Meikkikuvien lyhyt oppimäärä

Otin viime viikonloppuna vähän pärstäkuvia itsestäni. Tarkoitus oli kuvata esimerkki mun tyypillisestä arkiaamun meikistä.

Meikkasin huolellisesti (paljon arkiaamua huolellisemmin) esimerkin perusmeikistä ja ryhdyin kuvauspuuhiin kattoikkunan suomassa runsaassa valossa. Koska mulla meni niin äärettömän putkeen tämä, ajattelin neuvoa vähän teitäkin kuvaushommissa.

Ensinnäkin, kun kuvaat kattoikkunan alla, saat tosi kätsysti ihan sikana valoa kuviin. Samalla voit todeta, että ylhäältä tuleva valo kadottaa kaiken värin kulmakarvoista, ja jättää jäljelle harmailta näyttävät karvat ja epätasaisia ruskeita väriviiruja sinne tänne. Aivan sama vaikka livenä peilistä näkyy millaiset instagramkulmakarvat tahansa, niin kuvissa ne on haaleat, epätasaiset ja värittömät. Jos sinulla on lemmikkejä tai esim. humalaisia ystäviä kotonasi, anna jonkun heistä meikata kulmakarvasi. Mitä väliä, kun kuvissa ne näyttää kuitenkin tältä:

.
.

Älä tee hiuksille mitään. Likaiset söheröhaituvat on kivan boheemit. Jos mahdollista, tarkenna kuva korvaan ja jätä naamaosa sumeaksi.

.
.

Totea, että naisviiksesi ovat sitä vahvuusluokkaa, että Movember on joka päivä ja sirkuksessa on duunipaikka tarjolla. Tuhoa kuvamateriaali ja harkitse poistuvasi Internetistä lopullisesti.

Tsemppaa ja muistuta itseäsi siitä, että me ollaan hei kaikki hyvii just sellasina ku me ollaan.

.
.

Erehdy katsomaan oikeasti hyvien bloggaajien meikkikuvia ja käy omat kuvat vertailun vuoksi läpi. Totea, että näytät kaikissa hevoselta. Jolla on viikset. Ja tukka huonosti. Ja tyhmät kulmakarvat. Ja tarkennus päin persettä. Ota mitta ja kaada se täyteen. Tartu sitten kuppiin ja heitä se nurin.

.
.

Ota vastaavia kuvia n+1 kappaletta. Syö suruun. Zoomaa sitten kaksoisleukaan. Mene lukemaan vinkkejä onnistuneeseen meikkikuvaan.

”Siristä silmiä hieman, jotta niiden muoto tulee paremmin esiin. Kohota kulmia, että luomet näkyvät etkä näytä väsyneeltä. Leuka eteen, huulet törrölleen, sensuelli katse”

Ai näinkö?

.
.

Just noin. Hyvä. That’s the money shot right there.

Sitte lopuksi laitetaan vielä käytetyt tuotteet. Koska siis nämä kuvat tekee kaikille tuotteille oikeutta.

.
.

Kiitos ja näkemiin.

Translation: If anyone needs advice on how to fail make-up shots miserably, just ask me. I’ll fill you in on the details. 

Kurkkasitko jo nämä?

54 kommenttia

 1. Hohoo, mä luulen että mulle kävisi juuri noin! Paitsi että vannoisin vielä loppuun, että hävitän kaikki meikit ja kameran kun en vain osaa. :´D

  Hyvää ystistä! ^_^

 2. Mulla on ihan helkutin paljon tekemistä jo pelkkien kynsien kuvaamisessa. En uskalla kuvitella mikä operaatio naaman kuvailu ois. Varmaan just tuollainen. Otan vinkit talteen. Meillä ei kyl oo kattoikkunaa. Saako sellaisen tehdä haluamaansa kohtaan? Tarvitaanko lupa?
  Huvitin itseäni ajatuksella, että tunkisin lärvini light boksini sisään. Buahhhaahhaa!

  Hyvää ystistä!

 3. Kiitos sunnuntain makeimmat naurut tähän mennessä!! :D :D :D Meikkikuvat on oikeasti ihan hemmetistä, arvostan kaikkia, jotka niitä jaksaa ottaa. Syy miksi omassa blogissa näkyy meikkejä naamalla about juhannuksena ja jouluna. :D

  1. haha, hyvä että levitin (vahingon)iloa ympärilleni :DD

   Kiva kuulla että en oo yksin tän ongelman kanssa. Onneksi kosmetiikkablogia voi pitää ilman meikkikuviakin :D

 4. Ai kamala! Mä nauroin niin, että melkein tipuin tuolilta! Mä oon nyt kolme kertaa scrollannut tohon sun viimeisimpään naamakuvaan ja joka kerta nauran ihan hysteerisesti XD

 5. Kiitos Emma. Olet ihana ja aina kuvissa niiiin edustava. Ja toit piristystä tänne sairastuvalle. Keep up the good work. Niin ja mahtavaa ystävänpäivää kamu!

 6. Ohhhohhooo, hersyvä postaus!! :DD Been there, too… Omistan niiin ihania huulipunia että oon joskus lähtenyt tälle samaiselle polulle (vaikkei kattoikkunaa olekaan), ja todennut jälkikäteen samat sävelet plus vähän extraa, minkä vuoksi meikkikuvia ei kovin usein tulekaan mun blogiini.

 7. Huutonaurua ? Kiitos Emma, piristit graduankeuden keskellä! Ps. Hyviä kuvia, oot turhan kriittinen ihan suotta.

  Ihanaa ystävänpäivää ?

 8. I feel u! Ei ole helppoa ottaa EDUSTAVIA meikkikuvia omasta pärstästään :D Mutta! Meikki on siitä huolimatta nätti, ja niin on mallikin :) Hyvää ystävänpäivää ruudun taakse, tää postaus ainaki toi hymyn mun kasvoille (varmaan semmosen muka söpön ja tosiasiassa hirve(e)n virneen, jos kamera ois mut ikuistamassa) <3

 9. Naurattaa niin, että ripsarit valuu. Onneks muillakin ja vielä kokeneemmilla on ongelmia. Sama fiilis oli itselläkin kun edellistä meikkikuvaa laitoin. Yksiön ainoa peili lämpimässä valossa kylppärissä ja kuva valkoisessa vastavalossa :D

  Hauskaa Ystävänpäivää!

 10. REPS!! :D :D Toi viimenen kuva oikeesti on miusta hyvä ilmeestä huolimatta – siinä näkee meikin :)
  Mutta joo…kerran kokeilin ottaa itestäni kuvaa kun olin käynyt ammattilaisen meikattavana. No eihän se näyttänyt kamerassa sinnepäinkään, mitä peilistä näin!!! Joo, todellakin propsit meikkiblogeille – en tajua miten ne saa kuvat onnistumaan!!?

  1. no näkee meikin joo mutta huomio ehkä kiinnittyy enempi muuhun ku meikkiin :DD

   Jos saat selville hyvien kuvien salaisuuden niin kerro sit ihmeessä mullekin. :D

 11. Ahahhahahhaha kiitos ihana :DDDDDDD Tää vaan oli parasta! Mun mielestä silti meikkikuvia helpompi ottaa kuin kynsikuvia :D

Vastaa