Eroon naisviiksistä

This post is only in Finnish, sorry!

Nyt kaikki miehet voisivat lopettaa tämän jutun lukemisen. Paitsi ne jotka viehättyvät parrakkaista naisista. Tosin heille tämä postaus saattaa olla lievä pettymys, joten omalla vastuulla sitten.

Seuraa keltaisen lehdistön kohuotsikoihin verrattavissa oleva paljastus: mulla on viikset. Enkä nyt tarkoita mitään paria nynnyhaituvaa siellä täällä, vaan ihan kunnon mursumeininki. Luojan kiitos mun Movemberkasvusto on täysin vaaleaa, mutta ei se kaikkea pelasta. Viikset kuin viikset. Ja minä haluan niistä eroon. (Enkä vähiten sen takia, että yläasteaikoina yksi kaveripoika hihkaisi talvisena päivänä että ”Emma sun viikset on ihan jäässä!”. Hello elinikäinen trauma!)

Olen kokeillut nyppimistä, ajelua ja vahaamista. Ajelu jäi yhteen kokeiluun, koska ensinnäkin se oli hetken mielijohde eikä lopputulos muutenkaan ihan vastannut tavoitteita…näin partakoneen, ajattelin että ”uuu miltähän tuntuu ajaa partaa?!” ja samassa sekunnissa surruuttelinkin menemään koneella pitkin naamaani. Joo olihan se ihan hauskaa, mutta pikkasen turhan miehekästä toimintaa ja sitäpaitsi se katala VIIKSISÄNKI ei todellakaan ole tila jota kukaan tavoittelee. Todella paljon pahempaa kuin vapaana hulmuavat viikset, ainakin näin naisen näkökulmasta.

Vahaaminen oli sekin omanlaisensa projekti. Kävin kolmeen kertaan kaupassa hakemassa Veetin vahausliuskoja, koska ekalla kerralla ne oli loppu ja toisella kerralla jokaisesta paketista oli pöllitty osa liuskoista. Miksi?! Toivottavasti sille varkaalle tulee allerginen reaktio ja jotkut hullut mutanttiviikset! Kolmannella kerralla onnisti ja sain peräti avaamattoman paketin. Ensimmäinen vahauskerta sattui ihan naamattomasti ja ylähuuli oli tunnoton pari vuorokautta, mutta eipä ollut karvojakaan. Toisen vahauskerran jälkeen iho kuivui ihan hirvittävästi ja sain kaupan päälle vielä ihoärsytyksestä johtuvia näppyjäkin. Tosi voittava konsepti kyllä. Niinpä olen pysynyt nyppimisessä joka on paitsi tehotonta ja hidasta, myös kivuliasta.

Olin jo alistumassa siihen, että mun on joko alettava käyttää viiksivahaa ja kulkea Hercule Poirotina ympäriinsä TAI ruvettava vierailemaan parin viikon välein kauneushoitolassa naamakarvojen poisto-operaatiossa, mutta sitten sain blogin sähköpostiin ehdotuksen Epicare-puikon kokeilusta. KYLLÄ KIITOS.

Epicare on nikkelitön, metallinen puikko, jonka päissä on pienet kahvat. Ensin ajattelin, että väritys on valittu epäilemättä naisellisuutta alleviivaten, koska viiksien eliminointi saattaa saada kenet tahansa kyseenalaistamaan feminiinisyyttään, mutta huomasin sittemmin että värivalikoimassa on muitakin kuin pinkkejä sävyjä :)

Puikko taivutetaan kaarelle, asetetaan haluttuun kohtaan ja aletaan pyöritellä kahvoja. Samalla puikon kierteet nappaavat karvat mukaansa juurineen.

