Hyväkuntoiset hiukset hetkessä: Olaplex shampoo ja hoitoaine

Mulla on nyt tässä esittelyssä tuotepari, joka kertakaikkisesti mullisti hiusteni kunnon ihan hetkessä. Oon tuskaillut hiusten kunnon kanssa jo pitkään: hiukset ei tunnu oikein enää kasvavan, ne ovat sähköiset ja lirut mutta myös karkeat, kuivat ja kiillottomat. Huonokuntoisissa hiuksissa ei hiusvärikään pysy hyvännäköisenä kuin viikon tai pari.

Mulle on tehty Olaplex-hoito kertaalleen hiusten värjäyksen yhteydessä ja sen jälkeen hiukset tuntui ihan mahtavilta, ihan kuin joku olisi vaihtanut omat hiukseni Oikeisiin Hiuksiin…mutta eihän se ilo kauaa kestänyt. Loppuvuodesta bongasin sitten markkinoilta kotikäyttöön tarkoitetut Olaplexin shampoon ja hoitoaineen, luin niistä ylistäviä blogiarvioita ja tilata pätkäytin itselleni paketin Eleveniltä. Tällä hetkellä Olaplexia ei siellä myydä, mutta Cocopandalta näitä saa.)

Ensimmäinen pesukerta ei vielä aiheuttanut ihmeempiä hurraahuutoja, mutta parin pesun jälkeen hiukset olivat jo selkeästi erilaisen tuntuiset. Myös kampaajani huomasi eron hiuksia hypistellessään. Hiuksissa on sellainen lähes natisevan jämäkkä tuntuma ja ne tuntuvat paljon paksummilta, mutta samalla ne ovat aivan sileät ja taipuisat. Pörröisyys väheni merkittävästi. Hiukset ovat myös huomattavasti kiiltävämmät, ja väri kestää hiuksissa todella paljon paremmin! Punaiset sävyt ovat kovia haalistumaan, ja kun hiukset ovat huonokuntoiset, väri ei pysy sitäkään vähää. Olin jo tottunut siihen, että kirkastin väriä sävytteillä ja suoraväreillä useamman kerran kampaamokäyntien välissä (ja mä käyn kampaajalla kuitenkin säännöllisesti 5-6 viikon välein). Olaplexin myötä väri pysyy niin hyvin, ettei viiden viikon aikana tarvitse katsoakaan suoraväreihin päin. Silkkaa rahansäästöä siis!

Koska hiukset ovat nyt kokonaisuudessaan parempikuntoiset, myös esimerkiksi kiharat tai latvojen taivutukset pysyvät hiuksissa tosi paljon paremmin, ja muotoilutuotteidenkin käyttö on vähentynyt. Oon pitänyt hiuksia auki nyt enemmän kuin varmaan kolmena viime talvena yhteensä. Olin aivan alistunut siihen, että erityisesti talvella hiukset on vaan niin karseat, että niitä on pakko pitää kiinni koko ajan. On ollut mahtavaa todeta, ettei tuohon ajatukseen tarvitsekaan enää alistua :)

Olaplexit eivät edes maksa tavallisia kampaamotuotteita enempää (mutta toki enemmän kuin edullisimmat markettishampoot, se on selvää). Shampoon ja hoitoaineen saa noin 30 eurolla per pullo. Tuotteet vaikuttaa myös tosi riittoisilta, sillä ainakin shampoota meinaan jatkuvasti yliannostella. Rahallinen panostus tuntuu senkin vuoksi tosi kohtuulliselta. Itse tilasin paketin, jossa on shampoon ja hoitsikan lisäksi No.3 eli Hair Perfector, jonka tarkoitus on ylläpitää kampaamossa tehdyn Olaplex-käsittelyn lopputulosta pidempään ja korjata vaurioitunutta hiusta. Hair Perfectoria voi käyttää ilman kampaamokäsittelyäkin, mutta parhaan tehon siitä saa irti kun sen käyttää noin viikko kampaamo-Olaplexin jälkeen. Aine laitetaan pyyhekuiviin hiuksiin, annetaan vaikuttaa 10-20 min ja sen jälkeen pestään normaalisti hiukset shampoolla ja hoitoaineella. En ole toistaiseksi käyttänyt No.3:sta kertaakaan, kun se ei ole tuntunut vielä tarpeelliselta (ja koska olen tosi laiska käyttämään tuollaisia tuotteita, joiden pitää vaikuttaa hiuksissa pitkään).

