Kun IT-tuki kynsipossuilunurkkauksen rakensi

Maailmankaikkeudessa on pitkään ollut virhe. Mulla ei nimittäin ole tähän saakka ollut minkäännäköistä omaa paikkaa missä harrastaa kynsi- ja bloggaushommia. Olen roudaillut lakkoja keittiönpöydän ääreen milloin yläkerrasta, milloin vessan kaapista tai Helmer-laatikoston syövereistä olohuoneen nurkasta. Massiivipuisen ruokapöydän ääressä lakkaaminen on aiheuttanut sydämentykytyksiä niin mulle kuin IT-tuellekin, oon nimittäin kohtuullisen tohelo tyyppi ja avonaisen lakkapullon kaatuminen pöydälle olisi ollut vain ajan kysymys.

Päätin, että harrastuspiste on saatava. IT-tuella on käytössään kokonainen _huone_, joten pitää minunkin jonnekin mahtua toohottamaan. Saakeli.

Yläkerran ”aula” eli läpikulkutila makuuhuoneisiin, kylppäriin ja vaatehuoneeseen on ollut tähän saakka käyttämättömänä, joten iskin silmäni siihen. Tuhisin mitan kanssa aikani ihan Innon Markona ja totesin, että tilaa ei mittaamalla lisää saa. Portaiden juureen mahtuisi noin metrin levyinen pöytä, jolla saa syvyyttä olla maksimissaan 50 cm. Kun tilaa ja rahaa on vähän, ainoa ratkaisu on tietysti lähteä Mordoriin eli Ikeaan. Sieltä löytyikin lähes kaikki tarvitsemani, plus tietysti lihapullia ja muusia. Söin 11 lihapullaa. *burp*

IMG_0443
.

Siinä se on, työpisteeni, jonka IT-tuki nimesi Kynsipossuilunurkkaukseksi. (Työpisteen ympärillä oleva rumuus poistuu heti seuraavan remontin yhteydessä, kun muovimatto vaihdetaan parkettiin ja porraskaiteet maalataan.)

Valkkasin pöydäksi Micken, joka oli mitoiltaan varsin passeli noin pieneen tilaan. Pöydän leveys on 73 cm ja syvyys 50 cm, joten tilaa jäi vielä Helmerille, jonka leveys on 28 cm. Senttipeliä :D IT-tuki rahtasi pöydän autoon ja kokosi sen kotona minun pidellessä seiniä pystyssä. Saatoin mä myös muutaman ruuvin ojentaa silloin tällöin, mutta lähinnä pysyttelin työnjohdollisissa tehtävissä. Työtuoli on mun papan tekemä, minun aarteeni :)

IMG_0437
.

Yläkerran aula on pimeä kuin Suomen talvi, joten kohdevalaisimet tulivat tarpeeseen. Mordorista löytyi Jansjö-ledivalaisimet, joita voi käännellä ja väännellä vaikka solmuun. Ehdottoman tarpeellista. Pöydässä on kätevä reikä, josta johdot saa siististi pujotettua. Itse jätin ne näköjään rönöttämään miten sattuu, mutta periaatteessa ne siis olis mahdollista saada siististikin. Päivänvalolamppu kiinnitettiin portaiden kaiteeseen, josta se yltää hyvin valolaatikon päälle kun kuvauksen aika koittaa. Muuna aikana valolaatikko pönöttää nurkassa Helmerin päällä.

IMG_0447
.
IMG_0446
.

Pöydän pintaa suojaamaan ostin Prismasta ällösöpön muovipohjaisen kirjoitusalustan. Alustan teksti ”pink makes happy” alkaa ärsyttää mua todennäköisesti noin viikossa.

IMG_0445
.

Prismasta löytyi myös lasipurkkeja. Mä rakastan purkkeja ja laatikoita. Jos kaikelle irtokamalle olisi oma nätti purkki, olisin ikuisesti onnellinen. Huurrettua lasia olevat, tähtikuvioiset kynttilälyhdyt löytyivät alehyllystä alle kolmen euron hintaan, mahtavuutta! Ihme että ostin _vain_ neljä :D

IMG_0439
.

Purkeista löytyy kynsilakanpoistoaineet, vanulaput, vanupuikot sekä ohentaja ja paikkausvermeet. Helmerin päällä olevat metalliset pinkit purkit ovat Ikean Dokument-kynäpurkkeja, 2,99/2 kpl, ja nielevät sisäänsä käsirasvat, siveltimet, viilat ynnä muuta tarpeellista.

Pöydän ainoassa laatikossa majailee muistikirja, lakkatikut ja muuta sellaista tavaraa, joita en pöydälle halunnut pyörimään.

IMG_0451
.
IMG_0452
.

Kyllä nyt kelpaa harrastaa! Tätäkin postausta kirjoitan uuden pöydän ääressä ja olen yhtä hymyä. Suuri kiitos kuuluu tietysti IT-tuelle, joka omistautui ihailtavissa määrin työpisteen suunnitteluun ja rakentamiseen. Itsehän olisin koonnut pöydän sekä väärin että väkivalloin.

