Method to my madness

Jos joku ei vielä tiedä tätä, niin mä olen todella sotkuinen tyyppi enkä omaa juurikaan järjestelmällisyyttä tai organisointikykyä. Siitä huolimatta (tai juuri sen takia) rakastan kaikkia pieniä lokeroita ja laatikoita, joihin voin muka organisoidusti järjestää kaikkea. Mun mielestä kaikelle pitäis olla oma laatikko tai lokero, se on mun ainoa keino taistella alati lisääntyvää epäjärjestystä ja kaaosta vastaan. Lienee tarpeetonta sanoa, että kynsilakoillekin halusin hyvän säilytysjärjestelmän, koska mikä onkaan mukavampaa kuin pienten söpöjen pullojen hipelöinti ja järjestely!

Mulla ei mitenkään ole päämääränä lakkojen lukumäärän tolkuton kasvattaminen, mutta onhan noita puteleita parissa vuodessa siunaantunut aika paljon. Vessan peilikaappi kävi nopeasti pieneksi ja oli alusta asti epäkäytännöllinen, joten kävin ostamassa Ikeasta Helmerin. Helmer on The Kynsilakkalipasto, vaikea on löytää blogia jossa lakkojen säilytyksen yhteydessä ei Helmeriä mainita. Suosio johtunee edullisesta hinnasta, pienestä koosta ja siitä, että yhteen Helmerin laatikkoon mahtuu sotilaallisiin riveihin noin 50 lakkapulloa. Laatikoiden korkeus ja koko muutenkin on kuin tehty kynsilakoille.

Aluksi laitoin laatikoiden pohjalle vain liukuestemattoa, mutta lakkapullot kaatuilivat ja pyörivät laatikossa miten sattuu. Ostin sitten Ikeasta Antonius-muovilokerikkoja, jotka lievää väkivaltaa käyttäen sopivat Helmerin laatikoihin kuin nappi otsaan.

Ylimmässä laatikossa on lokerot alus-, päällys- ja mattalakoille, ohentajalle yms. välttämättömyyksille, sekä tikkuviuhkoille. Takaa löytyy vielä yksi lokero, johon kerään myyntiin menevät lakat.

IMG_7537

Seuraavissa laatikoissa on lakat järjestettynä merkeittäin. Esimerkkinä Essiet ja China Glazet. Noiden takana on vielä yksi lokero, jossa on lisää lakkoja. Ihanan organisoitua ja siistiä!

IMG_7545Ainoa laatikko johon en lokerikkoa laittanut, on kokeilemattomien lakkojen laatikko. Siellä ne kaikki piruparat vellovat keskenään ja odottavat vuoroaan päästä kynsille. En oo vähääkään tyytyväinen siihen kuinka paljon noita käyttämättömiä lakkoja on, oikein hävettää. Pitäis kai jaksaa vaihtaa lakat vähän useammin :) (tai ostaa vähemmän)

IMG_7548Viimeisessä laatikossa on sitten kaikki koristelutarvikkeet: strassit, tarrat, siirtokuvat, leimausvälineet ja -lakat, koristelulakat, meikkisienet ja niin edelleen. Vähemmän siistin näköistä tässä kuvassa, mutta sittemmin oon myynyt turhia härpäkkeitä pois ja koristelulaatikkokin on nyt paremmalla tolalla :)

IMG_7549Siveltimet ja viilat ovat omassa purkissaan vessan kaapissa, samaten kynsilakanpoistoaine. Geelikynsitarvikkeet uuneineen ja muine härpäkkeineen säilyy kätevästi Tarjoustalosta ostetussa työkalupakissa.

Mun piti tähän postaukseen liittää myös tarinaa tuosta lakkojen tikutusprojektista, mutta taidan palata asiaan seuraavassa numerossa, sen verran pitkäksi tämäkin postaus jo venähti. Jatkan siis myöhemmin :) Jakakaa ihmeessä omat säilytysratkaisunne ja -vinkkinne!

Translation: There’s a method to my madness and that’s called Helmer by Ikea. Nail polish bottles fit there perfectly! 

Kurkkasitko jo nämä?

8 kommenttia

 1. Voi miten järjestelmällistä! :) Mulla ei ole Helmeriä, olen varmaan todellinen kummajainen kynsilakkahullujen joukossa. Se puuttuu kahdesta syystä: 1) sille ei ole tilaa (sadan neliön kämppä, johon ei mahdu minnekään Helmeriä – imagine that!) ja 2) en tykkää katsoa kynsilakkapulloja ylhäältäpäin. Niistä on vaikea erottaa, mikä lakka on kyseessä, ja sitten niitä pitää penkoa ja nostella ja ja ja…

  Mutta valitettava totuus tietysti on, ettei vessan peilikaappi ja yksi seinähylly vedä mitä tahansa. Huokaus. Tarttis keksiä jotain.

  1. Mullakaan ei kyllä ole Helmerille kunnon paikkaa, tuossa se nököttää sohvan vieressä väliaikaisesti…minusta on kumminkin helpompi nostella pulloja kuin pujotella niitä vessan kaapin riveistä esille ilman, että tiputtaa eturivin lakat siinä samalla :D tää tilanne oli siis mulla, kun toi meidän vessan peilikaappi on niin pieni ja hankala. Helmerin laatikot on onneks sen verran matalat, että lakkavalikoimaa on aika helppo tsekkailla. Kätevintä tietty olis kun lakat majailis riveissä seinällä, mutta en minä tollaista lakkamäärää seinälle halua :D

 2. Ei oo Helmeriä – ei oo, ei tuu !!! =D
  Lakat hyllyissä seinällä, siis ne, jotka siellä sattuu olemaan. Koristelu- yms härpäkkeet, alus- ja päälilakat ”järjesteltyinä” erinäisiin ihaniin pakkeihin, rasioihin, peltilaatikoihin, meikkipussukoihin yms, joista en koskaan mitään löydä, ja jotka ovat yksinään ihania, mutta kun niitä on sataa sorttia, siinä on ihanuus kaukana. Ja kaikki tämä kirjahyllyssä omana suloisena yhäti laajenevana sekasotkuna, jota yritän silloin tällöin saada järjestykseen, siinä koskaan onnistumatta.
  Tarvisin ihan oman huoneen ja sinne paljonpaljonpaljon hylly- ja kaappitilaa !!!
  => itäsiipi pitäs rakentaa !!! ;D

Vastaa