Sunset kynsillä ja tilanne päällä

Mun piti tänään treenien jälkeen istahtaa koneelle ja runoilla teille suklaan voimalla parikin postausta valmiiksi, sillä tiedossa on vähän tavallista kiireisempi viikko, mutta maanantai sanoi EI. Suunnitelmani kaatui siihen, että menin treenien jälkeen suihkuun vain todetakseni, että vedenpainetta on yhtä runsaasti kuin vanhoissa brittiläisissä asunnoissa. Eli ei juuri lainkaan. Sain suurinpiirtein juoksennella ympäri suihkua pisaroita metsästäen. Lavuaarin hanastakin vettä tuli vain pienenä liruna ja sama juttu toisessa vessassa. Keittiössä ja kodinhoitohuoneessa sen sijaan vesi kohisi kuin koski.

Ööh. Reagoin kuten nohevan kaupunkilaisen kuuluu, eli rynkytin vesihanoja kiinni ja auki epäuskoisena mutta eipä se tilanne siitä mihinkään muuttunut. Nälkäkiukku alkoi eskaloitua siihen pisteeseen että katsoin parhaimmaksi syödä jotakin ja pitää tuumaustauon. Sekään ei varsinaisesti auttanut, koska vettä ei edelleenkään tullut enkä minä viisastunut. Asuinkaupungissani oli ollut vedenjakeluhäiriö aiemmin, joten ajattelin asian liittyvän siihen ja lähdin itsepäisesti toteuttamaan suklaansyönti- ja bloggaussuunnitelmaani. Harmikseni selvisi että vedenjakeluhäiriö olikin korjattu jo päivällä ja kun naapuri vielä kertoi että heillä vettä tulee normaalisti, alkoi mennä mullakin suklaansyönti katkonaiseksi. Näytti nimittäin vääjäämättömältä että mun olisi kurkattava vesimittareihin. Ei siinä muuten mitään, mutta ne mittarit (joista en ymmärrä helevettiäkään) on umpimallisten lauteiden alla ja mä TIEDÄN, että siellä asuu ihan laittoman iso hämähäkki. Oon nähnyt kun se jättimäinen belsebuubi kulkee lauteiden alta kylppäriin ja takaisin ku Euroopan omistaja ja suunnittelee mun tai Riehan syömistä. Tätä on vähän vaikea todistaa koska oon ainoa joka on sen hämähäkin nähnyt, mutta uskokaa nyt että se oli liki rotan kokoinen.

.
.

Ajattelin että en tasan tee _mitään_ ennenkuin saan apuvoimia (ts. joku voi tehdä koko homman mun puolesta), mutta sitten alkoi vähän hikoiluttaa että liekö esim. vakuutusyhtiön mielestä kovin hyvä asia että olen pitkittänyt mahdollista putkivuotoa sen vuoksi että minä ja hämähäkki ei mahduta samaan saunaan (vaikka tottahan se on; vain toinen meistä poistuu siitä saunasta elävänä). Puhalluslamppua tai liekinheitintä ei ollut saatavilla joten aseettomana oli sinne kuolemanloukkoon kavuttava. Lauteet on siis tosiaan täysin umpinaiset, joten ainoa tie lauteiden alle on nostaa sellainen luukku ylös ja mönkiä sinne. Vitutti jo valmiiksi koko luukkukonsepti, koska kynnethän siinä menee ja hiki tulee. Vissiin sen avaamiseen on joku tekniikkakin, muistan nimittäin että edellinen asukas yritti sitä mulle ohjeistaa. Vastasin asianmukaisella tavalla eli ”lol ei mun tartte tietää ku en mä tonne ikinä aio mennä HAHA”. Hyvä ratkaisu. No, aikani siinä ähersin ja ensin nousi verenpaine ja sitten luukku. Paikansin vesimittarit ja hetken tuijotettuani totesin, että joo, siinä on vesimittarit. En oikein tiedä mitä kuvittelin osaavani niistä tulkita, mutta tulipahan käytyä. No ei siinä ainakaan lukemat holtittomasti juosseet joten ehkä mitään hullua vuotoa ei ollut käynnissä. Ajatus jäi sikseen kun huomasin mun jalan vieressä jonkin epämääräisen tumman asian, joka oli ehkä joskus ollut joku ötökkä. Pakenin.

