Elevenin ja L’Occitanen joulukalenterit: puoliväli

Munhan piti tehdä viikkokatsaukset joulukalentereiden sisällöstä, mutta räpäytin silmiäni 1.joulukuuta ja sitten olikin jo 14.joulukuuta. Siltä se ainakin tuntui. Saattekin nyt sitten noin puolivälin katsauksen kalentereiden sisällöstä! Aloitan elevenin kalenterista, joka on herättänyt mussa vähän ristiriitaisia fiiliksiä.

Mario Badescun glykolihappokasvovesi oli ihan mahtava juttu kalenterissa! Kuorivien kasvovesien suhteen mun ainoa kokemus on Pixin Glow Tonic, joten kiva päästä kokeilemaan muutakin ja tämä taitaa olla oikein suositeltava tuote kuivalle iholle. Décleorin vartalokuorinta tuoksuu ihanalle. Molemmat merkit ovat mulle niminä tuttuja mutta muuten vieraita ja molemmissa tuotekoko on tosi hyvä (59ml ja 50ml), joten peukku näille molemmille tuotteille.

Jokin alkupäivien luukuista sisälsi kolme Sigman matkakokoista sivellintä. Nää on todella kätsyn kokoisia, likinäköisenä nimittäin arvostan lyhyttä vartta koska mun pitää olla lähellä peiliä :D näissä vaan on ihan todella liukkaat harjakset joten vähän epäilyttää onko näistä mihinkään. Jää nähtäväksi.

Kangasnaamioita, kiva! Varsinkin tuo Swiss Clinicin kangasnaamio kiinnostaa, sehän on nimittäin kuivanaamio ja yhdestä naamiosta irtoaa kolme käyttökertaa. Kiva päästä kokeilemaan tämmöstä ihan uutta konseptia, tuskin olisin ostanut tätä summamutikassa koska hinta on aika korkea.

11.päivän luukku aiheutti pientä myrskyä vesilasissa, mikäli somea on uskominen. Luukussa oli elevenin kangaskassi tekstillä ”my bag of beauty” sekä pinssi.

Myönnän, että tää luukku hiersi mua kyllä. Haluan kosmetiikkakalenterista kosmetiikkaa tai kosmen käyttöön tarkoitettuja välineitä, en mitään muuta. Ihan yhtälailla mua on männävuosina hiertänyt pakettikortit tai muu sälä mitä toisten firmojen kalentereista on tullut. Halvoissa kalentereissa sen vielä jotenkin ymmärtää, mutta 145 euron investoinnilla haluan VAIN kosmetiikkaa. Ymmärrän tässä ekologisen näkökulman ja kannustuksen ns. parempiin valintoihin, mutta se tuntuu melkoisen ristiriitaiselta kun itse joulukalenteri tuottaa järjettömän isoine pakkauksineen hirvittävän määrän pakkausjätettä.

Tästäpä saankin aasinsillan seuraavaan ristiriitaisia fiiliksiä aiheuttavaan asiaan. Elevenin kalenteri on valtavan suuri ja jokainen luukku on saman kokoinen. Toistaiseksi yhdenkään luukun sisältö ei kokonsa puolesta olisi sitä isoa lootaa vaatinut, ja kun sieltä pahvilaatikosta paljastuu jokin 4 ml:n minituote niin pettymys on valmis – ihan vain sen puolesta, että luukun koko antaa ymmärtää jotain paljon enemmän. Viittaan tuotteisiin ylläolevassa kuvassa. No, Akademiklinikenin Glow Oilin hinta on jotain 168 euroa tai muuta posketonta, joten ymmärrän että joulukalenteriin laitetaan pieni esittelykoko, mutta vähän sekin turhauttaa että tulee minipullo jostain tuotteesta mitä en hinnan vuoksi IKINÄ ostaisi. Eli toivottavasti en tykkää tuosta öljystä :D toisaalta, tämä on ainoa tapa päästä edes kokeilemaan superkalliita hoitotuotteita ilman että niistä täytyy isoja summia pulittaa. Kolikolla on kaksi puolta enkä oikein tiedä kummalle näkökannalle kallistun. Tämä koskee myös Filorgan silmänympärysvoidetta, joka on sekin varsin kallista ja kalenterin tuotekoko on 4 ml. Clarinsin huulikiilto on hyvä tuote, mutta mulla on näitä 5-6 kpl jo ennestään.