Epicaren ensikokeilu oli todella hämmentävä kokemus. En heti tajunnut tekniikkaa ja ihmettelin, että miten tällä mitään pitäisi irrota, kun puikko vain liukuu naamalla. Mutta sitten kun tajusin olla työntämättä puikkoa vastakarvaan ja pitäydyin vain pyörittelyssä, alkoi tapahtua. ”Tämähän vain liukuu…joo ei satu ainakaan ollenkaan. En tunne mitääAAAAAARRGRGRGRRHHRH OH WHAT FRESH HELL IS THIS AAAAAaaaaAAAA…oho, viikset lähti.” Jep jep. Kyllä sattui. Se oli yllättävää, koska puikon kanssa ei ollenkaan tunne milloin siellä välissä on karvoja, ja yhtäkkiä vain tuntuu se hermeettinen nyppimiskipu karvojen lähtiessä juurineen irti. Hyvä uutinen on se, että siihen tottuu ja kun sitä osaa odottaa, säästyy paniikkireaktiolta. Pitää vaan hokea itselleen että pain is just weakness (and mustache) leaving the body…:D

Rullailun jälkeen iho tietenkin punoittaa, joten älkää ikinä missään tapauksessa ruvetko poisto-operaatioon aamulla tai juuri ennen juhlia/työhaastattelua/treffejä tai muuta tärkeää tilaisuutta. Rullailen yleensä iltaisin tarpeen mukaan ja aamulla punoitus on poissa. Mun iho ei myöskään ole ärtynyt rullailusta millään tavalla, mikä on pienehkö ihme.

Puikkoa ei saa venyttää eikä liottaa, joten karvat kannattaa poistaa kierteistä puhaltamalla tai käsin nyppäisemällä. Muutoin puikkoa ei tarvitsekaan huoltaa sen kummemmin. Todella kätevä vimpain ja aivan ylivoimaisesti helpoin ja vaivattomin tapa poistaa ei-toivotut karvat kasvojen alueelta. Pienenä vinkkinä mainitsen vielä sen, että ei kannata hetken mielijohteesta koittaa poistaa hajakarvoja kulmakarvojen alta. Oli noin sadasosasekunnista kiinni ettei mulla enää olis ripsiä kuin vain toisessa silmässä :D mun on oikeasti tehtävä jotakin tälle olemattomalle impulssikontrollille…

Epicaren voi ostaa yrityksen omasta verkkokaupasta 19,80 euron hintaan ja lisäksi puikkoja myydään muutamassa kauneushoitolassa, lista löytyy täältä. Myös esim. Kicksissä myydään *vastaavaa jousta, samoin *Cocopandassa ja *Elevenillä.

Ja nyt pliis kertokaa, etten ole yksin tämän viiksiongelmani kanssa! :D Ja jos teillä on viikset, miten poistatte ne? Vai annatteko hulmuta vapaana?

Se vielä piti sanomani, että jos ette saaneet tarpeeksenne karvanpoistoaiheesta, niin Sugar High’n puolelle kirjoittelin kokemuksia elämäni ensimmäisestä sokeroinnista!

(Puikko saatu. Tähdellä merkityt linkit ovat mainoslinkkejä, joiden klikkailusta en hyödy, mutta joiden kautta tehdyistä ostoksista saan pienen komission. Mahdolliset komissiot käytetään blogin palvelin- ja muiden kulujen kattamiseen.))

Kurkkasitko jo nämä?

43 kommenttia

 1. Älä huoli! Täällä toinen neitonen mustachen kanssa ja vielä mustalla semmoisella ? Mun traumat tuli siinä, kun väännettiin ala-asteella karikatyyripiirroksia ja mulle oli tietenkin piirretty isot viikset….

  Mä oon itse koittanu päästä eroon mun viiksis täjoko nyppimällä tai Veetin kasvokarvojen poistoon tarkoitetuilla vahaliuskoilla. Molemmat on ollu hyviä käytössä ?? Tosta jousi-jutusta oonki kuullu ja eilen sattumalta kaveri osti Stockalta Tweezermanin setin, jossa oli mustachenpoistaja ja pinsetit. Voisin linkata tän mun kaverille ?