Nyt istun tässä syömässä suklaata ja kirjoittamassa tätä ja toivon, että asia ratkeaa yön aikana jotenkin itsekseen.

Jos vaikka horisen näistä kynsistä jotain sillä aikaa. Viimeisimmällä CesarsShop-visiitilläni käsiini tarttui Picture Polishin Sunset, koska kesän kolkutellessa alkaa taas neonlakat napostella. Neonkoralli creme on mehevä kuin mikäkin ja juuri sopivan kirkas. Lakkauksen varalle oli suuret suunnitelmat, mutta lopputulos ei ollut ihan niin mahtava kuin kuvittelin. Vaan haitanneeko tuo.

.
.

Lakkasin ensin kynnet valkoisella lakalla ja laitoin päälle RockNailStarin vinyylit. Sitten lakkasin päälle kaksi kerrosta Sunsetia ja irrotin vinyylit. Tuloksena piti olla maalitahrojen näköiset valumat, mutta etusormen kuviosta tuli vähän outo. Pikkurillissä Sunsetia on kaksi kerrosta ihan yksinään, joten hyvin se peittää ilman valkoista lakkaakin. Tosi kiva lakka ja ihan ehdoton kesäpäivien kaveri.

.
.

Onneksi suklaata on vielä jäljellä. Nyt vaan toivomaan, että aamulla tämä kevyt vesiongelma on maagisesti kadonnut eikä mun tarvitse peseytyä keittiön lavuaarissa. Muutenkin olis vähän haasteita aamulla kun bussikortti unohtui ladata ja ilmeisesti mun täytyy esim. liftata töihin. Tai ratsastaa sinne sillä hämähäkillä.

Translation: If I should survive Summer with only one neon polish, it would be Picture Polish Sunset. Paint smudges were done with RockNailStar nail vinyls. 

Kurkkasitko jo nämä?

22 kommenttia

 1. I feel u, kahden h:n kammo täällä myös (hämähäkit ja hammaslääkärit) :/ Oikeesti, toi on aika paha, melkein ei ees naurata. Mut onneks kynnet on nätit ja ihanan kesäiset :3

 2. BWHAHAHAHA! Entäs jos teistä tulisikin kavereita sen hämpän kanssa? Se vois iloisesti ilmottaa sulle mitä vesimittarissa lukee? Ehkä?

 3. En oo aikoihin tilannut kynsilakkoja, mutta sä aiheutit nyt sortumisen! Ja samaan syssyyn joutui tilaamaan myös neonpinkin hotlipsin ?

 4. Mä oon yrittäny tehdä diiliä hämähäkkien kans. Ulkona ne saa olla rauhas, mut sisälle ei oo asiaa. Opetin Sintin syömään ne. Toistaiseksi suunnitelma on toiminu, koira syö hämyt jotka eksyy sisälle. Vesimittareista sen verran, et meillä ne on katossa. Tänne muuttaessa piti lukea se mittari. Meikä ku ei ole kovin pitkä, ni jäi ne mittarit lukematta, ku enhän mä ylettyny, eikä ollu tuolia.

 5. Musta tässä tarinassa on pahempi osuus tuo veden tulemattomuus kuin hämähäkki. Huh!
  Oiskohan mulla kauheasti dupeja Sunsetille? Se olis aika täydellinen varpaankynsilakka kesäksi <3

 6. Voi kääk, ainoa positiivinen tässä tarinassa on kirjoitustyyli. Ja lakkaus. Ja suklaa. No olihan niitä sentään. Soita jos tarvit apua hämiksen kanssa, vesiongelmaan ei mun asiantuntemus taida riittää tuomaan ratkaisua.

