Sivellinten säilytys

Tämä postaus se vasta onkin antanut odotuttaa itseään! Kiinnostaako kootut selitykset? Ei se mitään, kerron ne silti. Ensinnäkin mun täytyy pohjustaa asiaa kertomalla, että olen aivan toivoton purkkien ja säilytyslaatikoiden keräilijä. Jos jotakin tavaraa päädyn heräteostamaan, ovat ne aivan takuulla purkkeja ja purnukoita. Näyttäkää mulle joku kuluneen näköiseksi maalattu puuloota tai graafisin mustavalkoisin kuvioin koristeltu purnukka, niin olen välittömästi luottokortti tanassa kassalla. Ehkäpä juuri siitä syystä johtuen mun meikkisiveltimet ovat muuttaneet majaa monta kertaa, mutta pysyvää asumusta niille ei ole löytynyt. Innoissani aina asettelen ne uusiin purnukoihin ja siirrän ne kuukauden kuluttua johonkin muualle, kun siinä edellisessä ratkaisussa oli jotakin vikaa. Toisekseen, tässä jutussa esiteltävä säilytysratkaisu on ollut mulla jo alkusyksystä saakka, mutta mun harrastuspiste oli niin pitkään niin totaalisen vaiheessa että en saanut näitä purkkeja käyttöön ennenkuin ihan hiljattain. Joten asiaan.

Niin nättejä kuin ne umpilaatikot ovatkin, niissä on yleensä se perustavanlaatuinen ongelma että lyhyemmät siveltimet jäävät piiloon, harjakset taittuvat ja sivellinparat unohtuvat laatikon uumeniin. Tää asia korostuu mun käytössä, koska olen tosi likinäköinen. Käytän usein arkisin silmälaseja piilareiden sijaan, ja siis käytännössä meikkaan liki aina sokeana kuin myyrä. Koska mun täytyy olla lähellä peiliä, lyhyet siveltimet puoltavat paikkaansa. Toisaalta sivellinpurnukan pitää olla sillä tavalla selkeä, että löydän sieltä etsimäni vaikka en kunnolla nääkään mitä olen hamuilemassa. En mä nyt ihan pistekirjoitustasolla vielä ole, mutta ei kauas heitä…

.
.

Jutustelin sitten yhtenä iltana viinilasillisella erään Pentikin ihmisen kanssa tästä(kin) asiasta, ja hän vinkkasi mulle Rakuuna-purkkisarjasta. Tutkin myöhemmin sarjan lasipurkkeja vähän tarkemmin ja totesin mitat täydellisiksi ja ulkomuodon kauniiksi. Sainkin sitten lahjaksi ja blogissa esiteltäväksi Rakuunaa kolmessa eri koossa.

.
.
.
.

Rakuunan suurin lasipurkki on kooltaan 12 x 14,5 cm, keskikokoinen 11 x 12 cm ja pieni 11 x 9 cm. Pienin purkki on juuri sopiva Ecotoolsin matkakokoisille pikkusiveltimille, lyhytvartisille kabukeille ynnä muille pätkille. Keskikokoinen säilöö normaalimittaiset turpaharjat, kuten nyt vaikkapa Real Techniquesit ja Zoevat. Suurin purkki on omiaan muhkeille ja korkeille siveltimille, kuten Real Techniquesin kasvosiveltimet. Isoin purkki on myös tarpeeksi laakea RT:n kasvosivellinten typerän paksua vartta ajatellen.

Tosin itsehän olen sellainen nillittäjä, joka ei kestänyt sekasortoa ja värikoodasi siveltimet purkkeihin. Käytännöllistä? Ei. Harmonista? Todellakin. (Oikeasti tietenkin haluaisin että kaikki mun siveltimet olis samaa sarjaa, mutta se ei taida olla mahdollista. Voisin silti sanoa muutaman valitun sanan siitä että Real Techniquesin siveltimet on ihan erivärisiä keskenään vaikka ovat samaa merkkiä, typerää.)

.
.

