Ongelma, johon vain kynsilakkahullut voivat samaistua

Mulla on ongelma, jota en vielä pari vuotta taaksepäin voinut kuvitellakaan kohtaavani. Mun mielestä tämä on osoitus elämänhallinnan romahduksesta.

MUN SWATCH-TIKUT ON IHAN SEKAISIN!!!

Kun lakkakokoelma alkoi kasvaa, tein kuten muutkin alan harrastajat eli tilasin swatchtikkuja isot läjät ja lakkasin jokaisen lakan omalle tikulleen ja nimesin ne huolellisesti. Pysyin näppärästi perillä siitä, millaisia lakkoja omistan, mikä lakka on duplikaatti millekin lakalle ja samalla näin mistä lakoista voin luopua, jos vaikkapa löysin samanvärisen mutta parempilaatuisen lakan. Se oli sitä aikaa kun kynsilakkakirppis kävi kuumana ja postikulut oli sen verran kohtuulliset, että kaupanteossa oli jotain järkeäkin. Mä myös tykkäsin lakkojen tikuttamisesta tosi paljon, se oli jotenkin terapeuttista. Hyvä sarja pyörimään, kahvikuppi nokan eteen ja tikuttamaan uusia lakkoja. Ah!

…mutta kuten aina, something came up. Jonkun muuton yhteydessä tipuin kärryiltä ja uusia lakkoja jäi tikuttamatta, kohta en enää tiennyt mitkä oli tikuttamatta ja mitkä ei, sitten tuli toinen muutto ja kolmas ja jossain siinä välissä karsin lakkoja mutta en eliminoinut pois annettujen lakkojen tikkuja jjjja kaaos oli valmis. Ottakaa huomioon että lakkoja on useita satoja, joten tää ei oo mikään pikkujuttu tai todiste mun huonosta muistikapasiteetista.

Itse asiassa tätä viimeisintä muuttoa edeltävinä kuukausina yritin ottaa tilanteen haltuun. Toinen siskoistani auttoi. Toinen meistä nosti lakkalaatikosta pullon ilmaan, lausui juhlallisesti sen nimen ja toinen etsi sen lakan swatchtikun ja merkitsi siihen tussilla jäljen. Tarkoitus oli selvittää mitkä lakat on tikuttamatta ja mistä lakoista olen jo luopunut mutta tikku on jäänyt jäljelle. Se oli hyvä ja systemaattinen idea, joka kuivui kasaan sillä sekunnilla kun sisko lähti kotikonnuilleen. Sen jälkeen tilanne on eskaloitunut uudestaan: en enää muista mitkä lakat on käyty läpi siskon kanssa ja lakkoja on tullut lisää ja poistunut lisää ja mitään en ole tikuttanut.

AARRRRRGGHHHH

Mulla on tikkunippuja ihan jäätävä määrä, mutta lakkoja ei varmasti ole yhtä paljoa. Nyt en enää tiedä mitä omistan ja mitä en ja ääh!

Kysymys kuuluukin, että MITÄ TEEN? Iso osa musta haluaisi vaan heittää kaikki tikut menemään ja aloittaa alusta. Jos tikuttaisin kaikki lakat, joutuisin väkisin käymään kokoelmani kunnolla läpi ja voisin samalla karsia ylimääräisiä, huonolaatuisia, pilalle paksuuntuneita tai muuten epämieluisia lakkoja pois. Toisaalta tuntuu typerältä heittää roskiin valmiita tikkuja ja tehdä sama työ kahteen kertaan…mutta se tikkujen läpikäynti on aivan sairaan hidasta ja _tylsää_. Pliis auttakaa! Hylkäänkö koko tikkubisneksen, tikutanko lakat uudestaan, yritänkö käydä valmiita tikkuja läpi ja täsmätä niitä lakkoihin? Tä?

Plz send help.

Kurkkasitko jo nämä?

