Method to my madness pt. 2

Kuten suurin osa muistakin lakkahamstraajista, mä aloitin kokoelmani luetteloinnin kiekkojen avulla. Lakkoja oli kertynyt sen verran, että piti olla joku väline minkä avulla vertailla sävyjä ja pitää silmällä kokoelman karttumista.

Minä ja mun ex-blogisiskoni Helena urakoitiin tolkuttoman kauan, kun lakattiin mun lakat kiekoille ja taulukoitiin lakkojen nimet koneelle. Urakan jälkeen totesin, että olipa muuten todella pasca idea.

IMG_7065
.

Nyhersin lakkapullojen kimpussa pienen iäisyyden saadakseni ne jotenkin kivasti sävyjärjestyksessä kiekoille. Reisillehän se sävyjärjestys meni heti, kun kokoelmaan tuli yksikin uusi lakka. Lisäksi kiekkojen ja koneen lakkataulukon välillä poukkoilu ei todellakaan ollut mitenkään päin kätevää.

Kiekot lensi siis frisbeenä roskiin (Helena oli muuten todella tyytyväinen siihen, että teki orjatyötä aivan turhaan) ja Sanna armeliaasti tilasi mulle kevyet 300 tikkua eBaysta oman tilauksensa mukana.

IMG_7385
.

En enää kehdannut pyytää Helenaa avuksi, joten ryhdyin urakkaan yksin. Se oli toki ihan kohtuullista, ottaen huomioon että tämä tikutuspakkomielle oli yksin mun eikä Helenaparalla ole koko lakkaharrastukseen mitään mielenkiintoa.

Käytin urakkaan yhden viikonlopun. Ai järjetöntä vai? Miten niin? IT-tuki lähti turnausreissulle ja minä sekoilin tikkujeni kanssa lakkapöllyssä pari päivää. Oon aika varma siitä että mun äo tipahti muutaman pykälän niiden päivien aikana.

Tikkuturnauksen eväinä mulla oli puolen kilon säkki Makuunin irtokarkkeja, vissyä, siideriä ja Dexterin pari tuotantokautta.

IMG_2833
.

 

Parin lakkalaatikollisen jälkeen fiilis oli juuri sama kuin lehden kannessa: Jumalaa ei ole.

IMG_2834
.

Mulla oli pyhästi tarkoituksena ostaa tarrapaperia ja tulostaa sille kauniilla fontilla lakkojen nimet. Noh, tarrapaperi unohtui matkasta ja tulostin lojui jossain remonttirojujen alla. Päätin sitten kirjoittaa ”väliaikaiset” laput paperille käsin, leikata ne oikean kokoisiksi ja teipata tikkuihin kiinni.

Voin kertoa, että oli muuten huonoin idea minkä olen vähään aikaan saanut. Jossain vaiheessa olin jo niin uupunut ja sekaisin, että kirjoitin lakkojen nimet jatkuvasti väärin ja teippailin niitä vääriin tikkuihin kiinni. Paitsi että lappujen teko oli naamattoman hidasta ja työlästä, ne ei myöskään pysyneet kiinni. Oli tosi mieltäylentävää herätä seuraavana aamuna ja tulla selailemaan hienoja tikkuja vain huomatakseen, että laput on kiinni vain toiselta laidalta. Sen sijaan että olisin korjannut virheeni, jatkoin toisenakin päivänä samaa taktiikkaa (mähän sanoin siitä äo:n laskusta).

IMG_7550
.

Nyt mulla siis on hienot tikkuviuhkat, joissa tikut on teipeistään yhteenliimautuneet ja tikkujen liikuttelu on kokolailla mahdotonta. Mutta ne on SILTI kätevämmät kuin kiekot! Oikeasti!

IMG_7551
.

Totesin, että on aivan turhaa kuvitellakaan mun jaksavan jatkossakaan kaivaa tulostinta pölykerroksen alta, joten nykyään kirjoitan lakan nimen käsin tarrapaperille ja liimaan sen tikulle. Kätevää ja nopeaa, joskaan ei ehkä yhtä siistiä kuin koneella kirjoitettuna. Ei haittaa. Vielä mun pitäis jaksaa käydä noi teippinimilapputikut läpi ja korvata puoliksi irronneet lappuparat tarrapaperilla.