Rakuunapurkkien kansi on kumipuuta ja kanteen kuuluu myös silikonirengas, joka pitää kannen tiiviinä; purkithan on alunperin tarkoitettu ruuan säilytykseen. Mun kuvissa rengasta ei näy, koska kannet on kuvauksellisempia ilman, eikä mulla myöskään ole nyt tarvetta ilmatiiviille purkeille. Purkit voi kansien kanssa pinota tai kantta voi pitää ikäänkuin korokkeena lasipurkille.

.
.

Tuumin ensin, että laitan kahvipapuja purkin pohjalle pitämään siveltimiä asennossa (ja ulkonäkösyistä myös). IT-tuki kuitenkin epäili että ne saattaisivat eltaantua ja vaikka viittasin sille asialle kintaalla, kompastuskiveksi nousi se ettei missään lähi-Siwassa myytykään kokonaisia kahvipapuja. Ennenkuulumatonta! Hylkäsin sen idean ja hyvä niin, koska Ikeassa tuli vastaan mustaa koristehiekkaa ja hopeanharmaata lasimurskaa. Yksi tuubi kutakin maksoi 1,99 euroa ja kahdesta purkista riitti hienosti lasimurska-hiekkasekoitusta neljään Rakuunaan.

.
.
.
.
.
.

Tykkään kovasti tuosta puun, mustaharmaan ja kirkkaan lasin yhdistelmästä. Alunperin ajattelin, että laitan kahteen purkkiin vanulappuja ja topsipuikkoja ja kahteen siveltimiä, mutta sitten rupesinkin tähän värikoodaushullutteluun ja kaikki neljä Rakuunaa lipsahtivat sivellinkäyttöön. En ole pistänyt sitä pahakseni ollenkaan.

Ja kun nyt kuitenkin joku siellä ihastelee vaaleanpunaisia, ihania siveltimiäni, niin vinkkaan että kyseessä on Zoevan Rose Golden Complete Eye Set vol. 2, jonka ostin itselleni synttärilahjaksi tänä syksynä. Setti on todella laadukas, sivellinsetiksi edullinen ja aivan tuhottoman kaunis.

.
.
zoeva rose golden
.

Täytyy muuten sanoa, että Pentikin valikoima on tosiaan muuttunut siitä kun viimeksi olen tuotteita tarkastellut. Mielikuva Pentikistä oli jämähtänyt sinne 90-luvun keramiikan aikaan, mutta verkkokauppaa selatessani meininki oli ihan erilainen. Toki mun makukin on varmasti muuttunut sitten ysärin, mutta kyllä Pentik on raikastanut ilmettään ja modernisoinut valikoimaansa ilahduttavalla tavalla. Mutta oli valikoima kuinka raikas ja uudistunut tahansa, niin kyllä nämä porolakanat herätti mussa ihastunutta kikatusta kaikista eniten. Se nyt vaan on niin, että porot on hyviä kahdessa paikassa; toinen on lautanen ja toinen kodin tekstiilit.

Mutta mitenkäs te säilytätte siveltimiänne?

(Rakuuna-purkit saatu, postaus ei sisällä mainoslinkkejä.)

Translation: I have a tendency to hoard decorative boxes and jars but I didn’t have a functional way to store my make-up brushes until now. I got these Rakuuna glass jars for review from Pentik, a classic Finnish design brand. These fit the bill perfectly. Rakuuna jars are available in three sizes so every single one of my brushes fit them; from the smallest travel-size ones to the gigantic Real Techniques ones. I added decorative sand and glass from Ikea on the bottom and now my brushes stand in strict order like little make-up soldiers. The downside is that I may have to stop buying boxes and jars now :D

Kurkkasitko jo nämä?

