Pilalla! Apua!

En jaksa etsiä kiertoilmaisuja tämänhetkiselle tunteelle, joten sanon suoraan. Nyt vituttaa niin ettei veri meinaa kiertää.

Katsokaapa mikä yllätys löytyi Muuramen työpöydän lipaston pinnasta:

.
.

Voi juma-vtun-lauta.

Olin pitänyt reilun vuorokauden kahta pinkkiä, keinonahkaista leimauslaattakansiota tuossa lipaston päällä. Yöllä sitten vähän siistin possuilupistettäni ja nostin kansiot pois, ja toinen niistä päätti jättää I was here -merkkinsä lipastoon. Kyseessä on TIETENKIN se ainoa Muuramen laatikosto joka ollaan ostettu uutena muutama vuosi sitten, eli se on mun laatikostoista ainoa moderni versio hidastimineen ja metallisine liukukiskoineen, ja luonnollisesti siksi myös ylivoimaisesti arvokkain.

.
.

Hinkkasin länttiä ihmesienellä, laimentamattomalla Tolulla ja jollain toisella puhdistusaineella. Millään ei ollut mitään vaikutusta, tietenkään, koska kyseessä on värjääntymä eikä poistettavissa oleva tahra. Ja TIETENKIN se saatanan läntti on tuossa etureunassa, eli sitä ei voi edes peittää millään.

Myönnän aivan avoimesti, että minä aikuinen ihminen vollotin lipastoni perään kuin pikkulapsi. Joo, tiedän että huonekalut on käyttöesineitä joille sattuu ja tapahtuu ja normaaliin käyttöön ne on tarkoitettu, mutta kun muistelee kuinka järkyttävän duunin näin sen eteen että sain Muurameni kerättyä ja harrastuspisteeni valmiiksi, tuo tahra tuntuu vaan VÄÄRÄLTÄ. Siinä se irvailee ja ilkkuu mulle, on jatkuvasti ja koko ajan näkyvissä ja pilannut sekä lipaston ulkonäön että jälleenmyyntiarvon kokonaan. Eikä mulla ole varaa ostaa uutta tilalle. Joku kahden pennin laattakansio turmelee lähemmäs tuhannen euron huonekalun. Se nyt vaan on väärin.

.
SYYLLINEN

Pöydän ja kansion pinnat oli molemmat kuivia kun niitä käytin, tuohon paikkaan ei paista aurinko eikä siinä ole kuuma, eli ei ole mitään muuta selittävää tekijää tuolle värjäytymälle kuin se, että kansion materiaali on täyttä paskaa. Olen ostanut kansion kimppatilauksena Messy Mansionista joskus tooooosi kauan sitten, eli ei ole kyse edes siitä että materiaali _uutena_ päästäisi väriä. Haluaisin saada yrityksen kommentin tähän asiaan ja mielellään myös ratkaisu- ja korvausehdotuksen, mutta koska en voi todistaa että olen tuon kansion juuri Messystä ostanut, heillä tuskin on mitään halukkuutta alkaa asiaa selvittää. Eli mun on todennäköisesti vain nieltävä se että I can’t have nice things.

Joten; oisko teillä kenelläkään mitään ideaa siitä miten värjäytymän saisi poistettua ilman että maalipinta menee pilalle? Arvostaisin apua ihan älyttömästi.

Translation: Be aware of these pink faux leather stamping plate holders. Mine just ruined my really expensive Muurame design wooden drawer. The pink case is a couple of years old so it’s not a question of color transferring when the case is new. The drawer was dry, the case was dry, and they weren’t exposed to heat or sunshine. The plate holder was on the table for a day or so. I tried everything I could think of to remove the stain but nothing helped. So this Messy Mansion 12,50 dollar case cost me a 870 dollar drawer. You can probably imagine what I’m feeling right now. If you have any tips on how to remove a stain like this, I’d really like to hear them. I will contact Messy Mansion as well and see what they suggest I do. 