Toki mulla on edelleen tosi paljon enemmän huonoja hiuspäiviä kuin haluaisin, eikä Olaplex tietenkään ole tuonut mulle yhtään enempää hiuksia, mutta muutos on ollut niin valtavan suuri etten varmaan ikikuunapäivänä Olaplexistä luovu. Oon kokeillut kymmeniä ellen jo satojakin shampoita ja vaikka monet niistä ovat olleet aidosti tosi hyviä, ei niistä mikään yllä lähellekään Olaplexiä. Mulla onkin jatkuvasti sellainen olo, että mikähän juju tässä on ja tippuukohan multa joku päivä kaikki hiukset kerralla päästä tai jotain, kun pakkohan tän on olla liian hyvää ollakseen totta! No, toistaiseksi en ole mitään miinuspuolta tuotteista keksinyt ja olen käyttänyt niitä nyt joulusta saakka eli vajaan parin kuukauden ajan. Pohdin tässä, pitäisikö tuotteiden kanssa pitää välillä taukoa vai voiko niitä vain käyttää joka pesulla ikuisesti…mutta so far so good. Eiköhän viimeistään kampaaja kerro mulle, jos meinaa mennä överiksi tai muuten pieleen :D

Olaplexeissa ei ole parabeeneja tai sulfaatteja ja tuotteet ovat myös vegaanisia.

Kuka kiinnostui? :)

(Postaus sisältää mainoslinkkejä, joiden klikkailusta en hyödy, mutta joiden kautta tehdyistä ostoksista saan pienen komission. Mahdolliset komissiot käytetään blogin palvelinkulujen kattamiseen.)

Kurkkasitko jo nämä?

16 kommenttia

 1. Mulle on tehty vuosia sitten Olaplex hoito kampaamossa ja en ollut hirveän vaikuttunut. Johtunee siitä, että odotukset oli niin korkealla, enkä sitten kokenutkaan oikeastaan minkäänlaista muutosta näihin muutamaan karvaani.. Mutta – Olen nyt käyttänyt tätä Olaplex shampoota ja hoitoainetta kuukauden päivät ja WHAT????!!. Ensimmäisen pesun jälkeen olin jo aivan ymmälläni, että mitä ihmettä tapahtui!! :D Mä voisin puhua tästä viikon putkeen, siis niin käsittämättömänuskomattomanihania ovat! Shampoota riittää herneen kokoinen pallo ja se vaan vaahtoaa ja vaahtoaa ja se vaahtokin on jo itsessään niin uskomatonta! :D En vaan kestä! Kuinka kukaan voi tulla tomeen ilman tätä paria? Silkkaa rakkautta!! <3

  1. Minkälaiset hiuksesi ovat normaalisti? Paksutvai ohuet? Karkeat vai liukkaat? Itselläni ohuet ja liukkaat enkä oilein tiedä mitä nämä tekee minunlaiselleni hiustyypille…

   1. Mulla on aika hennot, ohuehkot ja kuivat hiukset. Ohuille ja liukkaille hiuksille ehdottomasti suosittelen Olaplexiä, sillä Olaplex tuo hiukseen jämäkkyyttä ja rakennetta. Konsultoin vielä kampaajaanikin tästä asiasta ja hän sanoi, että nimenomaan ohuille ja liukkaille hiuksille sopii!

 2. Nyt mä kiinnostuin.. Oon siis ite luullu että tää Olaplex on joku paksu- ja pitkähiuksisten tuote joka tekee sellasen supersileän ja ’lasimaisen’ lopputuloksen. Itelläni on liukkaat, ohuet hiukset, ja ohuet myös määrältään, poninhäntä on mulla aikamoinen hiirenhäntä. Pituutta kasvaa kyllä tyydyttävästi. Toisekseen oon kanssa miettiny että onks nää joain kauheita myrkkyjä ja että ne loputkin haivenet sitten tippuu pois jonkun ajan päästä. Mutta odottelen innolla jatkoraportointiasi kyseisistä tuotteista…?

  1. Ehei, siis nimenomaan ohuille ja liukkaille hiuksille Olaplex on omiaan! Tuotteet tuo sellasta rakennetta ja jämäkkyyttä hiuksiin kuivattamatta hiuksia. Ei ole mitään myrkkyjä :D Oon käyttänyt tuotteita lähes päivittäin nyt tosiaan kaksi kuukautta ja hiukset on paremmassa kunnossa kuin koskaan :)

 3. Eijeijei.. Kohta mäkin varmaan joudun ostamaan nämä, kun kaikki kehuvat :D Oon himiöinyt näitä jo jonkin aikaa, puhkiblondattu tukka shokkivärin alla voisi todellakin hyötyä näistä!!

  1. Kuulostaa kyllä siltä että saisit Olaplexeista ison avun! Mulla auttoi tosi hyvin just siihen käsittelyjen aiheuttamaan kuivuuteen!

