Failure at the white department

Hyvän valkoisen lakan löytämisen vaikeus lienee tuttua aika monelle lakkaajalle. Itse olen jo siinä pisteessä, että etsin enää siedettävää valkoista lakkaa, koska hyvälaatuinen valkoinen on ilmeisesti yhtä urbaani legenda kuin ritarilliset miehet tai yksisarviset. Olen kokeillut mm. China Glazen White on Whitea, Sally Hansenin Whirlwind Whitea, Kikoa jonka sävynumeroa en nyt muista, monia ns. pienempiä merkkejä ja nyt viimeisimpänä Nubarin White Peonya.

nubar white peony essie set in stones
.

Sally Hansenin Whirlwind White on muistaakseni ollut peittävyydeltään tähänastisista paras, mutta lääkärin kurkkuspaattelia muistuttava ”sivellin” ja lakan nopea jankkiintuminen estivät lakan nousun varsinaiseksi suosikiksi. China Glazen White on White on siedettävä, mutta muistaakseni vähän liru.

White Peonyn ostin sillä ajatuksella, että se olisi sävyltään off-white, suomeksi tietysti epävalkoinen. Sellainen valkoinen, joka ei näytä kiillottomalta liidulta vaan taittaa hennosti johonkin muuhun sävyyn. White Peonyn piti taittaa vähän kermaan ja norsunluunvalkoiseen, mutta ihan liidunvalkoiselta se ainakin mun kynsillä näyttää – ja taikoo ihostani kirkkaanpunaisen. Ei ihan se efekti mitä toivoin.

IMG_7251
.

Ei se sävyn puuttuminenkaan niin haittaa, mutta tuo koostumus. Voi elläimen käsi kuulkaa. Kuvissa on neljä kerrosta raidoittuvaa, epätasaista jankkia. Voi olla että vika on minussa, koska esimerkiksi Scrangie ei löydä koostumuksesta moitteen sanaa ja on saanut tasaisen tuloksen aikaan kolmella kerroksella. Temptalia on onnistunut jo kahdella. Toisaalta, mun mielestä valkoisen cremen pitääkin peittää kahdella kerroksella, muuten puhutaan enää siedettävästä lakasta. Mutta neljä? Olenko mä todella niin huono lakkaamaan?

White Peonylla lakkaaminen oli sellainen koitos, etten jaksanut edes yrittää mitään koristeluja. Laitoin vain lakan päälle Essien Set In Stones -glitterlakan, joka on aivan ihana. Yhdellä vaivattomalla kerroksella saa kynnelle juuri sopivan määrän hopeanvärisiä glittereitä. Yhtä helppoja pitäisi kaikkien lakkojen olla!

essie set in stones
.
IMG_7252
.

Seuraavaksi lankulla vuoroaan odottaa pahaa-aavistamaton Essien Blanc leveällä suomisudilla. Jos en sillä onnistu, niin sitten tämä epäonnistuminen saa jatkua.

Ugh.

(Suosituksia hyvistä valkoisista lakoista otetaan vastaan.)

Translation: My quest for decent white creme nail polish is ongoing and apparently endless. This is Nubar White Peony and I absolutely hate it. 4 difficult coats of streaky, gooish, patchy hellpolish. Thank God Essie Set In Stones was here to save the day.

Kurkkasitko jo nämä?

17 kommenttia

 1. Ei sellaista hyvää ja valkoista varmaan ole olemassakaan. Mulla on OPI Alpine Snow, ihan ok, mutta ei sitäkään hyväksi voi sanoa… Sillä mennään kun ei oo parempaakaan vastaan tullut. Essietä on monet kehuneet, kerrohan sä kokemukset kun saat sitä kynsille sudittua jossain vaiheessa.

  1. Kerron varmasti! Alpine Snown kanssa on vissiin monet taistelleet, käsittääkseni aika raidoittuvaa sorttia?

   1. Joo, Alpine Snow raidoittuu. Sen kanssa pärjää, kunnes löytää paremman, mutta Essien Blanc on kyllä musta ehdottomasti parempi. Won’t be going back.

