When in doubt…

…use glitter.

Päässä humisee ajatustyhjiö. Väsyttää. Katsetta on vaikea tarkentaa. Kädet eivät tottele. Kaikki tuntuu vaivalloiselta ja/tai mahdottomalta. Ihmisviha nostaa päätään.

En puhu humalasta, vaan surkeasta arki-illasta, kun kynsille pitäisi jotain saada ja energiaa on yhtä paljon kuin kuolleella lahnalla keskimäärin. Silloin harittavat silmät suuntaavat kokeilemattomien lakkojen laatikolle ja usein vastaus lakkaongelmiin löytyykin lopulta kuin itsestään: toisiinsa sopivat lakat ja aksenttikynsi glitterillä. (Muiden ongelmien kohdalla käänny suklaan puoleen.)

IMG_0248
.

Kuten joka kevät, tänäkin vuonna mun mustavalkoharmaata rakastava mieleni on kajahtanut minttuun. Vaatekaupoissakin kuljen kytkettynä minttumoodiin (”tylsä.. ruma.. liian tiukka… muodoton.. tylsä.. ruma.. mitä v****a… MINTTU!!! …ruma.. säkki… MINTTU!!!” jne). Luonnollisesti sitten minttuisen glitterlakan, I Love Nail Polishin Forever and a Dayn, julkaisu aiheutti varsinaisen kilahtamisen. Kiitos Papun, Forever and a Day päätyi innosta hikisiin näppeihini. Papu oli ystävällisesti tilannut oman tilauksensa yhteydessä kyseistä lakkaa kaksi kappaletta, ilmeisesti aavisteli että saattaisin haluta toisen itselleni. Kyllä lakkafani toisen tuntee :D

gina tricot shimmer mint
.

Koska en viime aikoina ole melskannut Gina Tricotin lakoista vielä juurikaan (..köh..), valkkasin Forever and a Daylle kaveriksi GT:n Shimmer Mintin. Glitterin alla nimettömissä on OPIn My Vampire is Buff.

ILNP Forever and a day
.

Nämä lakat ovat kyllä kuin toisilleen tehdyt. ILNP:n Foreverissa on kirkkaalla pohjalla kultaista pikkuglitteriä ja isompia kuusikulmioglittereitä niin kultaisina kuin mintunvärisinäkin. Tai no onhan teillä silmät päässä, mitäs sitä turhaa kuvailemaan. Shimmer Mintin kultainen kimallus sopi glitteriin hienosti ja OPI toi glitterit kivasti esiin.

IMG_0252
.

Ginan minttulakka ei täysin välttynyt tämän värisiä lakkoja riivaavilta koostumusongelmilta. Shimmer Mint ei ole läheskään huonoimpia kokeilemiani minttulakkoja, mutta ei paraskaan. Koostumus on Ginan lakoille tyypillisesti paksu ja pigmenttinen, tämä tosin on muista lakoista poiketen jo lähes puuromainen. Mikäli kiirehtii toisen kerroksen kanssa, lakka kiskoo alinta kerrosta mukanaan ja saa aikaan kaljuja kohtia. Suosittelen odottamaan ensimmäisen kerroksen jälkeen muutaman minuutin ennen toisen kierroksen aloittamista. Siten kaksi kerrosta riittänee pitkiinkin kynsiin. Itse laitoin kolme, jotta sain kaljut kohdat piiloon.

IMG_0256
.

OPIn My Vampire is Buffia levitin kolme ohutta kerrosta, ärsyttävä koostumus mutta ei aiheuttanut väkivaltaisia mielitekoja ainakaan kahden kynnen lakkaamisen jälkeen. ILNP:n glitterlakkaa nimettömissä on vähän reilu yksi kerros, vähän jouduin glittereitä töpsöttelemään paikoilleen etteivät olisi kasaantuneet yhteen kohtaan. Haju on ILNP:n lakoille tyypillisesti lähes aivotoiminnan lamauttava, mutta siihen olin osannut varautua. Haju onneksi haihtuu kynsiltä nopeasti.

Ainakin oli helppo lakkaus jos ei muuta. En tiedä miten sain suollettua näin paljon sekavaa tekstiä näin simppelistä lakkauksesta…taidan sammuttaa paskageneraattorin päästäni ja mennä nukkumaan :D

Translation: If you love mint like I do, you’ll need to add ILNP’s Forever and a Day to your nail polish collection. Don’t forget Gina Tricot’s Shimmer Mint. OPI’s My Vampire is Buff on the other hand…do not bother.

Kurkkasitko jo nämä?

