Mitä tapahtui BareMineralsin Complexion Rescuelle?

Sisältää mainoslinkin, joka on merkitty tähdellä. 

Suurin osa blogia säännöllisesti seuraavista ihmisistä todennäköisesti tietää, että olen jo useamman vuoden ajan nimennyt suosikkimeikkivoiteekseni BareMineralsin Complexion Rescuen, erityisesti kesäkäytössä. Olen messunnut meikkivoiteen hyvyydestä blogissa lukemattomia kertoja ja suositellut sitä auliisti lähes kaikille, jotka ovat etsineet kosteuttavaa, luonnollista ja hyvälaatuista meikkivoidetta, jossa on kunnon suojakerroinkin. Mutta nyt mun uskoni ja lojaaliuteni tätä tuotetta kohtaan horjuu pahemman kerran.

Ostin kesän alkupuolella Oulussa käydessäni Kicksistä uuden kappaleen Complexion Rescueta, kun edellinen tuubi oli loppu ja luonnollisestikin aioin käyttää luottotuotettani läpi kesän. Aluksi en huomannutkaan mitään ihmeellistä tuotteessa, mutta parin käyttökerran jälkeen ihmettelin, miten en saakaan enää nättiä jälkeä Complexion Rescuella aikaiseksi. Aina kun otin tuotetta tuubista, se tuli ulos erottuneena. Ensin kirkasta öljymäistä nestettä, sitten väripigmentillistä voidetta. Sävykään ei ollut siinä voideosiossa tasaista, vaan joistain kohdin tummempaa ja joistain vaaleampaa. Ajattelin monta kertaa, että tuotetta täytyy vain ravistella, vaikka en muistanut että koskaan aikaisemmin olisin joutunut niin tekemään.

Ihollakin meikkivoide käyttäytyi miten sattui. Vaikka olisin saanut armottomalla sheikkaamisella ainesosat tulemaan tuubista ulos yhtenä kokonaisuutena, iholla meikkivoide oli karmea. Se ei asettunut iholle vaan liejuuntui ja rullaantui heti levitettäessä, vajosi ihohuokosiin ja näytti aivan kertakaikkisen järkyttävältä. Ihan kuin iho olisi hylkinyt meikkivoidetta. Kokeilin erilaisia primereita ja levitystapoja, ja olin ihan hukassa koska aiemmin tuote toimi kuin junan vessa, ihan sama mitä sen alla tai päällä oli tai millä sitä levitti. Mulla ei käynyt mielessäkään että tuote olisi pilalla, niin kova usko mulla luottotuotteeseeni oli :D Kesällä oli sitäpaitsi jatkuvasti niin hirvittävän kuuma, että syytin huonosta levittyvyydestä osin myös hikoilua.

Niin tai näin, yhä helpommin Complexion Rescue jäi laatikkoon ja sen korvasi useimmiten edellisessäkin postauksessa nähty *L’Oréalin Skin Paradise Tinted Water-Cream, jonka sain kesällä pr-tuotteena ja joka on meikkivoiteena hyvin samantyyppinen (ja sen hinta on murto-osa Complexion Rescuen hinnasta…). Huomasin, ettei tehnyt mieli tarttua Complexion Rescueen, kun en voinut koskaan olla varma mitä sille iholla tapahtuisi.

Nyt sitten kaivoin Complexion Rescuen uudestaan esiin ja ajattelin antaa viimeisen mahdollisuuden. Kuvat saavat puhua puolestaan. Harmi etten tajunnut ottaa kuvaa siitä millaisena monifaasisena sekoiluna meikkivoide tuli ulos tuubista ennen ravistelua…

Yllä olevassa kuvassa olen jo hieronut meikkivoidetta iholle PITKÄÄN. Kuten näätte, se ei yksinkertaisesti asetu paikalleen, vaan näyttää siltä kuin ihon ja meikkivoidepigmentin välissä olisi jokin öljykerros joka pitää meikkivoiteen liikkeessä eikä anna sen imeytyä.

Kun sitten meikkivoiteen ”levitystä” jatkaa, lopputulos on tämä. Ja huomautan, että ennen näitä kuvia ravistelin tuubia aivan raivopäisesti, mutta eipä se paljoa näemmä auttanut.

Niin että W-T-F ????

