Take a taxi

Minä en kuulkaa yhtään tykkää julkisista liikennevälineistä. Tai siis pidän kyllä edullisesta matkustusmuodosta ja pk-seudun suhteellisen toimivasta joukkoliikenteestä, mutta en niiden sisällä olevista ihmisistä. Eh. Jostain syystä mun viereen aina istuu ne metaanille haisevat satulanhaistelijat ja currykippoon sukeltaneet kulinaristit. Jos ei tarvitsisi välittää rahasta tai ekologisesta omastatunnosta, liikkuisin todellakin joka paikkaan taksilla.

Jokaisessa julkisessa liikennevälineessä on tietysti sekä hyviä että huonoja puolia. Haluatteko kuulla ne? Ei se mitään, kerron silti.

.
.

Juna:

+ nopea, ainakin jos sattuu olemaan ajoissa

+ kulkee usein

+ helppo ja lähes idioottivarma

– juna on myöhässä, mikäli sataa lunta/räntää/vettä/rakeita, tuulee liikaa, on liian hyvä sää, aurinko paistaa tai ei paista

– yöjunat täynnä viinan yli huutavia ihmisiä ja itsetuntonsa pullon pohjalta löytäneitä teinejä ja AINA siellä on joku joka haluaa käydä läpi puhelimensa soittoääniä tai parisuhdettaan

– VR

.
.

Ratikat:

+ sopiva kulkuväline ihmisille, joiden mielestä 500 metrin matka on ylivoimainen käveltäväksi

– pitääkö pysäkillä heiluttaa kättä vai pysähtyykö ratikka joka tapauksessa???

– pitääkö ratikassa painaa nappia vai pysähtyykö se joka tapauksessa???

– penkit on yhtä houkuttelevia kuin festareiden Bajamajat

– vaatii ninjamaista suuntavaistoa, en käsitä mistä mun pitäisi tietää mihin suuntaan se purkki on menossa

.
.

Bussit:

+ kulkevat sinne, minne mikään muu liikenneväline ei kulje

– talvella busseissa haisee kosteat toppahousut, aamuhengitys ja päänahka

– kesällä ilmastointia ei ole tai se ei toimi, hajut samat kuin talvella (korvaa toppahousut hiellä)

– kuskit a) ei tervehdi b) ei tiedä pysähtyykö se bussi pysäkillä x vai ei c) ei suostu puhumaan d) vihaa ihmisiä e) muuttuvat sokeiksi ja kuuroiksi siinä vaiheessa kun juoksee satasta pysäkille heiluttaen kaikkia raajojaan ja huutaa samalla ODOTA, kaasupoljin löytyy yleensä siinä vaiheessa kun matkustaja on saavuttanut bussin etuoven

– aikataulut on mielivaltaisia ja riippuvat kuskin henkisestä hyvinvoinnista

– 10 kilometrin matkaan kuluu tunti, koska jokaisella maitolaiturilla pysähdytään

– matkapahoinvointi on taattu, ja todennäköisesti myös kuskien tavoite

.
.

Metro

+ nopea

+ kuljettaa sinut pois Itä-Helsingistä

– vie sinut Itä-Helsinkiin

– paikka, jonne toivo, ilo ja hyvä tahto tulee kuolemaan (sille on syynsä, miksi metro on aina osana Aku Louhimiehen Pahat ihmiset/Paha maa/Paska maa/Kaikki on päin helvettiä -elokuvia)

– varsinkin iltaisin tulvillaan ihmisiä, jotka on vetäneet muutakin kuin pulkkaa

.
.

Mä rakastan takseja. Taksit on hienoja kulkuvälineitä, eikä vähiten sen vuoksi, että niissä sisällä on vain minä tai minä ja mun kaverit. Sitäpaitsi niissä tulee tosi rikas olo, ainakin jos ei katso taksamittariin ja sen jälkeen lompakkoon.

Kynsillä L´Oréal Finlandilta saatu Essien Fifth Avenue, kaunis oranssinpunainen creme, joka levittyy aivan itsestään ja peittää kahdella kerroksella. Nimettömässä KBShimmerin Falling For Hue uusimmasta ystävänpäiväkokoelmasta, kaksi ohutta kerrosta GT:n Whiten päällä. Helppo crelly-glitter, joka yksinään peittäisi kolmella kerroksella. Muissa kynsissä hauskan lapsekkaat tikkuglitterleimat BundleMonsterin laatasta BM-408, leimattu Konadin valkoisella. Onnistuin saamaan leimoihin reikiä tasaisesti kaikkialle, hieno juttu.

