Harvinaisuus

Mulla kävi ihan uskomaton tuuri vähän aikaa sitten. Saalistin Facebookin Kynsikoristekirppikseltä ihan oikean aarteen. Johdantona niille lukijoille, jotka eivät ole HC-tason lakkaintoilijoita: uusia kynsilakkoja julkaistaan vuodessa pilvin pimein, ja osa lakoista on jatkuvassa valmistuksessa, eli niitä on aina saatavilla. Osa lakoista on Limited Edition -mallia ja saatavilla vain lyhyen ajan, joidenkin lakkojen valmistus taas lopetetaan muista syistä. Näistä LE- ja discontinued-lakoista suosituimmat muuttuvat tietysti vaikeasti löydettäviksi ja niiden arvo nousee (kyllä, luitte oikein). Blogosfäärissä käytetään termejä HTF- ja VHTF-lakat (hard to find ja very hard to find).

opi merry midnight
.

Saalistamani aarre kuuluu oikeastaan kolmanteen kategoriaan: VFHTF – very f**king hard to find. Kyseessä on OPIn Merry Midnight, joka on julkaistu vuonna 2009.

opi merry midnight swatch
.

Merry Midnight on luumunvärinen lakka, jossa on valosta riippuen väriään vaihtavia flakies-palasia ja kirkkaansinistä glitteriä. Kuvissa kolme kerrosta, joista yksikään ei ollut turha, kovin peittävä tämä ei siis ole.

Mutta puhutaanko rahasta? EBayssa kyseistä lakkaa on muutama kappale myynnissä, hinta on tällä hetkellä 32-35 dollaria ilman postikuluja. Aika paljon yhdestä kynsilakkapullosta. Itsehän maksoin tästä lakasta 8 euroa. Kahdeksan! *tanssii voitontanssia*

IMG_7228
.
IMG_7226
.

Merry Midnightille on olemassa halvempikin ja helpommin löydettävä vaihtoehto, Orlyn Fowl Play, joka on lähes identtinen MM:n kanssa. Mun on ehkä ostettava se, koska eihän tällaista OPIn keräilyharvinaisuutta raaski käyttää :D

IMG_7225
.

Löytyykö lukijoilta HTF-lakkoja? Mulla on pari spessulakkaa tulossa, nekin naurettavan halvalla saatuja, niistä teen postausta kunhan kotiutuvat :)

Ai niin: Mikäli Facebookissa olette ja kynsilakkahöpinät kiinnostavat, liittykää ihmeessä Lakkarakkaus-ryhmään, brought to you by Wasting Lifestyle ja Jos edes kynnet! Aarteiden metsästykseen oivia paikkoja ovat esimerkiksi Nail art kauppapaikka ja Kynsikoristekirppis. Varautukaa mukaviin tuttavuuksiin ja rahanmenoon :)

Translation: OPI Merry Midnight is my first ”collector’s item” when it comes to nail polish. It’s a discontinued polish which is why it’s considered a VHTF (very hard to find). You can find few bottles on eBay but the price is about 32-35 USD without shipping costs. I bought mine from Facebook for just 8 euros. Eight!! I’m still psyched :D If you like the look of this polish, try Orly Fowl Play. It’s pretty much a duplicate for Merry Midnight but it’s quite readily available and the price tag is obviously much more…sane.

Kurkkasitko jo nämä?

16 kommenttia

 1. Oi, oot kyllä todella onnekas :) Onneksi löytyy sen ”sisar” Orlylta, niin kestän elämää :D Harvinaisuuksista löytyy China Glazen No Way José ja varmasti on joku muukin…

   1. No pah :D Mä ostin ekan Joséni, kun se ei ollut vielä harvinaisuus eli vuosia sitten. Mutta hölmöyksissäni lahjoitin sen ystävälleni ja viime vuonna olin onnesta soikeana, kun löysin sen eBaystä itselleni enkä taatusti enää siitä luovu, mutta yt jo harmittaa, että se joskus loppuu ;D

    1. Heh :D Joséta on vissiin aika reilustikin eBayssa tarjolla kohtuuhintaan :) Mulla ei erityistä himoa sitä lakkaa kohtaan ole, mutta takuulla ostan jo keräilyarvonkin vuoksi mikäli se joskus kohdalle sattuu :)

   1. Näköjään ehit joo, siihen hätään ei vaan ollu päivittyny mun s-postiin tai jtn… ;D
    Mul on No Way Jose, ihan ebaysta, ja niitä on siellä vieläkin myynnissä. Ja vielä halpaan hintaan. =)

    1. Sitä mä olenkin ihmetellyt, että onko No Way Jose sitten lopulta kovin HTF :) Mutta eipä sitä tosin taida juuri muualta saada kuin eBaysta :)

 2. Itsellekin on eksynyt pari harvinaisuutta ja jopa vahingossa. Kumpainen tapaus oli sellainen, että itselle selvisi vasta paaaljon myöhemmin, että tulipa haalittua HTF-lakka. Ja halvalla. :)

 3. Ihana lakka! Täytyy kyllä joskus ostaa se Orlyn dupe.
  Miun harvinaisin lakka on Opin Kinky in Helsinki, joka maksaa tällä hetkellä eBayssa halvimmillaan n. 16,90. Alle kympillä muistaakseni kotiutin kaunokaisen :)

  1. Tuo Kinky pitäisi kyllä jokaisella suomalaisella lakkaintoilijalla varmaan olla, multakin se puuttuu :)

 4. Kiitos termistöstä! VFHTF – en ois aikasemmin tajunnu tätäkään lyhennettä :)

  Mulla ei oo mitään HTF-lakkoja. :( Varmaan jos osaisi Ebayta tai sattuisi oikeaan aikaa joskus harvoin tonne FB-kirpparille niin voisi lykästää…?

  1. Joo eiköhän ne harvinaisuudet eBayssa lymyä, mutta en minäkään sitä ole käyttänyt – ja oma lukunsa on tietysti se, kuinka paljon yhdestä lakasta suostuu maksamaan :) Joskus kynsisalongeista löytyy niitä harvinaisempia sävyjä ja blogikirppikset ja Fb on erinomaisia paikkoja, mutta tietty pitää sattua olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan…

Vastaa