11 kommenttia

 1. Mulla on Zoevat yhdessä purkissa ja toisessa muut siveltimet. Täällä päässä on vähän sama homma, että siveltimet hakevat paikkaansa ja säilytyspurnukka vaihtelee koko ajan. Ensin mulla oli harmaata pikkukiveä lasipurkissa mutta en sietänyt ajatusta, että sivellinten päät naarmuuntuvat kiviä vasten. Nyt käytössä on metalliset verkkopurnukat ja ne tuntuvat hyviltä tähän hätään. Omat siveltimeni kun majailevat kaapissa, josta ne pitää aina kaivaa esille meikkaamista varten. Lasipurkki oli hieman epäilyttävä tässäkin suhteessa, koska en halua pudottaa purnukkaa aamuhoureissani vessanlattialle. Mutta joo, tunnistan itsessäni tuon purnukkakeräilijän. Purkeissa ja rasioissa on vaan jotain rauhoittavaa, koska ne viittaavat järjestyksen mahdollisuuteen :D.

  1. tää koristehiekka/murska ei raavi onneksi! Joo, mä en ehkä myöskään valitsis itelleni mitään lasipurnukkaa, jos mun pitäis usein sitä siirrellä :D

   Totta, tuo järjestyksen mahdollisuus -juttu kiteyttää asian täydellisesti! :D

 2. Nää on kyllä kauniita, sekä siveltimet että purkit. Mulla on Ikean valkoiset ilmeisesti jotkut tuikkukipot tai kukkaruukut käytössä, oon muuten ottanut kuvatkin niistä jo aikaa sitten ajatuksena, että postaan ne joskus mutta se on jäänyt:) Mua edelleen kuumottaa nuo Zoevat mutta nyt ei oo kyllä perusteita ostaa itselle enää yhtään joululahjaa…

  1. Keltähän ne tuikkukipot ois tullu? :D Mulla on kans kaks niitä, ne on tosi nättejä. Mut viimeks ikeassa käydessäni huomasin että niitä samoja ei enää oo, vaan ne on hieman uudistaneet sitä mallia.

   Uuden vuoden kunniaksi sit ostat ne Zoevat :)

 3. Tämä on yksi kauhea häpeäpilkku mun uudelle meikkipöydällä. Mulla on siinä yksi purkki, joka on MUOVIA. Sellainen vanha pumpulipuikkopurkki ja se on ihan kamala! Huoh. Mulla on tässä kyllä parantamisen varaa. Mulla ei vaan ole mitään purkkeja, mikä hirveä epäkohta! Tarttisin yhden purkin siveltimille ja toisen pumpulipuikoille. Nyt iski purkkihulluus. Jotain purkkeja on saatava. Paitsi ettei ole just nyt rahaa. Itken täällä kateellisia kyyneleitä, kun sun purkit on niin hienot ;)

  1. Tosi monet tuikkukipot yms. pienet ruukut soveltuu tähän tarkotukseen! tai söpöt kahvimukit :) Pitää vaan aatella _laatikon_ ulkopuolelta :D

 4. Onpas hyvä ratkaisu! :) Mulla siveltimet on läpinäkyvässä kynätelineessä, mutta joka alkaa olemaan vähän ahdas ja toi siveltimien erimittaisuus häirtsee mua enemmän kuin erivärisyys :D Ja ostettiinkin just noita samaisia koristehiekkoja miehekkeen asuntoon sisustusmielessä, mutta niitähä jäi kivasti ylikin, niin tälläiseen mä voisin niitä laittaa (siis joskus tulevaisuudessa, jos ikinä saisin siveltimet esille, kissat lutustaa ja levittelee ne muutoin, hiekasta puhumattakaan :’D).

  1. Muakin häiritsi ensin vain erimittaisuus, kunnes jaottelin siveltimet mittojen mukaan ja sit alkoi häiritä se väriasiakin…tilanne eskaloitui :D

   Uhh kissat kyllä varmasti vähän rajoittaa tässä asiassa, siveltimet ja hiekka on epäilemättä niiden mielestä houkuttelevia…

 5. En kestä värikoodausta! Kirjahyllyn värikoodaus on ihan normaalia, mutta siveltimien kohdalla voisi joutua turhaan pyykkäämään. :D Mulla on lajiteltuna puhtaat pikkusudit, likaset pikkusudit, puuteripohjasudit ja voidepohjasudit. Pohjasudeista näkee likaisuuden ja pikkusudit pestään sen mukaan missä purkissa ne on.

Vastaa