Enivei, jokaista ylläolevam kuvan tuotetta yhdistää se, että jouduin etsimään niitä pinseteillä pahvilaatikon syövereistä silkkipaperin keskeltä ja ärsyynnyin jo lähtökohtaisesti siitä. Eihän nämä ole sen isompia kuin osa Lokkitanen kalenterinkaan tuotteista, mutta Lokkitanesta en isoja kokoja odotakaan kun itse kalenterikin on pieni! (…ja maksaa kolmasosan elevenin kalenterin hinnasta.)

…..mutta JEE SENSAITA!!! Ihana päästä kokeilemaan Sensain kosteusvoidetta ja hoitovettä, ja näissä tuotekokokin on todella hyvä! Täysikokoisia tuotteita en toki kalenterista odottanutkaan, mutta nämä 40-60 ml kokoluokan tuotteet ovat juuri sopivia.

Elevenin kalenterista on tullut myös kaksi hyvän kokoista tuoksunäytettä. Harmi että kumpikaan niistä ei ole mun makuun. Guccin Bamboo on ihan ok, mutta tiedän jo nyt etten tule tätä käyttämään kuitenkaan, ei ole aivan mun juttu. Sitäpaitsi toi korkki on aivan törkeän tiukka, ja kun sitten hartiavoimin repäisin sen auki, roiskaisin hyvän lätäkön pullon sisältöä vaatteilleni. Että joo, olen siis pakotetusti tätä nyt testannut ja saanut yliannostuksen :D YSL:n Black Opium on aivan supersuosittu tuoksu, enkä voi käsittää miksi, koska mun mielestä se on…noh. Todella raskas ja vaikea. En pidä yhtään. Tuo pullo on kyllä minikokoisenakin sairaan hieno!

Mutta sitten L’Occitanen kalenteriin! Sisältö on ollut tuttua ja turvallista. Kalenteri on mulla kolmatta kertaa ja ehkä tässä vaiheessa jo kaipaisi vähän uusiakin juttuja kalenteriin, aika samat tuotteet näissä näyttää pyörivän, mutta toisaalta kaikki on varmuudella käyttökelpoista tavaraa.

Verbena-sarjan vartalovoide on talvella mulle liian kevyt, mutta kesällä hyvä ja tuoksuhan on aivan ihana. Minikäsivoiteita on tähän mennessä tullut kolme; manteli, pioni ja shea. Oonko muuten ainoa jonka mielestä noiden käsivoiteiden etiketit pitäisi olla toisinpäin? :D

Nämä shampoot ja hoitoaineet on myöskin tulleet kalenterista aikaisempinakin vuosina. Koko on kätevä, mutta nämä kyseiset tuotteet ei oikein mun hiuslaadulle passaa. Siksi olisi kiva että tuotelinja vaihtuisi jonakin vuonna, shampoita kun on muissakin linjoissa.

Verbenapalasaippua tulee käyttöön, mantelipalasaippua lentää Sissille :D Sugar Cube -kylpyvaahtopala on hauska uutuus, jota aikaisempina vuosina ei kalenterissa ole ollut. Harvalla lienee kylpyammetta, mutta jalkakylvyssähän tämän voisi käyttää.

Sheasarjalla on nyt hemmoteltu kalenterin avaajia, sillä luukuista on tullut sekä suihkugeeli, vartalovoide ja kasvovoide (sekä tuo aiemmin esitelty käsivoide).

Kirsikankukkasarjan tuoksu on aivan hullun hyvä, joten suihkugeeli on tervetullut. Samat sanat voin sanoa myös Citrus Verbena -suihkugeelistä, joka nyt tekee ensiesiintymisensä kalenterissa. Citrus Verbena on pehmeämmän tuoksuinen versio Verbenasta, aivan ihana kaikin puolin.

Semmoinen saldo tähän mennessä! L’occitanen kalenterista tuttua ja turvallista, elevenin kalenterista huippuja ja huteja. Mitäs te ootte mieltä? Ja hei Instastoryyn laitan joka aamu päivän luukkujen sisällön, joten seurailkaa mua instassa jos haluatte likimain reaaliajassa kalentereita kytätä :)

(L’Occitanen kalenteri saatu.)

Translation: Summary of my Christmas calendars so far :)

Kurkkasitko jo nämä?

