Ei näin.

Kuten olette huomanneet, saan jonkin verran tuotteita yrityksiltä esiteltäväksi joko suoraan blogin kautta tai pr-tapahtumien lahjakasseista. En tietenkään ihan joka ikisestä tuotteesta kirjoita postausta, mutta erityisen hyvät tuotteet nostan kyllä blogissa esiin. Omituiset, huonot tai minulle kerta kaikkiaan sopimattomat tuotteet jäävät usein pimentoon, sillä enhän mitenkään voi arvioida esimerkiksi voimakkaasti rasvoittuvan ihon tuotteiden hyvyyttä tämän aavikkonaamani kanssa (aavikkoihotermistä kiitos Petralle). Nyt käsiin osui kuitenkin sellainen fail, että koen velvollisuudekseni avautua asiasta.

Työpöydälleni päätyi muutaman mutkan kautta LCN:n Polish Seal -päällyslakka, jonka ideana antaa pitkäkestoinen suoja lakkaukselle. Tuote lupaa 7 päivän kestoa mille tahansa lakkaukselle ja ohjeena on, että päällyslakkaa kuivatetaan joko uv-valossa tai vähintään 60 watin hehkulampun alla 2-3 minuuttia. Pitkäkestoinen lakkaus houkutteli kovasti siinä vaiheessa kun Berliinin reissu lähestyi, joten sekä minä että siskoni otettiin tyypit tästä Polish Sealista reissua edeltävänä iltana.

.
.

Ensimmäinen huomio oli haju. Olen todennäköisesti lakkausharrastuksen myötä liuottanut hajuaistini jokseenkin onnettomaksi, mutta sekään ei valitettavasti estänyt mua huomaamasta Polish Sealin löyhkää. Tuote haisee munkintipoille ja mädälle rusinalle. RUSINALLE! Miksi MINKÄÄN tuotteen pitäisi IKINÄ haista rusinalle?! Munkintippameininki ei myöskään ihastuttanut, kyseessähän on siis hyvin voimakashajuiset, yrttiset tipat joiden on tarkoitus lievittää mm. flunssan oireita (ei muuten lievitä. Mummi on pakottanut kokeilemaan.). Yrttirusinacocktail oli todellinen migreenipommi ja sisko saikin hajusta törkeän päänsäryn. Haju jäi kaiken lisäksi leijumaan kynsiin vielä pitkään senkin jälkeen, kun päällyslakka oli jo kuivunut. HYI.

Seuraava valituksen aihe liittyy levittyvyyteen: Polish Seal ei tasoittunut itsestään kovin hyvin, ja sen levittäminen pintakuivan lakkauksen päälle aiheutti värilakan raidoittumisen. Eli se pilasi jo olemassaolevan lakkauksen. Upeeta, just sitä mitä mä hain hei. Päällyslakka kuivui kyllä melko vikkelästi, mutta puolihimmeäksi. Alla oleva värilakka (OPI Just Lana-ing Around) oli ihanan kiiltävä ja tasainen ennen päällyslakkaa, ja päällyslakan jälkeen tulos oli himmeä ja epätasainen, ikäänkuin lakkaus olisi ollut mulla jo päiväkausia. Epätasaisuus ei kuvissa näy ihan niin paljoa kuin livenä, mutta kyllä kuvista jotain osviittaa saa.

.
.

Kolmas ongelma liittyy siihen luvattuun pitkään kestoon. Tein kaiken ohjeiden mukaan, mutta lakkauksessa näkyi selkeä kärkikuluma jo seuraavana päivänä lakkauksesta, enkä edes tehnyt käsilläni mitään sellaista, mikä olisi normaalia nopeampaan kulumiseen voinut olla osallisena. Kaksi päivää lakkauksen jälkeen useammasta kynnestä oli lohjennut isoja paloja lakkaa. Neljäntenä päivänä kahdesta kynnestä lakka oli kuoriutunut kokonaan pois ja kaikissa muissa kynsissä oli isoja lohkeamia. Tilanne oli täsmälleen sama myös mun siskolla. Meillä molemmilla oli aluslakkana Essien First Base ja värilakkoina OPI sekä Fun Lacquer. Siskolla oli lisäksi siirtokuvat kynsillä, mulla ei ollut mitään koristeluja.

Hyvää työtä LCN, hyvää työtä.

Harmittaa, ettei mulla ole näyttää valokuvia lakkauksesta ”kestotestin” ajalta, mutta oltiin tosiaan siellä Berliinissä eikä kynsien kuvaaminen tullut siellä mieleen. Suomeen palattuamme lakkasin silmät ristissä kynnet uudestaan, enkä siinä vaiheessa enää edes muistanut että jotakin kuviakin olisi pitänyt ehkä ottaa.

