Vesimarmorointia leimaamalla

Oon harrastanut kynsien koristelua rattoisat kuusi vuotta ja sinä aikana olen kokeillut vesimarmorointia kerran siskoni avustuksella (kesäkuu 2016 never forget) ja yksin tasan nolla kertaa. Mut on haastettukin vesimarmoroimaan lukuisia kertoja mutta mä en vaan kykene motivoitumaan siihen hommaan. Liian vaikeaa, hidasta, työlästä, sotkuista ja onnistumisestakaan ei oo ikinä mitään takeita. Ei kiitos, psyyke ei kestä. Vesimarmorointikuviot on kuitenkin (taitavissa käsissä) ihan valtavan kauniita, joten oon erittäin onnellinen että meille laiskureille ja hienomotorisesti rajoittuneille on keksitty oikoteitä. Itehän haluan mennä siitä mistä aita on rikki, joten leimauslaatta täynnä vesimarmorointikuvioita sopii mulle paremmin kuin hyvin.

Puhun tietenkin Whats Up Nailsin Water Marble to Perfection -laatasta, jonka sain CesarsShopista.

Kuva ei ehkä oo maailman edustavin, mutta ainakin näkee että olen laattaa käyttänyt! Tähän mennessä oon värkännyt neljät kynnet laatan avulla, toivottavasti saatte vähän inspistä näistä.

Eka kokeilu on tässä. Pohjalla on piCture pOlishin Holo Sphere, musta hologlitterlakka. Valitsin ekaan lakkaukseen sen kaikista klassisimman vesimarmorointikuvion, ja väreinä käytin essencen Yes We Pop! -kokoelman lakkoja Hello Hipsters (sininen) ja Grab This Hype (minttu) sekä Rican keltaista Mellow Yellow -leimauslakkaa. Leimausmiekkani oli ollut tupessaan varmaan liian kauan, koska en onnistunut liu’uttamaan värejä toisiinsa toivotulla tavalla ja lopputulos oli muutenkin liian sekava mun makuun, mutta tulipahan tehtyä.

En lannistunut liukuvärileimauksen epäonnistumisesta, vaan koitin samaa tekniikkaa uudestaan eri lakoilla ja eri kuvioilla.

Ei se liuku onnistunut tässäkään ja kun yritin sekoitella kahta leimauslakkaa ”liitoskohdasta” jo laatalla ja sitten skrapata lakat varovasti pois, oli lopputulemana epätarkka ja vähän levinnyt tuhnuleimaus. Tuo sydänkuvio on kyllä kiva. Pohjalla on essien Sweet Soufflé ja leimauslakkoina Dashican pinkki ja Rican kirkas persikka Ain’t It Peachy (en muistanut kyseisen lakan nimeä ja käytin juuri 30 minuuttia elämästäni nimen googlaamiseen, tai siis en löytänyt vastausta ja eksyin lukemaan Just Ricardan blogia ja sitten oman blogini vanhoja juttuja sen sijaan että olisin nostanut äässini sohvalta ja mennyt katsomaan tuon lakan nimen, vaikka lopulta kuitenkin jouduin sen tekemään…ja tällaisten asioiden vuoksi mulla menee yhden postauksen kirjottamiseen aina iäisyys).

En lannistunut levinneestä leimauksesta ja epäonnistuneesta väriliu’usta vaan koitin samaa tekniikkaa uudestaan eri lakoilla ja leimauskuviolla. Toistanko itseäni?

Pohjasävynä on essencen Grey Zone, ja olipahan muuten hemmetin hyvä lakka! Peitti melkein yhdellä kerroksella ja liukui kynsille liki itsestään. Leimauslakkoina käytin Dashican pinkkiä (taas), Rican Ain’t It Peachya (taas) ja Dashican minttua. Värien liu’uttaminen toisiinsa ei onnistunut. Yllättyneet lukijat voivat tässä vaiheessa mennä siistiin parijonoon.

Oppimiskäyräni on aika loiva ja kun olin kolmen lakkauksen verran härkäpäisesti toistanut samaa reseptiä siinä onnistumatta, lannistuin viimein tarpeeksi ja palasin turvalliseen yksiväriseen leimaukseen. Nämä kynnet esittelinkin jo aiemmin täällä, mutta pikakertauksena: pohjasävynä CND Vinylux Jelly Bracelet ja leimauslakkana Dashican papaijansävyinen lakka.