18 kommenttia

 1. Oivoi. Kuulostaa työläältä.. Mutta mitä jos ottaisit lakan kerrallaan, ja etsisit sille tikun? Jos tikkua ei löydy, teet sellaisen. Ja sitten lakat ja mätsäävät tikut johonkin eri paikkaan kuin ne, mitäei ole vielä käyty läpi. Lopuksi parittomat tikut voi heittää pois.
  Aina kun tulee uusia lakkoja, ota vaikka puhelimeen kuva. Poistat sen sitten kun oot tikuttanut lakat. Tai jotain.. :D

  1. siis ton mä jo aloitin siskoni kanssa mutta se on aivan hirvittävän työlästä ja hidasta, vaikka kuulostaa sujuvalta ja nopealta :D Toi lakkojen valokuvaus saattais kyllä toimia, jos vaan muistaa sitten poistaakin niitä kuvia :)

 2. Voi apuva, tiedän tunteen >< Itse varmaan tikuttaisin vaan uudelleen kaikki olemassaolevat lakat ja käyttäisin mahdolliset tupla-kappaleet tikuista vaikka vesimarmoroimisen/leimaamisen harjoittelemiseen. Uudelleen tikuttaessa tosiaan näkisi myös lakkojen kunnon, ovatko paksuuntuneet tmv. :)

  1. Jep, alan taipua samalle kannalle. Lakkalipaston syövereissä on varmasti sellasia lakkoja, jotka ei enää oo edes käyttökelpoisia. Veikkaan että esimerkiksi muutamat indieglitterlakat on varmaan jo aika heikossa hapessa…tai China Glazen glitterit kadonneet itsekseen pullosta tms. :D

 3. Tuollaisessa tilanteessa tein uudet tikut. Ja jo parin kuukauden jälkeen ne eivät enää olleet ajan tasalla. Huomasin kuitenkin että en edes käytä tikkuja vaan valitsen lakat joka tapauksessa lakkalaatikkoihin katsomalla. Näin siis päättyi projekti, josta sai vain huonoa omaatuntoa.

  1. NNNOOUUU älä manaa! :D ….kuulostaa kyllä todennäköiseltä että mulle kävis ihan samalla tavalla, mutta en oo vielä valmis luovuttamaan….

 4. Hei mullon toi sama! En kyl osaa sanoa, mikä olis viisasta mut jostain syystä näen jo itseni tikuttamassa noita pahuksen lakkoja ?

 5. Oh god. Tiedän tunteen, mulla on täsmälleen sama ongelma ? Mä olen päättänyt hoitaa koko homman alusta asti uudestaan, sit joskus kun jaksan…. Nyt koitan vaan sulkea silmät ongelmalta :D

  1. Lohduttavaa etten oo ainoa! Oon tehokkaasti sulkenut silmäni tältä jo kohta parin vuoden ajan joten pikkuhiljaa pitäis kai tarttua toimeen :D

 6. Mä en oo edes muuttanut mihinkään ja mulla on sama ongelma! Mulla oli vielä excel jossain vaiheessa ajantasalla, viuhkassa kaikki kondiksessa JA pinterestissä kuvat pulloista. Se oli sitä ihanaa aikaa, kun mulla oli vielä ihana elämä ja vapaa-aikaa. Nyt vietäin vain iltoja ja viikonloppuja koomassa/töitä tehden, eikä oikein muuhun kykene. Ah, ihana elämä!

  1. Sä oot kyllä ollut todella järjestelmällinen! Jospa kevät ja lisääntyvä valo tois vähän lisäenergiaa, vaikkei se lisätunteja vuorokauteen tuokaan :)

 7. Painin ihan saman ongelman kanssa. Jossain vaiheessa vähän pääsin kärryille ja tikutin kaikki käyttämättömät, mut sit tilanne paheni ja nyt on viel irtotikkuja, joita en oo saanu laitettua renkaaseen.
  Ja en käytä tikkuja mihinkään, vaan käyn Helmerin joka kerta läpi. Aaaaaaarrrrrgggghhhh!
  Kyllä on vaikeeta. ?

  1. SIIS NUO IRTOTIKUT. mullakin pyörii niitä vähän joka toisessa laatikossa. Aivan käsittämätöntä miten yhdet muovitikut voi saada tällaisen yliotteen ihmisestä :D

 8. Hmm…mä tavallaan sun tilanteessa haluaisin käydä lakat ja tikut läpi…ja toisaalta viskata vesilintua noilla vanhoilla tikuilla ja tehdä vaan kylmästi uudet…joo en osaa auttaa. Mutta tiiän että en tässä kohtaa toivo postausta missä näkyis sun kaikki lakat;) … tsemppiä!

  1. Aattelin että jos viskaan vesilintua vanhoilla, niin sitten mun ainakin on käytävä lakkaomaisuuteni läpi. Ja se vois olla ihan aiheellistakin. HUOH!!

Vastaa