Pääsiäinen paketissa

Noni, pääsiäisestä selvitty! Jotenkin koko pyhä onnistui tulemaan ihan puun takaa, ainakin siinä mielessä että mitään postauksia en taaskaan ehtinyt loman ajaksi ajastaa. En edes viimeisimmässä jutussa ilmoittanut mitään lomahiljaisuudesta, koska tietenkin taas KUVITTELIN että kyllähän minä ehdin kirjoittaa juttuja varastoon. Hahhah, kyllä sitä on ihminen naiivi.

Oli ihanaa viettää aikaa perheen kanssa pääsiäisenä, vaikka Oulussa olikin joku törkeä takatalvi. Muutaman päivän vierailuun mahtui shoppailua, minireissu mökille, pääsiäismunia, hirvittävän huono ruokavalio, ravintolassa syöntiä, makuunin irtokarkkeja, mämmiä, Monopolia _ilman riitoja_ (ja saatiin jopa sovellettua sääntöjä niin että pelilaudalle mahtui pubi ja perheyritys), visiitti merenrannalle, viiniä ja pään kokoinen lommo yhteen autoon (ei asiayhteyttä, eikä henkilövahinkoja).

Katottiin myös kaks elokuvaa. Toinen niistä oli Lobster, ja oli muuten niin huono että teki mieli tökkiä itteä haarukalla silmään ennemmin kuin katsoa leffa loppuun. Sopii tietty pääsiäisen kärsimysteemaan, että sikäli hyvä. Leffa oli aivan kamalaa tekotaiteellista kuraa höystettynä ylenpalttisella raakuudella. Siis oikeasti, jos leffassa on kohtaus jossa ihmiset huojuu/tanssii täydessä hiljaisuudessa metsässä minuuttitolkulla ilman mitään vuorosanojakaan, niin eihän se kovin hyvä voi olla. On tietysti mahdollista että olen vain jotenkin pässi tai olin väärässä mielentilassa, mutta loppuun saakka en kyseistä teosta saanut saateltua. Ilmeisesti dystopiagenre ei ole mun juttu. Sitäpaitsi koin tärkeäksi alkaa puuhata hodareita muille katsojille kesken elokuvan, koska kyseinen leffa oli mun valitsema ja sillä perusteella ajattelin ettei mun pisteet olleet perheen sisällä kovin korkealla. No hodarisämpylöitäkin oli sitten liian vähän ja lisäksi olin onnistunut valitsemaan kaupasta maailman tulisimman ketsupin, joka korvensi sisuskaluja mennen, tullen ja palatessa. Tulisuusaste havaittiin tietenkin vasta siinä vaiheessa, kun ketsuppia oli käytetty hodareihin yhtä hövelisti kuin perusHeinzia. Seuraavana päivänä intialaisessa ravintolassa kyseltiinkin sitten, että kuinka tulinen tää keskivahva annos on verrattune Felixin Hellfire-ketsuppiin :D

Toinen leffa oli hyvin extemporepäätös. Keksittiin tämä leffaanlähtöidea 20 minuuttia ennen elokuvan alkua ja oltiin siinä vaiheessa 10 kilometrin päässä lähimmästä elokuvateatterista (ja mulla oli höppelöhousut jalassa). Ahtauduin farkkuihin, kaahattiin kahdella autolla elokuvateatteriin ja soiteltiin matkan aikana toisillemme yrittäen päättää MITÄ leffaa edes mennään katsomaan. Vastakkain oli joku räkäscifikauhupläjäys eli Life ja parhaan elokuvan Oscarin voittanut Moonlight. Voitte varmaan arvata kumpi mua kiinnosti…tätä Jaakobin painia käytiin vielä tiskilläkin mutta päädyttiin luojan kiitos siihen Moonlightiin. Vaatii muuten tietynlaista kylmäpäisyyttä väitellä leffavalinnasta tiskillä klo 20:46 kun molempien leffojen alkamisaika oli 20:45. Joka tapauksessa, Moonlight oli loistava. Erilainen, verkkaisesti etenevä, dialogiin pohjautuva, mielenkiintoinen ja ihana. Ja parempi kuin La La Land. Suosittelen. Lobsteria suosittelen pahimmille vihamiehillenne.

Nyt yritän päästä takaisin arkeen kiinni. Oon tehnyt vähän korjauksia ruokavaliooni tässä kevään aikana, mutta ne jutut lensi ikkunasta ulos heti kun pääsin kotikonnuilleni. Nyt pitäisi päästä takaisin kärryille. Aika hyvin sujuu, söin nimittäin tiistaina ihan fiksusti ja VASTA keskiviikkona menin Mäkkäriin. Ihailtavaa mielenlujuutta, etten sanois.

Mites teidän pääsiäinen sujui?

Kurkkasitko jo nämä?

10 kommenttia

  1. ainahan ne on :D no siis iskä vähä peruutteli…kuulin legendaarisen lauseen ”ihmettelin miksi se peruutustutka huutaa punaisena kun ei siinä takana ollut mitään”. No, oli siellä toinen auto :D

 1. Hah, kuulostaa hyvälle tai ainakin ihan onnistuneelle minilomalle :D Ja hei, ei oo mäkkipullan voittanutta ;) Meillä olisi toi Moonlight ohjelmassa tyhy-päivänä, kiva kuulla, että katsomisen arvoinen raina :)

 2. Tästä postauksesta tuli tosi hyvä mieli:) Kiva, että joillakin on paljon menoja ja tapahtumia, kun itsellä ainoa aktiviteetti oli mignon munien kuoriminen sohvalla röhnöttäen. Joutui siinä vähän kaulaa kurkottamaan, että näki mihin munankuoret lensi;)

  1. Kiva että tuli hyvä mieli!

   Kuulostaa siltä, että oot lähestulkoon _urheillut_. Oohan tarkempi ens pääsiäisenä, ettei mee ihan mahottomaksi! :D

   Hei laittaisitko mulle sähköpostilla sun osoitteen..? olis yks ylläripylläri :)))

 3. Hahahaa nauroin kippurassa sun kuvailulle Lobsterin katsomisesta, mulla oli sama fiilis Birdmania katsoessa, miten se on muka saanut 8,2 imdb:ssä? :D :D :D Taisin itseasiassa lopun aikaa leffaa epätoivoissani pelata kännykällä Candy Crushia miehen katsoessa hänen mielestään hyvän elokuvan loppuun.

  1. Toi lobsterkin oli saanu ihan tolkuttomat pisteet imdb:ssä!!!! En oo katsonut Birdmania mutta tämän kommentin perusteella en kyllä katsokaan. Elämä on liian lyhyt typerille elokuville.

 4. Jaa, pääsiäinen, mikä se on? :D Oo tainnu muuta tehä ku lojua sohvalla ja lukea kirjaa tai lojua sohvalla ja tuijottaa telkkaria/talletuksia/Netflixiä. Suklaan syöntiä unohtamatta. :D

Vastaa