Meikkaushuone / Vanity Room

Mä haluaisin tietää miten on mahdollista, että oon kuvannut meikkaus- ja lakkauspisteeni marraskuussa ja julkaissut parin viikon aikajaksolla kaikki muut asuntopostaukset (1, 2 ja 3), mutta tämä tärkein jäi julkaisematta? Tervetuloa täysin organisoimattomaan blogiini ja elämääni! :D

No mutta, itseruoskinta sikseen ja asiaan! Mun edellinen possuilupiste oli pienessä yläkerran ”aulassa”, jossa tilaa oli vain reilun metrin leveydeltä. Eli ei kovin paljoa… kolme vuotta vanha juttu silloisesta nurkkauksesta löytyy täältä. Silloin ei vielä meikkihommat kiinnostaneet läheskään tällä volyymilla kuin nyt, ja tilaa tarvitsin lähinnä kynsienlakkaushommiin. Myöhemmin meikit ja muut levisivät samaan tilaan ja ahdasta oli, kuten voi kuvitella. Haaveilin tilavasta harrastusnurkkauksesta keskimäärin neljä kertaa päivässä, joten voitte varmasti ymmärtää miten tuhinoissani olin kun pääsin uudessa asunnossa järjestämään omaa tyttöilyaluettani. Tosin matka oli kohtuullisen raskas, kuten ehkä muistatte

.
.
.
.

Mun itsehallintoalueeni on yläkerrassa. Työpöydän edessä on sohva ja telkkari, eli mulla on työpöydältä suora näköyhteys telkkariin. Which is important, kuten varmasti ymmärrätte. Netflix pyörimään ja kynsiä lakkaamaan, parhautta!

.
.

Työpöytänä on Muuramen Iso-Kolmonen ja pähkinänvärinen L-taso. Teetin lasiliikkeessä pöydän päälle lasitason, joten en pilaa pöytää esim. paholaismaisella kynsiliimahyökkäyksellä kuten edellisen pöydän kanssa kävi. Toivoin, että saisin piilotettua mahdollisimman paljon tavaraa laatikostoihin, mutta pöydälle jäi kuitenkin ne pakolliset eli meikkivoiteet, kynsilakanpoistoaineet, siveltimet, vanulaput ja miljoona muuta asiaa. Tuoli on Ikean Gregor, jos jotakuta kiinnostaa.

.
.

Pöytälaatikoston ylimmässä laatikossa on meikit. Tai oli kuvaushetkellä. Sittemmin järjestelin uudelleen ja levitin meikkien aluetta pöydän päälle ja toiseenkin laatikkoon..mut enivei, suurin osa on tuossa ylimmässä laatikossa.

.
.

Toisessa laatikossa on käyttämättömät ja swatchausvuoroa odottavat lakat, alus- ja päällyslakat, käsirasvoja ja niin edelleen.

.
.

Alimmassa laatikossa on leimauslakat, -laatat ja -tarvikkeet.

.
.

Nämä Maku Kitchen Lifen purkit ilahduttaa mua joka päivä, aivan ihania :) Ostin ne Tammer-Tukun liikkeestä Outlet Tukusta Vantaalta. Yhdessä on käsirasvoja, toisessa kynsiviiloja, pilkkutikkuja ja muuta härpäkettä ja kolmannessa kynsilakanpoistoainetta pumppupullossa.

.
.

Mun into metsästää käytettyjä Muuramen laatikostoja kärsi aika kovan inflaation syksyllä, joten lopetin etsimisen kun sain kaikki tärkeimmät palaset kasaan. Joskus jatkossa haluaisin kyllä tuon Ikean Expedit-neliölaatikoston tilalle lisää Muuramea, jotta alue näyttäisi yhtenäiseltä ja jotta säilytystilaa olis ihan maksimaalisesti. Nyt Expedit on lähinnä peittämässä tyhjää aluetta. Isoihin, mustiin kangaslootiin mahtuu kyllä ihan kiitettävästi tavaraa, mutta kyllähän oikea laatikosto olis kätevämpi käyttää. Ja nätimpikin. Mutta toistaiseksi Expedit ajaa asiansa hyvin ja kätkee sisäänsä erinäistä harvemmin käytettyä tavaraa. Laatikoston päällä on loppuun käytettyjen tuotteiden kori sekä puhdistusliinoja.

