Miesten vuoro: L’Occitane Cade, L’Occitan ja Cedrat

Tuotteet saatu.
Sisältää mainoslinkin, joka on merkitty tähdellä.

Miesten vuoro on postaussarja, jossa esitellään miehille suunnattua (tai sukupuolineutraalia) kosmetiikkaa. Kirjoittaja on nainen, joka pidättää oikeuden käyttää tai olla käyttämättä mieskonsultteja tuotetestauksen apuna. Joitakin tuotteita saatetaan arvioida täysin mielivaltaisesti naisen näkökulmasta. Selviytymiskeinona tuoteviidakossa käytetään huumoria. Tuotetestaustoiveita ja omia kokemuksia saa esittää kommenttiboksissa. Myös kritiikkiä otetaan vastaan (huonosti). Normaalisti tässä blogissa jokainen päivä on naistenpäivä, joten miehet, nyt on teidän vuoronne. 

Miesten vuoro -postaussarja on uinunut pitkään, mutta mikäs muukaan saisi sen heräämään talviunilta kuin L’Occitane! L’Occitane on uudistanut miesten tuotesarjojaan ja sain testattavaksi Cade- eli villikatajasarjan ihonhoitotuotteita sekä L’Occitan Eau de Toilette- ja Eau de Cedrat -tuoksut.

Uudistunut Cade-tuotesarja on muuttunut pakkauksiltaan ja koostumuksiltaan. Ainesosia on hienosäädetty luonnollisempaan suuntaan, eivätkä tuotteet sisällä silikoneja tai fenoksietanolia. Pahvipakkaukset on tehty kierrätysmateriaalista ja ainesosissa suositaan entistä enemmän luonnonmukaisempia, biohajoavia vaihtoehtoja. Cade-sarjassa on kaksi erilaista tuoksua; parranajotuotteissa tuoksu on vahvempi ja maskuliinisempi, ihonhoitotuotteissa taas vesimäisempi ja siten mielestäni myös raikkaampi.

Minulle (tai siis miehelle) tuli testattavaksi Energizing Fluid -kasvovoide ja Daily Exfoliating Face Cleanser -putsari.

 

Voide on koostumukseltaan kevyt ja nopeasti imeytyvä ja jättää ihon luonnollisen mattapintaiseksi. Mies on tykästynyt tuotteeseen, enkä ihmettele, sillä se tuntuu kosteuttavan ihoa tehokkaasti ilman merkittävää tuotetuntua.

Kasvojen puhdistusaine on nimensä mukaisesti kevyesti kuorivaa, ja sopii erityisesti rasvoittuvalle iholle sekä mustapäiden torjuntaan. Kuorivat partikkelit ovat kastanjan ja mantelin kuorimurskaa.

Tykkään tuotteiden tuoksusta todella paljon! Se on maskuliininen ja raikas, eikä yhtään päällekäyvä tai liian voimakas.

L’Occitan Eau de Toiletten tuoksu käy tosi hyvin yhteen Cade-sarjan ihonhoitotuotteiden kanssa. Tuoksu on leimallisen maskuliininen, mutta silti pehmeä ja helposti lähestyttävä. Tuoksussa on miellyttävää metsäisyyttä, keveyttä ja luonnollisuutta ja se on sikäli ”iätön”, että voin kuvitella tämän monen ikäisen miehen iholle. Ei ehkä ihan teinien tuoksu, mutta ei sellainen setämieskään :D Tuoksunuottien perusteella en olisi ikinä uskonut pitäväni tästä, sillä päätuoksussa on laventelia, mikä ei koskaan ole miellyttänyt omaa nenääni. En kuitenkaan olisi ikinä poiminut tuoksusta laventelia pelkän nuuhkaisun perusteella! Sen sijaan mustapippurin ja puiset vivahteet tästä kyllä erottaa. Mukana on myös muskottipähkinää, kanelia, seetriä ja myskiä.

Cedrat on L’Occitanen klassikko. Sarjan ihonhoitotuotteet ovat tajunnanräjäyttävän raikkaan tuoksuisia, lähestulkoon unisex-tyylisiä. Tuttavapiirini miesten joukossa Cedrat on erityisen suosittu ja olen useammastakin kylppäristä bongannut muun muassa Cedrat-deodorantin :D Otan siitä pisteet itselleni, sillä olen antaumuksella hehkuttanut sarjan tuoksua kaikille miehille joita asia vähänkin kiinnostaa. Tai vaikkei kiinnostaisikaan.

Cedrat-tuoksu on nyt tosin hieman uudistunut, ja jos muistan vanhan tuoksun oikein, tämä uusi Eau de Cedrat on vanhaan verrattuna vähemmän kirpeä mutta mausteisempi kuin aiemmin. Olisin voinut vannoa että mukana on hieman vaniljaa, mutta olin väärässä. Tuoksun elementit koostuvat sukattisitruunasta, tavallisesta sitruunasta, muskottipähkinästä, inkivääristä ja metsäisistä vivahteista. Tuoksu on edelleen nuorekas ja raikas, muttei niin unisex kuin aiemmin. Jotenkin tuntuu, että pidin siitä vanhemmasta versiosta enemmän. (Ja jos nyt mulle selviää ettei tuoksu olekaan uudistunut, ainoastaan pakkaukset, niin voi morjens minkä tollon itsestäni teen näillä kommenteilla :D)

Alunperin olin aivan vakuuttunut, että uusi Cedrat olisi suosikkini näistä kahdesta tuoksusta, mutta ihme kyllä L’Occitan veti nyt pidemmän korren. Cedrat on kyllä hyvä sekin, mutta jotenkin muhun vetoaa L’Occitanin karu ja itsevarma olemus. Tiedättehän, se strong and silent type :D Silti ykkössuosikkini L’Occitanen valikoimasta on edelleen, aina ja ikuisesti Cedratin muunnos L’Homme Cologne, joka nykyään tunnetaan nimellä Cap Cedrat. Se vain on täydellinen kombinaatio merellisyyttä ja sitrustuoksua, enkä usko että mikään tuoksu ihan lähiaikoina voi sitä päihittää. Toivon todella, että nimenmuutoksen yhteydessä itse tuoksuun ei ole koskettu! Jos haluatte lukea lisää fiilistelyäni (vanhasta) Cedratista ja L’Homme Colognesta/Cap Cedratista, klikkaa itsesi tähän postaukseen.

L’Occitanen omassa verkkokaupassa on nyt ilmainen kuljetus ja sieltä löytyy kaikkia miesten tuotesarjoja, mukaanlukien vanhaa Cedratia sekä uudistunutta versiota (niiden kohdalla lukee ”uutuus”, jos ette muuten erota – purkit ovat hyvin samankaltaisia keskenään). L’Occitanen uudistuneita miesten tuotteita löytyy myös *Eleveniltä.

Mitäs tuoksuja teidän elämässänne olevat miekkoset suosivat?

Kurkkasitko jo nämä?

Vastaa