Sen kun näkis.

Translation: Nail wheels or sticks, that is the questi…oh wait. No it isn’t. Screw nail wheels!

Kurkkasitko jo nämä?

29 kommenttia

 1. Hehee — kurjaa hommaa ja muuten ehkä vähemmän kiinnostavaa jopa, mutta sä kirjoitit asiasi niin vangitsevasti että sitä luki mielenkiinnolla nauraen samalla onnettomille tapahtumille ja koko tikuttamisen absurdisuudelle. :)

  1. Näiden tikkujen tekeminen oli myös ehdottomasti vähemmän kiinnostavaa :D hyvä että sain vuodatettua angstini onnistuneesti!

 2. Ahhah, ihan mahtava postaus! Mua ihan hirvittää pelkkä ajatus mun yli neljsätäsadasta lakasta ja niiden tikuttamisesta… Että ehkä ihan hyvä, kun en oo saanut ketään vielä puhuttua yli diilaan mulle tikkuja. :)

  1. Huh, mä sentään tikutin vaan parisataa lakkaa…”vaan” :D Mut lopputulos on kyllä vaivan arvoinen, tosi helppo vertailla mahdollisia dupeja esimerkiksi :)

 3. Eikös sulla pitänyt olla ehdottomasti valkoiset tikut ??? =O

  Oon mä jo 36 tikkua maalannut… Aika hyvin vai mitä ?
  Tikut on olleet mulla jostain lokakuusta asti… *viheltelee*

  1. No pitihän mulla, kun jossain mielenhäiriössä muistelin että Papulla ja muillakin olis ollut valkoiset tikut. Mut sit mulle kerrottiin että kirkkaita ne tikut on muillakin. Hups :D Mut noi mun kirkkaat tikut ei kyllä sulaneet lakan vaikutuksesta röpelöisiksi, mistä oon helpottunut :)
   Ja joo, onhan 36 enemmän ku esim 35! :D

  2. Nyt jo 49… Eikä ois enää kovin montaa jäljellä… Nimittän kovin montaa satta tikkua… =O

   Ei mullakaan menny röpelöiseksi, mutta aluslakka teki sen sameaksi.
   Joo, yritän saada yhen never-ending-ikivanhan aluslakan hölvättyä tikkuihin. Ei, se ei todellakaan aio loppua koskaan… ;D

   1. Jos siinä runsauden sarvessa ois ees pitempi suti, ni voisin mielihyvin loppuelämäni ammentaa aluslakkaa kyseisestä lähteestä, mutta kun lakan osuttaminen sutiin on jo itessään työn ja tuskan takana, ni puolet tikkujen maalaamiseen kuluvasta ajasta menee lakan kaapimiseen pullosta.

    Joo joo, ois vaan helpompi heittää se pullo menemään.
    Mut ku ei vaan pysty. =/

 4. Symppaan sua niiiin… Minäkin lakkailin niitä kiekkoja ja sit tajusin, että eihän tää nyt näin toimi. Että mihinkäs mä ne uudet lakat laitan ! Hommasin nuo tikut. Ei ole printteriäkään kotona ja en töissä kehdannut alkaa tulostella mitään kynsilakkajuttuja. Pitävät mua muutenkin omituisena tän kynsilakkaharrastukseni kanssa :) Ostin permanentin ja ohutkärkisen tussin. .Sillä kirjoittelin lakkojen nimet. Vinoonhan ne nimet menee, mutta selitin itselleni sen olevan vain persoonallista.
  Mulla oli lakkoja vain 67 ja ne on myös taulukoituna usealla eri tavalla . Esim. siniset erikseen ja sit holot erikseen. Sininen holo pääsee sit kumpaankin taulukkoon.

