Lierac Sunissime: aurinkosuoja silmänympäryksille

Tuotteet saatu.

Lierac on keksinyt mahtavan ratkaisun pulmaan, jonka pitäisi kiinnostaa kaikkia: silmänympärysihon suojaamiseen auringolta. Silmänympärysiho on ohutta ja siten erityisen herkkä auringon haittavaikutuksille. Juonteita ja ryppyjä tulee kaikille, ja usein ne näkyvät ensimmäisenä juuri silmien ympärillä. Auringon haittoja ei tässäkään asiassa voi sivuuttaa, sillä suurin osa ihon näkyvästä vanhenemisesta johtuu juurikin auringonvalosta. Suojakertoimella varustettu meikkivoide ei riitä suojaksi, sillä meikkivoidetta harvoin levitetään niin paksusti että suojakerroin oikeasti pääsisi toteutumaan. Toisaalta varsinaiset aurinkovoiteet saattavat olla silmänympärysiholle liian tujuja ja aiheuttaa turvotusta.

Oikeastaan on hämmästyttävää, että silmänympärysiholle on niin vähän erillisiä aurinkosuojatuotteita tarjolla – saati sitten sellaisia, joissa yhdistyisi aurinkosuojatuote ja meikkituote. Onneksi Lierac on tullut hätiin!

Lierac Sunissime Protective Eye Care on näppärä puikko, jonka suojakerroin on hulppeat 50. Suoja koskee sekä UVB- että UVA-säteitä. Aurinkosuojan lisäksi puikko tuo iholle kevyen sävyn, joka peittää tummaa silmänalusihoa. JES.

Puikon sävy on aika keltainen, ainakin mun kalmankalpeaa ja punakkaa ihoa vasten. Se kuitenkin sulautuu vaivatta meikkivoiteeseen ja ruskeammalla iholla menisi varmaan ihan sellaisenaan. Sävyä saa helposti häivytettyä taputtelemalla sy-ihoa kevyesti sormella. Olen kokeillut puikkoa eri vaiheissa meikkiä ja todennut parhaaksi sen, että levitän puikolla aurinkosuojaa sen jälkeen, kun iholla on jo ohut kerros meikkivoidetta. Silloin sävy sulautuu ihoon parhaiten. Sen jälkeen jatkan meikkausta vielä peitevoiteella. Suoraan iholle levitettynä voide tuntui helposti rullaantuvan peiteaineen alla, mutta meikkivoiteen ja peiteaineen väliin se istuu mukavasti. Puikkomuotoinen voide notkistuu lämpimänä, joten kannattaa lämmittää puikkoa käsien välissä hieman ennen käyttöä. (Kiitos kommentoija MariaK:lle tästä muistutuksesta, sillä olin tämän asian unohtanut kirjoittaa tekstiin!)

Protective Eye Care sisältää aurinkosuojan lisäksi valoa heijastavia pigmenttejä, hyaluronihappoa, Omega-3 ja -9 -rasvahappoja sekä avokadoöljyä. Koska puikko sopii silmänympärysiholle, sitä voi käyttää myös muiden erityisen herkkien ihoalueiden, kuten huultenympäryksen, pigmenttiläiskien ja arpien suojaamiseen.

Puikko on myös kätevä ottaa mukaan matkoille tai ihan vain käsilaukkuun, ja sitä voi helposti lisäillä pitkin päivää ilman että meikki menee pilalle. MITEN tällaista ei ole keksitty aiemmin, kysynpä vaan!

Sunissime-sarja ei tietenkään rajoitu vain Protective Eye Careen, vaan on pullollaan erilaisia aurinkosuojatuotteita. Sain pr-tilaisuudesta mukaani kuukauden annoksen aurinkokapseleita, joiden tarkoitus on valmistella ihoa aurinkoaltistukseen. Kapselit eivät tietenkään korvaa aurinkosuojaa, mutta ne auttavat ihoa ”kestämään” aurinkoa. Kapseleissa on beetakaroteenia, E-vitamiinia, oliiviöljyä, seleeniä, porkkanaöljyä, antioksidantteja ynnä muuta. Kapseleita suositellaan käytettäväksi 15 päivää ennen suurinta aurinkoaltistusta, sen aikana ja 15 päivää sen jälkeen. Yhdessä paketissa on 30 kapselia eli kuukauden annos. Kapseleiden pitäisi sopia juurikin tällaiselle iholle kuin minulla on, eli sellaiselle joka ei omin nokkineen kestä aurinkoa juuri lainkaan.

Ihanteellista olisi aloittaa kapseleiden syönti joskus huhti-toukokuussa ja syödä läpi kesän. Erityisen hyvin kapselit sopivat talvimatkailuun: kun pikimustasta Suomesta matkustaa aurinkorannoille keskellä talvea, iho saa aikamoisen shokin. Sunissimen kapselit auttavat ihoa valmistautumaan moiseen järkytykseen :)

No miltäs kuulostaa tuo Protective Eye Care -puikko?! Aika hyvältä, eikö? Puikon hinta on suurinpiirtein 27-31 euron luokkaa ja aurinkokapselit (1 kk annos) maksaa hieman reilut 20 euroa. Lieracia myydään apteekeissa.