 2. Valkoisessa lakassa on myös se ominaisuus, että jollain kerralla se on ihan p***a, toisella onni ja autuus, ja taas seuraavalla kerralla itku ja hammastenkiristys.
  Valkoset on aika ikävää sakkia.
  Ite tilasin rohkeasti kuitenkin OPI Alpine Snow:n, kerron kokemuksia aikanaan. =D

  1. heh totta :D Mulla on paha aavistus tuosta Alpinesta, en oo kuullu siitä paljoakaan hyvää…

 3. Ihanalta näyttää tuo essien glitteri valkoisen kanssa! :) Essien Blanc ei ollut mun mielestä mitenkään loistokas, kolme kerrosta tarvitsin pitkiin kynsiini, mutta jälki oli kuitenkin hyvä. Minäkin suosittelen OPIn Alpine Snowta, muutaman kerran sillä lakkaa kahdella kerroksella. Sekin tosin paksuuntuu, ja vaatii pian kolme. Orlylta mulla on Au Champagne, joka kuivuu satiiniseksi pinnaltaan, ja se on hyvälaatuinen ollut. En tosin osaa sanoa huonolla värisilmällä taittaako se mihinkään :D

  1. Ai katsos, just kun pääsin sanomasta etten oo kuullut Alpinesta paljoakaan hyvää :D Satiininen pinta kuulostaa houkuttelevalta, pitääpä googlata tuo! OPIn My Boyfriend Scales Wallsia haluaisin kans koittaa :) Kiitos kehuista, lopputulos oli ihan kiva kyllä kaikesta huolimatta :D

   1. Mulle luotettavalta taholta nimenomaan suositeltiin Alpine Snow:ta, enkä oo huonoa siitä kuullu, tai sit oon ummistanu moisilta puheilta korvani… ;D

 4. Itse käytän mavalan valkoista, on mun mielest ollut hyvä. Jo toinen pullo meneillään. Peittää yhdellä kerroksella, tasaiseen lopputulokseen kannattaa laittaa 2

  1. Ah joo tuo Mavala jäikin mun listasta pois, sitäkin mulla on ollut. Laatu oli tosiaan ihan hyvä, mutta en tykkää Mavalasta kun se on niin kauhean kallista suhteessa isompiin pulloihin, ja se suti on niin kamalan pieni :/

 5. Wet’n’Wildin French White Creme saattais olla ihan suht jees myös, mutta inhoan sen sivellintä, joten käytän sitä lähinnä leimailuun sun muuhun. Essien Blanc on ollut tähänastisista paras, joten pitäydyn siinä kunnes joku keksii paremman.

  Oon miettinyt mahtaako valkeiden cremelakkojen ongelmallisuus olla sukua keltaisten hankaluudelle – ne kun ovat myös pahamaineisia ja poikkeuksetta huonosti levittyviä ja peittäviä..? En tosin aio tutustua ongelmaan lähemmin, sillä kuka hullu nyt haluaisi kynsilleen keltaista kynsilakkaa? ;D

 6. Onko joku testannut Gina Tricot Beautyn valkoista lakkaa? Olen sitä harkinnut seuraavaksi, muut käyttämäni Ginan lakat, mm. musta, ovat yllättäneet positiivisesti.

  Tähän asti olen pärjäillyt Wild and Crazyn Montanalla ja Wild&Mildin Polarbearilla, käytän siis pääasiassa halpislakkoja.

  1. Mullakin on pelkkää hyvää sanottavaa GT:n lakoista, se musta on tosiaan aika huippu! Valkoista en oo koittanut, mutta jos Blanc pettää mut, meen ostamaan sen :D

 7. Mä voisin kyllä suositella Orlyn White Out lakkaa :) On siis täysin creme valkoinen. Ja oon siis lakannut sillä koko kynteni valkoiseksi enkä muista, että siinä ois mitään vikaa. Tosin kaksi tai kolme kerrosta piti laittaa, mutta ei raidoitu. Mikäli siis cremeä etsii. Hohtavasta vaaleasta Orlyn Au Champagne on tosi nätti ja hyvälaatuinen.

  1. Okei, pistän korvan taakse :) Nyt vasta katoin ton Au Champagnen ja se onkin _tosi_ shimmerinen! En osaa päättää pidänkö siitä vai en :D