 7. Siis vähintäänkin laittomaksi pitäisi julistaa se, että joku tommoinen juttu katkaisee suklaan syönnin?!? Kuka korvaa vauriot, täh?!? :D Toivottavasti vesijuttu selvis, ja ai niin, makeet kynnet. :)

  1. NO NIMENOMAAN :D

   Vesiongelman taustalla on ilmeisesti suhteellisen viaton tukos, mutta korjausta ei oo vielä tapahtunut…

   Kiitos :)

 8. No siis. Just näin mäkin olisin tehnyt. Tän takia asun kerrostalossa, etten vahingossakaan joudu esim. kattomaan jotain vesimittareita. Mä haluan että voin soittaa jollekin joka osaa hoitaa asian mun puolesta.

  Kai sä oot jo myrkyttänyt teidän saunan vähintään kolmesti? Näin mä tekisin.

 9. Mun makuuhuoneen kaapin alla asuu sellainen noin suunnilleen kuplavolkkarin kokoinen hämähäkki. Sotasuunnitelma on se, että seuraavan kerran kun se sieltä tulee esiin, ensin jähmetän sen jollain extrasuperstrong-hiuslakalla, sitten litistän sen puhelinluettelolla tai jollain vastaavalla, ja sen jälkeen vedän sen vessasta. Normaalisti koira hoitelee kaikki hämähäkit mutta tuon sekin jättää rauhaan, tiedä sitten miksi. Luulee lajitoverikseen kun se hämis on niin suuri? Mutta toivottavasti sun sauna-asukki pysyttelee jatkossakin piilossa ja vettä tulee. Ja kynnet on ihanat, noihin vinyyleihin on ehkä pakko sortua itsekin!

  1. hahahahhhaha :DDD vettä ei vielä tuu ihan normaalisti, mutta hämppis on pysynyt poissa :D

   Kiitos! Vinyylit on kyllä tosi kivoja ja helppoja käyttää!

 10. Siis miten sä voit nukkua yösi rauhassa, jos kerran teiän talossa on hämähäkki?! Jos nään hämähäkin sisällä, ja sitä ei onnistuta tappamaan, en oikeesti nuku. Pari viikkoa sit istuttiin kissan kanssa ainakin vartti lattialla ja ootettiin, että yksi tulis lattianraosta pois. En vaan kestä hämähäkkejä missään koossa.

  Jotenki järkytyin hämähäkkiasiasta niin paljon, että piti vielä jälkeenpäin kattoo, että millaset ne kynnet olikaan :D Oikein huutavat kesää, ihanat!

  1. haha :D olen pahoillani järkytyksen aiheuttamisesta! mulla ei varsinaisesti ole hämähäkkikammoa, mut onhan ne ihan kuvottavia. Varsinkin noi jättikokoiset….-.-

   Kiitos :)

 11. Upee lakkaus!

  Ihan samaa mietin ku mitä Anni tossa ylempänä, että miten voit nukkua vaikka tiedät siitä hämähäkistä :D?! Meillä ei mennä nukkumaan tai minä en mene edes samaan huoneeseen hämiksen kanssa ennekuin mies on sen metsästänyt ja liiskannut :DD Joskus mies huomasi kolmelta yöllä makkarin seinässä ison hämähäkin ja koitti sitä imurilla saada sieltä, mutta se piru tipahti alas! Seuraavat puoli tuntia me revittiin sängystä lakanoita irti ja etsittiin niin kauan, että löydettiin se (tosin kyllä lattialta, että turhaan otettiin lakanat pois) :’D

  1. :DD ihan mahtavia tarinoita kirvoitti tämä postaus :D mä pystyn unohtamaan sen hämähäkin kun en oo siellä kylppärissä. Mieli torjuu vaikeat asiat :D

Vastaa