The Swatch Book

Noin vuosi takaperin törmäsin Very Emily -blogissa postaukseen swatch-kirjasta ja innostuin ideasta heti. Toteutus ei ollut ihan yhtä tarmokas kuin alkuinnostus, kuten mulla usein, mutta sain suhteellisen pian oman versioni kirjasta tehtyä VAIKKA idean realisoituminen vaatikin askartelua. Ei oo nimittäin mun vahvinta alaa se.

.
.

Swatch-kirjan funktio on se, että kynsilakkakokoelmia swatchatessa kirjoitan ylös lyhyen arvion lakasta, käyttämieni kerrosten määrän ja lisään kirjaan pienen sutaisun lakkaakin. Aiemmin kirjoitin muistiinpanoja erinäisille paperilappusille, jotka sitten pyöri ympäriinsä pöydillä ja kaikkialla ja lopulta päätyivät joko hukkaan tai roskiin. Ei mikään maailman toimivin systeemi. Jonnekin tiedot on kuitenkin kirjattava, koska en voi muuten mitenkään muistaa lakkojen ominaisuuksia ja kerrosmääriä.

.
.
.
.

Kirjan idea on laajentunut pelkistä swatcheista myös muihin muistiinpanoihin. Pyrin listaamaan kirjaan postausaiheita ja tuotteita joista haluan kirjoittaa ja merkitsen ylös, onko tuotteet kuvattu ja onko postaus kirjoitettu. Tai siis se olisi tavoitetila. Vielä pitäisi muistaa laittaa ne postausaiheet säntillisesti ylös ja pitää ko. lista ajan tasalla…

.
.

Oon myös teippaillut kirjaan yritysten pr-ihmisiltä ja/tai omistajilta tulleita viestilappusia. Henkilökohtaisista viesteistä tulee aina tosi hyvä mieli ja näin ne on kätevä säilyttää. Swatch Book onkin oikeastaan enemmän sellainen blogikirja, konkreettinen muisto tämän virtuaalisen kosmetiikkahuoneen historiasta :)

.
.

En löytänyt mieleistäni muistikirjaa valmiina, joten ostin Suomalaisesta kirjakaupasta vihkon, jonka kannet ovat muovitaskumallia. Nappasin matkaan myös paksusta paperista tehdyn lahjakassin Vallilan kuosissa ja leikkasin siitä kansien muovitaskuun sopivat kappaleet. Nyt on sitten nätti kuosi kansissa ja kyllästymisen yllättäessä kansikuvan saa myös helposti vaihdettua.

.
.
.
.

Onks tää nyt ihan dorkaa vaiko mahtava idea? Kuinka moni teistä pitää jotain listoja/muistivihkoja/muuta rekisteröintiä tähän kosmetiikkaharrastukseen tai meikkeihin liittyen? Mitä muuta mä voisin tuonne kirjaan laittaa? Laittakaahan ideanne jakoon :)

Translation: Life of a nail blogger includes a lot of weird things. Making notes about nail polish collections is one of them. Thank you Emily from Very Emily for this idea! I love my little swatch book :) 

Kurkkasitko jo nämä?

19 kommenttia

 1. Mulla on pöydällä kalenteri johon aina JOSKUS muistan kirjoittaa jotain levitetyistä kerroksista. Helpompaa olisi kun ois ihan vain tälle hommalle pyhitetty oma vihko ja erityisesti toi kuosin vaihtaminen kansiin insipiroi koska mähän voin kyllästyä vihkoon kesken kaiken, oikeesti. Tykkään muuten myös siitä että tilauksen mukana on muutama käsin kirjoitettu sananen tuotteen toimittajalta, tulee kyllä hyvä mieli :)

  1. Joo, on niihin muistiinpanoihin helpompi palata jos ne on selkeästi kerätty johonkin asialle omistettuun vihkoseen :) käsinkirjoitettuja viestejä saa nykyään niin harvoin että tulee aivan erityinen olo kun joku yrittäjä on jaksanut sellaisen raapustaa!