Mikäs lakkaus on teidän suosikki?

Kävin muuten Cesarsissa pyörähtämässä tällä viikolla ja kyyläsin, että tätä vesimarmorointilaattaa ei enää ihan hirveästi ollut jäljellä, joten jos mielitte tän saada niin vipinää kinttuihin!

(CND, essie, harmaa essence ja leimauslaatta saatu. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.)

Translation: Here’s my take on the Whats Up Nails Water Marble to Perfection stamping plate (press sample)! It has been on a heavy rotation for the past few months and I’m still not fed up with it :)

Kurkkasitko jo nämä?

21 kommenttia

 1. Samaa mieltä, vesimarmorointi on työlästä ja sotkuista ! Leimaaminen taas on yksi mun suosikki koristelutyyli muutenkin joten thumbs up tälle latalle.
  Mä jotenkin tykkäsin noista klassisista ekoista kynsistä. En nää niissä sun näkemiä virheitä ?!

  1. Kyllä, tälle laatalle oli tilausta! Kiva että tykkäsit, itehän niitä virheitä aina eniten kyylää :D

 2. :D Outs. Oon yhtä taitava marmoroija ja leimaaja, joten no worries! ;) Mutta hämmästyin heti tosta järjestyksestä; mä oisin varmaan tehnyt liukuvärin pohjalle ja leimannut yksivärisenä :o Mutta noi leimakuviot on aika peittäviä, joten ei lainkaan huono idea tehdä noin päin! :) Mun suosikit näistä oli kyllä ehdokkaat nro 1 :3

  1. ois se varmaan toisinkinpäin toiminut :) Mä taas tykkäsin vähiten ykkösestä, varmaan koska värit ei ollu ihan mua :D

 3. Tykkäsin eniten postauksen ensimmäisistä lakkauksista :3
  Ajattelin kyllä itsekin tuon (tmv.) laatan hommaamista vaikka vesimarmoroiminen onnistuukin; kyllä se vaan vaatii sen verran putsaamista ja säätämistä ettei aina jaksa :’D

  1. Joo kyllä laatan kanssa ehdottomasti helpommalla pääsee, niin ei aina tartte mennä pitkän kaavan mukaan vaikka osaiskin :)

 4. Onneksi sattumalta silmiini tuo laatta osui kun kävin Cesarsilla ? En ole vielä ehtinyt testaamaan, mutta jos tänään…
  Tosin eri värisiä leimauslakkoja kaipaan.. Suositteletko Dashicoita? (Ootko mistä ne tilannut/ostanut?)

  1. Dashicat on kyllä tosi hyviä! Oon tilannut ihan Dashican omilta sivuilta, dashicabeautyshop.nl, mutta sivut vaan on ärsyttävät, varoitan… ja lakat tuppaavat erottumaan ajan kanssa, mutta se ei ole toimivuuteen vaikuttanut. Konadillakin on tosi paljon hyviä ja ne on Cesarsilla ihan tosi halpojakin. Rican leimauslakkoja olen tilannut Harlowilta, ne on myös erinomaisia.

 5. Hienoja ovat, älä ole Emma liian itsekriittinen!

  Ja aina vaan uudestaan tykästyn tohon sun kirjottamistyyliin! Jos ei tätä lukiessa tule hymyä huulille, niin sit olkoot tulematta! :)

 6. Mulle uppos parhaiten toi vika oranssi/punainen lakkaus. Koska oranssi<3 ja toi näyttää ehkä kuiten näistä kaikista aidoimmalta marmoroinnilta.Pitääkin mennä tsiikaan vieläkö tän laatan sais kotiutettua…

  1. Mä en millään jotenkin keksinyt että mitä mun ois pitänyt tehdä, jotta lakkaus olis tosiaan näyttänyt marmoroinnilta. Johtuu varmaan just siitä etten oo marmoroinut :)

   1. No joo, ymmärrän yskän :D Itse jonkin verran marmoroineena näkisin et toi liuku värjäys on esim. tossa ekassa lakkauksessa väärässä suunnassa, jos yhtään hiffaat mitä tarkoitan? Eli ”kukan”keskustan kaikki lenkit jos olis keltaset ja uloimmat siniset, niin näyttäs enemmän marmoroinnilta ku leimalta. Tai ainakin oletan näin :D Tarttee varmaan käydä tilaan toi laatta, niin pääsee itekki testaan :)

Vastaa