  1. Voi ei, vähemmästäki tulee traumoja…

   Vahaliuskat olis kyllä niin nopea tapa, jos mun iho vaan kestäis niitä! Onneks on vaihtoehtoja…Toivottavasti kaverisi tykästyy puikkoon jos sellaisen päätyy hommaamaan! :)

 2. Eiiiiii viiksien nyppimistä! :o Kuulostaa niin tuskaselta :D Hengailtuani karibialaisessa porukassa oon tyytyväinen et ainaki omat viikset on suht vaaleet :p

 3. Ei viiksiä, mutta pulisongit. Sellaista pehmoista untuvaa (no myönnetään, senttisiä haituloita) pitkin poskia. Epiloin, tuskaisesti.

 4. Mä tarttisin tän kans, mutta pelottaa et sohisin varmasti just ripset tai kulmakarvat hemmettiin tällä. Niinpä olen nyppinyt edes ne haituvat, jotka tunkee suuhun syödessä ja toivonut, ettei ongelma pahenisi enää tästä:P

 5. Joo, täällä myös yksi viiksekäs (ja pulisongit omistava) typy :D Vaaleuden vuoksi en oo lähtenyt poistamaan niitä (oon joskus kyllä nyppimistä koittanut suupielen päältä), mutta kyllä ne välillä ärsyttää :( Onneksi ei ole pahemmin huomauteltu niistä, muistaakseni yhden kommentin oon saanut ja ite kyllä aina muistan toitottaa asiaa :D Mutta tää vois olla näppärä oikeesti, vaikuttaa ainakin nopeemmalta kun yksittäinen nyppiminen ja näin ollen uskoisin olevan myös vähemmän kipua aiheuttavaa..? Heti aattelin kanssa hajakulmakarvojen poistoa tolla myös, mutta ehkä en sittenkään ton sun kokemuksen perusteella :D Aika cool vehje vaikuttaisi olevan, onko tää ollu sulla minkä aikaa käytössä?

  1. joo tää on ihan älyttömän paljon nopeampi tapa kuin nyppiminen!!! kulmakarvoihin en kyllä tosiaan uskalla suositella :’D

   Oon käyttänyt tätä nyt..ööh..oisko 1,5-2 kuukautta. Iho on kestänyt käsittelyt ilman mutinoita :)

 6. Mites parta? Mulla suurin ongelma on siis leukaparta. Enkä jaksa nyppiä joten höylään ja siinä lähtee myös nahka.

 7. ! Mun on pakko hommata tällanen. Mun viikset on paitsi hulmuavat, niin myös suhteellisen tummat. Vahaliuskoilla niitä oon riuhtonut, mutta onhan moiset liuskat aivan saatanallinen keksintö. Pari kertaa höyläsin pois kun en jaksanut sitä tahmavaharumbasta seurannutta ärtynyttä ja tunnotonta ihoa, mutta ei sekään nyt kauheen toimiva ratkaisu ollut. :D Kiitti tästä vinkistä siis!

  1. Tää kommentti vois olla mun kynästä suoraan :D mikä helvetti sen tunnottomuuden aiheuttaa?! se on jotenki todella friikkiä!

   Eipä kestä :)

 8. Voi ei Emma, mua taas katsotaan toimistossa paheksuvasti kun mun karsinasta kuuluu hallitsemattomia naurunpurskahduksi. =P Tää näyttää kyllä aika jännittävältä laitteelta. Mulla ei ole viiksiä (tarkistin) mutta nenän päällä kasvaa sellainen harhakarva, joka pitää poistaa aina välillä ;)