 2. Mä merkkaan aina kalenteriin, kun oon lakannu kynnet, ja siihen kirjotan mitä tuotteita niihin on käytetty, onko kynsiä lyhennetty ja/tai kynsinauhoja poistettu. Lisäksi merkkaan ostokset ja tilaukset siihen sekä postaukset julkaisupäivälle. Kaikille on vielä omat värikoodinsakin, ja mahtuu samaan kalenteriin myös kaikki muut menot ja tapahtumat :D En vaan voisi elää ilman kalenteria, koska sieltä löytyy kaikki tärkeä!

  On mullakin ollu joskus blogia varten joku vihko, mut sittemmin sen päivitys on jääny.. Peukku muuten Vallila-kansille, löytyy myös mun kalenterista (tosin vähän eri kuosilla).

 3. Voi että miten hieno idea ja kuinka ihana vihkonen :3 Mä oon ihan hulluna kaikkeen paperikrääsään ja järjestelmäfriikkinä kaikki pitää olla edes paperilla hallittavissa, joten tää ei ole mun mielestä ainakaan yhtään dorkaa :) Lisäksi oon pitänyt junnusta asti päiväkirjaa, joten täähän on vähän sitäkin, kun otat talteen mukavat viestit kansien väliin :3 Kiitos esittelystä, tää ei ois yhtään pöllömpi idea itselleen kopioitavaksi ja vois laajentaa myös muuhun kosmetiikkaan (nyt kun ei enää tuu blogia pidettyä, niin en enää muista, oliko joku tuote hyvä vai huono, kun siitä ei ole kirjallista mainintaa :DD) :)

 4. Idea on tosi hyvä! Mä olen apinoinut tätä sen verran, että mulla on vihko, jonne kirjaan millä olen lakannut ja leimannut ja tarvittavat kerrokset, mutta sen enempiin muistiinpanoihin en ole taipunut. Eniten apua siitä on ollut laatoissa, ennen mun piti aina mennä kaivelemaan kansioista mitä laattaa oon käyttänyt ja se oli tosi ärsyttävää.

 5. Ihailtavaa järjestelmällisyyttä. Mun pitäis tehdä Sissin tavoin. Mulla on nimittäin kynsikuvia, joista mulla ei ole hajua edes että mitä lakkaa on käytetty… Ja vihkokin on tosi kaunis.

  1. tiedän tunteen…en oo toistaiseksi käyttänyt vihkoa muuhun kuin kokoelmien swatchaamisen apuna, ja koristeltujen lakkausten kohdalla otan kynsikuvien lisäksi valokuvat käytetyistä lakoista ja laatoista. Auttaa sekin eikä tartte kirjottaa :D

 6. Minulla on koneella lakkalista. Mitään tarkempia analyyseja en ole siihen kirjoittanut, vain lakan merkki ja nimi. Ne on lajiteltu sinne väreittäin, kuten tikut renkaisiinsa.
  Kalenteriin kirjoitan aina, kun olen lakannut kynnet, merkkaan sinne käytetyt lakat ja koristelut ym.

  1. Multa puuttuu lakkalista kokonaan! En esimerkiks tiedä yhtään montako lakkaa omistan…tuntuu vaan kauheelta urakalta alkaa nyt tässä vaiheessa niitä lakkoja listaamaan :D

 7. Ihana idea ja mä niin aion pölliä tän omaankin käyttöön ^_^ Tai, mulla oli jo vihko johon rustasin tuotteista muistiinpanoja mutta se vihko päätyikin sellaiseksi yleiseksi muistiinpanovihkoksi. Tarvin ehdottomasti blogille ihan oman vihkon, paljon helpompi on sinne rustailla muistiinpanoja kuin erilliselle papereille :D

 8. Hei tämä on ihana idea! Suorastaan kuningasidea! Kun vaan olisin tiennyt tämmöisestä ideasta kun tein kevätsiivousta lakoille!

Vastaa