Kiko Sugar Mat swatches

Tekstuurilakat tuntuu olevan tämän kevään uusi musta, melkolailla jokainen vähänkään isompi lakkamerkki on julkaissut oman rouhean sarjansa. OPIlla on Liquid Sand, China Glazella Texture, Barry M:llä Textured Nail Effects, Zoyalla Pixie Dust ja niin edelleen.

Itsehän mellastin suureen ääneen OPIn Liquid Sandien julkaisun aikaan, että mun kynsillä tekstuuria ei nähdä, kauheita ja rumia ja typeriä. Olin tätä mieltä siihen asti että lakkasin olemasta. Veneen keikautti kumoon Zoyan Pixie Dust -kokoelma, sillä kimaltava tekstuuri vain jotenkin ihastutti ja hankin kokeeksi yhden sarjan lakoista, sen näätte myöhemmin. Ihastuin niin, että vinguin IT-tuen äitiä metsästämään mulle Ranskasta Kikon tekstuurilakkasarjan. Blogin Facebook-sivulla ehdinkin jo saapunutta pakettia hehkuttaa :)

Kikon kannanotto tekstuurilakkoihin on merkittävä, sillä koko sarjaan kuuluu peräti 16 sävyä, 8 cremetekstuurisävyä ja 8 shimmertekstuuria (Pearly Mat -lakat). Cremeversiot eivät kiinnostaneet, koska minusta ne näyttää lähinnä sementiltä. So Pearly Mat it is! Sarjasta jäi uupumaan yksi lakka, persikkainen oranssi 639, mutta eipä se menoa haittaa.

kiko pearly mat collectionKaikki Pearly Mat -lakat oli koostumukseltaan identtisiä. Jokainen peitti täydellisesti kahdella kerroksella ja kuivui huikean nopeasti. Kiko on uudistanut siveltimensä aikaisempaa leveämmäksi, mikä on ehdottoman hyvä asia. Lakkojen koostumus on jämäkkä muttei paksu, mikä tekee niiden levittämisestä todella helppoa. Yhdenkään lakan jälkeen ei tarvinnut kynsinauhoja siistiä. Mitään erityiskikkoja tekstuurin aikaansaamiseksi ei tarvita eikä levittämiseen tarvitse kiinnittää sen kummempaa huomiota. Lakat toimivat sekä aluslakan kanssa että ilman, päällyslakkaa ei luonnollisestikaan käytetä. Lakan pinta ei ole häiritsevän karhea, vaan tuntuu lähinnä sokeriselta.

Kiko Sugar Mat 640 poppy red
Kiko Sugar Mat 640 poppy red
Kiko Sugar Mat 640 poppy red
Kiko Sugar Mat 640 poppy red

640 Poppy Red on oranssinpunainen lakka, jossa on kultaista ja punaista shimmeriä. Kesäinen, mutta aika hurja väri, ei ehkä ihan paras mun ihonsävylle.

kiko sugar mat 645 burgundy
kiko sugar mat 645 burgundy
kiko sugar mat 645 burgundy
kiko sugar mat 645 burgundy

645 Burgundy on pohjaväriltään rusehtava viininpunainen, jossa on kultaista, kuparista ja pinkkiä shimmeriä. Kaunis syksyinen sävy.

kiko sugar mat 644 sea blue
kiko sugar mat 644 sea blue
kiko sugar mat 644 sea blue
kiko sugar mat 644 sea blue

644 Sea Blue yllätti. Valmistauduin inhomaan tätä omilla kynsilläni, onhan tämä sentään sininen, mutta oikeastaan pidän tästä. Sinisessä lakassa on hopeista ja sinistä shimmeriä ja se tuo mieleen tähtitaivaan. Ei ehkä kesäväri, mutta jotenkin mielenkiintoinen.

kiko sugar mat 643 spring green
kiko sugar mat 643 spring green
kiko sugar mat 643 spring green
kiko sugar mat 643 spring green

643 Spring Green. No tää ainakin on _todella_ vihreä. Mukana reippaasti kultaista shimmeriä. Vihreiden kynsilakkojen fanittajia on paljon, mutta minä en kuulu niihin. Tämä saa lähteä eteenpäin.

kiko sugar mat 646 starry black
kiko sugar mat 646 starry black
kiko sugar mat 646 starry black
kiko sugar mat 646 starry black

646 Starry Black. Jostain syystä onnistuin ottamaan tästä lakasta ainoastaan epätarkkoja ja tärähtäneitä kuvia, pahoitteluni. Huomasin asian vasta kun aloin kirjottaa tätä postausta, joten en ehtiny alkaa lakata ja kuvata uudestaan. Enivei, Starry Black on musta lakka jossa on hopeista shimmeriä. Ihana, rock ja näyttäisi olevan identtinen Zoyan Dahlian kanssa.

kiko sugar mat 641 strawberry pink
kiko sugar mat 641 strawberry pink
kiko sugar mat 641 strawberry pink
kiko sugar mat 641 strawberry pink

