Mintunmetsästäjän lokikirja: Essie Mint Candy Apple vs. Rimmel Peppermint

Mulla on lievä pakkomielle mintunsävyisiin lakkoihin. Sitä Oikeaa aloin etsiä viime keväänä, ja sen jälkeen kokoelmaan on kertynyt jo useampi versio kyseisestä sävystä. Aina niissä on jotakin pielessä, taittavat liikaa vihreään tai siniseen tai koostumus on huono tai tai tai..

Uusin kokelaani on Essien Mint Candy Apple. En käsitä miksi odotin näin kauan tämän lakan hankkimista.

essie mint candy apple
.

Mint Candy Apple on sävyltään juuri oikea. Kylmä, aavistuksen vihreään taittava, muttei liikaa. (Älkää antako noiden kömpelöiden sydänkuvatusten häiritä.)

MUTTA. Kuten aina, tässäkin lakassa on mutta. Lakka on vähän työläs levittää leveästä sudista huolimatta. Lakka on raidallinen ja epätasainen kahden kerroksen jälkeen, minkä vuoksi se vaatii kolmannenkin kerroksen.

minttulakat
.

Tähän saakka paras kokelaani löytyy ylläolevasta kuvasta. Tällaisen merkkiuskollisen lakkailijan on hampaita kiristellen myönnettävä, että tähänastisista paras on ollut Rimmelin Lycra Pro Peppermint, niin sävyltään kuin koostumukseltaankin. Kun hypistelin Essien Mint Candy Applea kotona, se muistutti mua kovasti Rimmelin lakasta, ja kah: ladies, we’ve got a duplicate on our hands.

essie mint candy apple vs Rimmel lycra pro peppermint
.

Valaistuksesta johtuen toinen näyttää hieman tummemmalta kuin toinen, mutta livenä lakat ovat identtisiä. Vasemmalla on Essie, oikealla Rimmel. Kuvassa Essietä on kolme kerrosta, Rimmeliä kaksi. Rimmelin suti on lähes yhtä leveä kuin Essien, koostumus on tasaisempi ja peittävyys parempi. Essie vs Rimmel: 0-1.

IMG_7324
.
IMG_7320
.

Vaikka Rimmel voittikin tämän erän, en silti aio luopua tuosta Essiestä. Rimmelin Peppermintiä en nimittäin ole bongannut vähään aikaan kaupoista ja mun ainoa pulloni on jo puolivälissä :( Vinkatkaa ihmeessä jos jostakin tuota Peppermintiä löydätte, menen heti ostamaan uuden putelin!

Btw, kuinka masentavaa on, etten saa aikaiseksi edes kunnollisia sydämiä kynsille?? Argh.

Löytyykö muita, jotka ikuisesti etsivät sitä yhtä oikeaa, täydellistä lakkaa tietyssä sävyssä? (Mainittakoon, että mun ikuisuusetsintöihin lukeutuu myös täydellisen valkoisen ja punaisen cremen löytäminen.)

Translation: I’m always on a hunt of The One Perfect mint polish. Search seems to be endless, just like it is with perfect white and red cremes. Newest addition to my mint polish prospects is Essie Mint Candy Apple, which is a good rival to my current favorite, Rimmel Lycra Pro Peppermint. Makes sense, since they are obviously dupes! However, surprisingly enough, Rimmel has a better formula. It levels itself out unlike streaky, difficult Essie and Rimmel is fully opaque in two coats, whereas Essie requires three. There’s one problem with Rimmel though: I can’t seem to find it anywhere anymore and my only bottle is half empty (or half full, depending on your perspective :D). Quess I’ll have to hold on to this Essie then…

Kurkkasitko jo nämä?

26 kommenttia

 1. Mulla on jotakuinkin samanlainen läjä minttuja/turkooseja kun olen etsinyt sitä oikeaa ja sehän on Color Clubin Blue-Ming tai IsaDoran Ocean Drive. Ovat käytännössä lähesdupeja ja samansävyisiä mutta IsaDoraa ei saa enää.
  Noista niin Rimmel kuin Essiekin löytyvät myös:)

  1. Mitä mieltä sä oot tosta Essien koostumuksesta? Blue-Ming puuttuu mun valikoimasta, vaikka oon sitä monesti netissä ihaillut :)

 2. Mä etsin sitä täydellistä vaaleanpunaista. Jokseenkin toki hassua kun ei ole mikään lempi väri edes, mutta pakkomielle kuin pakkomielle :D

 3. Kyllä, MINÄ etsin täydellistä lakkaa täydellisessä mintunvihreän sävyssä. Essie on mulla koostumukseltaan ihana, ei lainkaan mitä tässä kuvailit! :o En ole kyllä vieläkään päättänyt, mihin minun täydellinen mintunvihreäni taitaa: siniseen vai vihreään… Kokoelman perusteella vihreään :)