Kurkkasitko jo nämä?

70 kommenttia

 1. Jos se on oikeasti värjäymä, niin sitä ei poista muu kuin hionta ja uusi maalipinta. Meillä työpöytä toimi väliaikaisena ruokapöytänä ja nyt siinä on sininen mustikkakuorutus syöttötuolin päädyssä. Ja se hel*etin mustikkapuuro oli siinä pöydän pinnassa max. 30min. Ja se ei lähde, kaikki on kokeiltu. Pilattiin samoin yks makkarin muovimatto pitämällä vaunuja liian kauan paikoillaan siellä, onneksi se muovimatto olisi jokatapauksessa mennyt vaihtoon, joten ei jouduttu niitä renkaan jälkiä kauaa katsomaan.

   1. Kokeile Ksyleeniä. Sitä saa joka rautakaupasta. Ainakin minulla toimi Muuramen työpöydän laatikoston kanssa.

  1. Itse kokeilisin vielä laimennettua etikkaa ja pyyhekumia sekä varovaista ruokasoodamuhitusta. Ei se pinta ainakaan pahemmaksi voi mennä, vai?

   Hionnalla ja maalauksellahan sen pinnan saa uusittua. Maalipintahan voisi olla jonkun muunkin värinen, vaikka…pinkki? :D

   1. Pyyhekumia ehdotan! Meillä on valkoinen keittiönpöytä enkä harrasta pöytäliinoja, ja se on aina kaikessa shaibassa lasten jäljiltä. Ihmesieni auttaa usein, mutta pyyhekumi on toiminut sellaisiinkin mihin se ei pysty. :)

 2. Taikasienella hinkkaus voisi toimia. Itse sain silla vastaavan tahran pois, mutta huomaa etta pinta voi kylla naarmuttua.

   1. Voi ei! Itse annoin kaikkien mahdollisten siivoukseen ja tahranpoistoon tarkoitettujen aineiden vaikuttaa ja sitten oikein vakivaltaisesti hinkkasin silla sienella, tavallaan se hioi pintaa kevyesti.

    1. mäkin olin ihan varma että sillä lähtee, siks mulla tulikin ihan epätoivoinen olo kun sillä ei ollutkaan mitään vaikutusta!

 3. Voi ei :( Mullakaan ei ole mitään niksiä tuohon sun probleemaan kyllä. Tahroihin oon käyttänyt Cillitbangia ja Ihmesientä, mutta jos se on huokosiin imeytynyt, ni ääärh :( Just tuo hiominen ja maalaus taitaa olla ainoo vaihtoehto, toivottavasti ei oo liian syvälle puuhun mennyt ja/tai saa peitettyä uudella maalikerroksella, jos siihe rumbaan haluat lähteä :/ Mä oon myös huomannut, että leimauskansiot päästää väriä, mustat ja pinkit, tästä viisastuneena säilytys tapahtukoon aina vaan muovikoreissa siis!

  1. Mä en ehtinyt tänään isompiin kauppoihin, mut täytyy myöhemmin tällä viikolla käydä tyhjentämässä siivousainehyllyt jostain marketista. Mutta jotenki mulla on semmonen fiilis et jos se olis lähteäkseen niin kyllä se ihmesienellä olis lähteny :( ei huvita pätkääkään lähteä siihen maalaushommaan, ihan hirvee duuni eikä sekään pelasta sitä jälleenmyyntiarvoa, tosin se nyt ei ookaan tässä oleellista. Mut tuli vaan mieleen. Tuumin että tilaan tohon päälle maitolasikannen ja yritän unohtaa tahran olemassaolon.

