Olympiawhineä ja Union Jack

Tykkään katsella olympialaisia, vaikken juuri mitään useistakaan lajeista ymmärrä. Muutamat asiat ottaa kuitenkin aivoon:

– selostajien tyyli viljellä ammattislangia selostuksiinsa. Ymmärrän, että lajeja selostaa usein (ex-)urheilijat eivätkä varsinaiset selostajat. Mutta silti. Vaikka mun pää onkin täynnä turhaa tietoa, ei kuitenkaan ihan kaikkien hevospituushyppyjen, ampumapainien ja maakäsiuppopallojuoksujen säännöt ja termit ole hallinnassa.

– edelliseen viitaten: sulkapallon selostaja. Höpisee sulisjargonia pitkin ottelua ilman suomennosta, mutta muistaa kyllä joka jumalan kerta selittää mikä ”kliiri” on. Se on lyönti takarajalta takarajalle. Muilla termeillä ei vissiin ole niin väliä. Tää kaveri on varmaan myös tehnyt jonkinlaisen ennätyksen palloralli-sanan käytössä. ”Uskomaton rolleri siis kattokaa nyt tuota half-assia ja mikä droppi ton pallorallin jälkeen!!” Aha.

– se uintien selostaja, joka tuntee vain yhden adjektiivin. Se on ah-niin-nuorekas ”jäätävä”.

– vartalokompleksit. Eikö muka kukaan muu ole katsonut naisten beach volleytä/telinevoimistelua/seiväshyppyä sipsejä syöden ja itkien? Ai ei vai?

– tenniksen pistelasku. On kyllä niin peribrittiläistä sekoilua ettei mitään rotia. Yhdestä onnistumisesta saa 15 pojoa, seuraavasta pisteet nousee kolmeenkymmeneen ja sitten neljäänkymppiin. Sen seurauksena saa yhden pisteen. Sitten tapahtuu jotakin jonka vuoksi pistetaulussa lukee AD. Sitten pitää saada 6 pistettä, jotta tapahtuu…jotakin. Ja sitten 12, jonka jälkeen…öh.. mihin mä jätin ne sipsit?

– pyöräily. Kuinka tylsää voi olla?? Kunnon Päiväni murmelina -laji. Aivan yhtä televisioystävällinen laji kuin yösuunnistus. Tälläkin hetkellä telkkarissa näytetään yhden reisihirmun hanuria ties kuinka monetta minuuttia. Tyyppi ajaa suoraa tietä pyörällä. Jes.

-pingis. No onhan se nyt vähän…rippikoululaji. Ehdotan seuraavaksi uudeksi olympialajiksi Afrikan tähteä.

/end whine

Asiaan. Tässä Olympiahengessä tehdyt kynnet, onhan aksenttikyntenä sentään Union Jack -kuvio!

union jack nail art
.

Otin vähän vapauksia värien suhteen, koska mitään henkilökohtaista sidettä mulla ei Iso-Britanniaan ole :)

union jack
.

Perusvärinä kynsissä Confetti Cherries Jubilee, nimettömässä valkoiset osat Sally Hansen Whirlwind White ja valkoinen nail art -lakka, ristin värinä China Glazen Dance Baby. 

.

Sellasta tällä kertaa, nyt takaisin urheilun kummalliseen maailmaan…

Kurkkasitko jo nämä?

6 kommenttia

 1. Ihan mahtava postaus! Varmaan samoja asioita useampikin olympialaisia katsonut nainen allekirjoittaa :D

  Ja ihana punainen tuo Confetti, jotenkin kuvissa ainakin vadelmaisen sävyinen.

  1. Haha, ehkä en ainakaan vartalokompleksien kanssa ole yksin :D Juu tuo Confetti on kiva lakka, livenä ehkä vähän enemmän viininpunaisen sävyinen kuin kuvissa, mutta ei nuo kuvat niin kauheasti todellisuudesta heitä. Huomenna tulossa itseasiassa postausta just noista Confetteista, ihme lakkoja kun laatu vaihtelee huipusta ihan sontaan ja kaikkea siltä väliltä…

 2. Ah, tuosta tenniksen pisteidenlaskusysteemistä ollaan kavereidenkanssa juteltukin. Ei mitään järkeä! Miksi se ei voi mennä vaan 1, 2, 3, jne? :D Pingisjuttua en kuitenkaan allekirjoita, koska siinä tulee tosissaan hiki, jos alkaa kunnolla pelaamaan. Mitäs muuta mulla oli aiheeseen liittyen… Niin, sulkapallo! Nelinpelinä se on niin hassun näköstä, haha. Urheilijat liikkuu kauhean nopeasti ja lyö raivokkaasti ja se sulkapallo lentää vaan siltikin nätisti ja rauhallisesti. Huvittava näky.

  1. Mulle on kerrottu, että ilmeisesti joskus aikojen alussa pistelaskussa käytettiin tykinkuulia, jotka sattui painamaan 15 kg, 30 kg ja 40 kg. (voi kyllä myös olla että mua on kusetettu.) Mutta ei tykinkuulatkaan selitä pistelaskun muita järjettömyyksiä…
   En ollenkaan epäile etteikö pingiksessä hiki tulisi, kyllähän ne pelaajat huhkii ku heinämiehet. Mutta olympialajiksi se on vähän hassu, tulee mieleen joku pöytälätkä tms. Mä pelailen itse sulkapalloa ja oon järkyttyneenä katsonu kuinka hitaalta pallon liikkeet telkkarista näyttää, kun siellä kentällä ollessa tuntuu kuin se pallo liikkuis valonnopeudella :D ta ehkä mä vaan oon vähän hidas…

 3. Haha aiettä nauroin ku luin ton olympia jutun :Dd kaikki oli niiiiin totta ja hauskasti kirjotettu ! Löysin tön blogin fbn kautta ja on aivan mahtava! (:

  1. Kiitos kehuista ja kommentista :) ja hyvä että nauratti :D listaan olis pitänyt lisätä vielä myös purjehdus, luoja se on tylsää katottavaa ja sitä tulee KOKO AJAN…

Vastaa