  1. Jaa, pitää koittaa Essietä uudestaan, ehkä mä olin vaan huolimaton :) Sen Täydellisen etsiminen on sinänsä ihan kivaa, kun vastaan tulee niin paljon hyviä vääriä :)

 4. Joo, onhan mulla toi pakkomielle-sävy. Tänään kusti polkas taas pari lilaa lakkaa lisää. Näkisitpä vaan.. ;D
  Hyvät sydämet tuli !!!
  Oon tykänny Rimmelin lakoista, mitä oon kokeillu.
  Täytyy laittaa korvan taa toi vihreä, jos sattus tulee vastaan jossain, vaikka yleensä en vihreitä ees huomaa. =)

 5. Ihanat minttukynnet! Mintunväriset lakat kolahtaa muhun aina, vaikka sitten omilla kynsillä en niitä osaakaan käyttää :D Oon kuullut tuosta Mint Candy Applesta, että siinä on tosiaan vähän kenkku koostumus, vaikka se muuten lähes kulttimaineessa onkin.

  Mulla on hakusessa täydellinen vaaleanpunainen, joka siis olisi paitsi täydellinen väriltään, myös virheetön koostumukseltaan. Ja tietysti valkea myös, mutta alan uskoa, ettei sellaista ole. Ilmeisesti valkea ja keltainen nyt vaan jostain syystä ovat tuomittuja vaikeisiin koostumuksiin kynsilakoissa.

  1. Annan tuolle koostumukselle vielä uuden mahiksen, joitakin lakkoja pitää vaan oppia käsittelemään :D Kieltämättä minäkin aina isken silmäni vaaleanpunaisiin, vaikka en oikeastaan edes ihan tiedä millainen se mun täydellisen vaaleanpunaisen lopulta pitäisi olla…valkean suhteen olen jo lähes luovuttanut. Essien Blancin suhteen toiveet on korkealla.

 6. Mä pitkään olin ihastellut Mint Candy Applea ja lainasin sen ystävältä ja joku siinä häiritsi, koostumuksessa nimenomaan ja ajattelin, että jos edullisemman löytäisin, niin parempi mun kukkarolle. Noh, satuin löytämään eBaystä tuon dupen ja tosi halvalla ja paljon parempi laatuinen! Joskus sattuu löytämään halvalla jotain tosi hyvää, se on aina kiva ylläri. FaceShop: http://www.ebay.com/itm/The-Face-Shop-Lovely-Mix-Nail-Polish-korea-best-color-sale-new-hit-manicure-gift-/261100694227?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item3ccad06ad3 Jos etsit vielä minttua siis ;)

 7. Mun mielestä mint candy Apple ei ole minttua nähnytkään:D se on musta liian sininen, mulle minttu tarkoittaa vihreämpää;) ja tuota peppermintiä on ainakin täällä jumbon cittarissa ständit täynnä:D

  1. Uskoisin että jokaisella on se oma oikea sävynsä tietystä väristä :) Mä tykkään enempi noista siniseen taittavista mintunsävyistä, sopii ehkä mun ihonväriin paremmin kuin vihreään taittavat tai jotain. Oon muiltakin kuullut että Cittareissa Peppermintiä taas on, Prismoissa sen sijaan en oo lähiaikoina nähnyt. Pitää käydä ostamassa varapullo :)

 8. Minä etsin sitä täydellistä voikukankeltaista Cremeä. Muutama tosi hyvä minulla on mutta ei vielä sitä täydellistä.

  Huomasin erästä tiettyä punaista etsiessäni, että joku Essien punainen ja Rimmelin Heart on Fire olivat pullossa ainakin dupeja. Rimmel sitten päätyi minulle.

  1. Hyvälaatuinen keltainen taitaa olla yhtä vaikeasti löydettävissä kuin hyvälaatuinen valkoinen, joten onnea etsintään :D

   1. Kyllä minulla useampi hyvä keltainen jo on, mutta se täydellinen vielä puuttuu :D L’orealin 302 on lähellä täydellistä (väri, koostumus, peittävyys), mutta sivellin vähän raidoittaa ja sen vuoksi täytyy laittaa yksi ylimääräinen kerros.

 9. Tää ei varmaan nyt auta, mutta Oulun Anttilassa on noita Peppermintejä tällä hetkellä poistohintaan 5€/kpl ! Kielsin itseäni ostamasta koska mulla on niin monta lähes sen väristä mutta ehkä mun on se silti kotiutettava tämän postauksen vakuuttamana :)

  1. Mä itseasiassa voin laittaa paremmaksi: sain ”diilerin” kautta Peppermintin neljällä eurolla toisesta alennusmyynnistä joku aika sitten :D Mut osta ihmeessä kun kerran vitosella saat! Oon menossa Ouluun käymään ihan kohta, saatan käydä pussailemassa Peppermintejä Anttilassa :D

Vastaa