Summa summarum: LCN Polish Seal haisee kuolemalle, levittyy huonosti, kuivuu himmeäksi ja ilmeisen aktiivisesti HUONONTAA lakkauksen kestoa. Varmaan olisin pärjännyt paremmin pelkällä värilakalla ilman mitään päällyslakkaa. Herää kysymys, että miksi helvetissä tällainen tuote on edes päästetty markkinoille? Kai näin isolla firmalla jonkinnäköinen laadunvalvonta on olemassa? Mikäli niin on ja siellä on huomattu, että kestopäällyslakka ei tee sitä mitä sen pitäisi, niin eikö olis kannattanut vaikka vaihtaa etikettiä ja nimetä tämä joksikin One Night Stand -päällyslakaksi?

Joskus minä en vain kertakaikkiaan ymmärrä tuotekehittelijöitä.

(Päällyslakka saatu blogin kautta. Tarvitseeko enää mainita, että mielipiteet ovat omiani?)

Translation: Say hello to the worst top coat I’ve ever used: LCN Polish Seal (press sample). It smells like rotten raisins and herbs and gives an instant headache. The smell stays strong for hours after applying. The formula is craptastic, does not self-level and the finish is almost semi-matte (although the product says it dries to a high-shine finish). Polish Seal should provide long-term protection to any nail polish and last for seven days without chipping. Yeah right. My tips were bare the following day (!!) and after two days I had significant chipping in several nails. After four days two of my nails were completely bare.

Nice work, LCN. 

Kurkkasitko jo nämä?

24 kommenttia

  1. Mä tykkään munkintippojen tuoksusta.. :D Iso miinus sitten taas kaikelle muulle tässä. Uskomatonta, että tuote on noin kuraa ja se on edelleen myynnissä. Onkohan muilla tästä millaisia kokemuksia? Olisi mielenkiintoista tietää. Sun tutkimustyö oli kuitenkin vakuuttava, koska siskollakaan ei kestänyt, joten ei voi olla maanantai kappale…

    1. Aijaa, musta ne haisee ihan kauhealle :D Mä googlettelin joitain kokemuksia ulkomaisista blogeista ja ihan vastaavia tuloksia niissäkin raportoitiin, tosin hajua ei ehkä ihan näin paljoa nostettu esiin ku mitä minä tein :)

  2. Ei saatana. Ei näin! Polttohaudataan LCN:n yhden yön ihme ÜberChicin laattojen kanssa! Mietin muuten postauksen alussa, että mitä on munkkitipat. Hetken nimittäin luulin, että on olemassa munkille tuoksuvia tippoja. Siis niille sokerimunkeille, joissa kaupasta ostettuna on hilloa sisällä. Sitten yrtti sana sai mut ymmärtämään, että puhut ehkä sittenkin Carmolis-tipoista :DD Niissähän taitaa joku harmaahapsi olla siinä etiketissä?

  3. Haju on kyllä semmonen, että kulmakarvatkin kärähtää. Kynsille asti en lakkaa uskaltanut laittaa mutta tikkuja ym. oon sillä joskus lakannut.

  4. Minä käytin tätä koristelujen päällä, ja siinä hommassa lakka toimi ihan kelvollisesti. Mutta se haju. SE HAJU. Munkintipoista en tiedä, enkä mädäntyneistä rusinoistakaan, mutta musta se haisee sienille. Siis metsästä kerätyille sienille, jotka on putsattu ja paloiteltu pannuun odottamaan, että ne muuttuvat voin ja sipulin kera herkuksi. Ja ennen paistamistahan ne sienet eivät todellakaan tuoksu herkulta, no siree! Hrrrrr.

  5. Toi melko himmeä kynsien pinta kyllä näkyy hyvin noissa kuvissa. Luulisi, että tuollainen tuote jättäisi sellaisen superkirkkaan pinnan. :o

  6. Jaiks! Pitää kiertää tuollainen tuote kyllä tosi kaukaa! Näistäkin on kyllä hyvä saada välillä tietoa, ettei itse vain mene laittamaan viimeisiä pennosia moiseen. :)

  7. Ei voi ymmärtää miten tällaisia tuotteita pääsee markkinoille. Mä ostin jokin aika sitten super kuiville käsille tarkoitettua käsirasvaa ja siis mitä helv… Joo siis ei tuntunut käden kuivilta tuon laiton jälkeen kun se penteleen rasva jäi pyörimään valkoisena tahmana käsille ikuisesti!! Ei siis imeytynyt lainkaan. Oikeasti, ei ollenkaan. Käsirasvan idea on kai kosteuttaa ihoa eikä vain viedä kuivaa tunnetta pois koska käsissä on kilo mähmää. Aargh :D

Vastaa