.
.

Matto on Vallilan Syvämeri. Halusin ehdottomasti valkomustan version ja sitä ei ollut missään. Tilasin sen lopulta näkemättä jostain rautakaupan nettisivuilta. Ja tykkään ihan hulluna :)

.
.

Takaseinällä on Muuramea kaikissa kolmessa koossa. Leveimmässä laatikostossa on mun kynsilakat (älkää huoliko, se ei ole täynnä :D), keskimmäisessä eli pienimmässä on koristelutarvikkeita, swatch-tikut, muistikirjoja ynnä muuta sälää. Laitimmaisessa on kuvausrekvisiittaa, kuvaamattomia tuotteita ja tyhjää tilaa. Normaalisti säilytän meikkauspeiliä tuossa laatikoston päällä, mutta se häiritsi kuvaamista liikaa joten siirsin sen piiloon. Tilanne on siis lavastettu.

.
.

Laatikostojen päällä on Guerlainin meteoriitit, vesipullo ja muuta tärkeää, kuten tädiltäni vuosia sitten saama taulu. En ole vielä päättänyt, kertooko se naisen itsenäisyydestä vai siitä, että ylpeys käy lankeemuksen edellä. Puhekuplassa lukee ”I don’t care! I’d rather sink than call Brad for help!”

.
.
.
.

Ikean tauluhyllyllä on mulle aivan erinomaisen tärkeä lapsuuskuva IT-tuesta, kavereilta kymmenisen vuotta sitten saadut keraamiset koristelaatat ja Ranskasta pieneltä torilta löytämäni iänvanha L’Oréalin hiustuotemainos vuodelta 1914.

.
.
.
.
meikkihuone_vanityroom-18
.

Pahoittelen eksessiivistä kuvamäärää. Mitä pidätte? :)

Translation: My vanity room (or area) at your service! What do you think? :)

Kurkkasitko jo nämä?

26 kommenttia

 1. Hieno! Mulla on periaatteessa ihan ok meikkipiste ja kynsikamoille oma kaappinsa toisaalla, mutta haaveilen yhdistetystä meikkaus- ja kynsipisteestä, joka olisi kyllä Ikean kuvaussuunnittelijallekin kova pala purtavaksi. Epäilen, että toivomani yhteispisteen luominen vaatisi niin suuria uhrauksia, että olen toistaiseksi hylännyt ajatuksen kokonaan. Ehkä sitten seuraavassa talossa? :)

  1. Kyllä vaan on kätevää, kun on kaikki samassa tilassa, joten ala vaan kattoa myynti-ilmotuksia sillä silmällä että löytyykö talosta sopivaa tilaa :D

 2. Ihana tyttöilynurkkaus ja huomaan että meillä on selkeästi samantyyppinen sisustusmaku :) Mä niin haaveilen tuosta Vallilan Syvämerestä mutta hittolainen kun meillä ei kertakaikkiaan ole tarvetta uudelle matolle. Mutta seuraavan kerran kun uudelle matolle tulee tarvetta, tämä on ehdottomasti ensimmäisenä mielessä.

  1. Mua mietitytti tosi paljon et onko tuo liian levoton ja sekava, mutta onneksi otin riskin! Oon ihan surkea valitsemaan mattoja ja verhoja, en jotenki osaa :D Syvämeri on siitäkin hyvä matto, että se on tosi ohut ja tuoli rullaa vaivatta sen päällä :)

 3. Tää on kyllä niin ihana tila, ihan sun näköinen, siisti ja toimiva <3
  Otin kans omasta possupisteestäni kuvia joskus loppuvuodesta kun luin vanhoja postauksia ja mua alkoi huvittaa silloiset kahteen muovilaatikkoon mahtuneet lakat. Nyt piste on kuitenkin sen verran muuttunut, että pitäis kuvata uudelleen ja ehkä postatakin joskus:)