28 kommenttia

 1. Yksi syy, etten hanki kosmetiikkakalentereita on hinta (kivat maksaa aivan liikaa) ja toinen se, että kalentereissa on etupäässä pikkukokoisia tuotteita, jollaisia en muutenkaan käytä. Joudun yleensäkin patistamaan itseäni käyttämään näytteitä ja minikokoisia tuotteita, muuten ne vaan lojuisi nurkissa odottamassa ”sitku ehdin”- hetkeä, jota harvoin kuitenkaan tulee. Lokkitanen pikkutuotteet näyttävät syötävän ihanilta, mutta en kuitenkaan saisi niitä käytettyä, mutta ehkä Sensait saisin käytettyä, heh;)

  1. Näytepussukat jää mullakin aina käyttämättä, mutta matkakokoja tulee käytettyä reissuilla ja muutenkin. Kätevä tapa kahlata tuotteita läpi ilman että sama purkki kestää vuotta :D …tosin säästelen niin säntillisesti pikkukokoja kuvitteellisia matkoja varten, etten raaski avata niitä normiarjessa :D pitää ehkä terästäytyä…

 2. Mulla ton elevenin kalenterin kanssa hiertää ihan sama asia. Loota on ihan tolkuton, puhumattakaan koko kalenterin koosta; oli ihan hiton vaikea löytää sille kotoa sopiva paikka. Eihän ne tuotteet siellä tosiaan huonoja ole, mutta laatikon koon tuoma odotus ja sisältö eivät kyllä mitenkään kohtaa. Ja luukun 11 kamat… kassia käyttäessä mainostaisin koko ajan eleveniä ja vaikka pinssi on ihan kiva, niin enpä kyllä käytä pinssejä missään.Mulla on myös look fantasticin kalenteri ja olen kyllä tykännyt siitä tosi paljon enemmän, tuotteet ei ole ehkä niin kalliita ja luksusta, mutta koot ovat isompia ja kalenterin design on todella hauska, eikä ollenkaan tolkuttoman kokoinen.

 3. Kiitos tästä postauksesta. Mua harmitti valtavasti, etten ehtinyt saada sitä Elevenin kalenteria. Nyt kun olen nähnyt, mitä sieltä on tullut ulos, niin oma harmitukseni on hiipunut.
  OIkeesti olisin halunnut vain noita minikokoisia hajuvesipullonnäköisiä näytteitä…mutta niistä kalenterin hinta olisi posketon (ainakin minulle).

  Nyt varmaan laitan sen saman rahan pitkään toivomaani tuoksuun ja olen itsestäni ylpee, kun kerrankin olin hintatietoinen ”Martta”. Vaikka kalenterittomuuttni rannalle ruikuttaan jääneenä marraskuussa harmitti…

  1. Mua harmittaa, että sekosin etukäteishypetyksestä niin täysin etten yhtään edes harkinnut, kannattaako kalenteriin sijoittaa sokkona 145 euroa… itse valittu ihana tuoksu ilahduttaa sitäpaitsi paljon kauemmin ja enemmän kuin mikään kalenteri! :)

 4. Samat ajatukset hyvin pitkälti täälläkin kalentereiden sisällöistä. Loksulta toivoisin uudistumista ensi vuodeksi, sillä vaikka sisältö on mieleistä, niin toistoa on liikaa. Toisaalta se oli ihan odotettavissakin, eikä siinä mielessä tuottanut pettymystä. Elevenin kaltsusta aion avautua ihan omassa postauksessaan.
  Tähän mennessä LF:n kalenteri on ollut ehdottomasti kiinnostavin sisällöltään.

  1. Se Lokkitanen luksuskalenteri olis ollut kiva kokea! Siinä on ollut kai uusia juttuja eikä näitä samoja.

 5. Mä sijoitin tänä vuonna L’Occitanen luksuskalenteriin ja se on saanut hymyn huulille joka aamu. Suihkareita on tullut matkakokoisina vain kaksi (kirsikka ja shea), sama shampoo ja hoitsikka kuin normikalenteristakin (mä tykkään just tästä sarjasta, joten mua ei tosiaankaan haittaa), pari minikäsivoidetta, isompi shea-käsivoide, ihonhoitoa (es mes seerumi ja puhdistusöljy Immortelle-sarjasta; mua vaan tökkii tuo Immortellen hajumaailma… Se muistuttaa ihan jotain 80-luvun Yves Rocher-voidetta, jota vanhat tädit käytti…) ja kaksi hajuvettä (verbena ja pioni). Sun ja muiden kuvausten perusteella olen tyytyväinen, että sijoitin roposeni just tähän enkä eleveniin. Noiden ihonhoitojuttujen takia kalenteri on myös tuntunut luksuksisemmalta kuin Loksun normikalenteri, joka mulla on ollut aikaisempina vuosina.

