Haastaja BeautyBlenderille?

Mulla on tänään esiteltävänä sekä meikkisieniä että esimerkki loistavasta asiakaspalvelusta. Ecotools on yksi mun luottomerkeistä meikkausvälineiden saralla, ja olin erittäin tuhinoissani kun kuulin Ecotoolsin lanseeraavan omat meikkisienensä. Kun useampi kaveri ja/tai bloggaajakollega vielä kehui meikkisieniä ihan loistaviksi, nappasin ne Sokokselta itselleni epäröimättä. Tai no, oikeastaan käytin toista siskoani muulina. Hän oli käymässä mun luona ja olin muistaakseni töissä ja sisko kaupungilla, ja kuulin että Ecotoolsin sienet ovat alessa Sokoksella. Koodasin äkkiä siskolle vienon pyynnön ostaa sienet mulle ja samalla aivopesin hänet ostamaan ne itselleenkin.

Kokeilin sieniä meikkauksessa heti tilaisuuden tullen ja olin jo suunnittelemassa blogijuttua aiheesta, mutta sitten kuuden käyttökerran jälkeen sieni hajosi. Sienen pinta repesi ja siihen tuli verrattain iso reikä. Olin aika äimistynyt, sillä siihen aikaan mulla oli ihan nysät kynnet enkä siis mitenkään ollut voinut repiä sientä kynsilläni pesun yhteydessä. Käyttökin oli ollut vähäistä, eikä minkään tuotteen pitäisi hajota muutaman käyttökerran jälkeen. Laitoin Ecotoolsille viestiä asiasta kuvien kera ja kysyin, olenko toiminut jotenkin väärin sienen kanssa vai mikä juttu. Ecotoolsilta vastattiin nopeasti ja sanottiin ettei sienen missään nimessä pitäisi hajota tuolla tavalla ja he lupasivat lähettää uuden pakkauksen tilalle. Jokunen päivä myöhemmin postissa odottikin paketti, jossa oli uudet meikkisienet JA Limited Edition -meikkisivellinsetti!

Kylläpä tuli hyvä mieli ja sellainen olo, että Ecotoolsilla ollaan oikeasti kiinnostuneita asiakkaista ja välitetään siitä, millaisen kokemuksen asiakas tuotteista saa. Iso peukku siis. Tulee taas mieleen esimerkiksi BeautyBay, josta toimitettiin rikkinäinen ja viallinen Too Facedin luomiväripaletti, ja reklamaationi tulos oli haistapaska-asenteen siivittämä minimaalinen prosenttihyvitys tuotteen ostohinnasta. Asiakaspalvelun voi tosiaan hoitaa monella tavalla.

Mutta niihin sieniin! Sienet ja sivellinsetti on julkaistu sopivasti Ecotoolsin 10-vuotisjuhlavuonna. Pakkauksessa on kaksi meikkisientä, isompi ja pienempi. Isommalla saa nopeasti kauniin kuultavan meikkipohjan, pienempi taas on materiaaliltaan tiiviimpi ja sillä saa peittävämpää jälkeä. Se soveltuu koko kasvoille, mutta myös peitevoiteen tarkkaan asetteluun tai lisäavuksi niihin kohtaan kasvoilla, jotka tarvitsevat peittävämpää lopputulosta. Alakuvasta näkee, minkä verran sieni kastuessaan kasvaa.

Tuossa yläkuvassa näkyykin se reikä joka sieneen repesi. Pointtina kuvassa on kuitenkin lähinnä tuo meikkisienen muotoilu. Iso tasainen alue sienessä takaa ihan älyttömän nopean meikkivoiteen levityksen, ei tarvi kuin muutaman kerran tuputella ja meikkivoide on levitetty koko kasvoille! Oon käyttänyt lähinnä tuota isompaa sientä, koska en tarvitse tai halua täyspeittävää lopputulosta. Myös peitevoiteen tarkka levittäminen onnistuu tuolla isommallakin sienellä, onhan siinä sentään kapea kärki.

Sienen pyylevä ja pyöreä perä on mainio voidemaisen poskipunan tai luonnollisen, suurpiirteisen varjostuksen häivyttämiseen.

En voi olla vertaamatta Ecotoolsin meikkisientä Beautyblenderiin, koska se on ainoa meikkisieni johon mitään kannattaa verrata. Beautyblender on erinomainen tuote, siksi se on hyvä mittapuu uusien tulokkaiden suoriutumiselle. Ecotoolsin sieni toimii ihan samalla tavalla kuin BB: se kastellaan, puristetaan ylenpalttinen vesi pois ja taputellaan meikkivoide iholle. Erona Beautyblenderiin on se, että Ecotoolsin sieni on hieman kookkaampi ja tasaisen pinnan osuus nopeuttaa meikkivoiteen levittämistä entisestään. Sienen koostumus on myös hieman pehmeämpi ja huokoisempi kuin BB:ssä. Se helpottaa sienen pesua, mutta toisaalta altistaa materiaalin nopeammalle kulumiselle ja repeytymille. Ecotoolsin pienempi sieni on taas tiiviimpää ja jollain tapaa liukkaampaa materiaalia kuin BB. Ja hei se hinta: BB maksaa parikymppiä, Ecotools taas 12-13 euroa. Omani ostin alesta hieman alle kympillä.