  1. Mä halusin kans alunperin oman huoneen, mutta toisaalta tämmönen avoin tila on siitä hyvä, että tulee pidettyä tavarat laatikoissaan ja pois pöydiltä kun en voi vaan sulkea ovea perässäni kiinni ja jättää sotkuja sinne piiloon :P

   Kiitos :)

 4. Kiitos inspiraatiosta! Sain nyt sitten päähäni, että mehän ei oikeasti tarvita keittiönpöytää, koska ei me syödä pöydän äärellä. Joten sain hallitukselta luvan myydä pöydän ja tehdä keittiöstä oman pienen valtakuntani :). Kohta meidän keittiö näyttää toivon mukaan yhtä kivalta kuin sun kaunis meikkaushuone. Noi Maku-purkit ja Lorealin taulu on ihan ylihienot!

 5. Hienon näköinen nurkkaus! Ihanan iso ja valoisa ja plussat siitä, että näkyy telkkari! Mun pitää kääntyä ympäri, jotta näkisin telkkarin ja se onkin mun paikan pahin miinus. Sulla on kyllä ihanaa silmää sisustukselle =)

 6. Hyvältä näyttää. Mun nurkkaus ei ole vielä valmis, mutta on kyllä ottanut hitusen vaikutteita sun ihanasta harrastuspisteestä. Mainitsiko joku Muuramen…

  1. Kyllähän tuota tavaraa on kertynyt ihan älyttömästi, vaikka en todellakaan edes ole mikään keräilijä :D ja siis kaikki ihonhoito ja muu kosmetiikka on alakerran kylppärin kaapissa, ja se on pyhitetty kokonaan mun purnukoille. Tossa tilassa on vaan meikit ja lakat. EH. :D

   Kiitos :)

 7. Siis apua, miten ihana piste sulla! Voi että, juuri tällaisen mäkin haluan :D Oma pisteeni on vähän ripoteltuna: kuvauksille ei ole tilaa kuin keittiössä ja kuvauspisteen säädän paikoilleen aina ennen kuvien ottoa, lakkauspöytä ja lakat + eniten käytetyt koristelutarvikkeet on makkarissa ja loput tarvikkeet keittiön/olkkarin välisessä pitkässä kaapissa. Meikeille ei edes ole omaa tilaa vaan ne seilaa useamman kaapin väliä, ai että kun ärsyttää :D Mutta kyllä mä vielä joku päivä oman pisteen kehittelen, kun tästä opiskelija-asunnosta muutetaan vakinaisempaan kotiin :)

  1. Kiitos! Kyllä mä tästä vuosia haaveilinkin :D

   Alunperin ajattelin että haluan kuvauspisteen joka on koko ajan valmiina eikä sitä tarvitse erikseen säätää paikoilleen, mutta ei se toteutunut. Menin tässä vähän ulkonäkö edellä, ja halusin tosiaan mahdollisimman vähän tavaraa näkösälle. Mutta ei se mitään, ei kuvausjuttuja oo vaikea säätää paikoilleen nyt kun pöydillä on hyvin tilaa. Aiemmin piti tyhjentää koko pöytä kokonaan ja hitto mikä säätö siinä oli esim silloin kun swatchailin jotain lakkakokoelmaa…ja mullakin oli sitten lopulta lakat yhdessä huoneessa ja lakkauspöytä ja meikit toisessa. Eli joo, symppaan sua :D

  1. Meilläkin on Vallilan verhoja, sillä lafkalla on kyllä tosi kauniita printtejä :) Esim se Mandariini (vai mikähän sen nimi olikaan…) on tosi kaunis!

   Kiitos :)

 8. Tosi kivan näköstä! Mä haluisin kans mun pöydän olkkariin et vois samalla kattoo tv tai netflix :D Vähänkö olis kivaa. Nyt teen sillee et viritän joko läppärin mun pöydälle (mikä viel melkein puolet tilasta) ja katon siitä tai sit ravaan olkkarissa pelaamassa ps3 aina lakkakerrosten kuivuessa :D

Vastaa