Huh, kylläpä helpotti.

Translation: The message of today is that I hate public transport. No wait I’ll rephrase that. I dislike people in public transport. I love the fact that buses, trains, trams and subways get me where I need to go but I hate drunken morons, filthy seats, messed-up schedules, sweat, smells and tears and the hope lost in subway tunnels. Let’s face it, if I were rich and didn’t care at all about the environment, I’d use taxis all day every day.

Let’s move on to today’s nails shall we? I got Essie Fifth Avenue for review from L´Oréal Finland. Fifth Avenue is one of the most popular shades in Essie’s permanent range and I can understand why. It’s a perky orange-leaning red creme with excellent formula that covers easily with 2 coats. On the ring finger is KBShimmer Falling for Hue from this year’s Valentines Day Trio. Really easy, subtle color combination of white crelly base and red and purple glitters. I’m wearing two thin coats over one coat of Gina Tricot White. Stamp is from BundleMonster plate BM-408. Thanks for reading :)

Kurkkasitko jo nämä?

27 kommenttia

 1. Täällä toinen, joka vihaa julkisia kulkuneuvoja. Onneksi meilläpäin ei pysty niitä edes käyttämään. Naapuripaikkakunnalle pääsee aamulla ennen kahdeksaa ja pois sieltä pääsee neljän jälkeen. Muita bussivuoroja ei ole.
  Mulla on itsellä sellainen vaiva, etten pysty olemaan seuraamatta mitä ympärilläni tapahtuu. Vaikka niin haluaisinkin. Tämä johtaa siihen, että julkisissa vittuunnun ihmisten idioottimaisuuteen aika lyhyessä ajassa. Jos mun pitää lähteä täältä pohjanmaalta vaikka etelään 500 kilometrin päähän, ajan sen autolla. Siellä saa sentään istua hiljaa radio kiinni koko matkan jos haluaa. :D

  1. Ihana avautuminen :D mä olisin kyllä lirissä ilman toimivaa julkista liikennettä, joten tää on vähän tämmönen viha-rakkaus-tarvitsevuussuhde :D

 2. Siis nyt osuit naulan kantaan! Vihaan julkisia kulkuneuvoja yli kaiken. Mä ihan oikeasti kävelin viiden kilometrin matkan kotiin viime torstaina, sillä vastustin kaikella mahdollisella bussilla matkustusta! :D
  Ihanat kynnet myöskin. :) Toi Essie on aika herkun värinen.

  1. Oho, aikamoinen pinnistys :D mä oon kyllä myös laiska, joten olisin kyllä mennyt siihen bussiin :D

 3. Mä niin samaistun tähän :P Onneksi nykyään asun niin pienellä paikkakunnalla, ettei täällä tarvitse julkisia kulkuneuvoja käyttää. Aiemmin tuli työmatkoja kuljettua linja-autolla. Yleensä olikin joku huivi suurinpiirtein koko pään ympäri kiedottu etten vaan haistanut/hengittänyt muita ihmisiä. Yök!

  1. Joo bussi on karmee purkki! Mulla tulee aina ihan sairaan paha olo siellä. Ei puhettakaan että pystyis tappaan aikaa lukemalla tms, huhhuh.

 4. Hauskat leimat! :D
  Ja mä taidan olla paljasjalkaisena Itä-Helsinkiläisenä jo liiankin turtunut julkisiin. Spurgut ei oo väkivaltaisia ja teinit vaan uhoaa elämänsä tunnossa. Narkit ja avohoidossa olevat näkee myös kaukaa..

  1. Joo nää oli kivan pöhköt :D

   Tjooh, mun tekstistä varmaan huomaa että en ole Helsingistä kotoisin :D kyllä ne narkit ynnä muut sankarit näkee kaukaa, muttako en haluais nähdä ollenkaan…:P

 5. Ai ihana.. :D Kyllä taas oli aamun piristys tämmönen postaus :)
  Täälläkin asutaan sen verran keskellä ei mitään että bussilla matkustaminen on ihan mahdoton ajatus, hyvällä omallatunnolla voi ajaa autoa kun ei muuten pääse töihin. Tai pääsisin mä sillä aamun koululaisbussilla neljän kilsan päähän töistä, väärään aikaan kylläkin.
  Turussa asuessa kuljin kyllä bussilla, ihan siedettävät aikataulut siellä, kesäisin oli fillari alla.
  Mullakin on kyllä parilta vuodelta kokemusta pääkaupunkiseudun joukkoliikenteestä, yh.
  Ihanat kynnet! <3