  1. Kuulostaa todella hyvältä!! Immortellen tuoksu on kieltämättä vähän outo, MUTTA se puhdistusöljy on paras putsari mitä olen kokeillut ja mä ainakin totuin tuoksuun hetken käytön jälkeen :)

 6. You nailed it girl! Mähän olin yksi ”onnekkaista” kuka sai elevenin kalenterin hommattua. Mun eka kosmekalenteri ever ja kaiken sen hypen jälkeen nyt vähän kismittää sen sisältö. Hajuvesistä oon täysin samaa mieltä, tuo korkki ja pullonsuu (ja tuoksu) ei vaan toimi, ainakaan pitkäkyntiselle :’D Mä luulen, ettei mikään enää loppupäivien luukuista tuu pelastaa kokonaisfiilistä kaltsusta, onhan luukuista jo yli puolet avattuna. Harmi.

  1. Kurja kuulla että sun eka kosmekalenterikokemus on pettymys :( toivon että kaltsu paranisi vielä viimeiselle viikolle, mutta tuskinpa – ongelmahan ainakaan mulle ei oikeastaan ole sisältö, vaan odotukset, jotka eivät sisällön kanssa kohtaa. Eikä maksamani hinnan.

 7. Samaistuttavaa pohdintaa, vaikka mulla ei kumpaakaan näistä kalentereista ole. Loksua availin viime vuonna ja vaikka se oli ihan hauskaa, arvelin että samojen tuotteiden kanssa varmaan pelataan, koska eihän niitä ihan loputtomasti valikoimassakaan ole ja kalenterin valmistaminen jo olemassaolevilla minikokoisilla tuotteilla lienee sadasti hallittavampaa kuin kokonaan uusien minikokojen valmistaminen.

  Elevenin kalenteriin en raaskinut satsata, sillä summa oli liian iso kosmetiikkarulettiin, jossa on (varsinkin näin nirsolle kosmetiikan käyttäjälle) iso riski hutiosumiin. LF:n kalenteri oli Black Fridayssa -20% ja alenhinnalla poimin sen heti, sillä muistelin kuulleeni ronkeleilta bloggaajiltakin kiittäviä kommentteja viime vuodesta, vaikken superaktiivisesti availua seurannutkaan. On ollut nappihankinta, vaikka kaikkia tuotteita en otakaan omaan käyttöön. :)

  NYXin huulipunakalenterikin on hauska, mutta olen iloinen että sain sen lahjaksi.

  Vänkä bonusnumero tänä vuonna oli työpaikalta saatu kalenteri, joka on tähän mennessä sisältänyt kaikkea soittorasiasta kuusenkoristeisiin ja konvehteihin. :D

  1. Outoa että sitä Loksun luksuskalenteria ei mainostettu käytännössä ollenkaan, sattumalta vain sen jostain perusuutiskirjeen loppupuolelta bongasin. Se olisi voinut olla ihan huippu loksufaneille, olis saanut varmasti toimivia tuotteita mutta vähän uutta jännitettävää myös.

   Toivoisin että olisin itsekin tajunnut, että elevenin kohdalla riski on turhan suuri. Kosmetiikkaruletti tosiaan. No, mä ostin Lumenen kalenterin nyt tehtaanmyymälästä -50 prossan alella ja SE on hyvä! tosin ei varmaan yhtä hyvä ku se sun työpaikan kalenteri :DD

 8. Mitenkäs se Elevenin kalenterin tyhjä laatikko -asia selvisi? Näin sen instastoryssa ja jäi kauheasti kaivelemaan. :D inhimillinen mutta ärsyttävä virhe vai? Vai löytyikö sieltä joku noista mineistä kuitenkin? :D

  1. AI NIIN mä unohdin kirjottaa siitä postaukseen!! Joo jokin virhe siinä oli tapahtunut, laatikossa piti olla Kerastasen shampoo. Lähettävät sen shampoon mulle (paketti on jo tullut mutta en ole ehtinyt hakemaan) ja lisäksi sain -20% alekoodin. Pitääpä muistaa kertoa tää juttu lopullisessa arviopostauksessa :)

 9. Mulla on toisen kerran LF-kalenteri ja oon kyllä ollu tyytyväinen siihen. Mielenkiinnolla olen seurannut tän Elevenin sisältöä netistä ja mun täytyy sanoa että tähän astisen sisällön perusteella en olisi tyytyväinen jos omistaisin sen.