Paha tästä nyt on enää lähteä reklamoimaankaan, kun kuittia ei tietenkään ole enää ja ostosta on monta kuukautta aikaa. Mutta tosiaan, kuvien kaltaisella tavalla Complexion Rescue alkoi käyttäytyä heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen. En tiedä voiko tässä nyt muuta tehdä kuin niellä rahallisen tappion karvas kalkki (saakeli 46 euroa). Mutta sen sanon, että kyllä tässä vähemmästäkin perusturvallisuuden tunne järkkyy, kun Holy Grail -tason luottotuote yhtäkkiä tällä tavalla pettää.

Satans helvete.

Onko kellään muulla käynyt näin? Voidaan perustaa vertaistukiryhmä.

Kurkkasitko jo nämä?

6 kommenttia

  1. Joo mä tässä arvon vielä että kumpi on oikee osote, suoraan valmistajalle vai jälleenmyyjälle. Kumpikaan ei reagoinut IG:ssä tähän suureksi harmikseni.

 1. Mitä jos tästä valittaisi suoraan merkille/maahantuojalle itselleen? Selkeästi pilaantunut tuote kyseessä kuitenkin, kun kuvailemasi tavalla koostumus erottunut ja jopa härskiintynyt. Toki kuitin puuttuminen vaikeuttaa asiaa ja kuittikopiotakin vaikea lähteä Oulusta asti hakemaan 🙈 Mutta siis, mulla on käynyt paristi niin, että oon ostanut jonkun kosmetuotteen ja joko se on valmistuksessa ollut viallinen TAI mennyt pilalle liikkeessä pitkään hyllyllä, valojen ym. vaikutuksesta. Kovin nopeasti nestemäisetkään tuotteet ei pilalle esim. lämmöstä mene, nimimerkillä etelässä monta kertaa kosmekkejä tuntitolkulla rontanneena. Että kyllä varmasti ollut jo heti ostaessa pilalla. Itse oon näissä tilanteissa sitten reklamoinut suoraan niihin valmistajfirmoihin ja saanut hyvityksenkin :) Mutta ymmärrän ja jaan sun tuskan tässä! Harmi kun et heti sillon huomannu alussa jo tehdä reklamaatiota, joskus sitä sitten joutuu vaan nielemään karvaan tappion, buu!

  1. Joo pitäis ehdottomasti tavoitella suoraan alkulähdettä. Mut vitsi kun en tajunnut tätä asiaa heti silloin oston jälkeen!! Meikkivoide vielä otettiin lattianrajassa olevasta laatikosta, eli ei ole ollut hyllyllä voimakkaiden valojen ja lämmön armoilla. Huoh. Ehkä vaan linkkaan valmistajalle tän postauksen ja oon silleen plz halp. :D

 2. Onpas syvältä. Olisin yhteydessä yritykseen, koska 46e kuiteski. Riippuu toki heidän asiasta et miten sen kaa toimitaan. :D
  Mä ostin aikoinaan laivalta Lumenen eyelinerin ja huomasin vast kotona, et se oli kuivunut ja käyttökelvoton. Vein sen Lumenen konsultille Stockmannille ja hän lupasi laittaa sen eteenpäin, vaikkei mulla ollu kuittia. Sain melko pian paluupostissa pahoittelut ja muutaman tuotteen ilmaiseksi.
  Mac taas ei ollu asiakaspalveluhenkinen, ku ostin Varsovan lentokentältä heiän huulipunapaketin ja yks niistä vuos saamastaan. Macin pisteellä Helsingissä sit vaan totesivat ettei voi ottaa tuotetta vastaan ku ei oo heiän pisteessä ostettu, pitäs reklamoida Varsovaan ”nettisivuilta ehkä löytyy yhteystiedot ” Ei löytynyt. Puna lensi roskikseen eikä oikein enää makustele Macia ostella.
  Toivottavasti saat jotain hyvitystä, eihän tommonen nyt käy :D

  1. Joo näissä on kai aika paljon vaihtelua, että miten palautuksiin suhtaudutaan. Mä olin ihan toiveikas että joko jälleenmyyjä tai valmistaja reagoisi mun Instagram-julkaisuun mihin heidät tägäsin, mutta niin ei valitettavasti käynyt. Miten onkin paljon helpompaa saada aikaiseksi ällistelevä blogipostaus kuin se varsinainen reklamaatio? :D

Vastaa