Fiilistelyä viimeisenä Nizza-iltana

Viimeinen ilta Nizzassa on meneillään, lauantaina odottaa lähtö kotiin. Tänään mennään vielä illalliselle uuteen suosikkiravintolaan La Focacciaan, joka löytyi sattumalta ihan tästä kotikulmilta. Valtavat annokset, ihana sisustus ja ystävällinen henkilökunta, puhumattakaan ruuan mausta. Omnom. Illallista odotellessa tulin heittämään eetteriin muutamia fiilistelykuvia Nizzasta ja Italian San Remosta, jossa käytiin road tripillä.  Järkkäriä ei tälläkään kertaa roudattu mukaan, joten puhelinkuvia luvassa. Kuvat voi klikata isommiksi (=jättimäisiksi). Suosittelen sitä ainakin panoraamakuvien kohdalla :)

.
.
.
.

Meri on tietysti Nizzan paras osuus, rantapromenadilla voisin tallustella vaikka kuinka kauan kyllästymättä mielettömään maisemaan. Jokaisen ihmisen pitäisi päästä tasaisin väliajoin meren rannalle, pysyy nöyränä.

.
Promenade du Paillon
.
Promenade du Paillon

Nizzaan on joulukuussa valmistunut aivan ihana keskuspuisto Promenade du Paillon, jossa ollaan maleksittu joka päivä. Paikalliset on ottaneet puiston todella omakseen ja se on aamusta iltaan täynnä elämää. Lapset sekoilee suihkulähteiden ja kiipeilytelineiden luona, aikuiset loikoilee nurtsilla ja koirat pitää vahtia :) Täällä on koiria kaikkialla ja kaikki ovat koosta riippumatta hyväkäytöksisiä, eivät räkytä, vedä tai aiheuta mitään häiriötä. Monet höntsäilee vapaanakin ja noudattavat liikennesääntöjä siinä missä ihmisetkin (tai jopa paremmin). Voin vaan kuvitella, millasta sekasortoa meidän maalaiskoirat aiheuttais jos ne tois keskelle Nizzan vilinää…

Lepotauko
Lepotauko

 

Massenan aukio
Place Massena
Massenan aukio
Place Massena

Kevät on Nizzassa säiden puolesta epävakaampaa aikaa kuin alkusyksy. Alkuviikosta Helsingissä oli lämpimämpää kuin Nizzassa, mutta kyllä tähän viikkoon onneksi pari hellepäivääkin mahtui. Ehdin sopivasti pikkasen palaa. Mun kohdalla porottava aurinko menee ihan hukkaan, kun palan ihan tolkuttoman helposti ja joudun kökkimään varjossa ja läträämään aurinkorasvoilla. Nämä puolipilviset +15 asteen päivät sopii mulle siis ihan vallan mainiosti.

Yhtenä sadetta enteilevänä päivänä lähdettiin säätä karkuun Italian puolelle, ja siellä olikin sitten aurinkoista ja lämmintä. Ajettiin San Remoon vuoristossa kulkevaa moottoritietä pitkin ja tultiin takaisin kaunista rantatietä. Ainakin ehti katsella maisemia, kun ruuhkien vuoksi saatiin 80 kilometrin paluumatkaan kulumaan melkein neljä tuntia :D

Pikkupaatti
Pikkupaatti
San Remon satama
San Remon satama
.
.
MEITSI!
MEITSI!
Herrasmies San Remon rantapromenadilla
Herrasmies San Remon rantapromenadilla

Pääasiassa oon käyttänyt aikani viiniä juoden, shoppaillen ja syöden. Ihan perus. Oon jälleen ihan ongelmissa tän hiilaripainotteisen possuiluruokavalion kanssa, mutta eipä se mua ennenkään ole syömästä estänyt. IT-tuki on urakoinut merenelävien kanssa munkin puolesta, joten oon itse voinut keskittyä juusto-rasva-liha -osastoon.

Fruits de la Mer La Foccaciassa
Fruits de Mer La Focacciassa
Carpaccio La Foccaciassa
Carpaccio La Focacciassa
Pitsahommat Italiassa
Pitsahommat Italiassa

Pitsakuvassa taustalla IT-tuki. Nauttikaa näkymästä, ton parempaa kuvaa en herrasta saanut tänne laittaa :D

JES enää hetki ja voidaan lähteä taas syömään! o/ Söin elämäni parhaan pastan La Focacciassa, saa nähdä mitä tällä kertaa naaman eteen tuodaan. Englanninkielistä menua tai palvelua ei luonnollisestikaan ole saatavilla, mutta ennenkin on lottoamalla pärjätty! Mukavaa viikonloppua kaikille, seuraavan kerran palaan astialle sitten Suomesta…ja kiitokset jo tässä vaiheessa näin julkisestikin IT-tuen äidille, joka meidät on täällä majoittanut, toiminut tulkkina ja tarpeen vaatiessa kokkinakin. Kiitollinen fiilis!

Translation: It’s our last evening at Nice, we’re heading back to Finland tomorrow. Here’s a glimpse of Nice and San Remo through my phone pics. It’s been a lovely week and I can’t wait to come back here again!

Kurkkasitko jo nämä?

12 kommenttia

  1. Melko komeeta!
    Mä muuten myös kärähdän suunnilleen heti, kun näenkin auringon. Aurinkorasva (ja burkha) on mun kesäasuste.

Vastaa