 9. Sairastatko PCOS:ää? Siinä yhtenä oireena on mm. karvojen liikakasvu kun naisen kropassa on liikaa testosteronia.

  Mulla lähti viikset ja partakarvat kasvuun juurikin PCOS:n vuoksi kun lopetin e-pillerit. Onneksi olen muutenkin vaalea ja harvakarvainen (kainalot ja sääret), niin että näitä haituloita ei ole tarvinnut vielä poistaa sen kummemmin. Muutaman pisimmän olen silmät vesillä nyppinyt pois. :D

 10. Mun pitää saada tällainen! Siis mä kauhukseni tajusin pari kuukautta sitten, että mulla taitaa olla viikset. Ne ei ole mitenkään huomattavat tai kovin rönsyilevät, mutta nyt kun tiedän että ne on olemassa, en voi elää ajatuksen kanssa mutta toisaalta, en myöskään uskalla tarttua vahalappuihin :D

 11. Mä oon käyttänyt vastaavaa puikkelia tyytyväisenä monta vuotta. Iho ei kestä vahaamista, kun korppu pintakerros lähtee mukana, niin tällä mennään. :)

 12. Mulla ei ole varsinaisia viiksiä, mutta lähinnä suupielissä mulla on sellasta pidempää karvaa ja muuten mun kasvot on kauttaaltaan semmosta untuvaista vaaleaa karvaa. Näyttää karsealta lähikuvissa, jos valo tulee yhtään väärästä kulmasta. Tosielämässä mua ei häiritse tämä karvotus, mutta meikkikuvia editoidessa kylläkin. :D Okei, suupielen karvat välillä ärsyttää ja niitä olen vahannut silloin tällöin.

  Saatoin vähän nauraa sun läheltä piti -tilanteelle. Anteeksi. :( Mulle niiiin vois käydä samoin. :D

  1. Jep, kriteerit on erilaiset luonnossa ja meikkikuvia käsiteltäessä, tiedän tunteen :D

   Haha, se oli kyllä ihan hiton pelottava tilanne :DDD

 13. Täällä yksi joka myös kärsii tästä ongelmasta! :D Valitettavasti itselläni tämä ei ole pelkkä viiksi ongelma vaan minulla on parta! :D :D Onneksi on vaaleaa nukkamaista karvaa, mutta silti.. Mä olen omistanut kyseisen laitteen jo monta vuotta. Muistaakseni tilasin sen kiinalaisesta nettikaupasta joskus.. Ja en koskaan oikein osannut käyttää sitä, tuntui et vain muutama haiven irtosi. Ja laitoin vekottimen laatikon pohjalle. Vuosien ajan olen nyppinyt ja nyppinyt ja kyllästynyt nyppimiseen. Kiitos tämän postauksen löysin laitteen taas ja opettelin käyttämään sitä kunnolla. Ja nyt lähtee muutakin kuin pari haiventa. Ihanaa, partani on poissa! :D Sen opin et kannattaa käyttää suihkun/saunan jälkeen tätä. Sattuu huomattavasti vähemmän.. ;)

  1. Jee! Hyvästi parta! :D Kiitos vinkistä, täytyykin koittaa seuraavalla kerralla suihkun jälkeen, en ees tajunnut että se vois helpottaa!

 14. Heips. Tuttua puuhaa. Itse kokenut parhaimmaksi kulmakarva veitsen. Helppoa, nopeaa, täysin kivutonta ja samalla rapsuttelen kutakuinkin koko naaman läpi. Siinä tulee samalla ihon kuorinta ja niin maan pehmeä ja karvaton nassu :D kulmakarva veitsi on edullinen ja pestävä. Itse myös suihkin siihen käytön jälkeen ihan desinfiointi ainettakin. Siinä vaiheessa kun uuttaa karvaa/sänkeä alkaa pukkaamaan niin eipä vie kuin pienen kivuttoman hetken ja taas on pehmeää ja sileää :) Ei valmistautumista, ei kipua, ei punoitusta, ei ladattavia laitteita. Jos tykkääkin yleensä vahata tai epiloida mursukkeet pois niin kulmakarva veitsi toimii kiireessä ja loistaa helppoudellaan ja kivuttomuudellaan. :)

