Blogien seuraaminen mobiililaitteilla

Heippa! Tänään poikkean vähän kosmetiikka-aiheesta. Hoksasin nimittäin kätevän ja simppelin jutun, joka helpottaa blogien seuraamista puhelimella ja tabletilla. Olen käyttänyt iPhoneja jo vuosia, mutta tajusin tän homman vasta nyt. Minkä nörtin maailma minussa menettääkään…no enivei, en selvästi ollut ainoa, koska ilosanomaa jakaessani olen huomannut tämän olevan uutinen muillekin.

Avaa selain puhelimessa ja surffaa sen blogin sivuille, jonka haluat tallentaa seurattaviin blogeihin.

blogit_mobiililaitteella-3

Paina ylläolevaa symbolia. Huomatkaa taidokas grafiikka, jonka tein avuksenne :D

Näkyviin tulee allaoleva valikko. Paina plussaa.

blogit_mobiililaitteella-4

Eteesi avautuu valikko, jossa voit määritellä nimen blogille. Paina sen jälkeen ”Lisää” ja kuvake siirtyy kotivalikkoon.

blogit_mobiililaitteella-5

blogit_mobiililaitteella-2

Kas näin! Jos blogin kirjoittaja on värkännyt itselleen favicon-kuvakkeen, kyseinen kuvake näkyy valikossa. Mikäli faviconia ei ole määritelty, näkyviin tulee bloggerin tai wordpressin logo.

Omaan puhelimeen olen tehnyt esimerkiksi Purkkimafiassa bloganneille oman kansion, josta pääsen nopeasti tsekkaamaan purkkisleidien uusimmat jutut.

blogit_mobiililaitteella

Sama homma toimii myös tabletilla ja android-laitteilla, mutta koska androidia en ole koskaan käyttänyt, en voinut tehdä siitä teille tällaista uskomattoman pätevää TUTORIAALIA :D

Yksinkertaista mutta nerokasta! Oliko tämä teille ihan wanha juttu vai uusi innovaatio? Blogeja luetaan tosi paljon mobiililaitteilla, joten omalta osaltani helpotin myös kommentointia niin, että nyt tätäkin blogia voi kommentoida ilman nimimerkin, sähköpostin ja/tai kotisivun ilmoittamista. Mulla on niin fiksut lukijat, etten pelkää ilkeitä anonyymejä :)

Seuraavaksi sitten taas kosmetiikkahommia! Aurinkoa viikkoonne!

Translation: Look, there’s an easy way to follow your favorite blogs via mobile devices! It took me YEARS to notice this :D

Kurkkasitko jo nämä?

22 kommenttia

 1. Mwahahaaa. Kiitos tästä tutoriaalista. Olen käyttänyt iPhonea ja iPadia jokusen vuoden ja aina ihmetellyt, mitä tapahtuisi, jos uskaltaisin painaa jotain noista napeista…

 2. Androidissa (Chrome-selaimessa), on ne 3 pistettä oikealla, ja siellä on suoraan ”lisää aloitusnäyttöön”.
  Ihan älyttömän kätevä!
  (myönnettäköön kuiskaten, että tajusin tämän vasta viime viikolla ?)

 3. Siis tää oli aivan elämää mullistava uutinen! Mun bloggeri ei toimi mobiilissa ollenkaan, kun se ruutu ei skrollaa, enkä pääse katsomaan mitä uusia postauksia on tullut. Nyt nappasin kaikki seuraamani blogit samaan kansioon suoraan kännykän näytölle. On se hienoo tää tekniikka, kun vaan osaisi käyttää. Onneks jaoit tämän tutoriaalin! Ihana sä!

 4. Mulla tulee käytettyä bloglovinia blogien seuraamiseen, mutta tämä sun esittelemä taktiikka on käytössä oman blogin kanssa. On näppärä käydä kattomassa ajastetut postaukset, uudet kommentit ja vastata niihin, kun blogiin pääsee suoraan valikosta.
  Mä yleensä painelen kaikki mahdolliset jutut auki mitä tulee puhelimiin, joten tämäkin on ollu jo tuttu juttu muutaman vuoden :D Mutta harvan oon nähny käyttävän, joten en ihmettele, ettei monet oo kuulleetkaan.

 5. Mulla itselläni on android ja laitan kaikki seurattavat blogit ihan vaan kirjanmerkkeihin.
  Sieltä sitten nappailen luettavat järjestyksessä.
  Tämä blogi on yksi niistä harvoista, jotka on sen paikan lunastanut.

Vastaa