 10. Mä just kerkisin johokin blogiin valittamaan tota L’occitanen kalenteria et ku on samoja tuotteita mitä viime vuonnakin ja heti seuraavasta luukusta tuli tuo kylpypommi :D Mulla meni hermot koko kalenteriin ja avasin kaikki luukut :’D En tajua miksei niitä uusia ole voitu ripotella sinne tänne vaan niitä tulee vasta. kun puolet luukuista on jo avattu.

  1. ai sä rohmusit jo kaikki :D toivottavasti vikalla viikolla tulee lisää uusia! (mutta älä spoilaa!!)

 11. Joo, mä olen kans yksi ”onnekas”, joka ton elevenin kalenterin sai ostettua. Ja voin sanoo että hiukan v*tuttaa.. Tohon hintaan pitäis oikeasti saada rahoille vastinetta eikä mitään kangaskasseja ja mininäytteitä.
  Mutta pohjat vetää clarinsin kalenteri, jonka sain lahjaksi. Tähän mennessä tullut 3 rihkamahelyä ja pakettikortteja. Vmp!

  1. Moni elevenin kalenterin tuotteista on niin älyttömän kallis, että kalenteriin on sitten tullut vain tosi pieniä kokoja, varmaan jotta ostohinta pysyisi ”kohtuullisena”. Mutta nyt kyllä tuntuu ettei ainakaan toistaiseksi tämän kalenterin hinta ole ollut kohtuullinen.

   Mut siis WTF tuo Clarins?! Mä harkitsin sen ostoa, onneksi jätin väliin. Ton hintaluokan merkiltä ei kyllä tosiaan mitään pakettikortteja sun muuta sälää odottais.

 12. Jo ensimmäisten luukkujen jälkeen olin tosi tyytyväinen, että jätin elevenin kalenterin tilaamatta (vaikka olin jo melkein kursori tilaus-nappulalla). Olis ollu mun makuun kyllä suuri pettymys :( Kiinnitin huomioo tohon ihan samaan ku sä eli isot luukut & tosi minimaalinen sisältö. En olis uskonut sen hehkutuksen perusteella, millä sitä mainostettiin :/

  Myös InstaStoryja katsoneena essensen kalenteri olis ollut pettymys, hirveesti ihmeellistä roinaa :(

  Mä tilasin Look Fantastic kalenterin ja oon ollut sit taas siihen tosi tyytyväinen! :) Myös tuo Lokkitanen kalenteri olis ollut kiva – vaikkakin turvallinen – mutta kaikelle olis varmasti tullut käyttöä. Se vähän harmittaa, etten ostanut sitä :) Mutta ehkä sit ens vuonna..!

  1. Mä olen pari kertaa jotain halpiskosmekalentereita ostanut ja niistä kyllä harva tuote on jäänyt käyttöön. En ole essencen sisältöä kauhean tarkkaan seurannut mutta voin kuvitella että siellä on just jotain pahvista kynsiviilaa sun muuta sälää.

   Mua harmittaa että niin varauksetta lähdin mukaan siihen elevenhypeen enkä yhtään miettinyt sitä, että onko 145 e sellainen summa jonka olen valmis ns. menettämään jos en pidäkään kalenterista.

 13. Mulla on ollut vähän samoja fiiliksiä tuosta elevenistä, mutta toisaalta on sieltä tullut sitten sen verran paljon kaikkea kivaakin että eiköhän se loppupeleissä ihan ostamisen arvoinen ollut. Tän päivän luukku ilahdutti erityisesti, tuo suihke kun oli juuri sellainen, mitä toivoin kalenterista löytyvän :D

  Loccitanen kaltsu näyttää kyllä kivalta, mutta siinä on ehkä vähän liikaa vartalonhoitotuotteita jotta voisin siitä varsinaisesti innostua :)

 14. Mä ostin Dermosilin kalenterin (40e) ja Balean kalenterin (saksasta)(n.14e) ja voin sanoa että tuo Balea voittaa Dermosilin 6-0. Ois pitäny unohtaa koko dermosil ja hankkia make up revolutionin kalenteri jolle ois ollu varmasti enemmän käyttöä kuin tälle. :( Aina ei voi vissiin ”voittaa”.
  Se lumenen kalenteri ois kans ollu varmasti hyvä, mutta kun tiesin kaappien pursuavan jo voiteita ja seerumeita niin en kehdannut hankkia sitä tänä vuonna, jospa tekevät ensi vuonna uudestaan!

Vastaa