Zoya Matte Velvet Collection Swatches

Voin kertoa yhdellä sanalla teille seuraavan ison kynsilakkatrendin: mattalakat. Mattalakoissa ei sinänsä ole mitään uutta, mutta muoti kulkee ympyrää niin vaatteissa kuin kosmetiikassakin ja vanhasta tehdään kiinnostavaa pienin muutoksin. Tällä hetkellä indielakkavalmistajat on riehaantuneet lähinnä multichromeflakielakoista, mutta kaikessa hiljaisuudessa mattalakkoja on alkanut ilmestyä eturiviin. KBShimmer julkaisi juuri yhden mattashimmerin ja Spell Polishilta niitä on tullut paljonkin (kuten edellisessä Spell-postauksessa kävi ilmi). Mainstream-brändit ovat kovastikin mattahommista innostuneet, sillä esimerkiksi Essien tuleva kevätkokoelma on kokonaisuudessaan mattaa. Ja sitten on tietysti nämä tänään esiteltävät Zoyat.

Zoya julkaisi Matte Velvet -kokoelmansa jo vuonna 2009, mutta pian lakkojen valmistus lopetettiin ja moni jäi nuolemaan näppejään, tai vaihtoehtoisesti maksoi itsensä kipeäksi eBayssa harvinaisuuksiksi muuttuneista lakoista. Nyt Zoya julkaisi tämän suositun kokoelman uudestaan ja maahantuoja NailCity antoi minun valita niistä esiteltäväksi omat suosikkini.

Here’s the next big thing in nail polish world: matte polishes. Mainstream brands are starting to push mattes out as we speak and some indie brands are joining them as well. I’m liking this trend a lot now that nail polish manufacturers are starting to get the hang of how to make good mattes without formula issues! I’m talking about this because I have the re-released Zoya Matte Velvets for your viewing pleasure. Originally they were released back in 2009 but were then discontinued and now they are back again. I got to pick my favorites from the collection and here they are! 

.
.

Täytyy sanoa, että olin aika ällistynyt lakkojen koostumuksesta, tai sen hyvyydestä lähinnä. Mun mielikuva mattalakoista on pitkään perustunut niille vanhoille mattalakoille, jotka kaljuuntuivat eivätkä tasoittuneet mitenkään. Näiden kanssa mitään sellaisia ongelmia ei ollut, eikä lakatessa tarvinnut käyttää mitään kikkakolmosia. Lakat olivat helppoja levittää, kuivuivat salamannopeasti mutta silti tasoittuivat itsekseen mukavasti. Leikin kirkkaan päällyslakan kanssa vähäsen, jotta saisitte osviittaa siitä, kuinka upeita Matte Velvetit ovat myös päällyslakan kanssa. Jokaista lakkaa on kynsillä kaksi kerrosta.

I was very impressed by the formula of these. All four polishes were a breeze to apply and they dry incredibly quickly but still have that sweet self-leveling quality that we all love! All were fully opaque with two coats. 

Veruschka on havunvihreä shimmerlakka. Helppo koostumus, siistimistä ei juuri jäänyt. Sävy on tosi kaunis perusvihreä, joita ei liikaa mun kokoelmasta löydykään.

Veruschka is a pure forest green shimmer. Very beautiful and deep color. 

Zoya Veruschka swatch
Zoya Veruschka
Zoya Veruschka
Zoya Veruschka
Zoya Veruschka
Zoya Veruschka

Posh on tumma marjanpunainen shimmer. Tässäkin hyvin helppo ja miellyttävä koostumus ja HELLO mikä väri!

Posh is a juicy berry red shimmer. Hello gorgeous! I love that shade!

Zoya Posh swatch
Zoya Posh
Zoya Posh
Zoya Posh
Zoya Posh
Zoya Posh

Harlow on…jaa. Minkähän värinen tuo nyt sitten on? Ehkä orkidea, sikäli kun sitä voi värin nimenä käyttää. Harlow sijoittuu juuri pinkin ja violetin välimaastoon. Koostumus oli paksumpi kuin muissa lakoissa, mutta ei liian paksu kuitenkaan. Harlowssa on runsaasti hopeista shimmeriä ja senkin puolesta se eroaa näistä muista Matte Velveteistä.

Harlow is a difficult shade to describe, it’s just between pink and purple. Orchid maybe? Harlow has a lot of silver shimmer in it, much more than in other shades. Formula was also a bit thicker than in the others but not overly thick. 

Zoya Harlow swatch
Zoya Harlow
Zoya Harlow
Zoya Harlow
Zoya Harlow
Zoya Harlow

Savita on veretseisauttava sinivioletti punaisella ja kuparisella shimmerillä varustettuna. Aivan uskomattoman kaunis lakka, melkein itkua tihrustin kun lakkasin tällä :D Koostumus oli ohuempi kuin muissa, ja ensimmäisen kerroksen jälkeen olin varma että kolme kerrosta Savita vaatii, mutta väärässä olin. Kaksi riitti mainiosti.

Savita is freaking gorgeous. That royal purple shade is to die for and with red & copper shimmer it’s totally unique in my collection. This is by far my favorite, just amazing. The formula was thinner than the rest but still opaque with two coats. 

Zoya Savita swatch
Zoya Savita
Zoya Savita
Zoya Savita
Zoya Savita
Zoya Savita

Kokoelmaan kuuluu lisäksi vielä tumma hiilenharmaa Dovima sekä teräksenharmaa Loredana. Zoyan lakkoja voi ostaa sähköpostitse suoraan maahantuojalta osoitteesta info@nailcity.fi tai lukuisilta jälleenmyyjiltä.

