Hajatelmia

Tätä kirjoittaessani mun ja joululoman välissä on kaksi työpäivää. Ai mitkä on tunnelmat? No, viittaan liki tarkalleen vuosi sitten julkaistuun joululomalottoon, joka ei tänäkään vuonna kauas todellisuudesta heitä.

.
.

Tätä kirjoittaessani on kuitenkin hyvä fiilis. Koko koti on siivottu kylmän rieslingin voimalla, jouluradio soi (IT-tuen silmienpyörittelystä huolimatta), kynttilät lepattaa kaikkialla siellä mihin Rieha ei yllä, ruoka on uunissa ja päivän velvollisuudet hoidettu. Parin päivän kuluttua lähdetään kohti Lappia, jossa Rieha pääsee ekaa kertaa elämässään kokemaan lumen, pakkaset..ja porot. Olen ollut jokaisen elämäni joulun mun mummolassa ja tänä vuonna myös IT-tuki tulee mukaan, mikä tekee joulusta erityisen mukavan. Pohjoisessa odottaa joulumaa ja rakas mummi sekä muu perhe, ystävät ja sukulaiset. Joulu on mulle tärkeä ja olen siksi ollut siinä aika joustamatonkin. Mulle on tärkeää olla mummin kanssa jouluna, koska me ei muuten juuri nähdä tolkuttoman välimatkan vuoksi. Ja siis eihän tätä pk-seudun masennussäätä kyllä joulumaaksi voi kutsua hyvällä tahdollakaan, joten mielelläni menen jonnekin jossa on suhteellisen varmasti lunta :D

.
.

Mä ehdin jo kehittää blogistressin, koska kirjoituksia ei taaskaan ole varastossa ja pitäis esitellä sitä ja tätä ja tuota ja ja ja. Mutta sitten tuumin, että mitä sitten. En halua tukkia tuotearvosteluja tähän joulunalusaikaan, joten en tee sitä. Nyt huvittaa kirjoittaa vain mielenliikkeistä. Minna haastoi mut marraskuussa vastaamaan Starlight Blogger Award -haasteen kysymyksiin, ja koska mietteeni liippaavat läheltä vastaavia aiheita joka tapauksessa, ymppään haasteen kysymykset tähän samaan.

.
.

Mistä olet kiitollinen juuri nyt? No ensinnäkin siitä, että jouluradiosta tullut Justin Bieberin joulu-ulina loppui juuri. Toisekseen tietysti perheestäni. Sekä siitä alkuperäisestä että tästä mun ja IT-tuen tiimistä ja mun ja meidän ystävistä. Olis mahtavaa asua samassa kaupungissa mun siskojen ja vanhempien kanssa, mutta se ei nyt ole mahdollista ja siksi olenkin kiitollinen siitä että ollaan välimatkasta riippumatta tosi läheisiä, nähdään melko usein ja meillä on yhteinen Whatsapp-kanava, jonka kautta voidaan olla osa toistemme arkea vaikka mä en heidän kanssaan samassa läänissä olekaan. Se on muuten niin aktiivinen viestiryhmä ettette uskokaan ja ihan loputon naurunaihe, siis hyvässä mielessä.

IT-tuki on ollut mun kumppanina 10,5 vuotta ja se on aikamoinen suoritus. En todellakaan ole ollut se helpoin seurustelukumppani ja vaikka nykyään oonkin ihan hyvä tyyppi, on IT-tuella kyllä ollut kestämistä aiemmin. Ja epäilemättä nykyäänkin. Viittaan nyt esim. tähän joulupakkomielteeseen ja nälkäkiukkuun :D Vuosikymmeneen mahtuu monenlaista haastetta, sekä meistä johtuvia että meistä riippumattomia, tragedioita, yllätyksiä, sattumista ja vahvistumista, särkymistä ja eheytymistä. Ja aika paljon naurua ja koiria :)

.
.