 4. Mä just kommentoin Sissille, että poistin noi kansiot käytöstä, kun niitä ei voi laskea mihinkään ilman värjäymänpelkoa. Mulla on Cesarsilta ostettuja isoja ja pieniä kansioita kolmessa eri värissä ja ne on ottanut toisistaankin väriä tosi pahasti. Eli ihan vaan se, että ne koskee toisiinsa saa aikaan jonkun reaktion missä väri siirtyy. On muuten aika ihme, etten ole onnistunut tuhoamaan meidän valkoista keittiönpöytää noilla! Taidankin käydä heti nakkaamassa rosikseen ennen kuin uusi kampauspöytä saapuu etten tuhoa sitä heti :). I feel your pain!!!

 5. Pyykinpesuun tarkoitettu tahranpoistoaine tehosi meillä vastaavaan pintaan jääneeseen värjäytymään joka tuli soda stream pullon mustasta osasta. tein paksun tahnan ja annoin vaikuttaa hetken, pyyhin ja toistin muutamia kertoja, jo lähti tahra.

  1. Tätä samaa olin ehdottamassa :) universal stonella lähtee musta hiusvärikin parkettilattiasta, ideahan siinä on hienon hieno pinnan hionta kun ”kivi” on niin karheaa ja sientä hangataan kevyesti. Kannattaa kokeilla, sitä myy ihan Prismat yms. Ja jos luontoystävällisyydestä välittää, niin ehdottomasti kokeiluun!

   1. Facebookissakin yksi kaveri ehdotti tätä, täytyy ehdottomasti käydä ostamassa! Ja jos se ei auta tähän tahraan niin varmasti sille löytyy muuta käyttöä. Kiitos :)

 6. Baby wipesit? Ne poistavat ties mitä… Itselläni Ikean tabletin aiheuttamaan värjäytymään valkoisessa pöydässä auttoi auringonvalo, mutta värjäytymä oli keltainen, ei noin räikeä väri… Tosi harmi! :(

 7. Sellaisella sitruunanhajuisella suihkeella (ei mitään muistikuvaa nimestä, saati tietoa onko pelkästään ammattilaisten/teollisuuden saatavilla) lähtee KAIKKI, mitä ei ihmesienelläkään saa irti, pintaa vahingoittamatta. Testattu Omenahotellissa. :D
  Teollisuusputsareissa on useampaakin kaiken poistavaa, mutta ne todellakin saattaa poistaa sitten _kaiken_.

  Kotikonsteissa kokeilisin muhittamista & useampaa toistoa.

  1. noilla spekseillä en taida löytää oikeaa tuotetta, mut tuumin et vois kysyä mun duunipaikan siivoojalta tietäiskö se :)

 8. Voi itku sentään! :( Toivottavasti jokin annetuista vinkeistä tepsii, mutta jos ei, niin ainahan sen voi tosiaan hioa ja käsitellä uudestaan – tulee ainakin edullisemmaksi kuin uuden ostaminen. Tsemppiä ongelman ratkaisuun!

  1. joo, ja tohon päälle vois myös ostaa maitolasin joka peittäis tahran ja suojais uusilta. Se on mulla nyt ykkösvaihtoehtona :)

 9. Harmi!!!
  Viimeisenä keinona hiuslakka. Rajaa alue ja suihkuta tai ehkä turvallisempi, että suihkutat reilusti talouspaperille ja pyyhi ihan pieneltä alueelta kokeeksi.
  Muutenkin tujut aineet kannattaa kokeilla johonkin huomaamattomaan paikkaan, jos epäilee, että vie maalitkin. Kokemukseni mukaan ihmesieni muuttaa maalipinnan kiillon.

  1. No eipä ois kyllä itellä tullu hiuslakka mieleen! Mä koitan ensin noita hellävaraisempia keinoja ja siirryn sitten näihin järeämpiin :D

 10. Mie kokeilisin (varovasti!) kenkien suojasuihketta. Ainakin mm. hintalappujen liimat liukenee sillä, et ehkä jos se jotenkin liuottas ton värin irti? Jos suihkuttaa tota ja pyyhkii niillä vauvapyyhkeillä (tai paperilla).
  Mut tosiaan, en voi ees kuvitella sitä kyrsimisen määrää! :( Tosi p*ska tuuri :(
  Toivottavasti jollain saat ton värin liukenemaan..