  1. Kiva että piristi :D

   Mä en kyllä välitä autoilustakaan juuri – ainakaan täällä pk-seudulla. Oon todennut junan mun lempparikulkuneuvoksi, paras olemassaolevista vaihtoehdoista :P

 6. Voi luoja että repesin tuolle

  ”+ kuljettaa sinut pois Itä-Helsingistä
  – vie sinut Itä-Helsinkiin”

  NIIN TOTTA ;D

  Kynnet on tosi herkut ♥ Ja vaatii taitoa saada reikiä noin tasaisesti ympäri leimoja. Oot pro! ;)

 7. Hahahahaaa! :’D Nauroin kippurassa, osuvasti kuvattu! Etenkin se mille busseissa haisee ja mimmosia ne kyr…kuskit on! :D

  Kynnet on upeat ja tuo glitter-leima mahtava! Hyvää viikonloppua!

  1. Toisaalta, jos ite joutuisin tekemään sitä duunia, oisin varmasti aivan samanlainen :D

   Kiitos ja kiitos samoin :)

 8. Ihana postaus! :)
  Itse kun susirajalta saavun isolle kirkolle, niin en uskalla kulkea kuin metrolla/ratikalla. Niiden reitit tietää etukäteen, toisin kuin mm. bussien. :)
  ps. vitsi miun pitää siulta ehkä tuo KbShimmer kotiuttaa.. ;)

  1. Mulle ne ratikat on aivan käsittämättömiä :D mut joo, busseissa se eksymisen vaara on olennaisesti suurempi kuin muissa kulkuneuvoissa.

   Kotiuta poies ihmeessä :))

 9. Tai muuta Turkuun. Meillä julkisista vaihtoehtona on vain bussi. Ei tarvitse miettiä mikä olis paras. Jos kohdalle osuu maahanmuuttotaustainen kuski, saat varmasti hymyn, tervehdyksen ja se kuski odottaa kun juokset pysäkille! Sisällä bussissa sitten on toki muitakin maahanmuuttotaustaisia ja heillä on mielenkiintoisia hajusteita, joihin suomalaisnenä ei ole tottunut. Ollaankin tässä naapureiden kanssa naurettu, että maailmanympärysmatkalla ei näe niin monia erilaisia ihmisiä kuin bussimatkalla Kalevantien Lidliltä Varissuolle.

  ps. Kuolaukset KBShimmerille :D

 10. Huh, katoin ensin että sulla on oikeesti tikkuglitteriä kynsillä!

  Puolustan sen verran busseja, että tänne maaseudulle kulkevat bussit on ihan eri luokkaa kuin paikallisliikenteen dösät. Melkein hävettää esim. puhua puhelimeen kun siellä ei yleensä kukaan tee sitä ja taatusti kuulee ja kiinnittää huomiota mun puheluun. Maalaisbusseissa on jotenkin sivistyneempi meininki – ja hei, Helsingin keskustaan puolessa tunnissa 3,65€:lla, ei paha.

 11. Hahaahaa, repesinpä taas huolella. Täällä ”korvessa” (10km Oulun keskustaan) ei bussit kulje ku päivällä ja sillonki matka o just sen tunnin.. Itehä meen autolla tai taksilla.. :) hienot kynnet, itellä jääny viel tuo kbshimmer kokeilematta.

  1. Oulu <3 siellä on niin helppo autoillakin, toisin ku täällä :D mun entisen asuinpaikan ohi Oulussa meni Koskilinjojen juna, kolme bussia peräkkäin ja sit 58 minuuttiin mikään ei kulkenut :D

   1. :DD Lähin pysäkki esim. iltasin on 2km päässä. Jos voi mennä autolla, ni miks en menis, oon sen kävelymatkan aikana ehtiny ajaa eestaas kaupunkii autolla :D + bussimatka päälle. Koulupäivisin tuosta kulkee vierestä bussi.. ei kuitenkaa iltasin sillonkaa :)

 12. Se on niin totta, että bussissa tulee huono olo. Varsinkin kun käyttää sitä yöllä (muutaman siiderin nautittuaan) kotiin pääsemiseen Helsingistä ja bussi vaan keikkuu ja tärisee ja yöks. ;)
  Juna on paras. Paitsi että vielä parempi on oma auto, koska se on ainoa paikka missä voi laulaa täyttä kurkkua. =P
  Nää kynnet on kyllä tosi punaiset =P

  1. joo ei, jos en junalla pääsis yöriennoista pois niin otan taksin. Mä en vaan selviä niistä yön sikalinjoista :D Toi laulaminen on kyllä auton ehdoton plussa!

   No niin on :D

Vastaa