Olen kiitollinen myös mulle itselleni. Monenlaisessa liemessä on keitelty, mutta kaikesta olen selvinnyt, eikä minusta ole tullut katkeraa, pessimistiä tai toivotonta. Toki niitäkin fiiliksiä joskus on, kuten kaikilla, mutta niistä ei oo tullut osa mun persoonaa. Oon ylpeä siitä, että olen tehnyt kovasti töitä paremman minän ja paremman huomisen eteen, vaikka se on ollut kaikkea muuta ku helppoa. Mutta kaikki mukava ja helppo ei aina oo hyödyllistä :) Oon kiitollinen siitä että jaksoin opiskella, vaikka yliopistoaikaan osui tosi vaikeita vuosia. Ja siitäkin oon kiitollinen että mulla on vakaa työpaikka, jossa teen vieläpä ihmiskunnalle ja yksilöille hyödyllisiä asioita. Ja olen ehkä oikeasti auttanutkin jotakuta. Tekee egolle hyvää kato. Kyllähän mä vähintään joka toinen tiistai mellastan kuinka jään työhaluttomuuseläkkeelle, mutta kyllä työssäkäynti on oikeasti mulle aika tärkeää. Tosin jos osa-aikatyö olis mahdollinen vaihtoehto, hyppäisin siihen samantien, mutta ei se nyt ole. Itepähän halusin muuttaa isompaan asuntoon…:D Raha on sikäli mulle tärkeää, että stressaan rahahuolista aivan hirvittävästi. Siksi en varmaankaan koskaan kykenisi yrittäjyyteen tai freelancer-elämään, sillä en kestäisi sitä epävarmuutta. Sen vuoksi olen myös kiitollinen siitä, että meillä taloudellinen tilanne on ok tällä hetkellä. En silti pistäisi pahakseni lottovoittoa. Raha ei tuo onnea, mutta ei se tuo epäonneakaan. Ja siis en haluaisi voittaa lotossa jotta olisin onnellisempi, vaan jotta mulla olis varmuudella rahaa :D Mut nyt meen sivuraiteille. Haluan vielä nostaa kiitollisuudenaiheeksi terveyden. Sairastuessaan ihminen on lopulta tosi yksin, vaikka kuinka olis läheisiä ympärillä. Sitä sairautta ei kuitenkaan voi jakaa tai ymmärtää kukaan muu kuin itse, ja sairastuminen vaikuttaa aivan kaikkeen. Myönnän, että yksi pelon aihe mulla on vakavat sairaudet itsellä tai läheisillä ja siksikin olen kiitollinen tämänhetkisestä terveydestä.

.
Mummolan Petterit

Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämässäsi, jos pystyisit? Noh. Aika montakin. Mä en kuulu siihen ”en kadu mitään” -jengiin. Kadun vaikka ja mitä. Joo, virheistä kyllä oppii, mutta aika usein se oppiminen tapahtuu toisten ihmisten kustannuksella ja se ei ole hienoa eikä ylevää ollenkaan. Mutta vaikea sitä on varmaan välttääkään, kun aikalailla jokainen oma teko, päätös tai valinta vaikuttaa tavalla tai toisella johonkuhun ihmiseenkin. Mutta kysymykseen vastatakseni, haluaisin muuttaa ne valinnat jotka on johtaneet mulle tärkeiden ihmisten satuttamiseen. Oon myös tosi ankara itselleni ja vaikka en olekaan perfektionisti tai ylisuorittaja, vaadin kuitenkin paljon sekä itseltäni että muilta. Piirre on lieventynyt elämän opettaessa, mutta sen asian haluaisin ehkä muuttaa. Haluaisin myös muuttaa mun ruokahalun vähän rajoitetummaksi, krhm.

.
.
.
.

Mikä on elämän tarkoitus? Jaa, aika kevyt kysymys. Sanoisin, että ihmiskunta olisi varmaan keskimäärin vähemmän ahdistunut, jos tuota kysymystä ei mietittäisi niin keskittyneesti. Ajattelen, että elämän tarkoitus on elämä itse. Ei sen enempää eikä vähempää. Elämä jatkuu meistä riippumatta jossain muodossa joka tapauksessa, joten se häviävän pieni hetki kun on itse osa maailmankaikkeutta lienee syytä käyttää asioihin, jotka itseä vavahduttaa. Ei niitä vuosia hukattavaksi asti ole. Jos kuollessani mulla on muistoja, naurun aiheita, kokemuksia ja neuvoja jaettavaksi ja joku niitä kuuntelemassa, ja enemmän ystäviä kuin vihamiehiä, olen onnistunut aivan kelvollisesti.

.
.
.
.

Kuvituksena hetkiä menneistä jouluista. Toivottavasti tämä tuleva on onnellinen sekä meille että teille.

Rauhallista ja ruokaisaa joulua jokaiselle. Kiitos kun luette ja kommentoitte. Nähdään pyhien jälkeen :)

Translation: Merry Christmas everyone from Lapland, Finland! <3

Kurkkasitko jo nämä?