  1. ihan uskomattomia ehdotuksia täällä, tää suojasuihke on mulle ihan uus asia siivouksessa :D pistän mieleen mut kokeilen noita hellävaraisempia ensin..

 11. Mä oon pöytäpinnasta saanut värjäytymiä pois 80% vodkalla. Sitä tosin kaikilla ei oo oletuksena kaapissa :D

 12. Apua :O Ihan perseestä tuollaiset värinluovuttajat, buu! Kyllä multakin olisi itku päässyt :( Mulla kerran kaatui kynsilakkapullo laminaattilattialle, suurin osa tuhosta lähti kun ihan varovasti kynsilakanpoistoaineella kokeilin.

  Voisiko öljy auttaa? Toisaalta, jos pintalevy on jo ”naarmuuntunut”, voi se tietyllä tavalla olla hasardi..myös apteekissa myytävällä bensiinillä muistan äitini hinkenneen ovia tarran jäljistä puhtaaksi ( kun veljen kanssa liimattiin huoneidemme oviin tarroja lapsina ). Sappisaippua on myös yks aika hyvä tahranpoistoon, vaatteissa, voiskohan se toimia tuossakin?

  1. Kiitos myötäelämisestä! Vähän hävetti se vollottaminen, mutta ei voinu mitään :D

   Mä en tiiä toimiiko sappisaippua huonekaluissa, täytyy koittaa ottaa selvää!

 13. Kokeileppa käsidesiä, sillä on lähteny permanentti tussikin pois vaikka mistä pinnasta tuhoamatta sitä.

 14. Oletko kokeillut laadukasta pyyhekumia? Ei mitään murenevia värikkäitä hasukoja, vaan perinteisiä ja järeämpiä kirjakaupoista ostettavia?

 15. Universal Stone on auttanut itselläni sellaiseen, mihin muut aineet ei tepsi. Hiusväritahratkin lähti muovilattiasta vain pienellä hankauksella.

  Tosin arvokkaan pinnan ollessa kyseessä sitä kannattaa testata ensin huomaamattomaan kohtaan, ettei vaikuta maalipintaan ei-toivotulla tavalla. Hävitin tahrat valkeista ovista kyseisellä aineella, mut samalla katosi myös osa pinnan kiillosta. Kätevä tuote kuitenkin.

  http://www.universalstone.eu/

  1. Universal Stonea on suositellut nyt niin moni, että täytyy ehdottomasti koittaa kunhan vaan ehdin johonkin vähän isompaan kauppaan sitä hakemaan!

 16. Cilit bangilla lähti kiiltovalkeista kylppärinovista kissan kynsien aiheuttamat punaiset viirut. Hinkkasin vaan sitkeästi mikrokuituliinalla.

 17. En osaa auttaa, mutta ymmärrän kenkutuksen kyllä erittäin hyvin. Meillä on sängyn metallisissa jaloissa olevat muovi/kumi/whateversuojat reagoineet jotenkin muovilattian kanssa, ja mustat suojat ovat värjänneet vaalean lattian altaan pinkiksi. Tuossa on varmaan tapahtunut joku kemiallinen reaktio, ei todellakaan lähde edes haalenemaan, sama millä hinkkasi. Kahdeksanjalkaisesta sängystä pinkkejä palloja lattiaan on kuitenkin jäänyt vähintään tuplamäärä, kun sängyn paikkaa on vähän siirretty. Kiva selitellä vuokra-antajalle, kun tästä joskus muuttaa pois.

  Mitä jos leikkauttaisit maitolasilevyt lipastojen päälle? Tahra menisi piiloon, ja lasi sekä suojaisi lipastoja tulevilta kolhuilta ja tahroilta, että olisi helppo pitää puhtaana.