No niin, onko ruudun takana joku, jonka suosikki EI ole Savita? :D Okei okei, saa muutkin kommentoida!

(Lakat saatu maahantuojalta esiteltäväksi, linkkien klikkailusta tai ostoksista en hyödy.)

So here they are, all four of my picks! Thanks for visiting today :)

(These polishes were provided to me as a press sample in exchange of my honest review.)

Kurkkasitko jo nämä?

39 kommenttia

  1. Thank you! I’m eagerly waiting for the new Neutral Satin Collection, I just saw the press release. If they are anywhere near as good as these, I’m sold.

 1. Okei, Savita ja Harlow, saatte tulla tämän vuoden aikana meille käymään. En jotenkin ole osannut innostua mattalakoista. W7:n mattakokoelman myötä ihastuin kuitenkin näihin ja etenkin violettiin lakkaan. Olisipa mukava tietää miltä Mauve Suede näyttää näiden rinnalla :). Tuo kikkailu kirkkaan lakan kanssa toimii todella hyvin!

  1. Mä en myöskään aikaisemmin oikein jaksanut innostua, mutta nää värit nyt vaan on ihan huikeita ja plussaa myös siitä, että näillä lakkaaminen on tosi nopeeta ja vaivatonta!

 2. Mulle iski eniten kaksi ensimmäistä. Niin upeita!
  Onneksi hyllystä löytyy golden rosen mattalakkoja niin voi niillä sitten surffailla aallonharjalla, kun se tänne perämeren seudulle saapuu :D vai onkohan kiellettyä surffaill vanhoilla laudoilla, eiku lakoilla. :D

  1. Mullakin on vielä pari GR:n Matte Velvetiä, mut ne on yksinomaan leimauskäytössä. GR on ollu aikaansa edellä :D

 3. Upeita lakkoja kaikki! Ja kyllä saavat olla maahantuoja ja valmistaja ylpeitä noista swatcheista! Kiva tuo matan ja kiiltävän yhdistäminen swatcheihin<3

 4. Kaikkihan nuo on söpöjä… :D
  Mää koin outoja hetkiä ku aukasin tän postauksen. En ollu uskoa silmiäni, että sun blogin saa auki saman tien, eikä tartte ootella latautumista hyvää tovia… :D

  1. Täh, sivuko on normaalisti tosi hidas? No voi hitto. oon vielä pienentäny kuvatiedostojen kokoakin reilusti joten kuvittelin ettei tää enää jumittele :/

 5. Nättejä värejä oot testaukseen ottanut :) Violetit ja pinkit on aina pop! Hauska idea myös tuo kirkkaan päällyslakan laitto juurikin kynnen kärkiin, sillä pidentää myös varmasti mattalakkauksen kestoa! :)

 6. Aaahh! Ihania!! Tuo kiiltävän ja matan yhdistelmä on aina niin hieno :) Voisin jo olla tilaamassa Savitaa jos ei juuri eilen olisi postissa saapunut Dance Legendin vähän vastaava violetti mattalakka :D

 7. Suosikkini on Harlow! Hyviltä näyttää kaikki, pitäs varmaan loputkin hankkia niin ois sit Harlow &co – heh-eh…;))

 8. Kivasti leikitty päällyslakan kanssa:) Mun suosikki näistä on Veruschka uniikin sävyn vuoksi, oon varmaan vähemmistössä mielipiteeni kanssa mutta ei haittaa:)

 9. Tää saattaa olla shokki, mutta mun lemppari on Veruschka. (En voi sille mitään, että vihreät nyt vaan on mun sydäntä lähellä..)
  Savita on kyllä myös UPEA!!
  Ja mukava tehdä vertailua, kun sun kuvat on jälleen loistavat. Ja hauska pieni lisä tuo päällyslakan kanssa vertailu :)

 10. Upeaa työtä Emma. Todella hienot swatchit ja taidokasta päällyslakkailua myös, tekee oivan lisän mattalakoille tuo leikittely. Mulla hiukan yllättäen suosikiksi nousee Harlow, mutta kyllä Savitakin saa meille muuttaa :)

 11. Aivan upeita kuvia oot ottanut ja hienoa, että otit mukaan päällyslakankin! Tosi hyvä kuulla, että lakat on noinkin hyvälaatuisia, mulle on postissa tulossa koko kokoelma enkä millään malttais oottaa että pääsen hypistelemään niitä <3 Lempparit on kuvien perusteella Savita ja Veruschka, nam :)

 12. Ai hitsi miten hyvä postaus, erillainen ja tuo lakkojen ominaisuudet tosi hyvin esille :) Näistä mun suosikki on Veruschka, mut tummien lakkojen ystävänä toi hiilenharmaa Domivakin kuullostaa hyvältä :P

 13. Kyllähän se on tuo Savita :D Miun sydämmessä on heikko kohta violeteille lakoille :D Myös Veruschka on kyllä kiva.
  Tosi kivasti swatchattu lakat! :)

 14. Todella kauniit swatchit! Ja nuo lakat, oijoi. Jos ne olisivat OPIa tai Essietä, kaivaisin jo luottokorttia esiin, mutta Zoyan korkea hinta ja kapea suti saavat onneksi aikaan sen, että kykenen ehkä elämään ilman niitä.

Vastaa