 4. Minä varasin jo kampaamoajan Wellan vastaavaan käsittelyyn, mutta peruin sen, sillä sain käsityksen, että nää plexit saattavat suoristaa luonnonkiharat. Soitin kampaamoon ja kysyin, ja he vahvistivat tämän käsityksen, että on mahdollista. Päädyin perumaan ajan.
  Ja kun minä tykkään näistä kiharoistani, vaikka vähän hampuksi tahtovat mennäkin suurimman osan ajasta. Tosin eihän se vaikutus ikuinen ole, että sikäli. Olenkin tässä nyt kerännyt rohkeutta varata se aika uudestaan.

  1. Koita ihmeessä, tosiaan jonkin verran Olaplex voi kiharaa loiventaa, mutta eihän se hiuksista kuitenkaan suoria tee ja vaikutus on hetkellinen sillä kampaamokäsittelyllä. Hyväkuntoinen luonnonkihara on kuitenkin aina kauniimpi kuin huonokuntoinen luonnonkihara :) Näitä vastaavia käsittelyjä on Olaplexin lisäksi muitakin, eiköhän kampaaja osaa valita luonnonkiharalle sopivimman! :)

 5. Ahaa, tuo Tuikun kommentti saattaa valottaa omaa tilannettakin. Mulla olkapäille ulottuva luonnonkiharainen ruuhkatukka. Tai siis ei kiharainen mutta ei suorakaan, laadultaan luonnonkiharaa eli karkeahkoa ja joka suuntaan säätävää. Hiuksia on paljon mutta yksittäinen hius ei ole mitenkään paksu. Ja kokemus näistä Olaplexin tuotteista on vähän niin ja näin. Muutaman kerran pesin näillä mutta en oikein osaa sanoa tykkäsinkö edes. Mun mielestä päälliosa rasvottuu näillä helpommin ja sitten taas se pörhelö latvus näyttää jotenkin entistä pörhöisemmältä ja mulla taas raudalla tehdyt kiharat eivät meinanneet millään jäädä hiuksiin näiden käytön jälkeen. Kampaaja kyllä kehui hiuksen tuntua näiden käytön jälkeen mutta se mun oma arkikokemus ei aiheuttanut wauta. Ehkä tosiaan tuo mun luonnonkihara hiuslaatu vaikuttaa, eikä tää toimi niin ihanteellisesti siksi?

  1. Mä kyselin kampaajaltani tästä ja hän sanoi, että Olaplex-käsittely (nyt siis puhuttiin siitä kampaamokäsittelystä, ei shampoosta ja hoitoaineesta) voi luonnonkiharaa hiusta loiventaa. Pörröisyyttä ei kuitenkaan mun mielestä pitäisi tulla lisää. Annostelu saattaa jonkin verran vaikuttaa asiaan, Olaplex tekee hiuksista tavallaan vähän raskaammat (minkä vuoksi se kiharakin loivenee) ja jos näitä yliannostelee, voi hiukset tuntua rasvoittuvilta tai mennä päätä myöten ehkä. Itse ainakin jouduin vähän hakemaan sitä oikeaa annostelua, laitoin aluksi aina liikaa. Mutta eihän tietenkään kaikki tuotteet sovi kaikille, enkä osaa oikein juuta enkä jaata sanoa luonnonkiharasta hiuksesta, kun itsellä on tällaiset suorana roikkuvat karvat :D Voi olla, että kiharalle hiuslaadulle sopisi paremmin jokin toisentyyppinen tuote!

 6. Vääää, pitääkö munkin nyt sitten ostaa nämä? Olen yrittänyt kääntää päätä, vihellellä ja katsoa toiseen suuntaan, kun olen niin syvästi rakastunut Davinesin tuotteisiin että edes hiusten poimiminen lattiakaivosta ei tunnu pahalta (NIIN PEHMEÄÄ TUKKAA) – mut-tah jos näistä oikeasti on apua hiusten pitämiseen auki, pakko munkin on lopettaa viheltely ja kaivaa luottokortti esiin.

  1. No jos nää ei sulla toimisikaan, niin sitten ainakin voisit täysillä sitoutua Davinesiin tän pienoisen syrjähypyn jälkeen :D ja jos nää ei vakuuta, tiedän muutamankin bloggaajakollegan joka ilolla ostaisi ne purkit sulta kyllä pois!

 7. Näistä tulee seuraava jakso mun beauty bloggers made me do it-sarjaan, kiitos mm. sun ja monen muun näitä ylistäneen. Saapa nähdä! :D

Vastaa