  1. Kyllä, ehdottomasti persoonallista! :D Mä vaan tuumin että tussi saattaa kulua pois ajan mittaan, siksi hylkäsin sen vaihtoehdon. Tosin olisin varmaankin tussia käyttämällä säilyttänyt esim. mielenterveyteni….puuh toi taulukointihomma mun pitäis tehdä vielä :/

 5. Mä niin odotan, kun mulla on tämä edessä jossain välissä mun melkein 200 lakkani kanssa :’D Ja niin varmaa odottaa mun mies ja kissatkin vielä enemmän :D Ne kaikki varmaan inhoaa mua viikon sen jälkeen…

  1. Vinkki: älä käytä paperia ja teippiä :D se haju kämpässä on kyllä aika päräyttävä parin päivän tikutuksen jälkeen…

   1. Joo en ajatellut käyttää paperia ja teippiä vaa ihan mustaa permanenttitussia ;)

    Kiekkoja mulla on, mutta niihin en ala tehdä tuota…ne on vaan testailuja/kokeiluja varten!

 6. Mahtava postaus. Ja kaipa munkin pitää kohta investoida tikkuihin. Tai sit ei. Kiekkojakin on vielä tyhjänä. Ei tosin johdu siitä, ettei olis mitään lisättävää kiekoille, vaan lähinnä laiskasta saamattomuudesta. Kyllä, selkärangaton voi olla laiska saamaton olento. Tarina on tosi ja esimerkki elää.

  1. Ihana avautuminen :D älä soimaa ittees, sama homma mullakin oli kiekkojen kanssa. Se vaan on niin…typerää. Sitten kun saa kaikki lakat tikuille, loppu on helppoa, kun tarttee vaan ne uudet lakat enää tikuttaa ja se käy käden käänteessä :)

 7. Masentavan tehokas oot ollu. Miks mulla ei ole kokonaista viikonloppua kynsilakoille? Istuisin olohuoneen keskellä ja heittelisin glitteriä ilmaan ja valelisin itseäni kynsiöljyllä jajaja..

  1. :DDD ahahaha mä muuten unohdin tehdä noi molemmat, kaikki aika meni vaan lakkaamiseen! Dang! Ens kerralla sitten..

   1. Kyllä sitä glitteriä on ihan omiksi tarpeiksi pitkin olohuonetta muutenkin, niin ei tarvitse vielä erikseen heittää ilmaan sitä :P

 8. Miksei mullakaan ole kokonaista viikonloppua kynsilakoille? Byäähh..! Hirveä urakkahan tuossa taatusti oli mutta ainakin on ny päheet tikut mitä ihailla! :D

  Joko Helena taas puhuu sulle? ;)

  1. Se oli sekä ihana että hirveä viikonloppu :D Kyllä se puhuu, mutta luulen että jos mainitsisin lakkojen luetteloinnin mikä siis on vielä tekemättä, se varmaan tekis U-käännöksen ja muuttais kaupungista…

 9. Ahhah:D:D Minähän toimeliaana tikutin kaikki, sen jälkeen hautasin tikut Helmerin uumeniin ja siellä ne on edelleen. En ole saanut aikaiseksi poistaa niitä tikkuja, joiden lakat ovat vaihtaneet kotia ja uusien lakkojen tikut lojuvat irrallaan pöydällä korissa. Tosi kätevää, vai mitä?

 10. Heh, taisipa mullakin mennä kokonainen viikonloppu sillon tikkujen kanssa värkkäillessä. Ensin oli ihan kivaa, mutta sitten tajus kuinka iso urakka se on. Itse lakkasin ikkunan vieressä ja väänsin tuuletuksen isolle, mutta silti tuli kamala lakkojen haju. Kerkesin jo jossain vaiheessa pelätä, että saan jonkun myrkytyksen. Kaikkein kamalinta ja hitainta oli kuitenkin sen nimilappujen leikkaaminen ja teippaaminen. Mutta lopussa sai sitten olla tyytyväinen kauniisiin ja käteviin viuhkoihin.
  Kirjotat hauskasti. :)

Vastaa