26 kommenttia

 1. Ihanaa Joulun aikaa sinne – toivotaan, että saataisin valkoinen joulu joka puolelle Suomea, tällä hetkellä kun sitä lunta ei taida olla kuin Lapissa!? :/

 2. Paljon samanlaisia mietteitä itsestäni, muista ja maailmasta täälläkin.. Kuvat olivat jotenkin tosi <3, valkoinen joulu olisi aika mahtava. Ihanaa joulunaikaa teille koko remmille! :)

 3. Tulipas sellainen seesteinen ja rauhallinen joulumieli tätä lukiessa. Mun piti tehdä tämä haastepostaus alunperin myös tälle päivälle, mutta eilinen migreenikohtaus päätti toisin. Olenkin nyt siis kiitollinen siitä, ettei päätä säre mutta haluaisin muuttaa asioita niin, että tämä postaus olisi ollut jo kirjoitettuna ja ajastettuna. Elämän tarkoitus on ehkä sitten hyväksyä asiat joita ei voi muuttaa (tosi AA:ta :)), joten hyväksyn sen, että eilisen migreenin takia tätä postausta ei ole nyt julkaistavaksi ja iloiten luen tätä sun kirjoitelmaa. Käyhän se näinkin. Kaunista joulua teille ja halit Riehalle <3.

 4. Kiva, kun vastasit tähän haasteeseen. Oli hienoa lukea tämmöisiä! Sun joulu näyttää aivan upealta jo näin etukäteen ja toivon että Riehan kanssa matka menee hyvin. =)
  Oikein hyvää joulua teidän perheelle! =)

 5. Ihana tunnelmapostaus ja valotusta bloggaajaan itseensä! Toivottavasti mäkin saan joskus rapisteltua itsestäni turhan pessimistisyyden ja kyynisyyden pois. Mielestäni tuo itsensä kehittäminen ei ole mitään helppoa hommaa, vaikka kuinka toivoisi niin ’old habits die hard’.. :(

  Mä muuten niin tykkään tollaisista sunkin toisinaan viljelemistä, näpsäköistä uudissanoista kuten ’työhaluttomuuseläke’ – saatan ehkä lainata sanaa joskus jossain sopivassa tilanteessa. ;)

  Hyvää Joulua – ja sulle ehkä jopa myös lumista sellaista! :)

  1. Noh, en mä ny mikään enkeli ole, mutta voisin olla pahempikin :DD

   Työhaluttomuuseläke on kyllä erittäin käyttis sana! :D Kiva kun tykkäsit lukea ja hyvää joulua myös sulle ja teille :)

 6. ”Viittaan nyt esim. tähän joulupakkomielteeseen ja nälkäkiukkuun :D” Hahhaa, juuri eilen itkin miehelle puhelimessa nälkäkiukkuisena xD Jos tilanne oltaisiin nauhoitettu, kuolisin sitä katsellessa nauruun, oma ulosanti kun oli sellaista, että yritin pidätellä nälkäkiukkuitkua hyvin huonolla menestyksellä..:) Mutta nälkäkiukku, niin tuttu juttu.

  Hyvää joulua!

 7. Mä olen vakavasti harkinnut muuttamista lappiin joulun ajaksi, ihan vain siksi että saisin valkoisen joulun. :D Mulle ei tule joulumieltä jos on musta maa. Näillä lakeuksilla se yleensä on ollutkin, mutta nyt kymmenen vuoden sisään on ollut ihan liian monta mustaa joulua. Nyt onneksi meilläkin maa sai tänään valkoisen peitteen, toivottavasti kestää huomiseen!
  Hyvää joulua sinne teillekin. ^_^

  1. Ei olis yhtään hullumpi idea :D tai no, kyllä tuollakin sitten joulupäivänä satoi vettä :( mut ei onneksi kerenny kaikki lumi sulaa!

   Toivottavasti teilläkin oli kiva joulu!

 8. Tätä oli todella mukava lukea! :)

  Kuvia katsoessa iski lumen kaipuu. Toivoin, että sitä olisi jouluksi etelään saatu, mutta ei niin ei…
  Oikein hyvää ja rauhallista joulua! <3

  1. Mä oon kaivannut lunta jo monta kuukautta, ihana että sain sitä nyt pällistellä muutaman päivän :)

   Kiva kun tykkäsit lukea ja ihanaa joulunaikaa ja uutta vuotta teidänkin perheelle :)

 9. Luin tän postauksen jo aattoaamuna, ja se sai mut todella hyvälle mielelle! Mutta jouluhössötyksen vuoksi mulla ei ollut aikaa kommentoida, joten halusin tulla kertomaan tän näin jälkikäteen :) Toivottavasti joululomasi on onnistunut ja rentouttava.

Vastaa