  1. Kiitos vinkistä! Se vaan mietityttää että eikö veitsen kanssa tuu sit ihan samalla tavalla semmonen karkeahkon tuntuinen sänki kuin tulis ajellessa tai partakoneella surautellessa? :D

   1. Sepä se kun itsellä ei ainakaan nimenomaan tule! Ite oon sitä tyyppiä kenellä on jo muutaman tunnin päästä ajelusta pistävä sänki muualla vartalossa mutta tuohon ylähuulen päälle ei kulmakarva veitsellä tule. Syytä en tiedä ja voi olla yksilöllistä. Sehän se onkin että mikä toimii yhdellä ei välttämättä toimi toisella mutta ajattelin kuitenkin kertoa miten itse pidän sisäisen viiksivalluni kurissa :D

 15. Viiksekäs täälläkin!
  Onneksi ne on sentään vaaleita, mutta itse huomaan ne ja kerran huomasi avopuolisokin… Ja mainitsi tottakai niistä ääneen!

  Olen kokeillut joskus höylää koko naamaan (inhoan ihokarvoja) koska luin jostain että Marilyn Monroe ajeli myös höylällä. Oli ihan ok kunnes vahingossa höyläsin ison osan jo valmiiksi olematonta kulmakarvaa… Lisäksi karvat vaan innostuivat kasvamaan.

  Liuskat ei sopineet naamalle, ainakaan siis Veetin kasvovahaliuskat eli kuljin ylähuuli ruvella muutaman päivän.

  Nyppiminen on mahdotonta vaaleille karvoille, olen siis lainannut miehen tai tyttären otsalamppua aina yksin ollessani ja nyppinyt menemään.

  Tilasin Veetin ihokarvatrimmerin, mutta tulos sama kuin höylällä. Ei leikkaa kunnolla, jää sänki ja silläkin tuhosin toisen kulmakarvani.

  Tilasin sitten Avonilta tämän ja vasta ensi kertaa pääsin sillä naamaani käsittelemään. Nyppii hyvin vaikka kipu on aivan h*lvetistä… ?

  1. ja ne vaaleat viikset näkyy auringossa!! :D sama homma mulla nimittäin – karvat ovat vaaleita mutta minkä ne värissä häviää niin voittavat kyllä pituudessa… :D kipu on tosiaan ensin ihan jäätävää mutta kaikkeen tottuu, eka kerta on pahin!

 16. Apua! Oon vasta 12 v ja mulla jo tummia viiksikarvoja. Sattuuko nuo vahaliuskat tai muut tosi paljon? En tiedä mitä pitäis tehdä. Ei taida olla kivuttomia halpoja tapoja. Mulle on jo 2 kaveria viiksistä huomauttanut, enkä mä vaan jaksa enää. Mä tiedän, että kaikki näkee ne, mut ei vaan viitsi huomauttaa. Mitä mä teen…

  1. Tiedätkö mitä, niissä tummissa ihokarvoissa on pienemmät juuret kuin vaaleissa, eli tummien ihokarvojen poisto sattuu vähemmän kuin vaaleiden! :) Minusta tämä puikko on kivempi kuin vahaliuskat, mutta voit hyvin kokeilla vahaliuskoja jos ”viikset” sua häiritsee. Se sattuu hetken, mutta ei niin paljoa etteikö sitä kestäisi – varsinkin jos karva on tosiaan tummempaa. Voit myös kokeilla pinseteillä nyppimistä, jos kyseessä on vaan muutama yksittäinen karva. Mutta poista ne viiksikarvat vain jos ne sua itseä häiritsee, älä muiden vuoksi. Voin vakuuttaa, että kaikilla pyörii mielessä ne omat epävarmuudet ja ”ongelmakohdat” sen verran, että ei siinä ehdi toisten ihokarvoja alkaa kytätä. :)

Vastaa