Vertigo

Äääh taas joudun kiilaamaan omassa postausjonossani, mutta: surffailin pari päivää sitten tapani mukaan Facebookin Kynsikoristelut -ryhmässä, jonne oli linkitetty Basevehei Nails – blogista niin vinkeä tutoriaali, että sitä oli pakko päästä kokeilemaan samantien. Linkittäjänä oli Milba, joka kokeili samaa tutoriaalia tekstuurilakoilla ja onnistuikin erinomaisesti.

Itse lähdin uhkarohkeasti sotkemaan tavallisilla lakoilla. Minähän en koskaan malta harjoitella mitään etukäteen kiekolle tai mallitikulle, vaan aina mennään soitellen sotaan ja tehdään suoraan kynsille – mielellään vielä sellaisella aikataululla, että uusintaan ei mitenkään ole varaa. Niin tälläkin kertaa.

.
.

Lakkoina käytin Essien Watermelonia ja Kikon Strong Chocolatea, nro 436. Sutaisin puolelle kynnelle Essietä ja toiselle Kikoa, molempia erittäin paksun kerroksen. Sitten pyöritin ohuella pilkkutikulla spiraalikuviota märkään lakkaan. Kuvio pitää tehdä hyvin kevyellä kädellä, sillä jos painaa liikaa, pilkkutikku vetää lakkaa liikaa mukanaan ja tuloksena on paljas rantu. Vaikea selittää, mutta kokeilemalla se selviää :)

.
.
.
.

Valitsin lakkaukseen mahdollisimman peittävät ja pigmenttiset lakat, jotta selviäisin yhdellä kerroksella. Heikkopigmenttisillä lakoilla tämä tekniikka tuskin toimisi. Kikon ja Essien pigmentti palkitsi tekovaiheessa, mutta voi elämän karut kävyt kuinka kauan sain siivota kynsinauhoja. Voin kertoa että itku ei ollu kaukana…mulla meni lakkauksen siistimiseen kauemmin kuin itse lakkaukseen. Todella palkitsevaa!

.
.

Huomasin myös, että tummempaa lakkaa kannattaa vetää vaalean päälle, ylläolevassa kuvassa tein toisinpäin ja pinkki lakka sekoittui ruskeaan muuttuen violetiksi. Noh,  mitäpä tuosta, ihan hauskoja nuokin kynnet ovat.

.
.

Tein yhden kynnen kerrallaan valmiiksi, koska lakka ei saa kuivua ennen pilkkutikulla kieputtamista. Lisäsin päällyslakan kun kaikki kynnet oli valmiit, eikä pikakuivattaja yllättäen levittänytkään kuvioita ollenkaan. Aina positiivinen yllätys!

.
.

Mitä tykkäätte? Minä tykkään! Tulee mieleen vanhanaikaiset kuvaukset mustetahratesteistä ja hypnooseista :D Very cheerful. Joka tapauksessa, kuvio on hauska ja tämä voisi olla pastelliväreilläkin kiva toteuttaa, taidankin kokeilla Kikon peittäviä pastellivärejä seuraavan kerran kun hypnoosikynsiä teen.

Translation: Basevehei Nails had this amazing tutorial on her blog and I had to try it out right away. I used Essie Watermelon and Kiko 436 for this vertigo manicure and will try this again with some pastels!

Kurkkasitko jo nämä?

32 kommenttia

 1. Hyvin onnistuneet! Muistan tehneeni tuollaset joskus aikojen alussa, muistaakseni kolmella värillä ja kai tutonkin niistä. Tosin sun on miljoonasti hienommat, kun mulla on ihan blogin alkutaipaleelta ja näyttää Karseelta isolla Koolla :D

  1. Kolmella värillä? :o sinähän oot heti lähteny urheilemaan :D Sellanen olis kyllä varmasti (onnistuessaan) aika hienon näköinen, uskaltaiskohan koittaa..ehkä kaivan sen sun tuton esiin jostain puolentoista vuoden takaa? :D

 2. Tosi onnistuneet ja upeat! :) Kieltämättä tulee vähän sellaiset hypnoosijutut (miksi niitä sanotaan…?) mieleen. Täytyy ehkä itsekin uskaltautua kokeilemaan.

 3. Superhauska tuo tyylilaji ja kivasti oot onnistunut! :) Mä en oo kurkannut lainkaan tuonne tutoriaalin puolelle (- uskaltaiskohan, kokeiliskohan, onnistuiskohan..?!), mutta Milban tekstuuriversiot näinkin ja tykkäsin myös niistä.