641 Strawberry Pink on korallinen vaaleanpunainen, jossa on jälleen kultaista shimmeriä. Kirkas ja keväinen.

kiko sugar mat 642 hot pink
kiko sugar mat 642 hot pink
kiko sugar mat 642 hot pink
kiko sugar mat 642 hot pink

Säästin parhaan viimeiseksi: 642 Hot Pink on mun ehdoton suosikki, röyhkeän pinkki lakka jossa vielä röyhkeämpää kirkkaanpinkkiä shimmeriä. Aivan ihana, haluaisin lakata tällä koko ajan :)

Pysyvyys on oikein hyvä siihen nähden, että näiden kanssa ei käytetä päällyslakkaa. Poppy Red on mun kynsillä nyt neljättä vuorokautta, kärkikulumaa toki jo on hieman, mutta muuten lakka on pysynyt moitteetta. Tekstuuri alkaa kulua ajan myötä ja on nyt neljäntenä päivänä paljon sileämpi kuin aluksi, mutta ei edelleenkään kiillä kuten tavalliset kynsilakat.

Minä tykkään, mutta tykkäättekö te?

Translation: Textured polishes are THE thing this spring, almost every nail polish brand has their own collection of grainy polishes. Kiko published recently a collection called Sugar Mat, which includes a whopping 16 shades. 8 of them are creme polishes (Full Mat) and 8 are shimmer polishes (Pearly Mat). I managed to get my hands on these seven Pearly Mattes and thank god I did ’cause they are awesome! Kiko’s brush is wider than before and the quality of these polishes is great. Each is opaque with two coats, dry quickly and are not runny or difficult in any way. Applying these was a breeze. Wasting Lifestyle recommends!

Kurkkasitko jo nämä?

25 kommenttia

  1. haha :D no sitten kannattaa olla tarkkana fb-kirppiksellä, taidan laittaa tuon vihreän sinne huutokauppaan :)

 1. Tuo Spring Green saa sun kynnet näyttämään ihan vihreiltä kuulilta, joten siitä ei kyllä voi tykätä. Ja sitten tuo Sea Blue näyttää vähän niinkun niiltä TvMix pusseissakin olevilta englanninlakuilta, joissa on sitä sinistä raetta pinnalla. Ne ei oo ihan niin hirveitä kuin vihreät kuulat, joten se saa puolikkaan seal of approvalin. Muut on tosi kivoja, kaikki vähän karkkisen näköisiä :) Tässä valistunut asiantuntijan mielipiteeni, ole hyvä!

  1. Amen sister, kaikesta oon samaa mieltä :D arvostan valistunutta ja selkeästi mietintää vaatinutta mielipidettäsi!

 2. No kyllä tykkäsin, erityisesti tuo Strawberry Pink sai mut ihastumaan. Kerpulee Kiko, miksi sitä on niin vaikea saada!?!

 3. Mä saatoin nähdä nuo Poppy Red -lakkaukset eilen? Huomasin kyllä komian tekstuuripinnan, mutta suomalaisuuttani en tietenkään ennättänyt edes mainitsemaan niitä. :)

  Eivät nuo hassummilta näytä… Alimmaiset pinkit ja Burgundi-sävy miellyttävät eniten. Mä olin kanssa alkuun tyystin noita tekstuurilakkoja vastaan, mutta kas ja kummaa miten se mieli muuttui ja olin kovin maireana kun tällä viikolla sain pari Liquid Sandia itselleni.

  1. Joo niin taisit nähdä :) Mulla ei muuten ole yhtään Liquid Sandia. Niissä on kyllä tosi nättejä sävyjä :)

  1. sano muuta :) mä kyllä hurahdin täysin tekstuuriin ihan yhtäkkiä. Toisaalta pöljää näitä on mahdottomia määriä hamstrata, kun ei voi edes koristella oikein mitenkään..mut saa kyllä helposti ja nopeasti näyttävät kynnet :)

 4. Uuh, nuo lakat on kyllä upeita! Strawberry pinkistä tuli näiden swatchien myötä oma suosikkini, kun aiemmin ajattelin, että vähintääkin 639 on saatava käsiin jostain. Voivoi, löytyispä miullekin diileri jostain, ulukomaille kun ei ole ennen heinäkuuta asiaa. :/

  1. Kyllä näitä vielä kesälläkin saa, muistelen lukeneeni että kyseessä ei oo mikään Limited Edition :)

 5. Mulla on kyllä jotain vikaa päässä, kun en näille tekstuurilakoille syty :D Tai siis en ilman päällyslakkaa, haha! Tuo sininen ja tietysti musta ovat kauniita.
  OPI Liquid Sandeja on pari (tai siis toinen tulossa), mulle tulee vaan yhtään karheasta pinnasta kylmät väreet ja pahoinvointia ja omaan silmäänikin kiiltävä pinta on parempi. Mulla siis on Stay The Night ja kun näin siitä kuvat päällyslakan kanssa, niin tuli kiire klikata se kotia koti! Nyt odottelen myös violettia Can’t Let Go:ta, sekin sävy on tosi upea, mutta päällyslakan kanssa ;)

  1. Ymmärrän täysin, kyllähän nää vähän mielipiteitä jakaa :) ne on kyllä hienoja päällyslakan kans!

Vastaa