27 kommenttia

 1. Hei mutta nämähän on ihkut! ♥ Tosi kiva yhdistelmä, tykkään :) Ja hienosti kuvailit tuota ILNP:n hajua, se on tosiaankin lähes aivotoiminnan lamauttava XD

 2. Ääh, ihan samanlainen päivä ja Shimmer Mint myöskin kynsillä.
  Mun verenpaine oli jo noussut reippaasti yli riskirajan kunnes totesin, että eipä auta, pakko ohentaa tätä lakkaa, että saan edes jotenkin levittymään. Ja kuinkas kävikään, 7 tippaa ohentajaa ja lähes täydellinen levittyvyys :) Nice. Onneksi en hukannut puolta tuntia ennen tätä oivallusta.
  Mahtava glitter :)

 3. Mä vaan huokailen täällä.
  Ja olen kateudesta vihreä, koska en omista itse tuota ihanuusglitteriä!! Murr! :D

  Nää on täydelliset kynnet keskellä kesää ruskettuneen ihon kaverina, terassilla, kylmä juoma, hyvää seuraa…

 4. Täytyy piakkoin testata tuo Shimmer Mint, on se niin nätti! Onneksi sen kotiutin. :) Tuossa näköjään shimmer välittyy kynsiltäkin eikä pelkästään pullosta, toisin kun prkleen Candy Pink joka kynsillä muistutti sitten ihan vaan perus vaaleaa pinkkiä, shimmeriä sai etsimällä etsiä auringossakin. Murrrh.

  1. Joo, tässä on tosi hyvä shimmer! Suosittelen ottamaan ohentajan lakan välittömään läheisyyteen, tää on todella paksua.

 5. Oh <3 Tämä yhdistelmä toimii kuin junan vessa. Glitter on paljon paremman näköinen kynsillä kuin pullossa jossa se ei herätä oikein mitään mielenkiintoa.
  Sain eilen onneksi lisää ohentajaa joten voin surutta lantrata omaa Shimmer Mintiäni. Oletko muuten nuuhkaisuut Orlyn thinneriä….? Sen ominaistuoksu on myös sangen lamauttava, mikä yllätti, sillä edellinen Peggy Sage ei haiskahtanut miltään.

  1. Kiitos :) Minäkään en pullokuvista niin innostunut, pullossa tuo minttu ei oikein näy. En oo nuuhkaissut vielä, luulen että mun hajuaisti on mennyttä ILNP:n lakkojen jäljiltä…

 6. Hei loistoa! Ostin muutama viikko sitten tuon samaisen Ginan mintun ja oon miettinyt, miten ihmeessä sitä koristelisin kun kuitenkin tuossa jo tuo kultainen shimmeri. Täähän oli loistavaa inspiraatiota!

 7. Ikinäkoskaanentykkäämintusta-Sannu on kateudesta (mintun)vihreä, kun tuo Ginan lakka on niin upea. Voi jospas olisi kauppa lähempänä, sniiiifff! Eikä tuo glitterkään pöllömpi ole…

 8. Noi lakat on kyllä luotu toisilleen, jossain kynsilakkataivaassa. Huoh, pitäisköhän mun tän innoittamana ostaa ensimmäinen Gina Tricotin lakka :O

  1. Tietty pitäis! Shimmer Mint ei tosin oo lähelläkään Ginan parhaimmistoa laadun puolesta, mut muut tähänastiset on ollu aivan loistavia :)

 9. Oih ja voih, niin täydelliset lakat yhdessä! Kyllä se on tuo Ginan minttu jostain hommattava, ihan pakko! :D Voi kyllä olla, että myös tuo ILNP lakka alko nyt kovasti himottamaan..

  1. Eikö?! Ja hei, hyviä uutisia: ILNP korvaa kuolemanhajuisen lakkapohjansa toisella, vähemmän haisevalla…nyt sun on ainakin jo lähes järkevää ostaa niitä :D

 10. Hei ja kiitos kivasta blogista,

  miten saat nuo tuollaiset strösselilakat (paremman termin puutteessa) poistettua? Itselläni menee aina vähintään puoli tuntia kynsien puhtaaksi hinkkaamiseen, oli apuna kynsitikku tai ei…

  1. Moi :) Glittereiden poisto on kieltämättä ärsyttävää, mutta urakkaa helpottaa foliohaudutus. Leikkaa vanulapuista pieniä palasia, esim. yksi vanulappu neljään osaan. Kasta palaset kynsilakanpoistoaineeseen niin että ovat kokonaan kosteita, laita palanen kynnen päälle ja kääri riekale foliota sormenpään ympäri. Odota pari minuuttia ja vetäise folio vanulappuineen pois -> glitterit lähtee. Pari palasta saattaa jäädä, mutta ne saa kevyesti rapsuttamalla pois. Tässä vielä kuvineen päivineen ohjeet: http://sannails.blogspot.fi/2012/11/kynsilakanpoistoa-noviiseille.html

Vastaa