Reklamaation jälkeen saamani sieni on kestänyt käyttöä hyvin. Suosittelen silti varovaisuutta puhdistettaessa, etenkin jos sporttaat pitkiä kynsiä, sillä materiaali on aika pehmeää. Muutoin en keksi mitään moitittavaa näistä; hinta on todella kohtuullinen ja meikkausjälki ihanan tasaista ja kuulasta. En silti ole Beautyblendereitäni hylännyt, sillä tykkään brändistä kuin hullu puurosta. Molempi parempi, sanoisin!

Ecotoolsin siveltimiä olen käyttänyt piiiitkään ja tämä Limited Edition -setti on tosi kiva kokonaisuus laadukkaita siveltimiä.

Settiin kuuluu (ylhäältä alas) meikkipohjasivellin, joka sopii meikkipohjan viimeistelyyn ja miksei puuterointiinkin, korostustuotesivellin, varjostussivellin, kynäsivellin rajauksen blurraamiseen, tarkkaan varjostukseen tai huulille, suora ja napakka silmänrajaussivellin, sekä spoolie, joka sopii joko kulmakarvojen harjaamiseen tai, kuten minä sitä käytän, ripsivärituhrujen siistimiseen luomilta. Siveltimien mukana tulee kätevä lieriön mallinen metallituubi, jossa siveltimiä voi säilyttää ja kuljettaa.

En ole varma onko setti enää kovinkaan laajalti myynnissä sillä kyseessä oli rajoitettu juhlajulkaisu Ecotoolsin synttäreiden kunniaksi, mutta Ecotoolsilla on muitakin sivellinsettejä ja tietysti myös yksittäisiä siveltimiä. En tokikaan ole kaikkia kokeillut, mutta ne mitä olen, ovat olleet kaikki hyviä.

Oletteko te jo kokeilleet Ecotoolsin sieniä?

Translation: Ecotools has released a serious competitor to Beautyblender! Well done!

Kurkkasitko jo nämä?

10 kommenttia

 1. Mä en tiedä mikä siinä on, mutta yksikään muista meikkimunista ei vaan ole yhtä hyvä kuin beautyblender, mun herkkähipiä tunnistaa ne naamalla pompotellessa heti kovemmiksi kuin BB:t, enkä tykkää siitä tunteesta. Ecotoolsin sienet pääsee ehdottomasti lähimmäksi BB:a pehmeydessään, mut olen huomannut, että en ole tullut tarttuneeksi niihin muutamien käyttökertojen jälkeen enää. :/ Uusituissa siveltimissä on sitten taas muutamia ihan huipputapauksia. :)

  1. Olen myös tosi nirso meikkisienien suhteen, Ecotoolsit on ainoita BB:n lisäksi jotka on jääny käyttöön.Mutta siveltimistä: Ecotoolsin poskipunasivellin on ihan paras!

 2. Mulla on ollut tuo isompi sieni käytössä koko ajan siitä asti kun sen keväällä sain ja nyt se alkaa olla sen verran rähjäinen, että saa pian siirtyä sivuun. Kynsillä tosiaan saa materiaaliin jälkiä, enkä ole ollut sientä pestessä mitenkään helläkätinen. Olen tykännyt sienestä ja se on kestänyt hyvin suositeltuun vaihtoväliin asti. Pienempi sieni mulla on jäänyt kyllä täysin käyttämättä.

  1. Ei mullakaan tuohon pieneen tuu juuri tartuttua, ainakaan jos en muista kastella sitä samalla kun tuota isoa. Kuka nyt muka jaksaa kahdesti mennä kylppäriin, ain’t nobody got time for that :D

 3. Itse sain myös aika nopeasti sieneen jälkiä, mutta en anna niiden vielä haitata, ne ovat onneksi aika pieniä. Suurin syy itsellä koloihin on varmaan pitkät kynnet, jotka väkisellä painautuvat sieneen kun sitä käyttää. Beautyblender on mielestäni kesvävämpi ja pehmeämpi, mutta itselle tällä hetkellä on tärkeämpää hinta. Eikä ecotoolsin sienet nyt niin huonoja ole. Niissä on vain pieniä epämukavia ominaisuuksia.

  1. Erittäin hyvin kiteytetty :) Toisaalta sit taas materiaalin hyvä puoli on se, että sienen saa (mun mielestä ainakin) pestyä vähemmällä hinkutuksella, mikä ehkä säästää sitten sientäkin.

 4. Mä en ole oikein tullut näiden sienien kanssa kaveriksi, koska esim. BeautyBlenderin mastku tuntui niin vaahtomuovilta, että saan kunnon kikatushepulin – mun tuntoaisteille vaahtomuovi on siis ihan ehdoton no-no :D :D

 5. Minulla kävi aivan samat tuon isomman sienen kanssa. Pienemmässä ei mitään mutta isompi alkoi ”murenemaan” jo heti ensimmäisen käyttökerran ja puhdistuksen jälkeen. Minne reklamoit asiasta? Laitoin heti viestiä tuonne ecotools suomi sivuille, mutta en ole ainakaan vielä saanut vastausta.

  1. Facebookin kautta laitoin yksityisviestiä, sain parin päivän kuluessa muistaakseni vastauksen! Anteeksi että tämä oma vastaukseni viipyi, syytän muuttoa!

Vastaa