IMG_0459
.

Kynsipossuilija työn touhussa. (Kuva on täysin lavastettu, oikeasti en jaksanut tehdä noille irtotikuille yhtään mitään vaan lanasin ne laatikkoon heti kun IT-tuki oli kameran kanssa poistunut.)

Summa summarum:

Pöytä Micke, Ikea, 39,95 €

Lipasto Helmer, Ikea, 39,95 €

Lamput Jansjö, Ikea, 9,99 €/kpl

Pinkit purkit Dokument, Ikea, 2,99/2 kpl

Lasipurkit Prisman alehyllystä, 2,90€ / kpl

Kirjoitusalusta Prisma, 6 €

Tuoli ja käsi mallin omia. Päivänvalolamppu ja valaisin hankittu aikoinaan Prismasta.

Mitä sanoo raati? :)

Translation: Finally I have a tiny work space to call my own. All is well in the world. 

Kurkkasitko jo nämä?

41 kommenttia

 1. Very good indeed. Oon ihan pode (postivisella tavalla kade, en siis toivo possuilupisteelle huonoa, vaikkei minulla sellaista olekaan). Mun pitää ehkä alkaa vähän mittailemaan näitä meidän nurkkia. Tai alkaa painostaa miestä meidän rakennusprojektin kanssa ja ottaa oma possuilupaikka suunnitteluvaiheessa huomioon. Mikähän siinä on, että meilläkin miehellä on kokonainen huone ja mun harrastukset on aina heittopussina.

  1. No elokuvahuone ei olisi mahtunut yhteen nurkkaukseen. Jotkin harrastukset vaativat hieman enemmän tilaa kuin toiset :/

   1. Arwoisa IT-tuki. En millään muotoa tahtonut loukata teitä ja huonejakoanne, enemmänkin mietin, että olisiko itselläni tässä kohtaa syytä olla tiukempi. Kenties, sillä meidän perheessä mun harrastusromppeet on tilaavievempiä ja ukkokullan tietokoneet saattais mahtua pienempäänkin tilaan. Ja harrastuneisuuden tuotteena on sentään mm. vaatteita ja muita kauniita asioita eikä pelkkää koodinpätkää ;)

  2. Pode, kuinka mahtava lyhenne! Liputan rakennusprojektin puolesta :) toki silloin possunurkkauksen saamiseen menee hieman pidempi aika kuin mulla…

 2. No kyllä nyt kelpaa :)
  Mua vaan pelottais että lakat hyppelee noista takana olevista kaiteiden raoista että huis vaan.. :D Mun kohdalla se olis varsin mahdollista.
  Voin joo kuvitella ton tekstin alkavan ärsyttämään kohta.. :D Siihen voi siis niitä lakkapulloja kaataa ihan vahingossa?

  1. Noi lasipurkit on taktisesti sijoitettu just tuohon kaiteen eteen, ettei vaan lakkapullot pääse pyörimään pöydältä alas :D Mietin itekin, että voisin OHO HUPS kaataa esim. mustaa lakkaa tekstin päälle….

 3. Hienolta ja selkeältä näyttää! Mulla on vuoden ollut lakkauspaikkaprojekti, joka kans alkaa olla onneks loppusuoralla jo! =)
  Ja nuo samat lamput löytyy multakin, kätevät!

 4. Kommentoin, vaikka olenkin hyvin myrtynyt karusta tosiasiasta, etten TAASKAAN voittanut mitään. Höh.

  Tosi hieno possuilupiste :) Tosi kompakti ja siisti ja pointsit IT-tuelle, täältä ainakin 35747468 pistettä maailmankaikkeudenparannuspossuilupistetaulukossa. Mua ihan hengästyttää.

  1. Olen pahoillani, sun täytyy syyttää random.orgia voittamattomuudesta :/ haha, välitin pistetilannetiedotuksen it-tuelle :D

 5. Huippu! Mutta aiotteko rempan yhteydessä asentaa portaikkoon telkkarin notta et joudu seinää tuijottamaan kynsiä näperrellessäs?

  1. No tiiäkkö, justiin eilen nurisin että onpa surkeeta ku ei nää telkkaria :D Videotykki vois olla paikallaan!

 6. Oi, näyttää täydelliseltä! Minun lakkauspisteeni on arkisesti keittiönpöydällä, mistä voi päätellä, että asun yksin :D
  Pakostakin tulee mieleen, että asut ystävieni kanssa samassa rivarissa, sillä heillä on täsmälleen samanlainen portaikko ja ”makuuhuoneisiinkulkuaula”, mutta tuskin sentään tänne Savon syvämmeen olette eksyneet :)

 7. Huurrelasikynttilälyhtytarvikesäilytyspurnukat on varmaan just sen kokosia, ettei ne humpsahda vahingossa tosta kaiteen raosta? Luulen, että olit tämän yksityiskohdan erityisesti ottanut huomioon. ;D
  Hieno on nurkkaus !!! Täällä toinen pode. =D
  Kirjoitusalustasta voi varmaan helposti mattopuukolla veistää ton valkosen kaistaleen teksteineen irti, ja silti se on varmasti riittävän iso suojaamaan pöytää.