(Tuotteet saatu.)

Kurkkasitko jo nämä?

10 kommenttia

 1. Mä olin taas myöhässä asian kanssa ja aloitin aurinkokapseleiden popsimisen vasta viikko sitten. Parempi kai myöhään jne….itse ainakin olen kokenut, että iho sietää paljon paremmin aurinkoa kapseleiden ansiosta, joten jatkan niiden syömistä koko kesän.

  1. Okei! En tiiä miks en oo aiemmin elämässäni tajunnut tarttua tällaiseen kapselimahdollisuuteen. Nyt alkaa uus elämä ja kohta oon beetakaroteenin kyllästämä pronssipatsas! :D

 2. Kiitos vinkistä, juoksen heti apteekkiin, kun se aukeaa ja ostan tän.
  Ja kyllä joo on kumma, että silmänympärysten aurinkosuojat on kiven alla. Cliniquella oli muinoin loistava sellainen, mutta sille kävi kuten loistaville tuotteille tuppaa aina käymään: jossain uudistuksessa se lopetettiin. Olen kokeillut sy-aurinkotuotteita myös Medik8-sarjalta (aiiivan kauhee ja kallis ku #%* -ihme rakeita lilluu öljyisessä pohjassa) ja Shiseidolta (yhtä kauhee; hikoillessa valuu silmiin ja kirvelee). Darphinin Intral-aurinkovoide ei ole sy-voide mutta sitä ainakin itse pystyin levittämään huoletta myös silmien ympärille ilman katastrofeja, mutta jessus miten tyyris on tämäkin. Jospa tämä Lierac nyt pelastaisi mun maailman haha :)

  1. Hahah eipä kestä! Toivottavasti toimii sullakin. Lisäsin tekstiin vielä sen, että puikkoa kannattaa lämmittää hetki käsien välissä niin tuote notkistuu ja levittyy siten paremmin. Mulla tää rullasi vähän iholla kun kylmiltään sudin suoraan iholle, mutta lämmitettynä ja meikkivoiteen + peiteaineen väliin aseteltuna ei rullaa!

   Okei sä olet kyllä tehnyt kattavaa arviota, mulle noi kaikki mainitsemasi tuotteet on vieraita (ja vieraaksi jääkin, koska ei kuulosta kovin houkuttelevalta). Toivottavasti Lierac nyt tosiaan pelastaisi kaiken :D Luulis kyllä että tätä tuoteryhmää olis kehitelty enemmän, kun kuitenkin melkein jokaisella merkillä on sy-voide olemassa niin miksei sitten aurinkosuojaa???

 3. Mulle tuo Lierac oli vähän pettymys, ensin oli haastetta saada levittymään siististi (tuntui rullailevan sy-voiteen päällä). Sitten kun tajusin lämmittää puikkoa vähän käsien välissä ennen käyttöä – kiitos Glitz&Glamin Minnan neuvon, huomasin että vaikka on apteekkikosmetiikkaa ärsyttää hiukan silmiäni. Harmillista kun tosiaan silmänympäryksille tarkoitettuja aurinkosuojia on niin vähän.

  1. Kiitos tästä kommentista, olin nimittäin unohtanut tekstiin kirjoittaa tuon lämmittämisen sekä sen, että mullakin tuote rullasi kun kylmiltään sudin sitä iholle! (tän siitä saa kun kuvittelee, että voi katsoa telkkaria ja kirjoittaa postausta samaan aikaan….) Tosiaan meikkivoiteen ja peitevoiteen väliin se asettuu paljon paremmin. Lisäsin asian tekstiin ja laitoin sulle siitä krediitit toki myös :)

   Kurja kuulla että puikko ärsytti ihoa :( niinhän se on, että apteekkikosmetiikka ei välttämättä ole ollenkaan sen ”turvallisempaa” herkkäihoiselle kuin muuallakaan myytävä kosmetiikka, erona ei välttämättä ole kuin myyntikanava. Esimerkiksi Lieracilla on useita tuotteita, joissa on varsin vahvat tuoksut.

   Voisikohan La Roche-Posayn valikoimasta löytyä jotakin sulle sopivaa? Siellä on paljon superherkän ihon tuotelinjojakin. En tosin tiedä onko silläkään merkillä mitään sy-ihon aurinkosuojaa erikseen.

 4. Ultrasunilla on myös hyvä aurinkosuoja silmänympäryksille. Käytän näitä Lieracin kanssa melkein vuoroon.
  Ultrasun Eye SPF30 aurinkosuoja silmänympärykselle 15 m, saa ainakin Sokokselta.

Vastaa