Stormy clouds

Viimeinkin ehdin tulla blogin puolelle höpisemään. Pari postausta olis odottamassa ajastamista ens viikon reissuni ajalle, valitettavasti en oo ehtinyt tehdä kynsijuttuja niin paljoa varastoon että saisin paljon postauksia jonoon. Työt haittaa vapaa-aikaa. Lisäksi nyt tulee pimeä jo sen verran aikaisin, että harvoin ehdin ajoissa kotiin kynsiä kuvaamaan. Mun on pakko keksiä jokin valaistussysteemi kotiin talvea ajatellen, mutta en tiedä millaiset vehkeet tarvitsisin…päivänvalolamppuko vai mitä? Vinkkejä anyone?

Tällä kertaa kynsissä on väkerrys, joka oli ideana erinomainen mutta toteutus vähän ontui. Jokapäiväisen sateen innoittamana (pah) tein sadepilviä kynsiin.

Mä en tiedä miten nämä kynnet näyttää kuvissa niin paljon surkeammalta kuin luonnossa. Mulla on ehkä liian tarkka kamera…Mulla oli pari päivää ollut kynsillä pelkkä China Glazen Kinetic Candy, ja kärkilohkeamaa peittääkseni tein pilvikuviot kynsiin. Mun luottovalkoinen Sally Hansenin Whirlwind White oli kökkööntynyt niin kauheaksi moskaksi ettei sillä saanut tasaista jälkeä aikaan mitenkään, joten töpöttelin päälle liukuvärjäyksen meikkisienen avulla. Eka kynsi meni moukan tuurilla ja voimieni tunnossa tein saman liukuvärjäyksen muihinkin kynsiin, mutta eipä siitä oikein mitään tullut…

Ylläolevassa kuvassa näkyy tuo moukan tuurilla onnistunut peukku. Jostain syystä muissa sormissa en saanut liukuvärjäystä onnistumaan saumattomasti, ja näitä kynsiä kuvatessa olin jo ehtinyt repiä hienon lohkeaman sen ainoan onnistuneen kynnen juureen :D Hienoa työtä!

Pohjalla siis ChG Kinetic Candy, liukuvärjäyksessä mukana kirkkaan turkoosi H&M Must Have This sekä Rimmel Lycra Pron Peppermint (minttu) ja Aqua Cool (lilahtava sininen).

Mutta palatakseni vielä valokuvausasiaan: arvon kanssabloggaajat ja/tai valokuvaajat, miten saatte kuvat onnistumaan sisätiloissa pimeällä?

Translation: It’s been raining almost every day now so I did stormy clouds to my nails. Or at least tried to. Base color is China Glaze Kinetic Candy, cloud shape was done with Sally Hansen Whirlwind White and I used a make up sponge to create the gradient effect. Polishes used in the gradient part were H&M Must Have This, Rimmel Lycra Pro Peppermint and Aqua Cool. 

Kurkkasitko jo nämä?

11 kommenttia

 1. Bongasin jostain blogista kuvauslaatikon, ja rakkaani tietysti rakensi mulle sellaisen yks päivä ku olin vaihteeksi päikkäreillä. <3 En oo vielä kuvannu siellä mitään, kun on sen verran ollut luonnonvaloa tarjolla. Nyt siellä on loisteputki valona, mutta täytyy testailla valon määrä ja laatu ja mahdollisesti lisätä sinne päivänvalolamput. Oon lukenu, että joillain bloggaajilla on valaisimissaan päivänvalolamppuja kuvausvalona.

   1. Näin mäkin pelkään, että loisteputkivalo ei ehkä oo ihan se kaikkein otollisin. Mutta mua ei taas kuunneltu yhtään, ku selitin, mitä oon tällä kertaa vailla… Se on vanerilevyistä kasattu lootu. Pahvilootu ajaisi varmaan saman asian. Meinaan asentaa sen tohon kirjahyllyyn, ja mies saa laittaa siihen vielä suljettavan luukun, että saa jättää kamerat sinne sisälle talteen.
    Yritän saada ens viikoksi aikaiseksi postauksen siitä. =)

    1. Joo postaus ois tosi kiva juttu! Haha voi olla ettei oo kauheesti saumaa valittaa jos toinen nyhertää pyytämättä ja yllättäen lightboxin :D Taidankin mennä kyselemään vaativaan sävyyn it-tuelta että missäs mun valolaatikko on….

     1. Joudun yhtenään hämmästelemään, että kotiin tullessani ei ole edes lämmintä ruokaa valmiina… Joskus joudun ihan puolikin tuntia oottamaan ennen kuin lämmin ruoka tarjoillaan mulle nenän alle lautasella, mun mielestä se on aika kohtuutonta. :DDD
      JOO, käyppä kysäsemässä, koska jokaisen elämänkumppanin olisi kuitenkin syytä rakentaa rakkaalleen lightbox… ;D

 2. Mä en saakaan joten olen saman ongelman edessä. Valoteltta pitäisi hankkia mutta kun se maksaa ja sillä rahalla voisi ostaa niin monta ihanaa kynsilakkaa.

  Googlen kuvahaulla löytyy esimerkkejä (lightbox) ja jotkuthan ovat väkertäneet tuollaisen itsekin jostain pahvilaatikosta mutta mä en halua mitään hökötystä nurkkiin pyörimään.

  1. Valoteltta..never heard. Mä olen koittanut järkkärillä kuvata erinäisten kodin lamppujen luona, mutta tuloksena on aina samanlaisia kalmankeltaisia kuvia, joista yksityiskohdat häviää kokonaan. Pahvilaatikkohökötys ei houkuta muakaan, mutta vielä vähemmän houkuttaa rahanmeno..tuleeko se lamppu pahvilaatikon sisään ja kamera kans? :D kuulostaa epäilyttävältä..

 3. Tämmöttinen toimisi varmaan hyvin: http://askartelumassat.blogspot.fi/2012/07/studio-pikkurahalla.html :) Mulla on sellaisella ”nipsuttimella” kiinnitettäviä pieniä valaisimia, mutta ei oikein mitään sopivaa paikkaa, mihin ne virittelisin. Ja mun pitäis vielä metsästää niihin paremmat lamput, noi tämänhetkiset ei ole ihan oikeanlaiset värilämmöltään. Onneksi vielä riittää päivänvaloa, minä kun kuulun niihin onnellisiin, jotka ovat parhaan valon aikaan kotosalla.

  1. Ooh kiitos linkistä! Mä oikeasti tarvitsisin tätä harrastusta varten oman HUONEEN. Ruokapöydälle ei paljo valokuvausstudiota rakennella :D

Vastaa