  1. Totta kai ne on! :D Pitää ehkä kokeilla tota mattoveitsijutskaa. Sitten viikon päästä siis :D

   1. Meillä on jo videotykki IT-tuen harrastushuoneessa, mut siis kyllähän mä tietenkin tarvitsen oman! :D

 8. Ihan mahtava! PARHAUTTA! Hyvä IT-TUKI! Ja hyvä työnjohto! Olen niiiiiiin kateellinen, tai en kateellinen vaan pode kuten Murmiskin – suon sulle tuon ihanan possuilunurkkauksen koko sydämestäni, mutta olen kaihoisa, kun ei mulla ole mahdollisuutta moiseen :)

 9. Uijui, ihan mahtava possuilunurkkaus! Mulla on kans tilauksessa ihan ikioma näperryshuone, joskin mies oli sitä mieltä, ettei tuu tapahtumaan ihan äkkiä. Tarkoittaa meinaan talonlaajennusta (ois pitänyt miettiä lapsia tehdessä, et vähempikin riittäis, niin mahtuis harrastamaan ;) ). Nykyisessä nurkkauksessa ei oo muuta vikaa kuin se, että joutuu vatkaamaan kamoja ees taas, kun geelivehkeet vie niin julmetusti tilaa, ja se, että samaan pöytään pitää mahtua armaani tietokone, joka ihan taatusti tykkää hulluna viilauspölystä…

  Ja hei! Tätä postausta tutkaillessa tulin siihen tulokseen, että taidan olla ihan pikkusen vaan suuruudenhullu. Otin syksyllä mallia sun mahtavasta valolaatikosta, mut mistä ihmeestä se johtuu, et minun laatikkoni on noin neljä kertaa sun laatikon kokoinen?!??! Isot kourat?
  *poistuu hämmentyneenä sahaamaan laatikkoa pienemmäksi*

  1. HAHA tuo valolaatikkojuttu :DD no ainakin mahtuu kuvaamaan vaikka koko yläkroppaa jos sattuu haluamaan :D

   Geelikynsikamat on kyllä ärsyttävän tilaavieviä. Niitä joudun edelleen väkertämään keittiön pöydän ääressä, mutta kun en itselle tee niin ei siinä tarvitse kovin usein pönöttää :)

 10. Kymmenen pisteen arvoinen possuilunurkkaus! Sainkin tästä postauksesta paljon arvokaita ideoita, kun odottelen että meidän autotalli valmistuu ja saan nykyisen varastomme omaksi possuilutilakseni :o) Toi Micke pitää ehdottomasti hankkia. Onneksi olokoon!

  1. Kiitti ja hienoa jos oli hyötyä! Jos tilaa olis ollut enemmän, oisin kyllä valinnut isomman pöydän jossa on enemmän laatikoita, mutta meneehän tämä näinkin :)

 11. Ah, oon kade! Mä haluun kanssa tuollasen nurkkauksen :D Oon kyllä yhden lipaston vallannut lahjakkaasti ja sen luona myös lakkailen, mutta se ei ole tuollainen kodikas nurkkaus :D Haluuuuuun!

 12. Mun maailmassani on virhe vielä useamman vuoden ajan, tähän kämppään yhden lisäpöydän ahtaminen onnistuisi jos antaisi vaihdossa sohvan, ruokapöydän tai sängyn.. (Toisaalta, kuka siinä ruokapöydän ääressä oikeasti edes haluaa syödä? Hmmm)

 13. Ihhihiihiii, ihana nurkkaus kerrassaan! Tahtoisin minäkin oman nurkkauksen ja alkaa oma kirjoituspöytä (Mordorista myös o/) olla hieman *köh* kärsinyt…En suinkaan ole tässä lakannut kynsiä, en.

  Ihana kirjoitus kaiken kaikkiaan taas, tuo Mordor parhautta! Tuli tästä muisto mieleen: Olin muutama vuos sitten Lintsillä kaverin kanssa ja mentiin siihen hepparataan tietysti, koska mulla oli paha olo tullut kaikista laitteista ja ensiavussa sanottiin, etten saa enää mennä rajuihin laitteisiin, kun pulssi oli liian kova :D Nooh…mä siinä jonossa päästin ihmisiä mun edelle ja, ku kaveri rääkäs ”Mikset mee mustan hepan kyytiin, ku aina pitää mustaa olla?” Vastasin ”No en mä mikää Zorro tahdo olla, odotan valkosta heppaa, ku tahdon olla Gandalf ja lähden taistoon!” Jotkut ehkä HIEMAN tuijotti ja jotkut repeili… :D Oivoi. Menipä ohi aiheen, pahoittelut!

  1. Noh saa nähdä miltä tää pöytä näyttää muutaman kuukauden lakkailujen jälkeen :D
   Ja oisin mäkin halunnut olla Gandalf!

Vastaa