Tän pitäisi olla pitsiä

cnd vinylux naked naivete

Muutama päivä sitten näin NailOxtailin blogissa ihanan kukkalakkauksen, jossa oli käytetty China Glazen syksykokoelman Wood You Wanna? -lakkaa leimauksessa. Mainitsin jo aiemmin että ostin neljä lakkaa Chinan syksykokoelmasta ja Wood You Wannan hankin nimenomaan leimaustarkoituksiin. NailOxtailin postauksen nähtyäni aloin heti suunnitella omaa lakkaustani.

Siitä tuli ihan tyhmä!

cnd vinylux naked naivete
.

Tuon kuvion pitäisi olla pitsiä, mutta harmillisesti se näyttää enemmän joltain, joka on yliajettu. Traktorilla. Ongelman ydin oli jälleen kerran mun pienet kynnet: BCN-laattojen kuvakoko on tosi suuri, ja niinpä pitsikuvio oli näin pienelle kanvaasille liian harvaa ja suurta, eikä kauniin kuvion idea käy selväksi. Pitsilakkaus on pielessä, jos pitää kiirehtiä kielellistämään, että se on muuten sitten pitsiä.

.
.

Tyypillisesti lakkauksen epäonnistuessa myös muut vaiheet menevät pieleen. Lieveilmiöitä nääs. Leimakuvioon jäi reikiä tavallistakin enemmän, enkä oikein käsitä miksi. Ehkä kuvio oli vähän liian pinnallisesti etsattu, koska se meni normaalia nopeammin ”tukkoon” lakasta – toisaalta Wood You Wanna on juuri sellainen lakka joka laatat tukkii, kun se on paksua ja siinä on niin älyttömästi tuota shimmeriä. Leimausjälki on kyllä sinänsä tosi kaunista. Lakan siivoaminen kynsinauhoilta sen sijaan oli sellaista että kyllä tuli aikuisellakin naisella äitiä ikävä. Shimmeriä löytyi suurinpiirtein hampaiden välistäkin.

.
.

Pohjasävynä käytin CND Vinylux -kestolakkaa nimeltä Naked Naiveté, joka on tämän syksyn Contradictions -kokoelmasta. Vinyluxit ovat perinteisesti olleet erittäin hyvälaatuisia ja älyttömän peittäviä, mutta Naked Naiveté raidoittui tosi paljon ja vaikka leimauksen alle riitti kolme kerrosta, olisin ehkä tavalliseen lakkaukseen vielä neljännenkin lisännyt tasaisemman lopputuloksen saamiseksi. Ikävä koostumus harmitti tosi paljon, koska lakan sävy on aivan älyttömän kaunis vaaleanpunaiseen vivahtava kermanvaalea.

.
.
.
.

Pieleen mennyt lakkaus ärsyttää aina, mutta erityisesti silloin kun sitä ei ehdi vaihtaa. Olen nyt ollut pakotettu katselemaan näitä roadkill-pitsejä kuusi päivää, mikä ei varsinaisesti ilahduta. Hyvä puoli on se, että Vinylux kestää, kestää ja kestää. Eipähän tarvitse katsella ruman lakkauksen lisäksi vielä lohkeamiakin. Ugh!

(CND-lakka saatu.)

Translation: Here’s another example of how you just can’t win them all. I should clarify that this hot mess you’re looking at should be a lace design but since the image was too big for my nails it mostly looks like a squashed bug of some sort. Yummy. >.< The good thing is that now I know how well China Glaze Wood You Wanna stamps! The base is CND Vinylux Naked Naveté (press sample) and although I love the delicate color, the formula leaves a lot of room for improvement. CND polishes have usually been very good in terms of quality and pigment but this one wasn’t. It was streaky even with three coats which is what I used here. I’ve yet to try other polishes from the Contradictions collection so let’s hope they are better :)

Kurkkasitko jo nämä?

19 kommenttia

 1. No ollaanpas sitä nyt stereotypisia tuon pitsiasian kanssa! :D Kyllä se mun silmään näytti ja näyttää ihan pitsiltä, sinuna en lähtis vestonomiksi vestonomin saappaisiin.

  Naked Naivete on nätti sävy, mutta peittävyydeltään ei ehkä sieltä suorittavimmasta päästä. Tykkäsin siitä kyllä Shellacina tosi paljon. :)

  1. Haha, mä kyllä tosiaan ajattelin aika rajoittuneesti tota pitsiä… :D

   Sävy on kyllä hirveen nätti ja tyylikäs :)

 2. No onhan tuo kyllä vähän muotopuoli… Ja lisäksi keskisormen oikeassa reunassa näkyy olevan vihainen Aku Ankka, pää, silmät ja nokka mutrussa! :DD Ehkä olen vain viikonlopun tarpeessa, kun nään jo kaikennäköisiä juttuja kynsikoristeluissa. :’D

 3. Kaunis lakkaus kuitenkin. Tiedän niin tuon tunteen ku omat kynnet on kokoa mini. Mikään kuvio ei tahdo näyttää hyvältä vain sen takia kun se ei vain sovi kynsille…

  1. no sepä..mulle parhaimman kokoisen leimauskuviot on MoYoun pienempikuvioiset laatat, mutta ne taas on sitten ihan pikkasen liian pieniä peukaloon…ja jos on kynnet pisimmillään, niin kuvan pituus ei riitä keskisormen ja nimettömän kynsiin. On tää vaikeeta :D

 4. Mun mielestä nää on nätit näinkin:) Veikkaan reikien aiheuttajaksi WYW:n hippuloita, ilman niitä se leimaisi täydellisesti. Voiskohan sitä jotenkin siivilöidä? :D

 5. Mä katoin että nuo leimaukset on käpyjä :D Ihan selkeitä männynkäpyjä ja neulasia! :D Mulla on kans tosi pienet kynnet, isoista leimakuvioista on turha haaveilla. Sellainen kuvio minkä joku saattaa leimata kynnen nurkkaan on mulla kokokynnen kuvio.. :D

 6. Mitä sää nainen höpötät? Mun mielestä nää on kivat! Ton pienikyntisen syndrooman olen kyllä joutunut itekkin moneen otteeseen toteamaan ettei siihen leimata ihan milta tahansa lautasen kokoselta leimalta.

 7. Onpas kiva tuo laatta! :)
  Kyllä mä kelpuuttaisin nämäkin kynnet ihan hyvin, ihan kuin suklaata kynnellä. Hieman saatoin naurahtaa Tean siivilöinti-ehdotukselle.. :D

Vastaa