  1. Kiitos! Mä kokeilin sitten jälkeenpäin kiekolle sitä hiekkaversiota, tuntui vähän vaikealta. Lakkojen pitää olla tosi peittäviä, muuten ei tuu lasta eikä banaania.

 4. Nää on tosi päheet! :O Mulla on epäonnistunut tähän mennessä joka ikinen kuivamarmorointi, joten en jaksa uskoa, että tässäkään onnistuisin. Itseni tuntien silti yritän jonain päivänä ja sitten itkeä tuherran, kun en onnistu.

  1. Kiitos :) mä en edes tajunnut että tämähän on kuivamarmorointia :D Jos olisin sen tiedostanut, en varmaan olis uskaltanut kokeilla. Eli takki auki ja menoksi vaan!

 5. Upeat! Mulla on sen verran traumoja kuivamarmoroinnista (juurikin ne kaljut rannut) että taitaa kyllä itsellä jäädä pelkkään muiden ihasteluun eikä omaan kokeiluun :) Jään siis innolla odottamaan pastelliversiota!

  1. Kiitos! Silläkin on merkitystä että kuinka paksulla/ohuella tikulla tekee. Hakaneulalla onnistuis varmaan varmimmin :P

 6. Todella hienot! Tämmöiset lakkaukset on mun suosikkeja. Näyttää yksinkertaisen tyylikkäältä, selkeältä kuviolta. Sitten nämä on kuitenkin pirullisen vaikeita tehdä =P

  Onnistuin muuten leimaamaan koko kynnen kuviot!! Jopa sain nostettua sen kuvan kokonaisen leimasimeen, mikä on aina ollut mulle haaste =P Harmi, että ne koko kynnen kuviot on vaan nippa nappa tarpeeksi isoja mun jättikynsille =)

  1. Kiitos :) Eikä ole pirullisen vaikeaa :D minäki onnistuin ekalla yrittämällä!

   JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE mahtavaa! :D siitä se lähtee! Mitä laattoja sulla on? Merkkien välillä on kokoluokissa isoja eroja!

   1. Mulla on BM laattoja Adeninasta. Olisi tarkoitus ostaa joskus semmonen XL-laatta, jos siinä olisi isompia kuvioita. =)

    1. XL-laatoissakin saattaa olla ihan tavallisen kokoisia kuvia, niitä on vaan sitten enemmän. Vaihtelee merkeittäin. MoYoulla, Nailz Crazella ja Messy Mansionilla on hurjan isot kuvat laatoissa, mulle BM:t, Cheekyt ja Konadit on juuri sopivia ja noi kolme ensin mainittua aivan liian suuria. Kannattaa surffailla valikoimaa, tosi hienoja laattoja tekevät! :)

 7. Miten mulla on mennyt tällainen tekniikka ihan ohi? Mutta siis näähän on ihan ältsin mageet. Ite saisin varmaan vaan suttua aikaiseksi:D

 8. J*malauta miten hienot!
  Mä rakastuin näihin! Värit vetoaa muhun ihan täysilla ja pakkohan tämmöistä on itsekin kokeilla. HIENOT!!!!

  1. On kyllä aika villit :) Pastelliversio pitää kyllä toteuttaa, ehkä se ei olis niin uhkaavan sävyinen kuin tämä :)

 9. Saatan nyt vaan nolata itseni, mutta eikös joka kynnessä ole vedetty tummaa lakkaa vaalean päälle ja myös vaaleaa tumman päälle? Siis jos tuossa tekniikassa tehdään spiraalia kynsille. Silloin vain pyörteen suuntaa voi muuttaa mutta yhtä lailla molempia siirtyy toisen päälle?

  1. Et nolaa, mä selitin asian tosi epäselvästi :D tarkoitin siis sitä että kun lakkaa ne kaksi raitaa kynsille, niin kannattaa lakata ensin vaaleampi lakka ja sitten tummempi pikkusen vaalean päälle. Siis ennen kuin alkaa tehdä sitä spiraalia :)

 10. Hyvin on onnistunu nuo! :) (Ihmettelin blogintilastoja katsoessa, et minkä ihmeen takia täältä on tultu niin monesti katsomaan, ja nyt selvis syy. :-D)

Vastaa