  1. Muovimattoon tulee kyllä tosi helposti värjäytymiä. Ei ne vuokranantajat siitä mitään sano, elämisen jälkiä :) tai ei ainakaan ole oikeutta siitä urputtaa, kun eihän tuolle mitään voi! Mitäs käyttävät muovimattoa :D

   Tää maitolasi-idea on itseasiassa mulla nyt ykkösvaihtoehtona. Se olis kauniskin vielä. Ja let’s face it, tää tuskin on ainoa tahra jonka saan aikaiseksi…

 18. Voihan perkuleen perkule**** Mä sain kerran yhden värjäytymän pois pyyhekumilla eli sitä suosittelisin vielä koittamaan, kuten tuolla oltiinkin jo vinkattu. :/

 19. Kokeile kysäistä, mitä Muurame ehdottaa värjäymän poistoksi. Vähintään voit konsultoida eri vaihtoehtoja, mitä he ainakaan eivät suosittele kokeilemaan. Todella hanurista koko juttu :(

 20. Kunnon kerros ruokasoodaa tahran päälle, muutama tippa lämmintä vettä että saat aikaiseksi tahnan, anna vaikuttaa hetki ja hiero sitten tahra pois. Suosittelen kokeilemaan ensin jonnekin huomaamattomalle alueelle.

 21. Kylmän rauhallisesti kokeilet kloriitia (valkaisuainetta).Ainakin meillä toimii niissä tilanteissa kun mikään muu ei auta. Omasta kodinhoitohuoneen pöytätasosta olen saanut sillä poistettua mm. kulmakarvojen värjäysaineen. Mikään muu ei pystynyt siihen. Mutta ihan raakana kaatelin ainetta pöytätasolle ja odottelin ihan jonkun aikaa (5-10 min). Ja hups! sinne katosi tahra. Toki suosittelen ensin kokeilemaan muita hellävaraisia aineita…

   1. Kloriitti vain vaalentaa eli ei ole liuotin-liuotin-tyyppinen aine. Kokeile korvatopsilla ihan pieneen kohtaan niin selviää.

    Toinen mikä voi auttaa on NeoAmisept-liuos apteekista, se kun on lähinnä alkoholityyppistä ainetta.

    Mutta muuten, osanottoni!

 22. No voi halvattu. Kyllä muakin ketuttais armottomasti tuollainen! Toivottavasti edellisten kommenttien keinoista jokin auttaa, tietääpä itse olla tilaamatta kokonaan tuollaisia kansioita! :O

 23. Sappisaippuaa on myös nestemäisenä. Sain saippualla laukun vuoren aivan puhtaaksi, johon oli jo ehtinyt kuivahtaa pakastemustikoista valanut mehu. Käsittämätöntä. Toki käyttäytyy huonekaluissa eri tavalla. Konetiskiaine? Voi kyllä lähteä maalipintaa. Valkoinen nahan (kenkien) puhdistukseen tarkoitettu aine. Tuore sitruuna? Joku tuju meikinpuhdistusaine? Niilläkin lähtee välillä uskomattomia tahroja..

 24. Voi ei, tosi raivostuttavaa! Tässähän tulee ihan vainoharhaseks eikä uskalla enää jättää mitään lojumaan valkosten huonekalujen päälle :D Meillä lähti punaisesta korista väriä irti valkoiseen tikashyllyyn eikä millään irti :/ Tosin se oli sellaisessa kohdassa, että sai peitettyä muilla tavaroilla. Toivottasti saat tuon värin pois tai edes hiukan haaleammaksi!

  1. Moi! Ei siihen auttanut mitkään aineet mitä kokeilin, enkä halunnut tuhota vahvoilla aineilla pintaa lopullisesti. Eniten on auttanut auringonvalo! Se on haalistanut jälkeä tosi paljon, vaikkei se ihan täysin olekaan kadonnut. Lipasto on edelleen päivittäisessä käytössä :)

Vastaa