leimasin tummanharmaalla China Glazen Awakenilla. Tässä tulee nyt se otsikossa mainittu ristiriitainen osuus: leimakuvio ei pysynyt tarkkarajaisena, vaan suttaantui joko stamperiin siirrettäessä tai viimeistään kynnellä. Ylimääräisiä lakkoja laatalta vedellessä scraper takertui joihinkin kohtiin, mikä viittaisi osan kuvion viivoista olevan liian syvään kaiverrettuja. Osa viivoista taas on tosi matalia, sillä kun kallistin scraperia enemmän välttääkseni syviin viivoihin töksähtelyn, kuvion päälle jäi joihinkin kohtiin pieniä lakkalätäköitä. Nämä seikat näkyivät sitten kynnellä kuvion epätarkkuutena ja suttuisuutena. Allaolevasta kuvasta saa jotakin osviittaa asiasta. Kynnen kärjessä olevien harmaiden pallojen pitäisi olla spiraaleja. Kärjen isommista spiraaleista toinen on siirtynyt kynnelle melko hyvin, toinen on paksu ja suttuinen. Sama juttu spiraalien välissä kulkevassa viivassa.

.
.

Itsevarmasti väitän, että osaamisessa ei tällä kertaa ole vikaa. En juuri koskaan joudu leimaamaan kynsiä moneen kertaan, mutta tällä kertaa tein vaikka kuinka monta kynttä uusiksi kuvion leviämisen takia. Leimatessa mietin, että ihan kuin olisin lukenut tästä ongelmasta joskus aiemminkin, ja Belegwenin blogista sitten löysinkin tämän postauksen. Kynsillä on peräti tuo sama kuvio. Laatat tuskin sinänsä viallisia ovat, mutta tarvitsevat varmaan omanlaisensa tekniikan jotta kuviot onnistuvat. Näin ainakin toivon…kuitenkin osa kuvioista leimautui ongelmitta ja pitkin blogosfääriä olen nähnyt virheettömiä MoYou-manikyyrejä, joten ainakaan kaikkia kuvioita tämä ongelma ei koske.

.
.

Suorakulmainen stamper toimi verrattomasti, kohdistuksen helppoudella en nyt pääse tosin brassailemaan, koska en yrittänytkään saada kuvioiden sijoittumisista identtisiä. Karhensin uuden stamperin pintaa viilalla hieman, ilman sitä kuvio harvoin uuteen leimasimeen tarttuu.

.
.

Kerään rohkeutta koittaa uudestaan tuota samaa laattaa eri kuviolla. En millään haluaisi todeta kyseisen laatan olevan toivoton, koska nuo kuviot on niin kauniita. Ootteko te kokeneet tätä samaa MoYoun laattojen kanssa ja onko joku peräti keksinyt ratkaisun ongelmaan?

Loppuun vielä joulutervehdys koirilta….

.
.

…ja oman pihan Petteriltä:

.
.

Translation: I received my MoYou order a few weeks back. I love the images and the rectangular soft stamper, but I had a hard time trying to get the images to transfer to the nail properly. Some of the lines on the plate seemed to be too deep and some too shallow which in result turned in to smudged images on the nail. I couldn’t really pinpoint the problem nor the right technique to stamp these. However I have seen impeccable manicures done with MoYou plates so I’m hoping this problem doesn’t occure with every plate. Polishes used here were Zoya Julie (pale shimmery lilac) and China Glaze Awaken (steel grey). …Oh and my dogs and Rudolph wanted to say hi too. :)

Kurkkasitko jo nämä?

18 kommenttia

 1. Joku (40 kynttä, Dimavarien?) taisi joskus vaihtaa muovistamperin metalliseen, jolloin moyoun laatat toimivat paremmin. Tällainen muistikuva minulla on.

  1. Mä käytän aina metallista raapijaa, tässä kokeilin molempia (muovista ja metallista) enkä huomannut mitään eroa :( tai siis muovinen oli kyllä huonompi, mutta huono tulos tuli metallisella myös.

 2. Hmm, aika mielenkiintoista. Oon vasta kerran päässyt omilla Moyouilla leimaamaan ja silloin en huomannut mitään vaikeuksia, muutakuin alla olevan lakan kanssa. Pitänee seuraavaksi testata kunnolla kyllä.

  1. Eli toivoa on, että kaikki laatat ei ole tällaisia! Tuu ihmeessä raportoimaan jos löytyy jotain raportoitavaa :)

 3. Ihanihanat kynnet, sutuista huolimatta. Kukaa niitä niin läheltä katso (paitsi me kaikki sadat ja tuhannet lukijat just nyt ;D) :).

  Hienot koirat teillä! t. kissaihminen

  1. Ei niitä kukaan kato, sano bloggaaja ja kuvasi makrolinssillä :D no joo, ei niitä ehkä livenä niin huomannut mutta ärsyttää, että joutuu leimaamaan uusiksi sataan kertaan eikä siltikään saa kunnollista tulosta. Räyh. Ja kiitti :)

 4. Tää postaus teki mulle sen viimeisen tipan. Vaikka vähän ilmeellä o.o katsoinkin, että kuinkas nuo leimat nyt noin, löysin itseni silti hyvinkin nopeasti MoYoun sivuilta ja kohta maksamassa tilausta. Kolme laattaa ja suorakulmioleimasin ois nyt tulon päällä…

 5. Millä sä olet saanut punanenät tainnuttua olemaan paikallaan samassa asennossa kuvan ottamisen ajan? Vai katsooko ne Petteriä?

  1. Houkuttelu, lahjonta, käskytys – ja lopulta kantaminen. Bobby toki napotti kuuliaisesti paikallaan sillä välin kun minä ja IT-tuki tapeltiin Vimmaa paikoilleen :D

 6. Mä onnistun kans suurimman osan mun kolmen MoYou:n laatan kuvioista levittämään, enkä usko, että kaikki vika on myöskään minussa ;) Sitä jäin tässä eniten ihmettelemään, että miten huomasin vasta nyt, kuinka ihanainen Awaken on leimauslakkanna! :D

  1. Apua voi ei, kolmen laatan?! NÖY! Mä niin toivoin, että ongelma koskis vaan paria kuviota tässä kyseisessä laatassa :(

   Älä huoli, minäkin tajusin ostaa Awakenin vasta muutama viikko sitten, vaikka sen leimausjälki sopii kaikkeen!

 7. Hmmm, voisko vika olla laatta + lakka -yhdistelmässä, eikä vain laatassa? Awaken on kuitenkin vähän ohuempaa leimauslakaksi kuin monet ”viralliset” leimauslakat. Tai en tiiä. Kokeilepa jossain välissä useammalla eri lakalla tuota kuviota?

  Yhtä kaikki, kynnet on tosi nätit eikä kukaan oikeasti kato niitä kuvioita niin tarkkaan että ongelmia huomaisi :D

  1. Täytyy koittaa, mutta sama tulos Belegwenillä oli tuon kuvion kanssa Dependin hopeisella. Ehkä kerään rohkeutta ja teen testikierroksen eri lakoilla joku päivä.

   Kiitos :) ei tuossa niinkään lopputulos ärsytä vaan kaikki se turha työ :D

 8. Paluuviite: MoYou: take two
 9. Paluuviite: MoYou-saaga jatkuu
 10. Paluuviite: Old Recipe

Vastaa